Avi & Louis Villain - Akademia Sztuk Pięknych (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

encrenoire

Re: Avi & Louis Villain - Akademia Sztuk Pięknych (2021)

Post autor: encrenoire »

pieschrodingera pisze: 21 maja 2021, 23:53 Ostatnio to nie wiem, bo nie śledzę. Nawiązywałem raczej do jego starej rozmowy z Avim i ogólnie do tego co gadał w podcascie cgmu.
Oj nie, nie sprawdzę, bo słuchać Flinta to jeszcze gorzej niz czytać, z oczywistych względów. Ale zupełnie szczerze, to poprzednia płyta Aviego można było sie jakos zachwycić, bo jak na pl rap, to było coś ciekawego. Przerodziło sie w śmieszne, niestety.
svlv96

Post autor: svlv96 »

Płyta spoko, ale przewidywalna w chuj. Wymienianie artystów trochę gangsterski flow takie jak zawsze od lat. Niby spoko ale trochę nuda. Louis za to progres zaliczył a biciki też kozackie
cliffhanger

Post autor: cliffhanger »

najslabsza odslona z serii, mało ciekawych patentów na numery, no ale chłopaki kują żelazo, zrozumiałe
heniekone

Post autor: heniekone »

czasem na budowie leci
kamolsky7

Post autor: kamolsky7 »

Ten styl albo siedzi albo nie. Dla mnie zajebisty klimat i nie potrzebuje żadnych zmian w ich muzyce. Album elegancko śmiga
Awatar użytkownika
MyEvenement

Post autor: MyEvenement »

mój ziomek jest w chuj fanem Aviego i Louisa i mówiłem mu, że ja tam sie płytą raczej jarać nie będę jak beda jechac na tych samych patentach znów, bo ile mozna. Ale po przesłuchaniu stwierdzam, że zajebista płyta, wyjebalbym wszystkie goscinki poza Pezetem i Ero. Ktoś tam mówił, że kawałek fangor to tandeta, mi tam siedzi, bit mi się mega podoba. Tekstowo jest ok, klimat całem płyty kozacki, dopełnia się z okładką i samą stylówką obu Panów.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Płyta nie jest zła, ale popularność Aviego wynika chyba głównie z tego, że młodzi słuchacze nie wiedzą, że taki rap był modny z 15 lat temu i myślą, że to świeże, a starzy w końcu znajdują coś dla siebie, bo zawsze to lepsze niż dzisiejsza młodzież i ich cukierkowe badziewia i teksty o ciuchach.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2021, 10:35 przez gods bidness, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Ktoś wie jak się nazywają numery z bonusowego CD?
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

1. Veni
2. Nietoperz
3. Moya
gubi48

Post autor: gubi48 »

@gods bidness słuchając muzyki sugerujesz się tym co jest modne? jak tak to współczuje
Awatar użytkownika
gods bidness

Nie.
bLeF

Post autor: bLeF »

Kupiona płyta. Avi na propsie od 2016.
SLG Team since 2009
Awatar użytkownika
Wojslaw

Post autor: Wojslaw »

Jak dotychczas miałem dystans do ich twórczości, zwłaszcza po kwasach z początku ich sycylijskiej twórczości, to sprawdziłem płytkę i mi siada. Poprzednich nie słyszałem.

edit: a no i zapomniałbym, wszystkie 3 tracki z epki zamiatają
Moje: YouTubeFacebook
Dupnij se lekturkę: Anarchizm.info
Awatar użytkownika
gods bidness

:razz:
jankes

Post autor: jankes »

Chyba mi weszła fazka na rap Aviego, gdyby nie ten dukacz od pijackich refrenów, to bym powiedział, że dawno nie słyszałem czegoś lepszego (ale z poprzednich dwóch płyt słyszałem dwa numery, także nie wiem nic). Ale bity robi dojebane, AMG i Fangor mocne w opór, nakurwia jak trzeba.
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Poprzedniej płyty nie lubię, ta jest tragiczna. Refreny to masakra, a Avi zupełnie mi nie pasuje ze swoim flow, nie mówiąc już o gangsterskich tekstach o byciu z Raszyna :crazy: Dla mnie chujnia. "Były takie chwile, że nie było na szlugi" :wall: Bity nawet spoko, za to plus. Aviego lubię jedynie na featach, sprawdziłem go bo dał fajną gościnkę u Rycha na "G.O.A.T.". Nie było warto dawać następną szansę.
Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master »

Olbrzymi regres względem poprzedniej płyty. Odcinanie kuponów na tym samym patencie, bez jakiegoś polotu. A Louis w Fangor to kurwa xD
Ta płyta jest po prostu kurwa nudna. Bity są bardzo wtórne, brzmią bardzo podobnie, ciężko przy pierwszym odsłuchu odróżnić jeden od drugiego.
Kurwa Panie, a miała być dobra płyta.
Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
encrenoire

Post autor: encrenoire »

Wyśmiewałem chyba te płytę już.

No i jest śmieszna momentami bardzo. I rzeczywiście jest regres. Ale zaczęła mi sie, mimo to, bardzo podobać, słucham na siłowni, wracając do siebie i jest dobre. Moze właśnie brak overproduction, wymuskania, bardziej obytego producenta wykonawczego coś daje tym albumom. Jakas szczerość której próżno szukać u nowego Pezet Sokol Problem, gdzie muzyka niby dużo lepsza, a jednak wybrakowana.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

O jakim wy regresie mówicie, przecież ten łak Avi od początku kariery męczy się na bicie, nieraz się z niego wypierdalając i na tej płycie nic się nie zmienia. A Louis to już w ogóle beka z lokalnych, jak jest tu chociaż jedna osoba która myśli sobie "czekam na piosenkę od Louisa" to jestem w ciężkim szoku
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
ODPOWIEDZ