Nie rozumiem dzisiejszych rapów #boomer

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Nie rozumiem dzisiejszych rapów #boomer

Post autor: oldschool »

Czy można śmiało już mówić, że za 10 lat większą legendą polskiego rapu będzie Friz niż Smarki? Na pewno dużo słuchaczy rapu będzie kojarzyć Ekipę.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

nawet za 2 miesiace
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ether

Post autor: ether »

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:45 takie zainteresowanie, że na yt jest 3 od końca pod względem wyświetleń z tej płyty, przecież ten kawałek ludziom przeleciał tylko dlatego że słuchali płyty quebonafide i tyle
Tam bylo sluchane dla Queby. A pod ksywką Smarka jest caly kawalek z jego zwrotkami i ma ponad 500 tys wyswietlen. Niezle jak na goscia co daje numer raz na 10 lat.
oyche

Post autor: oyche »

to tak jakby mówić że lew jaszyn nie jest legendą bo jakieś 13-letnie maćki znają nojera a jego nie
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

oldschool pisze: 05 maja 2021, 18:46 Czy można śmiało już mówić, że za 10 lat większą legendą polskiego rapu będzie Friz niż Smarki? Na pewno dużo słuchaczy rapu będzie kojarzyć Ekipę.
Dla ogółu ludzi? Oczywiście.
Dla wczutych hiphopowców? Zapewne nie.
oyche pisze: 05 maja 2021, 18:47 to tak jakby mówić że lew jaszyn nie jest legendą bo jakieś 13-letnie maćki znają nojera a jego nie
Dzięki fifie znają jaszyna maćki.
ether

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:48 Dla ogółu ludzi? Oczywiście.
I jaki z tego wniosek o ogóle ludzi? ;) Myślimy? hmmm
Dlatego obrzydliwie ogromna popularnosc znaczy dla mnie, że cos poszlo nie tak. Musiales sie gdzieś ugiąć, żeby spodobać się wszystkim, no chyba, że masz wielki marketing i wszystko inne i jesteś Michaelem Jacksonem. W naszym kraju sukces może odnieść Zenek Martyniuk i Quebo z Taco jak odpowiednio się nagną.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2021, 18:53 przez ether, łącznie zmieniany 1 raz.
ksiazenieporzadek

wniosek taki, że EKIPA to movement, którego słucha więcej ludzi niż starego hiphopowca w dresach pijącego piwo pod blokiem, o którym część boomerów myśli, że jest LEGENDARNY
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:48 Dla ogółu ludzi? Oczywiście.
XDDDD
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
ether

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:52 wniosek taki, że EKIPA to movement, którego słucha więcej ludzi niż starego hiphopowca w dresach pijącego piwo pod blokiem, o którym część boomerów myśli, że jest LEGENDARNY
Ekipa może zrobić Smarkowi loda, natomiast Smarkiemu z pewnością nie będzie się chciało załatwiać w zamian bilboardu
ksiazenieporzadek

no to zmykaj pić piwko pod żabka i słuchać smarka, a u mnie na słuchawki wlatuje EKIPA, żeby w pozytywnym humorze oczekiwać na dzisiejszy mecz
oyche

oczywiście zdanie wczutych hiphopowców czyli EKSPERTÓW w dziedzinie muzyki rap jest więcej warte niż zdanie tzw. ludzi ogólnych. twój ulubiony raper słucha smarkiego, a potem nagrywa piosenki których słuchasz ty. łańcuch pokarmowy tyko że rapowy.
ksiazenieporzadek

ale sentino nie słucha smarkiego
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

nie przekręcajcie nazwy mojej (jednoosobowej) grupy bo wam zrobią garaż z dupy, już drugi raz to widzę w tym wątku że mam przekręcony nick, za trzecim nie daruję i zgłoszenia posypią się jak na pamiętnym melanżu gdzie rakieta zjechał na nieświadomce kuzynkę z palca a potem snickersy odklejane były
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
oyche

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:58 ale sentino nie słucha smarkiego
na moje to słucha, w końcu nagrał z nim i quebo płytę
ether

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:57 no to zmykaj pić piwko pod żabka i słuchać smarka, a u mnie na słuchawki wlatuje EKIPA, żeby w pozytywnym humorze oczekiwać na dzisiejszy mecz
No i spoko, tylko wyjasnilismy niescislosci, nie slucham Smarka, juz znam na pamiec. Pzdr
ksiazenieporzadek

oyche pisze: 05 maja 2021, 19:00 na moje to słucha, w końcu nagrał z nim i quebo płytę
przecież sentino z nikim nie nagrał płyty, same solówki ma
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

ale to o tym kto jest r a p o w ą legendą mają decydować wczute w rap typy z forum czy ogół społeczeństwa. w takim razie takie zielone żabki mają przejebanie niski udział w punku w porównaniu do farben lehre. Już widzę jak to się analogicznie przekłada na grunt literacki jak jakie łeb się wpierdala na zebranie klubu książki i pierdoli, że Harry Potter to największy klasyk literatury bo zna go cały świat, a tego Gorkiego to se w pizde wsadźcie bo tylko wczuci okularnicy to czytają
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

ksiazenieporzadek pisze: 05 maja 2021, 18:52 wniosek taki, że EKIPA to movement, którego słucha więcej ludzi niż starego hiphopowca w dresach pijącego piwo pod blokiem, o którym część boomerów myśli, że jest LEGENDARNY
powtarzasz się już kurwa 10 raz księciunio ,kontent kreajtor ci nie bangla jak powinien ,już to wiemy wieeemyyyyyy wieeeeeeeemy że jak ktoś sie nie zgadza z tobą albo co gorszaaa hejtuje ekipke czy sentina to jest zamkniętym truskiem ,napisz jeszcze 100 postów o tym itd itp czekamy
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

no ja też byłem truskulem i kiedyś mogłem się żegnać w imię Smarka, Laika i Bisza amen, ale zrozumiałem, że muzyka to nie ideały spiętych licealistów, muzyka to zabawa, a nikt mnie nie bawi jak Friz na ten moment, nutka "Chill" chodzi za mną cały dzień

rozumiał to już Kanye, Kanye raczej szedł w stronę muzyki jako pewnego przeżycia, doznania artystycznego, w szczycie swojej twórczości (2008-2013) Kanye skupiał się na tym, żeby przekazywać stan swojej duszy zarówno muzycznie, jak i wokalnie, nie dbając nigdy przesadnie o warstwę tekstową

jak teraz słucham Smarka i słyszę "byle nie pierdolić gówna z chuja kurwa" to się krzywię :what: , i te repetytywne bity i wąski zakres tematów, o dupeczkach i o osiedlowym życiu, zero rozwoju
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

Jasek pisze: 05 maja 2021, 19:11 a tego Gorkiego to se w pizde wsadźcie bo tylko wczuci okularnicy to czytają
co najmniej 3 razy była taka akcja jak podczas imprezy któryś z moich kolegów dresów (3 różne osoby) wyjął spontanicznie książkę gorkiego z plecaka i zaczął ją czytać w środku imprezy

Dodano po 3 minutach 16 sekundach:
@piernikowyskoczek bardzo dobry post
Haczapurjan pisze: 07 kwie 2026, 17:31 Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
ODPOWIEDZ