Mata

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Moltisanti

Re: Mata

Post autor: Moltisanti »

Typ odkrywa w 2021 że piosenki mogą miec prosty tekst i być popularne :lol:

Ps. Slucham schodków regularnie, super piosenka
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

to zajebiście stary, jak się bawisz dobrze, to spoko, jest choć jeden, a słuchasz też raperów White, Blacha, Tymek, PlanBe? @Moltisanti
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
oyche

Post autor: oyche »

propsowalem schodki po wyjsciu, teraz wiadomo nie wracam, ale jakbym tam melanzowal to czemu nie, czilaucik
encrenoire

Post autor: encrenoire »

Co ciekawsze, osstatnio widzialem ze TATA MATY ma podcast/YT z wykladami. Szalenstwo.
Awatar użytkownika
Usemq

Post autor: Usemq »

No tata Maty jest wykładowcą na UW. Słuchałem jego podcastów/wykładów i są całkiem ciekawe. Polecam ;d
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Tata maty jest przecież warszawskim salonowcem o rozległych koneksjach i etatowym ekspertem TVN/gw i to od wielu lat, to syn się na nim wybił niż odwrotnie
Udało mi sie nigdy nie usłyszeć utworu „schodki”, po żenujacej „patointeligencji” kompletnie nie mam ochoty sprawdzac
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Normalna sprawa, że się słucha schodków nad wisełką ;) chociaż osobiście mi leży bardziej "prawy do lewego" też w klimacie plaży/schodków
encrenoire

Post autor: encrenoire »

Chlopaki, wiem kim jest MM, nie wiedzialem, ze wrzuca wyklady do internetu.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

piernikowyskoczek pisze: 03 cze 2021, 0:14 to zajebiście stary, jak się bawisz dobrze, to spoko, jest choć jeden, a słuchasz też raperów White, Blacha, Tymek, PlanBe? @Moltisanti
Choć jeden :lol: szybko przeszedłeś od narzekania że 40mln wyświetleń do "no jest, znalazł sie jeden debil co tego słucha" XD

Dalsza część pytania jest jeszcze lepsza, bo myślisz że jak użyjesz jakichś ksywek, uznawanych za przypalowe na forum, w zestawieniu ze mną, to mnie jakoś zdeprecjonujesz :lol: musisz być strasznie niepewny swoich opinii skoro wykonujesz takie dziwne ruchu w celu utwierdzenia sie w swoim poczuciu elitarności
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

piernikowyskoczek pisze: 02 cze 2021, 23:24 nanana palilmy lolki
Przecież to jest podsumowanie 30 lat polskiego rapu :dunno: a schodki zajebiste, też lubię czasem puścić
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Moltisanti pisze: 03 cze 2021, 12:16
piernikowyskoczek pisze: 03 cze 2021, 0:14 to zajebiście stary, jak się bawisz dobrze, to spoko, jest choć jeden, a słuchasz też raperów White, Blacha, Tymek, PlanBe? @Moltisanti
Choć jeden :lol: szybko przeszedłeś od narzekania że 40mln wyświetleń do "no jest, znalazł sie jeden debil co tego słucha" XD

Dalsza część pytania jest jeszcze lepsza, bo myślisz że jak użyjesz jakichś ksywek, uznawanych za przypalowe na forum, w zestawieniu ze mną, to mnie jakoś zdeprecjonujesz :lol: musisz być strasznie niepewny swoich opinii skoro wykonujesz takie dziwne ruchu w celu utwierdzenia sie w swoim poczuciu elitarności
"choć jeden" w sensie, że na tym forum się ktoś znalazł

i nie wiem, jakie ksywki są przypałowe, bo po sprawdzeniu współczesnego polskiego rapu czuję się odrealniony, skąd mam wiedzieć, że Mata jest uznawany za przypałowy na forum, a taki Blacha nie? kiedyś było wiadomo, Ten Typ Mes nieprzypałowy a Sulin przypałowy, teraz serio nie mam pojęcia

i nie wiem, czemu Mata ze Schodkami miałby być nieprzypałowy, a Blacha i White z podobną twórczością mieliby być
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

White i California zero przypału, Mata i schodki zero przypału

Ten blacha przypał

Mam nadzieję, że wyjaśniłem
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

lajcior kocur, mata "schodki" git letniaczek, blacha to jest mem polskiej rapgry praktycznie
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

czyli włączacie sobie np. kolaborację

Blacha feat. White, np. tę tutaj:

i wyczuwacie taki duży kontrast między tymi artystami, że jeden spoko, a drugi potężny przypał? ja tego nie słyszę, słyszę bardzo podobną twórczość
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

kozak ten kawałek, super wspominam ;)
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

ach, czyli jest rozdwojenie na forum, dla jednych blacha "przypał" "mem rapgry" a dla drugich "kozak"

no to są dość skrajne opinie
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

xD no ale co ty uważasz, że nie ma dobrych rapów bangerowych letniakowych i że forumek to jeden umysł? Do czego ty pijesz w ogóle?

No oczywiście, że White jest dużo lepszym raperem od blachy co udowadnia wyżej wspomnianą California. W podlibkowanym kawałku, który słyszę pierwszy raz też go zjada dupą, nie wiem czemu udajesz, że tego nie słyszysz :dunno:

A i nie jestem fanem takiej muzyki, ale takie pierdolenie, że kto tego słucha to jest takie ok boomer, że no żenua
last.fm

Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

ja się pytam, kto tego słucha, bo nie znam osobiście, nie trafiło to do moich kręgów i jestem zaskoczony wyświetleniami, jakie kręcą Mata, White, Blacha, nikt nie puszcza tych artystów w moim gronie, jak przeglądam story Instagramowe/Facebookowe to nikt ich nie udostepnia, na Spotify na pasku po prawej się nie pojawiają

"W podlibkowanym kawałku, który słyszę pierwszy raz też go zjada dupą, nie wiem czemu udajesz, że tego nie słyszysz" no nie słyszę, nie wiem, co mam poradzić

a że na forum są pewne trendy to stwierdził Moltisanti, mówiąc o "ksywkach uważanych za przypałowe na forum"
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

A czego się słucha w twoich kręgach?
last.fm

Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

z polskiego rapu? widziałem przewijających się przeważnie Taco, Quebo, Bedoesa, Palucha, chillwagon

aha no i zeszłe i poprzednie wakacje przewijali się Tymek i Ronnie Ferrari z wiadomymi hitami
ODPOWIEDZ