dobra dla postronnych, agent AG spotkał się z Bartomeu, bo może.
prezes pewnie ma rozmowy prywatne na taśmie agenta AG na temat przenosin do Barcelony.
tu sobie beke kręcę.
no i ten agent mówi prezesowi, ze odchodzi Antunao
antunao robi pajacyki popijajac yerbe
nagrywa filmik jak mowi ze jebac real i przechodze do barcelony
no i puenta
Semedo chce odejsc, Simeone chce Portugalczyka
prezes negocjował transfer Francuza i Portugalczyka w pakiecie i się wkurwił bo mu odmówiono chociaż 90 mln +Semedo to tyle samo co 130 MLN które musi Barca zapłacic z klauzulą, i tu wbija Bartomeu i mowi ej joł prezes a może 126 w ratach? no nie dziwcie się, że mu puściły nerwy...
Np do tych klauzul dochodzi jakiś podatek bo np pamiętam Theo Hernandez przeszedł do Realu za 26 mln euro, aka 24+2 zmienne
https://www.realmadryt.pl/index.php?co= ... i&id=74889
https://transfery.info/102803,oficjalni ... ez-w-realu
Ja sądze to tak, że podatek to jest 10% no i jak dzielimy te pieniądze to mamy 120 +12 mln więc Atletico dostaje 120+6 mln
to samo było z Ceballosem. 15 wykup przyszedł za 17 mln, ale te 2mln euro wchodzą w rozliczenie podatkowe czyli, 120+6 mln Euro i 6 mln euro ktore wrzucane są jako odliczenie z podatku więc dostaje się pewnie za rok jako zwrot. Nie wiele wiem o podatkach sorry.
Zapomnialem dodac 24 mln Euro leci do Sociedad, dlatego zależy Atletico połączyć deale, bo wtedy mniej poleci do sociedad 20% z 90 to jest 18
a nie 24mln = 6mln więcej.
Jak macie tam skilla to w całości Atletico może dostać 12mln Euro więcej w tym samym czasie obciążając Barcelone 3 ratami po 32 mln Euro.
a takto xxdd Atletico dostanie 102 mln płacone przez 3 lata, będzie musiało wykupić Semedo za gotówkę, najlepiej bez rat, bo ich tak troche Fair Play nie obchodzi...
Real ma taktykę idę na rękę klauzula ma 15 daje 17 bo i tak będę musiał te 2mln Euro umieścić w skarbonce Państwa więc woli to dać na poczet dobrych relacji. Np Odriozola w kontrakcie 40 mln euro, przyszedł 30+5 mln Euro bo prezesi sie zaprzyjaźnili przy zakupie Llaramendiego. Np teraz jakby Marcelo odpalil odwrot z Madrytu
to Firpo wlatuje nie za 50 mln Euro, tylko 55 mln Euro albo 45 mln Euro, bo poważni ludzie idą sobie na ustępstwa gdy chodzi o czyjeś pieniądze które mają większy wpływ na pewne organizacje za które odpowiadają. Ja bym na miejscu Barcelony puścił Semedo za te -40 mln euro przeprosił, wziął cancelo i alvesa i elo