Superliga [DYSKUSJA]
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Superliga [DYSKUSJA]
Tylko wszystko sprowadza się do "po drugie", Superliga dwuligowa (16+16?) ze spadkami albo otwarta w jakiś sposób na ekipy niespodzianki i z miejscem zależnym od pozycji w lidze krajowej po sezonie = tak, Superliga z franczyzą dla Arsenalu, Milanu, czy innego Tottenhamu, którzy niezależnie od poziomu wciąż zajmują miejsce = nie. A wszyscy wiedzą, że będzie to drugie ciśnięte do bólu, bo franczyza bezpieczna dla wielkich graczy.
Na początku na pewno, ale mam cichą nadzieję, że to tak kilka lat na stabilizację rozgrywek
No ale fakt, że to jest kluczowy punkt, tyle że dla mnie może wydarzyć się po np. 5 latach, nie musi od razu
No ale fakt, że to jest kluczowy punkt, tyle że dla mnie może wydarzyć się po np. 5 latach, nie musi od razu
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
-
ksiazenieporzadek
ja sobie trochę przemyślałem i jak dla mnie idealny koncept byłby taki:
- tworzymy dwie dywizje, łącznie zapraszamy 40 zespołów, które olewają granie w swoich ligach krajowych
- napierdalamy 38 kolejek w trakcie plus na koniec jakieś playoffy w stylu BO3 i finał BO5 (dla finalistów wychodziłoby max 49 meczy, czyli mniej więcej tyle samo ile liga i LM)
- z pierwszej dywizji trzy drużyny lecą do drugiej, z drugiej awansują trzy
- z drugiej dywizji lecą też na przykład 3 zespoły, a na ich miejsce wbijają drużyny, które zostały w ligach krajowych i tam zdobyły na przykład miejsca 1 - 3 i oni napierdalają się w lipcu i sierpniu w jakichś szybkich turniejach, nie betonujemy ligi dla 40 ekip tylko umożliwiamy jakimś ekipom niespodziankom awans do drugiej dywizji, a następnie utrzymanie się tam, a może nawet awans wyżej jeżeli byliby jakimiś kozakami
- tworzymy dwie dywizje, łącznie zapraszamy 40 zespołów, które olewają granie w swoich ligach krajowych
- napierdalamy 38 kolejek w trakcie plus na koniec jakieś playoffy w stylu BO3 i finał BO5 (dla finalistów wychodziłoby max 49 meczy, czyli mniej więcej tyle samo ile liga i LM)
- z pierwszej dywizji trzy drużyny lecą do drugiej, z drugiej awansują trzy
- z drugiej dywizji lecą też na przykład 3 zespoły, a na ich miejsce wbijają drużyny, które zostały w ligach krajowych i tam zdobyły na przykład miejsca 1 - 3 i oni napierdalają się w lipcu i sierpniu w jakichś szybkich turniejach, nie betonujemy ligi dla 40 ekip tylko umożliwiamy jakimś ekipom niespodziankom awans do drugiej dywizji, a następnie utrzymanie się tam, a może nawet awans wyżej jeżeli byliby jakimiś kozakami
Wgl jak sobie wyobrażę Superleague All Stars na koniec sezonu to 
Mam nadzieję że bez tej uefy da radę takie coś zrobić
Mam nadzieję że bez tej uefy da radę takie coś zrobić
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Jeżeli chcesz grać w pucharach powinieneś skończyć na pudle w swojej lidze, ewentualnie przejść eliminacje. Taki Milan ma mieć zagwarantowane miejsce w elicie mimo tego, że ostatni raz na podium w swojej lidze byli z 10 lat temu
Szkoda, że idzie to w tę stronę, ale kasa kasa się liczy.
Szkoda, że idzie to w tę stronę, ale kasa kasa się liczy.
- nihil Novi
Dzisiaj o godzinie 00:00 wywiad z Perezem o superlidze (głównie). Pewnie będzie przetłumaczony na realmadryt.pl
Sensei życia
ostatnie lata piłki to parodia
Prawie zapomniałem, beka z Polsatu i zakupu praw na kolejne 3 lata LM
IT’S COMING HOME

Już widzę jak TV które wywaliło grube hajsy będzie miało półfinały psg Borussia i atalanta Porto i będzie z tego happyPrezes Duńskiej Federacji Piłkarskiej i członek Komitetu Wykonawczego UEFA zapowiada wyrzucenie założycieli Superligi z rozgrywek pucharowych już w tym sezonie!
„Te kluby wylecą i oczekuję, że dojdzie do tego w piątek. Wtedy będziemy musieli zobaczyć, jak dokończyć Ligę Mistrzów”, stwierdził Jesper Møller, prezes Duńskiej Federacji Piłkarskiej i członek Komitetu Wykonawczego UEFA, w rozmowie z DR Sporten. „W piątek dojdzie do nadzwyczajnego zebrania Komitetu Wykonawczego i spodziewam się, że wtedy 12 klubów zostanie wyrzucone z naszych rozgrywek. Przez weekend niektórzy negocjowali na dwie strony i nie uważam, żeby to było ok. Muszą pojawić się konsekwencje i uważam, że tym razem się pojawią. Jeśli nie chcesz być częścią europejskiego modelu sportowego, to nie widzę możliwości, byś dalej grał na przykład dla reprezentacji”.
„Badamy sprawę z naszym departamentem prawnym, ale użyjemy wszelkich sankcji i poinformujemy wszystkich o rozwoju sytuacji, gdy będzie to możliwe. Moje stanowisko jest takie, że oni [kluby założyciele] i ich zawodnicy powinni zostać wyrzuceniu z rozgrywek UEFA jak najszybciej. To jest policzek dla miłośników futbolu i nie pozwolimy im go nam odebrać”, przekazał z kolei agencji Reuters prezes UEFA Aleksander Čeferin.
Wyrzucenie Klubów Założycieli Superligi już z tego sezonu europejskich pucharów oznaczałoby pozostanie w Lidze Mistrzów w półfinałach jedynie Paris Saint-Germain, gdyż Real Madryt, Chelsea i Manchester City złożyły podpisy pod dokumentem tworzącym Superligę. W Lidze Europy w półfinałach znajdują się Manchester United i Arsenal, które także wyraziły zgodę na Superligę.
Spekuluje się, że jeśli UEFA znajdzie podstawę prawną do wyrzucenia ekip z Ligi Mistrzów i Ligi Europy, to ich miejsce zajmą pokonane wcześniej zespoły w 1/4 cz 1/8 finału, oczywiście jeśli tylko nie biorą udziału w tworzeniu Superligi. W Lidze Mistrzów oznaczałoby to dla przykładu dołączenie do PSG ekip Atalanty, Borussii Dortmund oraz FC Porto.
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Te pierdolenie o wywalaniu, zakazach itd to brzmi jakby jakis 12 latek usiadł przed kompem i pisał co mu slina na język przyniesie. Abstrahując od tego czy Superliga jest spoko czy nie, no to sorry, wywalanie klubów i piłkarzy to samobójstwo dla wszelkich rozgrywek, a nie tych klubów
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Przecież jakby zostali teraz wyrzuceni, to te kluby z miejsca robią turniej dobierając 4 zespół w miejsce PSG i śmieją im się w pysk
Kocham, pozdrawiam
Mam nadzieję, że nie wywalą i chociaż ten sezon jeszcze będzie się można jakoś fajnie emocjonować.
W ogóle daj ktoś ankietę, bo założyciel tematu nie ogarnia, a jesteśmy i my podzieleni i ciekawi mnie w jakich proporcjach.
W ogóle daj ktoś ankietę, bo założyciel tematu nie ogarnia, a jesteśmy i my podzieleni i ciekawi mnie w jakich proporcjach.
tutaj wyniki z dzisiaj, ale bez rozbicia na wiekCz4rny1337 pisze: ↑19 kwie 2021, 14:44 Our survey of football fans for @BBCSport at the end of 2020 found support for a European Super League is driven primarily by younger fans.
Overall
Happy 30%
Unhappy 40%
18-34
Happy 48%
Unhappy 18%
55+
Happy 10%
Unhappy 63%
https://yougov.co.uk/topics/sport/artic ... eject-euro
Dobra, chuja się stanie, w Serie A już się boją cokolwiek przegłosowywać, jutro to samo w Anglii będzie. Rządy dostaną kaski, też zamilczą. Wczoraj umarł futbol, jaki znaliśmy, nie ma powrotu do tego, co było. Żegnajcie przygody mniej znanych klubów w europejskich pucharach, teraz piłkarze i właściciele będą jeszcze bogatsi. UEFA przestanie istnieć, bo do niczego się nie nadaje, FIFA wejdzie w układ i na tym się skończy.

Liverpool vs Leeds under Super League shadow
The timing of the European Super League announcement meant that The Reds were the first of the 12 founding clubs to be in action on the pitch.
As well as local fans making their disapproval heard outside the ground, the Leeds players also warmed-up with t-shirts that said 'EARN IT' on the front and 'FOOTBALL IS FOR THE FANS' on the back.
wedlug mnie beda grube dymy od duzych sponsorow i inne konflikty interesow, franczyzy i inne proby zamerykizowania calej ligi cos na podstawie NBA/NFL bo o gruby chajs jest stawka grana takze wszystkie chwyty dowzolone. Mysle ze bedzie ciekawie ale przydalo by sie by druzyny na koncu tablicy spadali i dawali szanse jakims innym i definytwnie przeciwko bo3 bo5
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Florek zrobi dwie dywizje 40 ekip i będzie sie kręciło who needs uefa
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
florentino perez czyli jak chujek stał się napoleonem pośród władczych budowlańców
Dodano po 1 minucie 7 sekundach:
nie oszukujmy się, to chujowy pomysł dla truskuli i chuj wie co dla pasjonatów reszta nie ma znaczenia, ten pomysł to rozgrzana kupa rzucona na test
Dodano po 1 minucie 7 sekundach:
nie oszukujmy się, to chujowy pomysł dla truskuli i chuj wie co dla pasjonatów reszta nie ma znaczenia, ten pomysł to rozgrzana kupa rzucona na test
Złapałem się wczoraj za łeb jak zobaczyłem ten circlejerk dla bogaczy, mogę być nazywany boomerem truskulem i lamusem, ale żadna retoryka nie przekona mnie, że organizowanie zamkniętego turnieju tych którzy sprzedają więcej koszulek i mają piłkarzy na paczkach laysów będzie lepsze niż coroczne roszady i premiowanie zapierdalających cały rok.
Nadrobiłem na szybko kilka ostatnich stron i bardzo często pada argument pt. "ha ha no to kiedy ostatnio jakieś ajaxy i valencie wygrały lige mistrzów??", który jest według mnie bezsensowny i (często zapewne celowo) zwinnie ograniczony do samego podnoszenia pucharu zwycięzcy, tak jakby żadne inne lokaty nie istniały. Gdyby nie odpadanie zeszłorocznych triumfatorów w fazie grupowej, Ajax golący frajerów składem o średniej wieku uż. daveyo albo Lyony i Lipski w półfinałach wykładałbym już w sumie laskę na ten sport, bo uwielbiam rewelacje i historie Dawidów z Goliatami, tymczasem kilkunastu dziadów w garniturach stwierdziło, że zagwarantuje sobie na papierku coroczne występy, bo w sumie to nie chce im się zapierdalać w lidze ani dostawać w pizdę od regularnie i sumiennie pracujących ekip.
No serio nie potrafię inaczej na to patrzeć. Ja wiem, że UEFA nie była idealna, pojawiały się akcje z kopertami itd, ale wiara, że nowy (nadal skrajnie korporacyjny, a nie kurwa wolnościowy) format zmieni takie problemy jest mocno naciągana. Zastąpienie dżumy cholerą przy jednoczesnym odpuleniu wszystkich fajnych, aspirujących ekip, bo "ktoś coś kiedyś" i "zoba ile mamy w gablocie pucharów sprzed stu lat", bk.
Nadrobiłem na szybko kilka ostatnich stron i bardzo często pada argument pt. "ha ha no to kiedy ostatnio jakieś ajaxy i valencie wygrały lige mistrzów??", który jest według mnie bezsensowny i (często zapewne celowo) zwinnie ograniczony do samego podnoszenia pucharu zwycięzcy, tak jakby żadne inne lokaty nie istniały. Gdyby nie odpadanie zeszłorocznych triumfatorów w fazie grupowej, Ajax golący frajerów składem o średniej wieku uż. daveyo albo Lyony i Lipski w półfinałach wykładałbym już w sumie laskę na ten sport, bo uwielbiam rewelacje i historie Dawidów z Goliatami, tymczasem kilkunastu dziadów w garniturach stwierdziło, że zagwarantuje sobie na papierku coroczne występy, bo w sumie to nie chce im się zapierdalać w lidze ani dostawać w pizdę od regularnie i sumiennie pracujących ekip.
No serio nie potrafię inaczej na to patrzeć. Ja wiem, że UEFA nie była idealna, pojawiały się akcje z kopertami itd, ale wiara, że nowy (nadal skrajnie korporacyjny, a nie kurwa wolnościowy) format zmieni takie problemy jest mocno naciągana. Zastąpienie dżumy cholerą przy jednoczesnym odpuleniu wszystkich fajnych, aspirujących ekip, bo "ktoś coś kiedyś" i "zoba ile mamy w gablocie pucharów sprzed stu lat", bk.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Spoiler

Wrzuciłem dzisiaj rano post w którym dałem zakład z LV BETa o wykluczeniu przez UEFA graczy biorących udział z superligi w rozgrywkach międzynarodowych. Jest oficjalna informacja UEFY która mówi o tym, że wyklucza owych zawodników. Natomiast konsultanci piszą, że mam czekać do euro (czy zawodnicy wezmą udział czy nie). Wydaje mi się, że nie postawiłem pieniędzy na zakład o treści "Czy zawodnicy z superligi zagrają na euro?" Tylko na taki zakład jak poniżej. Co zrobić?

-(1).gif)