Dzisiaj sobie słuchałem Rich Forever Rozaya i tak sobie pomyślałem, że to przykład rapera w którego dyskografii najmocniejszą pozycją jest mixtejp, jakichś jeszcze byście wymienili? Na szybko jeszcze Rocky i Chance mi przyszli do głowy
przypominam że thugger dalej nie wydał legalnego albumu, wszystko co od niego wyszło to mixtape'y, więc ciężko go rozważać w tych kategoriach.
Goldmoufdog ma być legalnym debiutem
nie nie do końca z tymi mixtape'ami, ma na koncie 3 epki i "complication album" i uwzględnienie tego jest o tyle zasadne, że oba zeszłoroczne materiały są kapitalne
Dzisiaj wyszedł materiał Kool Keitha w całości wyprodukowany przez JuJu z Beatnuts na którym jest fituring Jeru De Damaja Muzeum normalnie. Trochę ciarki żenady, trochę ciekawość ze względu na sentymenty. Sprawdzał ktoś?
polecam obserwować serię z tym gościem, keefe d to jedyny żyjący człowiek z białego cadillaca, z którego strzelano do 2pac'a shakur'a feralnej nocy w 1996 roku.
a pamiętam jak się wierzyło kiedyś w jakieś pozorowanie zabójstwa czy ucieczkę na kubę .
Miechu pisze: ↑14 lip 2019, 7:31Skąd się wzięło? Gucci chciał zmienić ksywę ale się rozmyślił. Coś jak Thugguer Aka Sex itd
Nie do końca. Dzięki temu co opisałeś trafiło to do szerszej świadomości, a sam pomysł zmiany ksywy według słów Gucciego wziął się z tego, że ludzie z jego bliskiego otoczenia po prostu mówili tak do niego od dłuższego czasu. Popularyzacja przez niego tego określenia miała miejsce gdzieś w okolicach Trap God 2.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Sprawdziłem dziś "Made" Scarface'a i to jest tak dobry album, że muszę chyba zrobić powtórkę z rozrywki i sieknąć sobie powtórkę dyskografii, bo coś tam kiedyś słuchałem, ale dawno i nieprawda, więc takie raczenie się najpierw Geto Boysami, a potem Scarface'em na pewno dobrze mi zrobi na sercu.
2rzyn pisze: ↑20 sty 2024, 9:32
Dlaczego Tede Królem Jest