Nie rozumiem dzisiejszych rapów #boomer
Re: Nie rozumiem dzisiejszych rapów #boomer
najlepsze, ze typ probujac zdyskredytowac smarka, sam uzyl cytatu "kiedys to moglo imponowac, teraz smieszy", samemu udowadniajac, ze wersy z tej plyty weszly do uzytku codziennego, co jak najbardziej swiadczy o tym, iz jest ona klasykiem 
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
nie karmić trolla chłopaki
Każdy ma dissów i agresji cały komputer
Jedną zwrotką mógłbym te ofiary upiec
Ale pierdolę wczutę w ich koszmary i smutek
Jedną zwrotką mógłbym te ofiary upiec
Ale pierdolę wczutę w ich koszmary i smutek
A ty weź srakostop na wstrzymanie
Gdy w kiblu dopadnie cię sranie
Na obsrane gacie dupeczki nie poderwiesz
Co najwyżej w pizde od ochrony oberwiesz
Dodano po 8 godzinach 6 minutach 35 sekundach:
stworzyłem mema ku pokrzepieniu serc:

Gdy w kiblu dopadnie cię sranie
Na obsrane gacie dupeczki nie poderwiesz
Co najwyżej w pizde od ochrony oberwiesz
Dodano po 8 godzinach 6 minutach 35 sekundach:
stworzyłem mema ku pokrzepieniu serc:
Spoiler

hahah mistrz
kopalnia zyciowych prawd w temacie do podpisu od baqlashana
Smarki w czasach jak bylem zajarany rapem byl dla mnie w top3, jednak przestalem sluchac rapu, zaczal mnie mocno zenowac, do momentu odkrycia* Belmondo. Rozjebal mi glowe, jego teksty zapadaja w pamiec jak za dzieciaka z kinematografii czy na legalu, ale o wiele bardziej, bo ze znajomymi zaczelismy przemycac jego wersy w rozmowach, zwrot dzien dobry juz nigdy nie bedzie taki sam, przyszedlem po pieniadze, jak nie chcesz nie musisz wpierdalac etc. Wszystko niedosc, ze kozacko zaserwowane to jeszcze z dystansem, ze mozna bylo jednoczesnie sie jarac i miec polewke. Osoby ktore, najpierw twierdzily ze zenada, wyslaly mi pozniej podsumowanie ze spotify z Belmo na pierwszym.
Dzis polski rap zenuje mnie jeszcze bardziej, ale pojawil sie nadraper ktory pozwolil mi cieszyc sie nim na nowo.
*za odkyrcie pozdro dla mlodego pi, zdycham powoli ale konsekwetnie rowniez mi dalo powiew dawnej zajawy do tego naprowadzajac na mlodego g.
mewra hobbyn -> hewra mobbyn -> mobbyn
a smarkiego sobie puscilem nie dawno po prawie 10 latach przerwy i nic, musialem wylaczyc bo
Smarki w czasach jak bylem zajarany rapem byl dla mnie w top3, jednak przestalem sluchac rapu, zaczal mnie mocno zenowac, do momentu odkrycia* Belmondo. Rozjebal mi glowe, jego teksty zapadaja w pamiec jak za dzieciaka z kinematografii czy na legalu, ale o wiele bardziej, bo ze znajomymi zaczelismy przemycac jego wersy w rozmowach, zwrot dzien dobry juz nigdy nie bedzie taki sam, przyszedlem po pieniadze, jak nie chcesz nie musisz wpierdalac etc. Wszystko niedosc, ze kozacko zaserwowane to jeszcze z dystansem, ze mozna bylo jednoczesnie sie jarac i miec polewke. Osoby ktore, najpierw twierdzily ze zenada, wyslaly mi pozniej podsumowanie ze spotify z Belmo na pierwszym.
Dzis polski rap zenuje mnie jeszcze bardziej, ale pojawil sie nadraper ktory pozwolil mi cieszyc sie nim na nowo.
*za odkyrcie pozdro dla mlodego pi, zdycham powoli ale konsekwetnie rowniez mi dalo powiew dawnej zajawy do tego naprowadzajac na mlodego g.
mewra hobbyn -> hewra mobbyn -> mobbyn
a smarkiego sobie puscilem nie dawno po prawie 10 latach przerwy i nic, musialem wylaczyc bo
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
polski rap żenada
chyba że belmondo
to wtedy nie
chyba że belmondo
to wtedy nie

ソロで帰る道すがら
挨拶さえもできないさ
待っても去っても変わらない
そうだ! これからだぜ?
Kurwa ten obrazek wspaniały @baqlashan
Smajki wiadomo overhyped jobix zawsze był lepszy a Belmondo wiadomo nie jest nawet raperem więc nie ma co porównywać
Smajki wiadomo overhyped jobix zawsze był lepszy a Belmondo wiadomo nie jest nawet raperem więc nie ma co porównywać
Spytajcie Młodego g sarmate gdy będzie robił lajwa co sądzi o Smarkim, niech rozstrzygnie ten spór na zawsze.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

wiadomo że sezonowcy, niedzielni słuchacze czy osoby w ogóle nie wczute w muzykę czy tym bardziej jej historię mogą pierdolić farmazony i powierzchownie oceniać
tak samo jak ja nie znam się na rocku to kurwa może mi się spodobać jakieś totalne gówno obesrane, albo że dla mnie w metalu może istnieje tylko darcie pizdy i nic więcej co nie znaczy że mam jakiekolwiek pojęcie , albo że kurwa nagle będę oceniać kto jest klasykiem metalu a kto nie
koledzy pierdolicie ciężkie farmazony
a tak w ogóle wiadomo że to wszystko prowo i dałem się wkręcić chociaż wiem że to prowo, ale dałem się wkręcić, chociaż wiem że to prowo, ale się nie wkręcam, ale jednak się wkręcam, bo to prowo, kurwa mać
tak samo jak ja nie znam się na rocku to kurwa może mi się spodobać jakieś totalne gówno obesrane, albo że dla mnie w metalu może istnieje tylko darcie pizdy i nic więcej co nie znaczy że mam jakiekolwiek pojęcie , albo że kurwa nagle będę oceniać kto jest klasykiem metalu a kto nie
koledzy pierdolicie ciężkie farmazony
a tak w ogóle wiadomo że to wszystko prowo i dałem się wkręcić chociaż wiem że to prowo, ale dałem się wkręcić, chociaż wiem że to prowo, ale się nie wkręcam, ale jednak się wkręcam, bo to prowo, kurwa mać
klasyka to coś to kązdy poleca, ale nikt nie słucha jak to się mówi i w tym sensie smarki jest klasykiem, ja celowo nie odpalałem najebawszy od lat bo boje się że popsuje sobie legendę. smarki top i niech tak zostanie
wiadomo z dystansem dla równowagi, bo nawet po latach truskulowe serduszke każe bronić smarka ;p
Spoiler

no dobra to zamienmy
-wydaje placzliwe oswiadczenia po swoich przypalach vs -nikomu nie tlumaczy sie ze swoich ruchow, kleka tylko przed bogiem
-wydaje placzliwe oswiadczenia po swoich przypalach vs -nikomu nie tlumaczy sie ze swoich ruchow, kleka tylko przed bogiem
buahahah, chłopie, poważnei to zarzucasz wszystkim sceptykom smarki smarka? że są niedzielnymi słuchaczami? nie mogę mówić za wszystkich, ale mogę powiedzieć to z czystym sumieniem że jestem HH headem, czego nie musze zreszta udowadniać, bo popełniłem sporo rzeczowych wrzutek w tematach rapowych, ale huj w to w sumie, najgorsze w tym twoim zarzucie jest to, że zachowujesz się tutaj jak fanatyk, którego zdiagnozowałem na samym początku tej dyskusji - ktoś obraża twoją świętość to oczerniasz go o herezję, przypomina mi to sytuację jak jakaś sekta protestancka zarzuca innym chrześcijanom nierozumienie idei chrześcijaństwa i nieznajomość historii kościoła katolickiego
z całą sympatią dla ciebie 2rzyn, ale jednak nie da się tak sformułowanego zarzutu traktować na serio, to ma charakter prymitywnej propagandy z czasów sowieckich
jesteśmy na ślizgawie, tu większość osób serio jarała sięs smarkiem w jakimś okresie swojego życia, więc o czym ty pieprzysz, u licha?
jak człowiek dorośnie i posłucha muzyki więcej, lepiej i dokładniej - to ma wobec samego siebie obowiązek zdać raport ze swojego stanu mentalnego, z ręką na sercu, bez popadania w jakieś sentymenty, bo te są dla dziewczynek i pizd życiowych.
I jasne że byłem smarkaczem kiedy najebawszy wychodziło, ale nie wal w huja 2rzyn że ty nim wówczas nie byłeś.
nie mam pojęcia w czym tutaj tkwi w ogóle twój argument. prawdopodobnie i ty i ja zajaraliśmy się tym po latach od daty premiery, ale to co nas łączy to to że obaj jaraliśmy się tym za czasów gimby, i łaziliśmy z tym na słuchawkach dookoła miasta. i wiesz co? są płyty które katowałem wtedy i dalej do nich wracam, bo przetrwały próbę czasu. po latach słyszę to ewidentnie że smarki zawsze chciał być dinalami, ale nigdy nie kleił tego jak wankej, nie miał też tyle charakteru i pierdolnięcia co eis, itd itp.
masz swoją opinie - spoko, ale nie buduj narracji że ty to ten świadomy słuchacz, a reszta ma huja w uszu - posądzasz całą reszte o herezje w łonie truskulizmu, zachowujesz się jak przykładowy fanatyk inkwizytor na służbie ton flegmy
i uwielbiam to jak sprowadziłeś merytoryczną krytykę ze strony sceptyków smarkiego do - no hehe ziomki, nie znacie sie na muzyce rap, to tak jakbym ja powiedzial ze metal to darcie pizdy
i nie przecz że jesteś smarko fanatykiem, bo pamietam taki niuans:
itd itp, niemniej pozdro
Ostatnio zmieniony 05 maja 2021, 13:29 przez baqlashan, łącznie zmieniany 1 raz.
z tych zarzutow to te placzliwe oswiadczenie boli najbardziej
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Jak wychodzilo najebawszy to bylem dorosly ziomku 
No i juz bardziej merytorycznie o smarlu opowiedzial jose w swoim podcascie
No i juz bardziej merytorycznie o smarlu opowiedzial jose w swoim podcascie
Ostatnio zmieniony 05 maja 2021, 13:49 przez 2rzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
jesteś rocznik 87? spoko, w takim razie twoja facjata cię odmładza o 10 lat spokojnie, nietrafiony domysł z mojej storny, acz nadal huja to zmienia, twój zarzut jest irracjonalny jak postanowienia soboru trydenckiego
- sugarhill_notausgang
No ty wypociłeś już kilkadziesiąt tysięcy słów w tym temacie, i nadal ani jednego racjonalnego argumentu za tym, że "Najebawszy EP" nie jest legendarną płytą polskiego rapu. Na razie dowiedzieliśmy się, że tobue się podobała ale dorosłeś i już ci się nie podoba.
przewinęło się ich podczas dyskusji sporo, se cofnij i luknij, nie bede pisać drugie tyle żeby pan sugarhill i tak machnął na to ręką i rzucił na odchodne "heretyk"sugarhill_notausgang pisze: ↑05 maja 2021, 13:51 No ty wypociłeś już kilkadziesiąt tysięcy słów w tym temacie, i nadal ani jednego racjonalnego argumentu za tym, że "Najebawszy EP" nie jest legendarną płytą polskiego rapu
nie, użyłem tego w kontrze do absurdalnego oskarżenia pióra zweirzina, moja argumentacja w ogóle nie opierała się na tym, że "wyrosłem" ze smarkiego, jak zwykle nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, typowe dla zakutych religijnych pał, które i tak wiedza swoje i zamykają oczy i uszy na rzeczywistośćsugarhill_notausgang pisze: ↑05 maja 2021, 13:51 Na razie dowiedzieliśmy się, że tobue się podobała ale dorosłeś i już ci się nie podoba