Superliga [DYSKUSJA]

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Superliga - hit czy kit?

Zajebisty pomysł, będę oglądał #TeamSuperLiga
41
37%
Upadek futbolu jaki znamy, chodzi im tylko o kasę #TeamUEFA
36
32%
A ja mam to w dupie
34
31%

Liczba głosów: 111

Awatar użytkownika
zlewam

Re: Superliga [DYSKUSJA]

Post autor: zlewam »

jedna mafia zastepuje druga, nic sie nie zmienia
ucierpi tylko sportowy duch...
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

Krynew pisze: 18 kwie 2021, 19:22Plan był na dwie grupy po 10 zespołów, mecz i rewanż, po czym najlepsze 4 z obu grup awans do ćwierćfinału i dalej normalna drabinka
To jebać, bo co się zmieni? W ćwierćfinałach zagrają te same ekipy co zwykle, tylko większa kasa zamiast iść naprzemiennie do Napoli, Leverkusen, Lyonu czy Szachtaru, będzie szła sezon w sezon do Arsenalu i Tottenhamu, zajmujących 8 i 10 miejsce w swoich grupach.
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Nie zdziwię się jak UEFA wyeliminuje Chelsea, Real i City z LM i przyzna puchar PSG w takim wypadku.
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Superliga? A może jeszcze gigaliga?
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
jefecito

Post autor: jefecito »

Jestem na nie, totalnie zabiłoby to ligowe rozgrywki, przecież takie porażki faworytów np. Man City na stadionie Norwich pełnym fanów to jest esencja piłki nożnej, a i gwarantuje wam że po jednym sezonie oglądania co tydzień tych 'super' spotkań szybko przestałby być one tak atrakcyjne jak teraz w LM kiedy musisz na nie oczekiwać dłuższy okres czasu.

Fifa i Uefa to chciwe skurczybyki i też nie podobają mi się ich nowe zmiany które wprowadzają, ale już wole obecny system niż tą zaproponowaną szopkę w której mogą brać tylko uprzywilejowane kluby.
Spoiler
Gary neville z rigczem
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

No chyba jest to nieuniknione prędzej czy później, ale nie podoba mnie się ten pomysł. Teraz się jaram, że Chelsea wpadła na Real, ze 20 lat jestem kibicem i ani razu w poważnym meczu się nie spotkali, a za chwilę chcą zrobić żeby grali co rok. Może to i gadanie boomera już, ale te wszystkie zmiany z powiększaniem mistrzostw, dodawaniem lig itp. to tylko odpycha od piłki. I tak już jest jej za dużo imo.
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

Na poczatku bylem sceptyczny, ale po dluzszym namysle to nie jest jakis zly pomysl, ani nie uwazam, ze jezeli przyjmie domyslna forme, to te mecze beda nudne. Zalozeniem jest 15 zespolow + 5 rotacyjnych. Na dzis dzien np. taka Premier League liczy 20 zespolow. Sa spadki i awanse, ale to dotyczy niewielu zespolow. Czy w zwiazku z tym ogladanie tej ligi jest nieatrakcyjne? Tutaj mamy tak naprawde do czynienia z czyms podobnym, ale zamiast potyczek City z Brighton mamy od razu przeciwnika z TOPu. Kazdy mecz bedacy hitem. Zespoly przez lata przeciez tez sie zmieniaja, pilkarze odchodza i przychodza, zmieniaja sie trenerzy, styl. Nie szukam w tym jakiejs sprawiedliwosci, bo jej nie ma, ale dzisiaj tak naprawde tez taka LE mniej elektryzuje od LM. Wiekszosc odbiorcow oczekuje jak najwyzszej jakosci, a taka chcac nie chcac moze zapewnic nam Super Liga.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

futbolowy trust, dla mnie beka
jajca pisze: 16 maja 2024, 17:04 za te punkty na kurniku trzeba dusić ofiary
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Ja tam co tydzień wolał oglądać real Chelsea niż real Szachtar czy jakiś inny zespół bo się dostał jak wygrał swoją ligę
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

nie no, chujnia po całości, ta hermetyczność będzie męcząca po max 2 sezonach. Jakby tu były jakieś 3 poziomy, spadki, awanse, to może jest do uratowania, ale w takiej formule dramat.

I ten Arsenal xD
Awatar użytkownika
AlPaCiNo

Post autor: AlPaCiNo »

Cz4rny1337 pisze: 18 kwie 2021, 19:23 Dziś chyba o 22:30 ma byc to ogloszone + wiecej info

Skąd i gdzie te info? :razz:
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

No takie info rzucały angielskie media, ale chyba nastąpiła sraka/trwają szachy 3D - głównie chodzi o powstrzymanie zmian w LM chyba
Obrazek
Awatar użytkownika
krul

Post autor: krul »

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Simon Stone on Twitter] None of the 12 clubs responded to the invitation to the emergency meeting of the European Club Association
Obrazek
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

bo to jest jakaś popierdolona opcja masońska jakby powiedział mój człowiek bengal
ECA wbija chuj w superligę i obywatelskie prawa i jednocześnie lata dla ziomala, który lobbuje wprowadzenie superligi w strukturach UEFA już w chuj czasu, także sami sobie dopowiedzcie, czym to śmierdzi

jak dla mnie tylko Roman Kołtoń może to logicznie wytłumaczyć
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
krul

Post autor: krul »

No ja już się pogubiłem. Okazuje sie, ze sam Agnelli, prezydent ECA (i prezydent Juve), miał wyjebane w ten emergency meeting i za niego prowadził Van Der Sar :lol:
Awatar użytkownika
brethf

Post autor: brethf »

W sumie ciężko stwierdzić czy mi się to podoba czy nie, na pewno większość fazy grupowej ligi mistrzów nie nadaje się do oglądania, z zresztą od lat mecze lecą o tej samej godzinie czego absolutnie nie jestem w stanie zrozumieć, więc i tak nie da się ich wszystkich oglądać :dunno: Zastąpienie tego mocniejszymi drużynami na pewno byłoby ciekawsze. Później w fazie pucharowej są w kółko te same mecze.
Z drugiej strony jeżeli chodzi o zrobienie szumu to na pewno się udało, skoro nawet Boris Johnson się wypowiedział na ten temat.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

piłka przestała mnie zupełnie interesować już ponad rok temu, ale imo props
przede wszystkim dlatego że jebać UEFA
szkoda tylko że bez Bayernu i PSG
chętnie bym zobaczył playoffy do ilości zwycięstw jak w NBA zamiast tych chujowych dwumeczy
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

https://mobile.twitter.com/liam_twomey/ ... 10402?s=21

No i oficjalnie, Perez prezesem, wspomniany wyżej Agnelli vice.

Plotki ze od sezonu 21/22 wszystkie kluby założycielskie maja być wykluczone z rozgrywek krajowych i europejskich

Dymy

Do tej 12 maja dołączyć 3 kolejne kluby jako założycielskie
Obrazek
ODPOWIEDZ