Superliga [DYSKUSJA]

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Superliga - hit czy kit?

Zajebisty pomysł, będę oglądał #TeamSuperLiga
41
37%
Upadek futbolu jaki znamy, chodzi im tylko o kasę #TeamUEFA
36
32%
A ja mam to w dupie
34
31%

Liczba głosów: 111

Awatar użytkownika
eddy_wata

Re: Superliga [DYSKUSJA]

Post autor: eddy_wata »

w ogole nie bedzie sie dalo grac karierki w fifie anie w fmie i dostac sie do super league bo niewiadomo czy nas zaproszą ;(((((
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

crbn pisze: 19 kwie 2021, 12:48
czardi pisze: 19 kwie 2021, 12:44 Barceloną, która przed obecnym sezonem była 13x z rzędu minimum w ćwierćfinale
Wielka Barcelona, gdzie gra podobno, uważany przez jakąś część ludzi, największy piłkarz na świecie, która w ciągu ostatnich pięciu lat zrobiła jeden półfinał. I oczywiście, że zestawienie ich z Arsenalem czy Milanem jest nie fair wobec Barcelony, ale pokazuje, że giganci są wkurzeni tym, że "mniejsze" kluby im przeszkadzają w wygraniu LM choćby.
Poza tym odpadała z samymi finalistami-gigantami i raz z Romą co się zdarza raz na dwie dekady. Ja jestem przeciwny SL w proponowanym formacie, jak zaznaczyłem wcześniej, po prostu dopierdalanie się do Barcelony (zestawiając ją z jakimś Arsenalem xd), która na przestrzeni tych 10-15 lat ma pewnie top3 (jak nie top1) ratio dochodzenia do kluczowych faz LM jest śmieszne.
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

mi nie pasuje fakt, ze tak naprawde wyscig w lidze angielskiej [zakladam, ze dyskwalifikacji tych druzyn to straszak] sprowadzi sie tylko do mistrzostwa i nie bedzie takich emocji dot. walki o top4 [mimo, ze ta 6 z jakimis losowymi druzynami od czasu do czasu okupuje tak czy siak top4 xD] - no i nie ma sie co dziwic wielkim, ze wola przytulac prawie dwa razy wiekszy hajs za samo uczestnictwo w porownaniu do hajsu za wygrana LM
Obrazek
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

ksiazenieporzadek pisze: 19 kwie 2021, 12:52 kiedy ostatnio lm wygrał ktoś spoza grona tej 12? (poza bayernem, który miejsce by na bank dostał, ale sami zrezygnowali z udziału)
Krynew pisze: 19 kwie 2021, 12:50 Tak samo jak w ostatnich 10 latach te 5 losowych drużyn regularnie wygrywało LM, a grubasy nie wychodziły z grupy.
pisałem o czysto hipotetycznej sytuacji, ale możecie sobie zmienić 1-5 na 6-10 jak będzie Wam łatwiej odpowiedzieć
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

eddy_wata pisze: 19 kwie 2021, 13:00 no i przede wszystkim nie znasz potter hiszpanskiego i wloskiego xD
coś tam znam akurat, ale ten

Są jakieś przecieki kto w końcu jest tą pozostałą trojką? Skoro nie niemieckie, nie PSG i nie Porto to kto? Bate, Legia i Rosenborg?
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

redman23 pisze: 19 kwie 2021, 13:08 pisałem o czysto hipotetycznej sytuacji, ale możecie sobie zmienić 1-5 na 6-10 jak będzie Wam łatwiej odpowiedzieć
no to czarny ileś stron wcześniej wrzucał, że w ostatnich 10 latach w lm w 1/4 jest średnio 6 drużyn założycielskich (dodane sa tam psg, bayern oraz bvb), nie widze problemu w tym, że jeżeli jakieś dwie spoza założycieli będą w top 8 to zachowają slota
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

szkoda że w 1992 nie było internetu można by było recyklingować memy
ksiazenieporzadek

xD

wykluczajcie śmiało, tylko żeby nie było potem płaczu, że wpływy znacząco spadną
Awatar użytkownika
crbn

Post autor: crbn »

Strzelam, że Ci z amerykańskimi właścicielami: Roma oraz Marsylia. I do tego kogoś biednego się jeszcze dołączy, jakiś Celtic czy coś.
Obrazek
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Może Boca Juniors?
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

A zobaczcie ile slotów w uefowskiej LM się zwolni, w końcu będą mogły mniejsze kluby spełnić piękny sen i zagrać w półfinale czy finale tych rozgrywek, romantyzm wróci

Brawo Ander, ważny głos w obronie zasad futbolu!
Kocham, pozdrawiam
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

Nie no, jak ja widzę pod wpisem Herrery komentarze w stylu "Ander Herrera what a legend. Always Respected you and Thank you for respecting us Fans", to mnie kurwa skręca od środka.
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Krynew

A dodam, że swoje 5 groszy dołożyli także inni obrońcy moralności tacy jak Mesut Ozil z powiązaniami wiadomo z kim czy Lukas Podolski obiecujący co rok kibicom Zabrza, że wróci, a finalnie wybiera egzotyczne oferty w celach zarobkowych
Kocham, pozdrawiam
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Ale co oni pierdolą o jakimś wykluczaniu, jakim cudem w ogóle kluby z SL miałyby grać w ligach domowych, 9 rywali w grupie to jest 18 spotkań + playoffy dla niektórych, niby odpada jedna runda pucharowa, ale to i tak w maksymalnym wymiarze dla finalisty po barażach 18+2+2+2+1 quick maffs 25 spotkań zamiast obecnych 13.
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Awatar użytkownika
Krynew

Maksymalnie angielskie zespoły zrezygnowałby z bezsensownego i tak pucharu ligi angielskiej, nic więcej, ten sezon pokazuje, że mecze są ciągle, United teraz będą mieli jedyną przerwę między meczami co 3 dni od początku roku

A z resztą nowy format LM zaproponowany przez UEFE wcale nie zwiększył liczby meczów o ponad połowe, wcale nie xD
Ostatnio zmieniony 19 kwie 2021, 13:40 przez Krynew, łącznie zmieniany 2 razy.
Kocham, pozdrawiam
ksiazenieporzadek

a co to za problem grać jesienią co tydzień w środku tygodnia, skoro chcą zaczynać od sierpnia już?

prawie cała faza grupowa wtedy byłaby rozegrana do grudnia już, na wiosnę z 3 kolejki grupowej i potem lecimy z pucharową
jefecito

Post autor: jefecito »

No i co z tego, że nikt z mniejszych klubów nie wygrał LM w ostatnich nie wiem 15 latach? Dobrze wiecie, że nie o to chodzi, jak zaproponujecie klubowi pokroju Porto, Ajax do wyboru grę w LM lub LE to zawsze wybiorą LM pomimo tego, że mają zdecydowanie większe szanse na wygranie Ligi Europejskiej, ale ważniejsza jest możliwość RYWALIZACJI z najlepszymi (i większa kasa).

Roma, Ajax, Porto.. w ostatnich latach to piękne historie które prawdopodobnie nie będą możliwe w nowym układzie.
A group of Liverpool ultras that displays banners at Anfield have said that they will remove all flags from the stadium.

Their statement: "We feel we can no longer give our support to a club which puts financial greed above integrity of the game."
ksiazenieporzadek

jefecito pisze: 19 kwie 2021, 13:37 No i co z tego, że nikt z mniejszych klubów nie wygrał LM w ostatnich nie wiem 15 latach? Dobrze wiecie, że nie o to chodzi, jak zaproponujecie klubowi pokroju Porto, Ajax do wyboru grę w LM lub LE to zawsze wybiorą LM pomimo tego, że mają zdecydowanie większe szanse na wygranie Ligi Europejskiej, ale ważniejsza jest możliwość RYWALIZACJI z najlepszymi (i większa kasa).
no to będzie 5 takich drużyn

a to z rywalizacją to xD oczywiście, że wybiorą LM bo większa kasa
Awatar użytkownika
krul

Post autor: krul »

no teraz będą Arsenale, Tottehnamy, Milany od niespodzianek
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Jako wierny fan Milanu muszę powiedzieć, że gdy uświadamiam sobie jaką lipe Milan grał przez prawie dekadę, w opór mnie śmieszy to, że wylądował w tej SuperLidze Ja rozumiem, parcie na elitę, ale to jest po prostu śmieszne :lol:
Totki i Arsenal podobnie
A z tych klubów, które jeszcze mają dołączyć, to może Ajax?
ODPOWIEDZ