[Serial] House Of Cards (2013-2018)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Mider

[Serial] House Of Cards (2013-2018)

Post autor: Mider »

Obrazek
Głównym bohaterem serialu jest kongresmen Francis Underwood, bezwzględny rzecznik dyscypliny partyjnej Partii Demokratycznej w Kongresie Stanów Zjednoczonych. Ciężko pracował przy kampanii wyborczej do Białego Domu, licząc na stanowisko ministerialne w nowym rządzie.

Pierwsze dwa sezony bardzo dobre, szczególnie druga część sezonu 1 i te odcinki drugiego sezonu w których Frank zajmuje się Chinami i skłócaniem prezydenta z Raymondem Tuskiem. Niestety później już jest tylko gorzej, o ile jeszcze sezony 3 i 4 trzymają całkiem niezły poziom, o tyle od 5 sezonu serial staje się tanim gównem i tym już do końca zostaje. Budowanie nowych wątków jak ten z ptsd Conwaya by je zaraz zakończyć bez rozwiązania, wyjaśnienia, wprowadzanie nowych, słabych postaci tylko po to by było kogo uśmiercać,
Spoiler
zrzucenie Cathy Durant ze schodów :lol:
. O finałowym sezonie mogę tyle dobrego napisać, że przynajmniej miał tylko 8 odcinków, więc się nie dłużył. Szkoda, że nie zdecydowali się zakończyć tego
Spoiler
uśmierceniem Claire
Kto jest kim w House Of Cards?

Frank Underwood -Tom Delay/Bill Clinton
Claire - Hillary
Doug Stamper - Doug Band
Petrov - Putin
Raymond Tusk - Warren Buffet
Mark Usher - John Podesta (?)
Aidan McCallan - Snowden
Nathan Green - James Comey

dopisujcie reszte
ksiazenieporzadek

Re: [Serial] House Of Cards (2013-2018)

Post autor: ksiazenieporzadek »

zajebisty początek jarałem się jak oglądałem, a kończyłem na siłę, bo szkoda rzucić

w sumie jak z prawie każdym serialem ehh
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

pierwsze dwa sezony były pyszne, ale z czasem niestety tendencja spadkowa; myślę, ze skupienie się na kongresie by się obroniło, chociaż rozumiem, że z czasem mogłoby się znudzić, a i inaczej nie dałoby się poprowadzić głównego bohatera

zakończenie fatalne
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Nie obejrzałem nigdy ostatniego sezonu
IT’S COMING HOME 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

bez kitu, nawet nie podszedłem do ostatnich dwóch sezonów i bardzo dobrze

starczyło przeczytać streszczenia odcinków by czuć zażenowanie
Awatar użytkownika
darmody

Post autor: darmody »

Pierwsze dwa sezony świetne, ostatni sezon to dno i 5 metrów mułu. Jedynym powodem dla którego dokończyłem ten serial była ciekawość jak wytłumaczą wypierdolenie Kevina z obsady.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

tak, pierwsze dwa sezony są super
w trzecim coś zaczynało trzeszczeć
gdy oddano więcej miejsca ambicjom Claire, ale za to dostaliśmy Petrova, więc nie narzekam
czwarty był taki sobie
do momentu zamachu i odstrzelenia Meechuma, od tego momentu był nawet na poziomie pierwszych dwóch
w piątym odszedł główny scenarzysta Willimon, zniżka poziomu jest wyczuwalna
to jak zakończono wątek Conwaya to przecież beka, chłop dowiaduje się przez telefon że nicz nie może zrobicz i cyk, wycięty z serialu, ani słowa o nim kiedykolwiek potem
no a szósty to pierdolona parodia
już pal licho to jak rozwiązano sprawę Franka, ale popłakałem się z beki jak zobaczyłem w przedostatnim odcinku scenę gdy wrogowie pani prezydent siedzą se w jakimś gabinecie i knują jak się jej pozbyć, zabrakło w tle tylko "1000 sposobów na odjebanie Claire Underwood.ppt"; do tego wendetta Stampera i walka o zachowanie dziedzictwa prof. Lecha Kaczyńskiego, no ludzie kochani, nie dało się tego bardziej zepsuć
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

obejrzałem to sobie, sam serial przestałem oglądać daaawno, jeszcze jak Kevin grał, ale widzę, że wrotki zostały odpięte na koniec :rotfl:
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

no mnie już 3 sezon przemęczył okrutnie i odpuściłem dalej; widzę że była to dobra decyzja
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

ja ostatnie sezony zrobiłem w postaci przeczytania streszczeń na wikipedii, nie żałuję

beka, pisałem już o tym kiedyś, człowiek stary sklerotyczny
ODPOWIEDZ