ŻYTO/NOON - Morza Południowe (2021)
Re: ŻYTO/NOON - Morza Południowe (14.05.2021)
Wreszcie Żyto będzie miał dobre bity przez cały album, nie mogę się doczekać. Fajnie, że wrócił i to z Noonem!
- przedszkolanek
niektórym to nigdy nie dogodzisz
żyto topka polskiej ulicy, mam tylko nadzieję, że jeszcze trochę odrdzewieje, bo to jednak nie jest forma z 2012-13
Dodano po 1 minucie 48 sekundach:
a sam singielek elegancki
żyto topka polskiej ulicy, mam tylko nadzieję, że jeszcze trochę odrdzewieje, bo to jednak nie jest forma z 2012-13
Dodano po 1 minucie 48 sekundach:
a sam singielek elegancki
- The Bitch Fucker
Gość serio ma ponad trzydzieści siedem lat i rapuje o biciu studentów i zamykaniu ich w windzie? To się łapie na jakieś zaburzenia rozwoju?
Haha, zawsze beka z czytania tych starych wywiadow.
Jasnowidz byl z niego slaby.Noon: Tak, zdecydowanie uznaje szufladkowanie, czemu nie? To dobry punkt wyjścia do dyskusji o muzyce. Zawsze możesz powiedzieć, iż jakiś tam gatunek nie ma granic ale to banał. Pod każdą nazwą coś się kryje, jest pewna grupa elementów, jakie się na nią składają. Dla mnie taką definicją był nasz poprzedni album, tam powiedzieliśmy wszystko, co kryje się dla nas pod nazwą hip hop. Przynajmniej ja tak uważam. Teraz, gdy Neptunes grają na przesterowanych gitarach, śpiewają jakieś popowe pierdoły, to dla mnie nie ma to żadnego związku z hip hopem, korzeniami tej muzyki, a nawet tym jak wyglądała nie tak całkiem dawno. Dla mnie taki stricte hip hop skończył się wraz z płytą Gang Starra "Moment of Truth". To było podsumowanie, kwintesencja. A później powstawały już tylko hybrydy, różne gałęzie tego gatunku, takie jest moje zdanie. Poza tym uważam, już tak reasumując, iż za kilkanaście lat nikt nie będzie pamiętał o Neptunes, za to pozostaną Pete Rock, Premier.
-
encrenoire
Za 20 lat najlepszy rap będzie grał KRS One
Jeżeli wspomnienia to zaburzenia rozwoju to całkiem możliwe że tak.The Bitch Fucker pisze: ↑05 kwie 2021, 10:38 Gość serio ma ponad trzydzieści siedem lat i rapuje o biciu studentów i zamykaniu ich w windzie? To się łapie na jakieś zaburzenia rozwoju?
ale się przyjebaliscie do tego bicia studentów, a co mial ich głaskać
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka
pamiętajmy kto zrobił najlepszy bit w 2020
Całkiem dobry ten singiel ciecz,jestem ciekawy tego projektu i czy żyto udzwignie produkcję noon.
Nie spodziewałem się ze noon jeszcze wróci na rapy
Nie spodziewałem się ze noon jeszcze wróci na rapy
Wersja beta instrumentala Cieczy
Tam są dwa ciekawe momenty, gdzie wokal główny wokal znika, i w tle są np. cichsze wokale, i w Spleeterze wizolowane bębny są w tym momencie całkiem wyraźne. Powieliłem je na całym tracku. Wersja beta, bo początkowo robiłem instrumental w oparciu o to co w całym tracku było w bębnach wyplute, czyli średnio to brzmiało. Teraz są tam dwie ścieżki nałożone, i trochę magii wtyczkowej, ale brakuje jeszcze stereofonii w ścieżce tła i trochę ogólnego dopracowania, ale późno już, a wstać rano muszę. Lepiej to wyszło tym razem jak przy Płaczę Rymami.
edit
Druga wersja beta walki ze zmutowanym aligatorem. Jeden wyraźny werbel w całej pierwszej zwrotce powielony, ciut za mało góry, ale dwa fragmenty wyżej między zwrotkami coś tam podostrzyłem, tylko się jeszcze wyróżniają. Góra w drugiej zwrotce do poprawy. Na dziś koniec. DAW dostał downa, mam dość.
https://disk.yandex.com/d/K3f1AXUaJSGEXQ?w=1
Tam są dwa ciekawe momenty, gdzie wokal główny wokal znika, i w tle są np. cichsze wokale, i w Spleeterze wizolowane bębny są w tym momencie całkiem wyraźne. Powieliłem je na całym tracku. Wersja beta, bo początkowo robiłem instrumental w oparciu o to co w całym tracku było w bębnach wyplute, czyli średnio to brzmiało. Teraz są tam dwie ścieżki nałożone, i trochę magii wtyczkowej, ale brakuje jeszcze stereofonii w ścieżce tła i trochę ogólnego dopracowania, ale późno już, a wstać rano muszę. Lepiej to wyszło tym razem jak przy Płaczę Rymami.
edit
Druga wersja beta walki ze zmutowanym aligatorem. Jeden wyraźny werbel w całej pierwszej zwrotce powielony, ciut za mało góry, ale dwa fragmenty wyżej między zwrotkami coś tam podostrzyłem, tylko się jeszcze wyróżniają. Góra w drugiej zwrotce do poprawy. Na dziś koniec. DAW dostał downa, mam dość.
https://disk.yandex.com/d/K3f1AXUaJSGEXQ?w=1
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2021, 23:27 przez Nerwowy, łącznie zmieniany 4 razy.
- FruitOffTheWall
ja sie nie spodziewalem ze żyto wroci do rapa
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
dla rapera o takim przecięntym (jak na możliwości) dorobku płyta z Noonem to nobilitacja, pewnie dlatego wrócił
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
Premiera jutro o 8:00
Re: ŻYTO/NOON - Morza Południowe (14.05.2021) [Zapowiedź]
zajebisty nowy singiel, jestem zaskoczony, że tak dobrze siedzi ta surowa nawijka Żyta na tych bitach.
a kurwa Noon co daje
a kurwa Noon co daje
Ale to leci
Jak ten bit się rozkręcaa
Jak ten bit się rozkręcaa
Powijam, piękne.
będzie płyta roku dla dorosłych
żyto dalej chujowo
noon to jakis poziom kosmiczny
mógł zrobić tak jak magiera i nagrywać po kilka płyt z raperami rocznie, może w końcu trafiłby na kogoś wartego odjebania klasyka
noon to jakis poziom kosmiczny
mógł zrobić tak jak magiera i nagrywać po kilka płyt z raperami rocznie, może w końcu trafiłby na kogoś wartego odjebania klasyka
-
dziejaszek
Jeśli musiał być ulicznik, to takiego Malucha bym posłuchał na tych bitach. Ten Żyto tragedia.
Czekam tylko na instrumentale.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape