Gimnastyka Artystyczna (Legendarny Afrojax) - Gimnastyka Artystyczna (2021)
Re: Gimnastyka Artystyczna (Legendarny Afrojax) - Gimnastyka Artystyczna (2021)
Jestem na intro i po pierwsze: wyjebałem z beki, a po drugie: zajebiste w chuj
edit: Dobra, zupełnie na poważnie - nic lepiej wyprodukowanego w tym roku nie wyjdzie. JA PIERDOLE piękna sprawa.
edit: Dobra, zupełnie na poważnie - nic lepiej wyprodukowanego w tym roku nie wyjdzie. JA PIERDOLE piękna sprawa.
-
Telefunken
Jest pięknie. I to "eł" w "Czemu nikt nie chce mi strzelić w łeb". Ale imho najlepsze jest "Le questionnare". Beka lvl 10000.
Z puchy warto wymienić:
"Wśród opinii przeróżnych, moja jest tego typu
Jak nie chcesz kontuzji - to się nie gimnastykuj"
No i oczywiście końcówka z Appendixa:
"Cześć Dicky, Twojemu sygnałowi poczty no, brakuje trochę polotu przy moim; nawet nie o tym chciałem; słuchaj - myślałem o zakończeniu płyty przy Twoim kawałku - on ma być Twoją wizytówką - słuchaj, ta płyta się kończy dość ponuro, nie wiem, trochę ostatni kawałek "Dlaczego nikt nie chce strzelić mi w łeb?" to jest trochę "Negatywne Wibracje" bym powiedział, przydałoby się coś na koniec trochę pozytywniejszego i nowocześniejszego też, wiesz - hihaty trzydziestkodwójkami, tak, żeby to zostawiało ludzi z takim uśmiechem, że jednak potrafimy - ah modern - wiesz o czym mówię. Po prostu, żeby można było pomyśleć, że nie jesteśmy tacy starzy jak jesteśmy. Ja Ciebie zostawiam z tym zleceniem - bo to nie jest prośba, a polecenie z mojej strony. W zasadzie. Dziękuję CI bardzo, dziękuję Ci za pracę nad tą płytą. Ogromnie"
Producencko - baja.
Z puchy warto wymienić:
"Wśród opinii przeróżnych, moja jest tego typu
Jak nie chcesz kontuzji - to się nie gimnastykuj"
No i oczywiście końcówka z Appendixa:
"Cześć Dicky, Twojemu sygnałowi poczty no, brakuje trochę polotu przy moim; nawet nie o tym chciałem; słuchaj - myślałem o zakończeniu płyty przy Twoim kawałku - on ma być Twoją wizytówką - słuchaj, ta płyta się kończy dość ponuro, nie wiem, trochę ostatni kawałek "Dlaczego nikt nie chce strzelić mi w łeb?" to jest trochę "Negatywne Wibracje" bym powiedział, przydałoby się coś na koniec trochę pozytywniejszego i nowocześniejszego też, wiesz - hihaty trzydziestkodwójkami, tak, żeby to zostawiało ludzi z takim uśmiechem, że jednak potrafimy - ah modern - wiesz o czym mówię. Po prostu, żeby można było pomyśleć, że nie jesteśmy tacy starzy jak jesteśmy. Ja Ciebie zostawiam z tym zleceniem - bo to nie jest prośba, a polecenie z mojej strony. W zasadzie. Dziękuję CI bardzo, dziękuję Ci za pracę nad tą płytą. Ogromnie"
Producencko - baja.
Młemłemłemłeeeeeeeeeeeee
tam chyba jest "art moderne" w sensie że sztuka nowoczesna, z takim przeszarżowaniem francuskim powiedziana
Le Questionnaire - TOP!
W ogóle ja jestem fanem skitów Afro, w każdej wariacji artystycznej. A moim zdecydowanie ulubionym, który jest mega prosty a za każdym razem wywołuje u mnie niekontrolowany śmiech, jest skit z "Płyty pilśniowej" - Realizator
W ogóle ja jestem fanem skitów Afro, w każdej wariacji artystycznej. A moim zdecydowanie ulubionym, który jest mega prosty a za każdym razem wywołuje u mnie niekontrolowany śmiech, jest skit z "Płyty pilśniowej" - Realizator
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Mnie zawsze rozpierdalał skit z Czarno widzę (Mafia ludzi o miedzianych czołach depcze rodzimą kulturę muzyczną) - niby muzyczny, a nie tekstowy, ale nie potrafię się choćby nie uśmiechnąć podczas odsłuchu.
Zwykle moje kontakty z nowymi opusami Afrojaksa mają opóźniony zapłon i muszę się wgryźć w materiał, żeby go docenić. I w tym przypadku nie było inaczej. Pierwsze dwa odsłuchy były dość letnie, ale każdy kolejny był już coraz lepszy i teraz uważam, że od rozwiązania Afro Kolektywu to może być najlepszy jego materiał (obok Przecież ostrzegałem, które chyba jest najmniej słuchalną jego płytą, ale uwielbiam jej bezkompromisowość i skrajnie wysoki lot; słychać, że nagrał to człowiek, któremu w tym momencie życia bardzo mało zależało na czymkolwiek). No i nie będę oryginalny - już inni pisali, że Pyszne proszeczki i My mięczaki rozpierdol i ja mogę tylko potwierdzić. Do tego zestawu dorzucę Czemu nikt nie chce strzelić mi w głowę i to póki co moje ulubione utwory. Będzie słuchane wielokrotnie i przewiduję tendencję zwyżkową jeśli chodzi o mój stosunek do tej płyty.
Trochę szkoda, że na singiel wybrali Syzyfa HGW, który jest najwulgarniejszym i najbardziej przesyconym tymi typowymi dla Afro turpistycznymi tropami, bo jak widać choćby tutaj po komentarzach niektórych użytników wystarczy, że usłyszą wers o waleniu konia psu i ssaniu kiełbasy i już myślą "ee, kolejna płyta o sraniu i masturbacji, pierdolę i nie słucham". Afro jest mistrzem w kręceniu samospełniających się przepowiedni - nagram numer o tym, że jestem chujowy i nikt mnie nie słucha i tadam!, faktycznie nikt mnie nie słucha. Szok i niedowierzanie. A to przecież z jednej strony dość stonowany i niestawiający na zwykłe szokowanie słuchacza materiał, a z drugiej wciąż jest wyrazisty i nie jest taki momentami mdły jak Nikt nie słucha tekstów, któremu totalnie brakowało charakteru.
Zarzut mogę podnieść, ale to jak do każdej płyty z udziałem Afro, do recyklingu tekstów. Bo taka Gimnastyka artystyczna przypomina mocno Muszę śpiewać flamenco, a W pustym mieszkaniu to prawie że kalka Najlepszego informatyka w mieście. Nie żebym miał żal, bo jest i sporo świeżości, a poza tym Afro próbował już całkiem świeżego podejścia do tekstów na - nomen-omen - Nikt nie słucha tekstów i wyszło, no, średnio.
Zwykle moje kontakty z nowymi opusami Afrojaksa mają opóźniony zapłon i muszę się wgryźć w materiał, żeby go docenić. I w tym przypadku nie było inaczej. Pierwsze dwa odsłuchy były dość letnie, ale każdy kolejny był już coraz lepszy i teraz uważam, że od rozwiązania Afro Kolektywu to może być najlepszy jego materiał (obok Przecież ostrzegałem, które chyba jest najmniej słuchalną jego płytą, ale uwielbiam jej bezkompromisowość i skrajnie wysoki lot; słychać, że nagrał to człowiek, któremu w tym momencie życia bardzo mało zależało na czymkolwiek). No i nie będę oryginalny - już inni pisali, że Pyszne proszeczki i My mięczaki rozpierdol i ja mogę tylko potwierdzić. Do tego zestawu dorzucę Czemu nikt nie chce strzelić mi w głowę i to póki co moje ulubione utwory. Będzie słuchane wielokrotnie i przewiduję tendencję zwyżkową jeśli chodzi o mój stosunek do tej płyty.
Trochę szkoda, że na singiel wybrali Syzyfa HGW, który jest najwulgarniejszym i najbardziej przesyconym tymi typowymi dla Afro turpistycznymi tropami, bo jak widać choćby tutaj po komentarzach niektórych użytników wystarczy, że usłyszą wers o waleniu konia psu i ssaniu kiełbasy i już myślą "ee, kolejna płyta o sraniu i masturbacji, pierdolę i nie słucham". Afro jest mistrzem w kręceniu samospełniających się przepowiedni - nagram numer o tym, że jestem chujowy i nikt mnie nie słucha i tadam!, faktycznie nikt mnie nie słucha. Szok i niedowierzanie. A to przecież z jednej strony dość stonowany i niestawiający na zwykłe szokowanie słuchacza materiał, a z drugiej wciąż jest wyrazisty i nie jest taki momentami mdły jak Nikt nie słucha tekstów, któremu totalnie brakowało charakteru.
Zarzut mogę podnieść, ale to jak do każdej płyty z udziałem Afro, do recyklingu tekstów. Bo taka Gimnastyka artystyczna przypomina mocno Muszę śpiewać flamenco, a W pustym mieszkaniu to prawie że kalka Najlepszego informatyka w mieście. Nie żebym miał żal, bo jest i sporo świeżości, a poza tym Afro próbował już całkiem świeżego podejścia do tekstów na - nomen-omen - Nikt nie słucha tekstów i wyszło, no, średnio.
-
Telefunken
https://polifonia.blog.polityka.pl/2021 ... s-mlodosc/
Śliczna ta recenzja Bartka Chacińskiego, wyjebałem z beki kilka razy
Śliczna ta recenzja Bartka Chacińskiego, wyjebałem z beki kilka razy
Młemłemłemłeeeeeeeeeeeee
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Nie odnośnie samej płyty, ale słucham sobie tego wywiadu https://youtu.be/t6MHT_T3ZII i Afrojax wspomina w nim o najbardziej pojebanym koncercie jaki zagrał we Wrocławiu albo Krakowie, gdzie w pewnym momencie ZACZĄŁ WALIĆ KONIA gościowi, który siedział w pierwszym rzędzie. To jest tak popierdolone, że nie chce mi się w to wierzyć xD Ktoś tutaj może był na tym koncercie i jest w stanie potwierdzić/zaprzeczyć? 
Byłem na wszystkich poznańskich koncertach w ramach kreacji "Legendarny Afrojax" i co prawda nic takiego nie miało miejsca, ale po tym co się ogólnie wyprawia na tego typu eventach nie mam żadnych wątpliwości, że w tej opowieści o waleniu konia nie ma ani odrobiny przesady. 100% legit no scam.
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Dobrze że żadne dzieci nie siedziały w pierwszym rzędzie, #kmwtw
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
Właśnie się zastanawiam czy Afro nie zmyslal po prostu, bo prowadzący nie bardzo jest zaznajomiony z jego twórczością i chciał jeszcze bardziej podnieść kontrowersyjność swojej twórczościiufo pisze: ↑03 cze 2021, 14:33 Byłem na wszystkich poznańskich koncertach w ramach kreacji "Legendarny Afrojax" i co prawda nic takiego nie miało miejsca, ale po tym co się ogólnie wyprawia na tego typu eventach nie mam żadnych wątpliwości, że w tej opowieści o waleniu konia nie ma ani odrobiny przesady. 100% legit no scam.
Serio, to jest możliwe.
Na ostatniej trasie Afro miał w zwyczaju na koniec koncertu ranić się żyletką i rysować swoją krwią serduszko na ścianie.
Na ostatniej trasie Afro miał w zwyczaju na koniec koncertu ranić się żyletką i rysować swoją krwią serduszko na ścianie.
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Jaki Poznań, a kiedy warszawa 
- sugarhill_notausgang
Ja byłem na ostatniej trasie i normalnie wykonywał ruchy ręką w okolicach krocza jednego z słuchaczy, ale nie należę do natrętów i nie przeglądałem się, czy masturbacja trwała serio, czy była symulowana. W każdym razie i słuchacz i raper wydawali się zadowoleni.
A z koncertu ludzie normalnie wychodzili w trakcie, bo nie mogli wytrzymać wyświetlanych wizualizacji. Afrojax był chyba zadowolony z takiego efektu, w końcu bilety opłacone, a zwrotów się nie przyjmuje, więc jak ktoś zapłacił za bilet i nie zajmuje miejsca na sali to win-win.
A z koncertu ludzie normalnie wychodzili w trakcie, bo nie mogli wytrzymać wyświetlanych wizualizacji. Afrojax był chyba zadowolony z takiego efektu, w końcu bilety opłacone, a zwrotów się nie przyjmuje, więc jak ktoś zapłacił za bilet i nie zajmuje miejsca na sali to win-win.
- stratemirat
O chuj same zdania bomby w tym wywiadzie. (Przesadzam ale no dużo ładnych zdań)
- sugarhill_notausgang
Ja pierdolę typie, ale podawaj źródło. Już mniejsza o nick usera, ale normalnie napisz, że czytałeś na forum ślizgawka.eu :-/ to żaden wstydZnowu szokuje, ale jakby mniej. Afrojax - Juliusz Słowacki polskiego hip-hopu - powrócił
słuchanie kontrowersyjnego sfrustrowanego pierdolenia afrojaxa w 2021 xD
Czemu nie gimnastyka autystyczna? Bilon to sobie musi siedzieć i tak hmm kurwa o chuj chodzi kto to jest XD
- sugarhill_notausgang
No, pewnie jak Łyskacz z Mor W.A. disował Afro na albumie Morwa drzewo, to też myślał, kto to kurwa jest i dlatego rapował, że "aż go ręka świerzbi", żeby go napierdolić
Ale w końcu nie napierdolił, tak jak Maciej Bilka. No i dobrze, stop przemocy.