Superliga [DYSKUSJA]
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Superliga [DYSKUSJA]
Już są plotki o Napoli i Benfice negocjującymi dołączenie, zebranie składu akurat nie będzie problemem, bo koniec końców hajs zdecyduje
Kocham, pozdrawiam
No z tym sie moge zgodzic, mam troche kontaktow z najmlodszymi sportowcami i oni nie maja takiego bakcyla na to wszystko, wiec po pewnym czasie faktycznie moze wbic znowu tzw hossa. Ale tak bedzie zawsze, nie da sie robic ciagle tego samego tak samo i nie nudzic, jak chcesz utrzymac zainteresowanie to cos musi sie zmienic, i imo wlasnie takim poczatkiem tego wszystkiego moze byc ta SL. Osobiscie to SL widze jako taka cegielke do nowego budynku o nazwie "futbol", ale cegielke ktora jest wazna nie dlatego ze bedzie stanowila wazna czesc nowego budynku ktory bedziemy nazywac "futbolem" (bo w takiej formie jak okreslil ja perez imo nie przetrwa to proby czasu) tylko dlatego ze to jest cegielka ktora zburzyla ten budynek ktory juz jest w miejscu gdzie bedzie budowany ten nowy. Lubie podejscie Pereza ktory chce dialogu, bo wlasnie moim zdaniem to wlasnie dialog miedzy obiema stronami zaprowadzi do czegos co zadowoli najwieksza ilosc osob i klubow. Szkoda tylko ze wlasnie UEFA i FIFA przybraly postawe obrazonego dzieciaka co zabiera swoje zabawki bo ktos sie nie bawi tak jak oni by chcieli zeby ktos sie bawil, bo tak jak mowie dialogiem imo moga dojsc do wspolnej zabawy na zasadach ktore zadowalaja obie stronyczardi pisze: ↑20 kwie 2021, 14:08 Może nieprecyzyjnie się wyraziłem, jestem skłonny się zgodzić, że Superliga w ciągu pierwszych ~dwóch edycji przyciągnie troszkę (jakiś procencik) więcej fanów z przedziału wiekowego 22-37, czyli tych którzy chowali się na piłeczce w mniejszym czy większym stopniu za małolata i teraz oglądają sobie futbol od święta, jak poleci coś ciekawego w tv. Coś nowego, fajnie. Potem im to spowszednieje i wszystko wróci do jakiejś normy. Ale czcze gadki o przyciąganiu nowych młodych, czyli tych obecnie w wieku 8-21 i przyszłych kolejnych nijak się mają do rzeczywistości, bo te bąbelki wychowywały się w innych czasach i mają więcej alternatyw do spędzania wolnego czasu. Nie przekona ich żaden Real-Juve co tydzień, mają wyjebane kto gra, po prostu mają w dupie ten sport.
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużegoprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
- Cz4rny1337
- Moderator
[Fabrizio Romano]Napoli president Aurelio de Laurentiis denies the rumours about the invitation in the #SuperLeague: “JP Morgan, who’s him? I’ve not received any call yesterday night... I was sleeping”.
Benfica tez dementowała
Benfica tez dementowała

Pep to ten sam, którego klub został wyjebany z ligi mistrzów za łamanie FFP i przywrócony za kasę pod stołem? Thank u, next
@down
"It’s not a sport when it doesn’t matter if you lose." Ale to jest sport, gdy kupują ci kogo chcesz wbrew zasadom, bo wiesz, że i tak chuja ci zrobią
@down
"It’s not a sport when it doesn’t matter if you lose." Ale to jest sport, gdy kupują ci kogo chcesz wbrew zasadom, bo wiesz, że i tak chuja ci zrobią
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2021, 15:12 przez Krynew, łącznie zmieniany 1 raz.
Kocham, pozdrawiam
- Cz4rny1337
- Moderator
[Mike Keegan] EXCLUSIVE: Liverpool skipper Jordan Henderson has called an emergency meeting of the Premier League captains to discuss a response to ESL. More @MailSport shortly.
[RMC] Nasser Al-Khelaifi: "PSG has a firm belief that football is a sport for everyone. I have been consistent on this point since the very beginning. We must remember that as a football club, we are a family and a community, the heart of which is our supporters."
[RMC] Nasser Al-Khelaifi: "PSG has a firm belief that football is a sport for everyone. I have been consistent on this point since the very beginning. We must remember that as a football club, we are a family and a community, the heart of which is our supporters."

Przeciez jest tabela, sa nagrody dla wygranych, tylko po prostu byt klubow jest zapewniony (Arsenal nie musi sie bac ze upadnie bo nie wygra jakiegos tam meczu). A ci co mowia ze jakies kluby beda wylapywac oklep co roku i beda mialy wyjebane bo ich byt bedzie zapewniony to imo zbyt daleko idacy wniosek. W teorii niby tak mozna ale przeciez zaden pilkarz by tam nie chcial brac, sam klub przeciez by mial taka presje ze strony kibicow, ogladalnosc by im spadla itd... ze szybko by wrocili do walki z innymi. Pozatym mowienie ze gdybys mial zapewniony byt to bys mial wyjebane na gre i tylko walka o przertwanie jest fajna to imo przyznanie sie do tego ze graja dla kasy a nie dla sportu i honoru
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużegoprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Piłkarzyki ostatecznie zbombardują ten pomysł. Mam nadzieję, że w takim wypadku obniżkę pensji przyjmą z pokorą.
Tak czy siak rozgrywki europejskie trzeba zreformować i nie w taki sposób jak Ligę Mistrzów w 2024. Superliga bez spadków to na dłuższą metę bezsens.
Tak czy siak rozgrywki europejskie trzeba zreformować i nie w taki sposób jak Ligę Mistrzów w 2024. Superliga bez spadków to na dłuższą metę bezsens.
osobiscie nie lekcewazylbym jeszcze głosu samych kibicow, którzy ten cyrk na kolkach finansuja swoimi karnetami.
imo nie bez powodu superligowy desant przypadl akurat na sezon przy pustych trybunach.
imo nie bez powodu superligowy desant przypadl akurat na sezon przy pustych trybunach.
Taka odpowiedź De Laurentiisa tylko potwierdza, że na pewno dostał taką propozycję.
Ciekawe, czemu piłkarze mieliby przyjmować obniżki pensji.
Niektórzy je nawet przyjęli na początku covida tylko po to, by niektóre kluby mogły zwolnić najmniej zarabiających pracowników klubu. Zresztą kluby i tak nigdy nie zarabiały tyle, co przez ostatnie lata.
Ciekawe, czemu piłkarze mieliby przyjmować obniżki pensji.

Na pewno kilka klubów dostało propozycje, lecz dopóki nikt im nie zagwarantuje stałego miejsca w tej lidze na te dwadzieścia lat czy ile to ma tam trwać, to nikt nie będzie ryzykował wykluczeniem ze rozgrywek UEFA czy protestami ze strony kibiców.
https://fcbayern.com/en/news/2021/04/eu ... rummenigge
Ale Bayern wygrywa PRowo póki co na tym wszystkim. Pewnie za rok albo dwa ostatecznie dołączą, no ale póki co świetnie im to wychodzi.
Chociaż nie zdziwiłbym się, gdyby oni i Borussia ostatecznie dołączyli nawet w ciągu dwóch tygodni. xD
Ale Bayern wygrywa PRowo póki co na tym wszystkim. Pewnie za rok albo dwa ostatecznie dołączą, no ale póki co świetnie im to wychodzi.
Chociaż nie zdziwiłbym się, gdyby oni i Borussia ostatecznie dołączyli nawet w ciągu dwóch tygodni. xD

ogólnie to jebać cały ten europejski futbol, tak jakby komuś nie wystarczała zimna, deszczowa noc w Stoke
Cz4rny1337 pisze: ↑19 kwie 2021, 14:51 [Financial Times] The Super League’s organisers have held early discussions with broadcasters about the competition seeking to secure deals with likes of Amazon, Facebook, Disney and Comcast-owned Sky that would raise annual revenues worth €4bn a year, roughly double the amount earned by CL
Spoiler
Pierdolnie to szybciej niż się zacznie i bardzo dobrze. Choć ta reforma LM jak się w nią wczytałem to też straszna lipa.
Nie pierdolnie, no chyba, że serio myślisz, że kluby weszły w ten projekt dzień przed ogłoszeniem nie spodziewając się jakie poruszenie to wywoła. To wcale nie było kilka lat planowania.
Ja w szoku, że nie chcą wywalać klubów z premier league, ale co se koszulki zrobią na rozgrzewkę to ichThe other 14 Premier League clubs want the 'big six' clubs to stay in the league, but the feeling is that certain people from the 'big six' clubs would not be welcome back at the Premier League again.
[via @SkyKaveh]
Dlatego żaden klub się nie wycofa po 2 dniach, spanikowana UEFA niby straszy, ale już kołuje więcej hajsu, żeby ich zatrzymać, Perez wie co robi i w ten lub inny sposób dopnie swego.UEFA is preparing a counterattack on the Super League. They are working with an investment fund to come up with a new #UCL
that would have a starting budget of €4.5BN, which could go up to €7BN.
[via @mohamedbouhafsi]
Sku sku.Breaking: A Madrid court makes preliminary ruling prohibiting UEFA and FIFA from stopping the launch of Super League.
[@Reuters via @sgevans]
Kocham, pozdrawiam
Roma zostaje z UEFA
https://www.asroma.com/en/news/2021/4/s ... m-the-club
https://www.asroma.com/en/news/2021/4/s ... m-the-club