Mata - Młody Matczak (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

encrenoire

Re: Mata - Młody Matczak (21.09.2021) [Zapowiedź]

Post autor: encrenoire »

Dzieki wielkie za podpowiedzi, sprawdze wszystko. Wielkie pozdro dla userow @Jose, @Luxair, @oKulTywowany, @mario995, @jajca
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Pamiętam jak na Blokersach Tyszkiewicz mówiła, że "tym chłopakom o coś chodzi, że to nie jest kolejny tekst o tym, że zakochałem się w Marzence". Po czym mamy rok 2021 i najpopularniejszy raper nawija dosłownie, że zakochał się w Marzence.
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

chciałbym by mi się nie podobało ale niestety wpada w ucho nawet wiedząc że to trochę zrzynka z polo g
:confused:
edenmar

Post autor: edenmar »

oKulTywowany pisze: 21 cze 2021, 19:31
Dużo szukać nie trzeba polisz rap potrzymuje tradycję

Dodano po 2 minutach 27 sekundach:
Dlatego warto być dumnym z niektórych polskich hitów
LOL, jakie ordynarne zrzynki. Chociaż trochę miszmasz w tym wideo, bo co innego jawny cover, a takie było przecież np. założenie Yugotonu, a co innego brak creditsów i przypisywanie sobie autorstwa, ewentualnie zasłanianie się "inspiracją" w razie wpadki. No a z 18L z kolei to była afera o ten przydługi sampel, to takie przypadki pewnie można byłoby mnożyć w nieskończoność.
Awatar użytkownika
SupBear

Post autor: SupBear »

gods bidness pisze: 21 cze 2021, 20:42 Chujowe straszliwie. Słuchać tego to jakby wrócić po ciężkiej, dwunastogodzinnej tyrze na jakiejś budowie i zamiast schabowego z browarem, dostać przesłodzony tort z bitą śmietaną.
:bowdown: :bowdown:
ebismolarek pisze: 20 maja 2021, 11:44 Chłopaku idź słuchać pihuja i nie zawracaj gitary sicarios
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

gods bidness pisze: 21 cze 2021, 20:42 Chujowe straszliwie. Słuchać tego to jakby wrócić po ciężkiej, dwunastogodzinnej tyrze na jakiejś budowie i zamiast schabowego z browarem, dostać przesłodzony tort z bitą śmietaną.
Bo nie wiem czy nie zauważyłeś, ale Mata nie jest raczej kierowany do ludzi myjących ręce pastą BHP po robocie.

Co oczywiście nie jest niczym złym. Wszak kto kiedyś nie miał 20 lat i motylków w brzuchu? A czekaj, na ślizgawce to jeszcze nie jeden nie dobił do takiego wieku xD. Dysonans poznawczy, tudzież zesranie jest potężne w tym wątku.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

nazwanie gowna obesranego gownem obesranym jest zesraniem się?
Aaaa jak to jest skierowane do dzieci to co innego, moze byc chujowe, nie ma sprawy. przeciez dzieci nie zasługują na frapującą popkulturę
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

Jeżeli "dzieci" to dla ciebie 20-25 latki to spoko, może być i że to gówno dla dzieci xD.

Wiadomo, że bliżej mu do popu, ale czego się spodziewaliście po typie od Schodków i układania playlisty na Spotify "Gaming z Matą", ja p*erdole xD. Typ się urodził do nagrywania takich letniaków dla wczesnych studenciaków.
Awatar użytkownika
lostintheldz

Post autor: lostintheldz »

Jakie 20-25 lat jak to do 13+ jest kierowane :rotfl:
Kanye East - Honda
please drop
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

OmarStooleyman pisze: 22 cze 2021, 15:50 Wiadomo, że bliżej mu do popu
No to może pora przyznać się przed samym sobą, że pop wam się podoba i nie jest to nic złego i zacząć o tym pisać w temacie o popie? Bo od dłuższego czasu tutaj jak ktoś założy temat o jakimś klasycznym rapie to zlatuje się banda cisnąca od kasztanów, kwadratowego flow i w ogóle jak można tego słuchać w 2021 i beka ogromna XDD jednocześnie jak komuś się nie spodoba ich hip-pop to sami cisną od zjebów z zamkniętą głową co się zesrali.
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

OmarStooleyman pisze: 22 cze 2021, 15:25 Wszak kto kiedyś nie miał 20 lat i motylków w brzuchu? A czekaj, na ślizgawce to jeszcze nie jeden nie dobił do takiego wieku xD. Dysonans poznawczy, tudzież zesranie jest potężne w tym wątku.
Jestem w stanie zrozumieć, że młodzi zakochani ludzie będą się z tym utożsamiać i wiem, że to odniesie sukces. Nie mam z tym problemu. Ale to nie zmienia faktu, że na poziomie muzycznym to jest tragedią ( dodatkowo potencjalnym plagiatem ), na poziomie tekstowym jest mało ambitne nawet jak na taką tematykę, a na poziomie flow nie widzę żadnych postępów u Maty. Dysonans poznawczy ma z tym niewiele wspólnego. Ten kawałek jest ultra marny nawet w swojej własnej kategorii.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

lostintheldz pisze: 22 cze 2021, 16:09 Jakie 20-25 lat jak to do 13+ jest kierowane :rotfl:
A skąd sobie wymyśliłeś taką teorie?

@MalinowyJogurt Daj spokój, nie ma sensu.

Poza tym pewnie będzie to topowa płyta w tym roku no chyba, że Quebo coś wyda, klip jest świetny, nie przypominam sobie, żeby pojawił się jakiś lepszy obraz od pierwszego singla Maty, klipu Bedoesa czy Opała.
Awatar użytkownika
pwk
Zbanowany

Post autor: pwk »

kusi wziąć, ale mam obawy, że to raper jednej, świetnej płyty i co miał do powiedzenia to powiedział, ale jestem ciekaw bardzo, bo jak utrzyma poziom to wskoczy do topki raperów
https://www.last.fm/pl/user/pawlikwrk

""jebać opio", bo tak powiedział mi Zioło
miało być wesoło, a tu skręty i zamknięte koło"
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@pwk Nawet się nie zastanawiałem - poza tym jak Ci nie podejdzie to odsprzedaż z zyskiem, liczę na jakiś fajny muzyczny bonus w ltd.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

OmarStooleyman pisze: 22 cze 2021, 15:25
Bo nie wiem czy nie zauważyłeś, ale Mata nie jest raczej kierowany do ludzi myjących ręce pastą BHP po robocie.

Co oczywiście nie jest niczym złym. Wszak kto kiedyś nie miał 20 lat i motylków w brzuchu? A czekaj, na ślizgawce to jeszcze nie jeden nie dobił do takiego wieku xD. Dysonans poznawczy, tudzież zesranie jest potężne w tym wątku.
Widzę, że zbyt dosłownie sobie wziąłeś to porównanie. Ja, co mi tu zresztą nie raz wypominano, lubię Matę z tego młodego pokolenia, dał dobry debiut, wiadomo, że trochę candy gówienek typu Hannah Montana musiało być. Takie "Tango" jednak nie było kierowane do 13-latek chodzących w różowych ciuszkach, a ten kawałek jest. W dodatku to kawałek o tym, że "zakochał się w Marzence" i jest to taka słodka, popowa miłość, że on się "hihi" wstydzi, a ona "hihi" nie wie, lecz się domyśla, no wspaniała historia na komedię romantyczną z Maćkiem Musiałem. Nie oczekuję, żeby jechał jak Rogal DDL, ale jednak poczekam na te bardziej hip-hopowe kawałki.
Awatar użytkownika
stratemirat

Post autor: stratemirat »

Pierwszy singiel na type beacie, który wcześniej użyła wesoła ekipa Deysa, drugi kserowany z zachodu.
Ja jednak wolę gdy raper numer jeden w kraju rapuje na oryginalnych podkładach.
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

Szkoda, mam nadzieję że chociaż kilka wałków na płycie będzie spoko, bo po tym singlu to zapowiada się jebanie na hajs małych dzieci, i kierunek typu Bedoes i Szpaku
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

w ogóle jak tu wszystko jest ustawione pod zasięgi, Young Leosia w klipie, żeby ludzie o tym gadali, na okładce jest twarz z dziwną reakcją, coś jak miniatury na yt czy w sklepie play, brak przekleństw, żeby można było puszczać i w radio i przy mamie (niezły kontrast z 2019 i "wrzucam se tu kurwę i chuja i niech radio to sobie wypipka")

plugawy produkt marketingowy, nie raper
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
elokvrwa

Post autor: elokvrwa »

Elyta internetu werdykt wydała. :rotfl:
Mata się załamie po tych komentarzach
:dunno:
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Druga sprawa, czy on w ogóle będzie miał coś do zaoferowania jeśli chodzi o treść. Pierwsza płyta miała dobry koncept, który przez sentyment trafiał do dużej grupy odbiorców. Najtrudniejsze dla Maty teraz będzie pokazać się jako autentycznie dobry tekściarz, który ma o czym pisać. Nie może napierdalać ciągle antyrządowych protestsongów. Formuła "odkrywania prawdy" o młodzieży też moim zdaniem się wyczerpała.
ODPOWIEDZ