Zdechły Osa - Sprzedałem dupe (2021)
Re: Zdechły Osa - Sprzedałem dupe (2021)
Płyta Osy spoko, słucham dzisiaj nawet sporo, niemniej tekst wyżej totalnie akuratny. Chociaż traktować poważnie jakikolwiek tekst sygnowany logiem Newonce to chyba już trochę przypał w 2021
Jct nie warto tracić 3 minut na czytanie. W skrócie: Njuans wyolbrzymia (jak zawsze) i pisze, że Osa to punk, a niezale niezalują, że nie można wyolbrzymiać, to nie jest punk i tak nie można mówić.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
A imo warto, ładnie opisane i się zgadzam. newonce jebać, wiadomo
cztery żubry i dwie kurwy
- qualite_de_schizoide
też przeczytałem i imo warto mimo tego że płytkę lubię
Na zdrowie dzieciak niech kapie
Chcę tu i teraz, bo znudziło mi się kurwa czekanie łapiesz?
Chcę tu i teraz, bo znudziło mi się kurwa czekanie łapiesz?
Ostatni raz taki debiut zaliczyli Sex Pistols

Płytka bardzo spoko jbc
Płytka bardzo spoko jbc
6 trakow wytrzymalem, chujowe
Dla mnie też chujowe, rapuje jak syn magika jakiś :/
kawałek GTA wrocław bardzo się dla mnie podoba, props
lepsza recka KH niż ten album
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:35 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:35 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
enjoy ale ty hejtujesz ta recke czy propsujesz? bo nie wiem jakie zdanie sobie wyrobic 
ja też nie potrafię określić czy ten post najeżdżą na osę czy na recenzje czy o co kurwa chodzi
ponad 10 albumów solo plus rzeczy z MFC, album z Igim, MVZRem, 9P
przed pandemią przecież tak było
ja kumam, że Pikers nie robi co kawałek milionowych wyświetleń, ale ma w chuj oddany fanbase na dobrym poziomie i mówienie, że nie robi hajsu na muzyce to jakaś farsa.
no a co do tego wizerunku u Osy, że nie ma nic wspólnego z rzeczywistością to niby spoko gdyby chodziło o co innego, ale punk akurat jest mało mającą to w dupie kulturą i tutaj to zgrzyta.
cztery żubry i dwie kurwy
Mnie tam to, że mówi, że jest punkiem, a punkiem nie jest i jest bardziej hip-hopowcem, choć mówi, że nie jest, zupełnie nie przeszkadza. Imo wychodzi z tego całkiem fajna kreacja z takim teen vibe'em i rozumiem, że to może denerwować, ale mnie gdzieś to tam się klei i wywalone.
Ale o wizerunek i jego ideologia to jedno i na tym się nie znam, ale nie sądzicie, że teksty pisze bardziej po punkowemu? I nawet skandowanie skandowaniem, ale ma jakąś taką wyjebkę w tym wszystkim, nie boi się najprostszych rymów (tutaj np. hip-hopowcy mogliby się czepiać), lubi te kończy wersy w taki specyficzny sposób, jakby mu zupełnie nie zależało to, co tam jest, bo akurat mu się tak zaśpiewało i tyle. Trudno oceniać, na ile to rozmyślna gra punkiem i kalkulacja, a na ile jego lot - myślę, że bardziej to drugie, bo on od początku robił to w taki sposób i nawet jak Warner położył paluchy na tym materiale, to położył je w odpowiednich miejscach, bo poziomowa sinusoida nie jest tak wielka jak potrafiła być w luzakach.
No ale znowu - rozumiem, że niektórym to trąci jakimś fałszem i zbyt młodzieńczą jazdą, jakby ktoś zarzucał chęć przypodobania się nastolatkom, to skumałbym ten argument, tak samo jak trafia do mnie to, co napisali na KH i co pośrednio wspominali @gods bidness i @encrenoire w swoich postach - osa za często mówi o tym, jaki to on nie jest inny, dziwny, pojebany, jakby myślał, że sam wizerunek, muzyczka i teksty tego wystarczająco nie podkreślają.
Niemniej, mimo tych swoich mniejszych i większych zastrzeżeń i przeróżnych uwag, jak odpalam sobie ADHDLGBT, Zakochałem się w Twojej matce czy patolove, to przenoszę się mentalnie do licbazy i po prostu zajebiście mi to wchodzi i przestaję się zastanawiać nad takimi pierdołami, jak akapity wyżej, a koniec końców chyba o to chodzi, prawda?
Ale o wizerunek i jego ideologia to jedno i na tym się nie znam, ale nie sądzicie, że teksty pisze bardziej po punkowemu? I nawet skandowanie skandowaniem, ale ma jakąś taką wyjebkę w tym wszystkim, nie boi się najprostszych rymów (tutaj np. hip-hopowcy mogliby się czepiać), lubi te kończy wersy w taki specyficzny sposób, jakby mu zupełnie nie zależało to, co tam jest, bo akurat mu się tak zaśpiewało i tyle. Trudno oceniać, na ile to rozmyślna gra punkiem i kalkulacja, a na ile jego lot - myślę, że bardziej to drugie, bo on od początku robił to w taki sposób i nawet jak Warner położył paluchy na tym materiale, to położył je w odpowiednich miejscach, bo poziomowa sinusoida nie jest tak wielka jak potrafiła być w luzakach.
No ale znowu - rozumiem, że niektórym to trąci jakimś fałszem i zbyt młodzieńczą jazdą, jakby ktoś zarzucał chęć przypodobania się nastolatkom, to skumałbym ten argument, tak samo jak trafia do mnie to, co napisali na KH i co pośrednio wspominali @gods bidness i @encrenoire w swoich postach - osa za często mówi o tym, jaki to on nie jest inny, dziwny, pojebany, jakby myślał, że sam wizerunek, muzyczka i teksty tego wystarczająco nie podkreślają.
Niemniej, mimo tych swoich mniejszych i większych zastrzeżeń i przeróżnych uwag, jak odpalam sobie ADHDLGBT, Zakochałem się w Twojej matce czy patolove, to przenoszę się mentalnie do licbazy i po prostu zajebiście mi to wchodzi i przestaję się zastanawiać nad takimi pierdołami, jak akapity wyżej, a koniec końców chyba o to chodzi, prawda?
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:36 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
- benzoabuser
- Zbanowany
We tam jeden z drugim se kwasa zarzuć czy inny paczkodin do tej płyty i podziwiaj spektakl ez
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION