Sentino

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

barbadoses
Zbanowany

Re: Sentino

Post autor: barbadoses »

nie ma żadnej przewagi, typ nie dość że jest chodzącym internetowym memem to mimo żyrafy za 4 koła euro nigdy zawsze przyoszczędzi 500 zł na mastering i nie dość że to wszystko brzmi lirycznie i stylistycznie beznadziejnie to jeszcze od strony czysto dźwiękowej i masteringu to znowu chyba trollowanie słuchacza że takie coś wypuszcza na płatne streamingi albo fizyki :D

żaden normalny człowiek nie powie, że te marne wyjęki nagrywane na micu z easyPC przez latynosa z grójca to stały kiedykolwiek gdzieś blisko do normalnej muzyki jak robią np kosi, kacper hta czy nawet kurwa sobota z ostatniej płyty

słuchacze i słuchanie sentino jest tak samo memowe jak cała jego postać, tak na serio to nikt się nim nie jara i to wsyztsko to taki truman show trochę przy aprobacie wsyztskich uczestników tego teatrzyku
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

barbadoses pisze: 16 kwie 2021, 15:00 kosi, kacper hta czy nawet kurwa sobota z ostatniej płyty
na początku nawet dałem się nabrać :lol:
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

dobre chłopaki widzę zawitały na forumek
barbadoses
Zbanowany

a można stać na stanowisku, że i "muzyka" sentino jak i step armii to hujoza, czy trzeba się opowiedzieć po jednej ze stron i w przypadku gdy napsizę że senti robi gówno z automatu jestem ze step armii ?
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

typie, napisales ze jakiś kacper hta robi normalna muzykę, prowo spalone praktycznie na starcie

Dodano po 2 minutach 22 sekundach:
fbztylko2 pisze: 16 kwie 2021, 14:51 jak sie tak spuszczacie nad sentino to jakie jest jego opus magnum zeby kurwa bylo widac te przewage nad polska scena (wow przegonic inwalide)
dodam ze nie znam chyba nic z jego polskiej tworczosci, dawac
do wymienionych feat z diho Szampana do ręki, w 2010 Sentino kładł se takie refreny a my czekaliśmy jeszcze rok na legalny debiut jakiegoś kurwa vnma na poczwórnych rymach
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
oyche

Post autor: oyche »

czary mary jego najlepsza płyta by far
barbadoses
Zbanowany

ten Sauvage nawet spoko, ale byłoby fajnie gdyby nie nawijał pół tracku mumble, albo chociaż dał tą kurwa stówe jakiemuś 17 letniemu fanowi żeby jakkolwiek ogarnął master bo dzwiek taki jak w polskich filmach albo gorzej
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Nie wiem czy osoby tworzące tutaj rewolucyjne demaskacje Sentino śledzą jego uniwersum na bieżąco, czy może kojarzą jedynie refren Tatuażyka, kilka awatarów z forum i postanowiły wejść przy okazji trwającej afery, ale to trochę nie tak jak myślicie chłopaki. To nie jest epokowe odkrycie po tygodniach stalkowania, ani wbiegnięcie do pokoju rozpłakanych gówniaków czekających na prezenty, żeby wykrzyczeć im "haha wy śmiecie nie ma żadnego Świętego Mikołaja, czaicie, on nie istnieje, a wy cały czas myśleliście haha", więc srogo zaskoczę się, jeśli ktoś z tego forum po stepujących dissach wybałuszy oczy i powie "ale jak to?".

Tak, Sentino nie jest cynglem arabskiego klanu połykaczy ognia, nie zapierdala wyładowaną towarem awionetką dla gangu berlińskich motocyklistów, nie chodzi na spotkania z przykutą do nadgarstka walizką wypełnioną dwudziestoma milionami dolarów, prawdopodobnie nie przejął nawet kasyna w Pałacu Prymasowskim, ale większość zdaje sobie z tego sprawę i wiecie co? Nadal bawi się przy tym świetnie. Sentino od dawna ma już status chodzącego mema, przerysowanej postaci którą rozpoznasz po samym zarysie sylwetki, jednym elemencie garderoby albo śmiesznym powiedzonku. Jest tym ulubionym, małym youtuberem, który wiecznie coś planuje i zapowiada szumny projekt, a ciebie to bawi, bo kto kurwa robi konkursy na sto subskrypcji, ale i tak wejdziesz żeby poczytać komentarze i napisać "tak jest dobrze lecisz z nimi!!". Sentino to maskotka, liść na odmułkę dla tej nudnej, chujowej sceny i rokroczny generator tony instant klasyków które za pięć lat będą prawdopodobnie takim samym kanonem jak cytaty Eldoki.

Myślę że nikt trzeźwo myślący i interesujący się bliżej jego postacią nie brał na poważnie rozstrzeliwań, topienia głów w basenie, zakopywania w lesie ani ruchania cudzych matek, bo Sentino JEST MEMEM, ale memem robiącym jednocześnie skurwysyńsko charakterystyczną muzykę. Ja autentycznie mam w chuju te jego torby podróżne Gucci, jebanego pterodaktyla za 5 koła euro i nie odróżniam oryginalnego Rolexa Oyster Perpetuala od podróbki z bazaru, po prostu cieszy mi się gęba na widok tego człowieka i faktu jak udanie przerysowaną jest postacią.

Odkrywanie, że Sentino chyba nie do końca jest tym kogo widzi w swoim designerskim lustrze to poziom Meek Milla piszącego na twitterze pięć postów caps-lockiem, bo odkrył funkcję "show credits" na rapgeniusie i zauważył, że Drake nie jest jedynym autorem tekstów w swoich singlach, gdzie 90% sceny zareagowało "o nie xdd", a pozostałe 10% wczuło się w prawdziwość kultury hip-hop i to właśnie tamtejsi odpowiednicy Intruza, tylko oprócz posiadania bandany serio byli murzynami. Odkrywanie postaci Sentino w 2021 to jak ten wywiad wspomnianego Eldoki ubranego w intelektualistyczne pingle, gdzie o mało się nie zesrał tłumacząc dziennikarce, że Eminem nie jest z West Coast, a składa palce w takie coś.

Ja pierdolę, chłopaki no.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
jajca

ale rewolwer był prawdziwy
barbadoses
Zbanowany

tak czy siak panowie, dla mnie jak fajnej muzyki by nie nagrywał (a wg mnie nie nagrywa nic wybitnego, a jego fani tacy jak tu wyżej łykają i piszą zachwyty nad wszystkim co wypusći na zasadzie psychofanów boxdela chwalących masno gang i udowadniających wyższość masno gangu nad jwp)
to jednak mi przeszkadza gangsterska przewózka, strzelanie na tiktoku, machanie gazówkami w zestawieniu z tym, że to miś pluszowy jest bity pod żabką przez lokalny element, sorka. Jakby trochę mniej to było smarowane to możnaby przełknąć, ale jest za grubo i dla mnie zbyt mocno się to rozjeżdża jednak ;). Jak ktoś jest faja rozjebana co pół miasta sprzedał gdy go powinęli na posiadanie pół grama i każdy o tym wie a potem nagrywa nutki typu jebać konfidentów z lamusami się nie pieścić to jednak uczucie żenady nie pozwola mi słuchać tego jakkolwiek dobre muzycznie to nie było.
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

Najlepsze jest to, że ten movement tworzy człowiek który nie mieszka w Polsce ani nawet nie jest Polakiem xD. Tych smaczków jest tyle, że ktoś kiedyś napisze o tym książkę. @SWN :bowdown:

Ludzi ciągnie do absurdu, taką mamy popkulturę, a Sentence i kręcąca się wokół niego aura dostarcza tego na tony
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

OmarStooleyman pisze: 16 kwie 2021, 15:31 Najlepsze jest to, że ten movement tworzy człowiek który nie mieszka w Polsce ani nawet nie jest Polakiem xD
przecież jest pół Polakiem
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Chyba w 1/2115
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
jajca

barbadoses pisze: 16 kwie 2021, 15:30 ak ktoś jest faja rozjebana co pół miasta sprzedał gdy go powinęli na posiadanie pół grama i każdy o tym wie a potem nagrywa nutki typu jebać konfidentów z lamusami się nie pieścić to jednak uczucie żenady nie pozwola mi słuchać tego jakkolwiek dobre muzycznie to nie było
większości raperow "ulicznych" można coś zarzucić w kwestii prawilności, ja nie mam złudzeń, że "halo policja" mogłoby się przydarzyć praktycznie każdemu z nich (widziałem w życiu wielu takich, kwestia ceny), i to niekoniecznie w stanie kompletnego odurzenia, a że akurat Alvarezowi to w pewnym stopniu dzieło przypadku i niefarta. Któremu owszem trochę pomógł, przede wszystkim będąc nietuzinkową osobą z zewnątrz, co mocno uwierało naszą śmieszną scenkę.
barbadoses
Zbanowany

nie wiem czy większości, mało słucham już ulicznego rapu i średnio mnie to interesuje

"halo policja" mnie nie bawi specjalnie bo rozne akcje w zyciu widzialem, chociaż jeśli to zestawić z tym ciągłym "będą do ciebie strzelać, zabije cie jak zobacze" latynka to już bardziej żenuje mimo wszystko

ej ale z tym "mocno uwierało naszą śmieszną scenkę" to też jakis kurwa martyrologiczny mit %-) przecież scena miałą generalnie wyjebane w istnienie sentino a jak już ktoś zwrócił uwagę to raczej jak na jakiś wynalazek. Przecież praktycznie 100% tego "uwierania" to jest zasługa sentino, który w wwa sam "zesrał się na dywan" przez co jego własne środowisko w którym się bujał i z którym nagrywał go oszczało. A teraz jakiś mit męczennika, któremu każdy kłody pod nogi rzucał %-). Scena miała w huju sentino i takie są fakty opróćz jakiejś zaczepki od palucha, dopiero teraz trochę uliczników się odezwało.
Awatar użytkownika
jajca

bo ja wiem, po paluchu zlecieli się kolejni próbując się podczepić pod trend (podobny efekt jak teraz u stepowych sebków): zaraz jakis typ ze szczecina miał ból dupy, jakiś diox (on akurat "wykasował to, przeprosił"), jakiś Toony itd., było trochę takich ataków wielkich demaskatorów w tym stadzie
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

A hieny szybko się rzucały, gdy był chory lew
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

jeszcze wujek ali co się z dupy wziął i zaczął nakręcać malika przeciw sebie
Awatar użytkownika
jajca

a po tatuażyku to już w ogóle był wylew szamba, każdy pięcioligowy dukacz czuł się zobowiązany podkreślić w niemerytoryczny sposób jak bardzo mu się nie podoba taka melodyjność. o tym, że czas pokazał kto miał rację nie trzeba chyba mówić
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

A ten wujek ali to jeszcze żyje? Co z nim?
ODPOWIEDZ