Beef Legendarny Afrojax vs. Bilon

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Re: Beef Legendarny Afrojax vs. Bilon

Post autor: con shonery »

Robert Lewandowski rozmawia z Pihem, jakiś nowy wywiad z Afrojaxem, nie słuchałem, dajcie znać czy zaczepia Prostego Przewodnika
TrifeLife

Post autor: TrifeLife »

Bilon jakąś płytę wydaje. Dziś ma być premiera teledysku.
Póki co info wrzuca tylko jako relacje na IG, bo tam komentarzy nie można pisać. xD
Poza tym kompletnie nie jarzę textów - "Bilon jest teraz zarobiony, ma swoje biznesy, dobrze sobie radzi".
No i to ma być argument, żeby dać sobie wrzucać od pedałów? xD
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

może chodzić o to, że bez odpowiedzi na zaczepki nadal nikt nie będzie słyszał o Afrojaxie, po co to nagłaśniać i paplać się w tym, tu nic nie ma do zyskania
oyche

Post autor: oyche »

myslisz że robert lewandowski powinien gonić każdego papcia który napisał że hujowo gra w piłkę?
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Plotka głosi że Bilon uczył się reakcji od innych którym cisnęli od części napędowych roweru nie tylko w kawałkach ale w całych ep :lol:
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Co do rozkminek apropo liryki Bilona to do dziś nie wiem co to jest "breko".
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

kocham tę zwrotkę, jest tak bez sensu, że chuj. ghostface killah też przyznał, że teksty na Supreme Clientele były bez sensu. Bilon wzoruje się na klasykach
TrifeLife

oyche pisze: 09 cze 2021, 14:21 myslisz że robert lewandowski powinien gonić każdego papcia który napisał że hujowo gra w piłkę?
Generalnie widzę pewne różnice między nagrywaniem rapu z przekazem, a bieganiem za piłką.
Pomijając to jakbym się czuł na jego miejscu, on chyba sobie nie zdaje sprawy, jak bardzo traci wizerunkowo na tym.
No chyba, że ma w planach tylko nawijanie o chodzeniu na pielgrzymki, to okey. xD
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

TrifeLife pisze: 09 cze 2021, 14:43 jak bardzo traci wizerunkowo na tym
No własnie nie traci, bo mało kto o tym wie. A jak już jakiś fan się natknie, to googluje Afrojaxa i myśli "kurła jak on sam pedał" i po sprawie :dunno:
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

gówno tam traci
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Nie wiem jak było to nagłośnione w przypadku poprzednich przepychanek czy przytyków ale teraz pewnie ktoś ze środowiska HG przeczyta artykuł na glamrap i Afrojax może po prostu dostać wpierdol i zostać przekopany. Jeśli dojdzie do oficjalnej odpowiedzi od Bilona i Afro zostanie wskazany w klipie czy gdzieś na jakimś fp czy ig no to będą mieli go na celowniku.

Druga strona medalu jest taka, że Bilon ma wyjebane na gościa. Ale faktycznie byłoby to dziwne bo nazywanie prawilniaka "kryptogejem" jest trochę na przekór wizerunkowi.
oyche

ehhh, 2021 a ludzie nadal nie odróżniają prawdziwego życia od piosenek :/ pewnie jeszcze wierzysz, że sentino naprawdę jest gangsterem, bo tak mówił na płycie?
no chyba nikt sobie nie zdaje sprawy jak niby bilon traci wizerunkowo, dla mnie właśnie zyskał wizerunkowo, że woli przyjebać kreskę kokainy i łapać kelnerki za dupy w którejs ze swoich szykownych restauracji niż gonić jakiegoś sepleniacego nieudacznika po całej warszawie
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

many-s pisze: 09 cze 2021, 14:50 Afrojax może po prostu dostać wpierdol i zostać przekopany
no wlasnie o to chodzi, ze nie moze. Afro moze nasrac Bilonowi na głowę a ten nic nie zrobi bo nie ma odwagi + doskonale wie, ze nie ma szans w bezposrednim starciu. Pohukiwanie przez telefon nie poskutkowało - blef zawiódł a planu B niestety nigdy nie było w zanadrzu

Dodano po 1 minucie :
oyche pisze: 09 cze 2021, 14:51 szykownych restauracji
prowo zdemaskowane
Spoiler
Obrazek
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Bezpośrednio Bilon nie, ktoś z jego środowiska tak. Ludzie są różni, szczególnie fani ulicznego rapu.
TrifeLife

many-s pisze: 09 cze 2021, 14:50 Nie wiem jak było to nagłośnione w przypadku poprzednich przepychanek czy przytyków ale teraz pewnie ktoś ze środowiska HG przeczyta artykuł na glamrap i Afrojax może po prostu dostać wpierdol i zostać przekopany. Jeśli dojdzie do oficjalnej odpowiedzi od Bilona i Afro zostanie wskazany w klipie czy gdzieś na jakimś fp czy ig no to będą mieli go na celowniku.

Druga strona medalu jest taka, że Bilon ma wyjebane na gościa. Ale faktycznie byłoby to dziwne bo nazywanie prawilniaka "kryptogejem" jest trochę na przekór wizerunkowi.

Na Glamrapie to już jest w TOP 5 newsów, a będzie zaraz na 1 miejscu.
Kryptogejem i lamusem. Jeszcze tylko słowa na f brakuje. xD
Nie wiem, może jestem inaczej wychowany, ale ja bym mu nie odpuścił, po prostu.
Są sytuacje w życiu, że musisz wciągnąć gila, bo wiesz, że jesteś na straconej pozycji, sam tego doświadczyłem. Ewentualnie możesz wtedy zrobić akcję w stylu kamikaze i wylądować w szpitalu.
No, ale kurwa litości - to nie jest licząca się postać w przestępczości zorganizowanej, tylko jakiś Afrojax. xD
oyche

jajca pisze: 09 cze 2021, 14:58 Pohukiwanie przez telefon nie poskutkowało - blef zawiódł a planu B niestety nigdy nie było w zanadrzu
no plan b jest taki ze bilon dalej robi hajs i jest legenda sceny uwielbiana przez fanow rapu w calej polsce, a afrojax chodzi po dziennikarzach z jutuba i zali sie, ze wyzywal bilona a on nawet nie chce mu najebac ://
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

wywiad poniżający i upokarzający Bilona jest w top 5 newsów na najbardziej poczytnym i opiniotwórczym portalu rapowym w polsce, a będzie zaraz na 1 miejscu. jeśli Bilon jakoś nie zareaguje, to nie zjem już nigdy jakiegokolwiek dania z Gringo Baru
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Bilon najwyraźniej nie jest już człowiekiem ulicy, Afrojax i wszyscy oczekujący ulicznych zachowań muszą się z tym po stoicku pogodzić, w przeciwnym razie czeka was tylko cierpienie przez rzecz na którą macie znikomy wpływ :(
oyche

biorac pod uwage ze rapowym newsem nr 1 jest spacer malika i edyty gorniak to chyba maciej bilka jakos to przezyje
Ostatnio zmieniony 09 cze 2021, 15:12 przez oyche, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

wbiłem na insta zobaczyć co u niego - zdjęcia z wakacji, z piłeczki, z partnerką, z dziećmi, z ziomkami, serio słabe by było jakby nagle wyskoczył wczuty z prostowaniem niszowego rapera, że nie jest gejem czy coś XD jak to brzmi w ogóle, absurdalna sytuacja
ODPOWIEDZ