Boxing

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Selus17

Re: Boxing

Post autor: Selus17 »

Zaprezentuje się lepiej niż Jeżewski i będę zadowolony
Awatar użytkownika
runiek

Post autor: runiek »

Ręcznik powinien być najpóźniej w czwartej rundzie. Ambicje ambicjami, po to jest narożnik, by trzeźwo myślał, przede wszystkim racjonalnie - w porównaniu do zawodnika.

Szkoda, że to sędzia musiał przerwać i to przed 8 rundą, po 4 nokdaunach, które zdecydowanie się odbiją na zdrowiu, IMO fatalny brak reakcji narożnika.
FPN pisze:Teraz w bangerku będzie można follow upować 2cztery7, gdzie nawijali, że Pjus głuchy. My będziemy mogli nawinąć, że Runiek ślepy, a postuje ciągle
https://www.instagram.com/runiekslg/
Awatar użytkownika
boixos

Post autor: boixos »

hajs, hajs hajs, jestem najebany, ale nie jak Szeremeta, Fjodor tam ładnie wypychał kijem do lwa, pełna amatorka
Awatar użytkownika
runiek

No u mnie nie hajs hajs hajs, to co wcześniej na live zgarnąłem, jakąś tam stówę z groszami, prawie 150, to postawiłem ot tak solo beta przed snem under -5,5 :(

No i w sumie tak powinno być, Łapin zjebał, ale na innym becie under -7.5 siadło, które sugerowałem nickowi

edit:

GOŁOVKIN PPWIEDZIAŁ W WYWIADZIE, ŻE MÓGŁ TO SKOŃCZYĆ W DRUGIEJ RUNDZIE, ALE CHCIAŁ DAĆ WIDOWISKO FANOM, KURWA DZIĘKI TYPIE ZA SPIERDOLENIE KUPONU, BO SIĘ BAWIŁEŚ

XD
FPN pisze:Teraz w bangerku będzie można follow upować 2cztery7, gdzie nawijali, że Pjus głuchy. My będziemy mogli nawinąć, że Runiek ślepy, a postuje ciągle
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

Spoiler
Co by nie mówić - warto obejrzeć.
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Krzysztof Diablo Włodarczyk spędzi 5 miesięcy w warszawskim zakładzie karnym na Służewcu. Krzysiek miał sądowy zakaz poruszania się pojazdami mechanicznymi. Złamał go i teraz musi swoje odsiedzieć :crazy:
Śnieg Garbatym Nosom
Awatar użytkownika
mlodyperkez

Post autor: mlodyperkez »

a co tam, tutaj tez wrzuce

jak sie komus nudzi to podrzucam nawet fajny dokumencik od BBC o gangsterskim polswiatku stojacym za najwiekszymi nazwiskami w boksie zawodowym. topowi bokserzy, promotorzy, stacje telewizyjne, grube miliony na szali, a obok strzelaniny, morderstwa na zlecenie czy pranie kartelowych pieniedzy - generalnie jest wysoko.
Spoiler
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

rip marvelous marvin hagler
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
mlodyperkez

juz jutro
Spoiler
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

dobrze Główka wyglada
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
mlodyperkez

no forma zajebista ale boje sie ze rdzy moze byc sporo, ostatnia walka to ta z Briedisem w 2019..mimo wszystko wierze w wygrana
Awatar użytkownika
Opieronie

Post autor: Opieronie »

W rozmowie z Sararą wyglądał na 'pewnego'. Trzymam kciuki.
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Główka wszystko na jedną kartę, musi.
Awatar użytkownika
runiek

Wstyd.

Łapin król taktyki, balans utkwi w głowie na długo, będzie się chyba śnił. Główka, nie dość, że chuja zrobiłeś w tym ringu i już przed rozpoczęciem walki było widać zrezygnowanie na twarzy, to na chuj kurwa taki brudny boks, NA CHUJ, wstyd, wstyd i raz jeszcze wstyd, ot taki paradoks, że mu... prawie z dwa-trzy razy wyjebał z... główki.

Wstyd przed światem.
Awatar użytkownika
eddy_wata

a pierdolisz runiek ślepoto, nie widziałeś jak okolie każdą próbe w półdystansie ściągał główkę do dołu w klinczu i łapał za głowe?

ogólnie taktycznie bardzo ciężka walka, polecenie balans miało na celu znalezienie się główki między dystansami, in-out i próba wstrzelenia sie z ciosem i dopiero wtedy pójście na wymiane, to był jedyny pomysł na ten missmatch. pozostałe próby przetarcia się do krótkiego dystansu kończyły się nadziewaniem na wspaniały jab. Ci widzący wine narożnika raczej o boxingu i taktyce nie wiele mają pojęcia. balans był kluczowy, walczac z takim zawodnikiem jak Lawrence Okolie z przewagą warunków i siły, z dobrym wyszkoleniem to spacer po cienkiej linie. Główka wytańczył 6 rund to i tak nieźle patrząc w jakiej dyspozycji był po przerwie (mam na mysli brak wyczucia dystansu, brak szybkości, freeze po ciosach rywala)
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Kompletnie nie miał pomysłu na tą walkę, a rywal sukcesywnie rozbijał głowę lewym prostym. Krzysiek nie wygrał nawet rundy ehh no polski boks mówi papa światowemu
Śnieg Garbatym Nosom
Awatar użytkownika
pigment

Post autor: pigment »

Glowacki jest post prime i trafił na gościa zwyczajnie lepszego oraz takiego który potrafił zneutralizować jego wszystkie atuty. Życie. Szambo które się na niego wylało jest mocno przesadzono a ludzie którzy je wylewają są odcięci od pięściarskich realiów
Awatar użytkownika
mlodyperkez

niestety, brutalna weryfikacja. szkoda bo nie uwazam zeby okolie byl jakims kotem nie do przeskoczenia ale krzysiek ewidentnie past prime, nie widze go juz w wielkich walkach.
wujot pisze: 21 mar 2021, 11:42
no polski boks mówi papa światowemu
i to juz od jakiegos czasu
Spoiler
+ sulecki z jacobsem i kownacki z heleniusem. kurtyna.
Awatar użytkownika
runiek

@eddy_wata
Przyznaję, że nie widziałem tego ściągania, no ale Główka jak przystało na sportowca, powinien lepiej trzymać te nerwy i nie wirażkować z tymi ciosami z główki i to tak perfidnie... z trzy razy?

IMO krytyka w kwestii charakteru jest słuszna, nikt nie oczekiwał jakiegoś cudu, ring zweryfikował, że warunki i umiejętności mokebe były nie do przeskoczenia, ale - tu podkreślam, mogę się mylić, lecz wydaję mi się, że Główka jeszcze przed pierwszym gongiem miał strasznie wystraszoną minę. Z każdą kolejną rundą też gorzej się to oglądało, przynajmniej ja takie wrażenie odnotowałem, że już w okolicach czwartej Główka bezradny, z coraz mniejszą determinacją. Nie widziałem zbliżenia na Główkę po deskach, w sensie jedynie pierwsze sekundy zobaczyłem i wyglądał też na takiego, co ma wyjebane i chce już najszybciej wyjść stamtąd.
Wiadomym było, że na kartach jest deklasacja, Krzysiek bez rundy, co kolejne starcie taki sam rezultat bezradnej próby skracania, coraz więcej inkasował na facjate, mógł postawić wszystko na jedną kartę, spróbować, każdy by docenił taki ruch.

Ale wiadomo, ja to tam tylko jestem januszem boksu ;) Streszczając, zabrakło mi tego serca oddanego w ringu, tylko o to mam pretensje. No i bądź co bądź, przez 6 rund powtarzanie komend balans i wysoko ręce - trochę komicznie to wygląda, może jestem ignorantem i się nie znam na boksie, ale z chęcią bym zobaczył sugestie co do próby jakiegoś agresywniejszego ataku w okolicach 4-6 rundy?

Nie oczekiwałem wiele od Krzyśka i byłem za nim, będę dalej za nim w następnych walkach, ale tutaj ta postawa troszkę mnie rozczarowała.

edit;
a no i ogromne pretensje za ten brudny boks, pisałem wczoraj w nerwach, bo co widziałem próby ataku głową, to komentowalem na głos i miałem ciary żenady, ze co ty odpierdalasz, zaraz jeszcze dodatkowe punkty w plecy :what: no jak dla mnie to trochę wstyd, co innego przegrać po próbach walki, a co innego jak jakiś seba na zmywaku w uk walić z bani co chwilę przed całą publiką w uk(za telewizorami/monitorami), gdzie wiadomo jaka tam kultura boksu, nie zdziwię się, jak tamtejsi janusze rozmawiają na temat tych fauli
Awatar użytkownika
eddy_wata

@runiek każdy jak to nazywasz agresywniejszy atak z próba przedarcia się do krótkiego dystansu skończyłby się nokatuem po potężnym jabie Okoliego, prawda jest taka, że Główka próbował z miernym skutkiem jedynej słusznej taktyki, a więc ruchliwego poruszania się i walki między dystansami, neutralizując potężne proste Okoliego w pełnym dystansie oraz natychmiastowe przejście do klinczu i ściąganie w dół w krótkim dystansie. Plan był taki, żeby postawić na niską wagę i tlen (co widać po sylwetce Głowackiego), ruchliwość, duży balans ciałem i aktywną obronę. Próba wybicia z rytmu ciosów prostych Okoliego i wstrzelenie się z jednym mocnym ciosem, naruszenie i wtedy próba skończenia walki lub kontynuowania w agresywniejszy sposób z osłabionym Anglikiem. Na logikę nie mógł w rundzie 4-6 postawić wszystkiego na jedną kartę, bo miał w nomen omen głowie ten plan jeszcze na kolejne rundy. Po prostu nie udało się wytańczyć, Okolie był zbyt silny, zbyt szybki i zbyt chirurgiczny.

Dodano po 5 dniach 14 godzinach 36 minutach 52 sekundach:
szkoda ruskiego vitasa, whyte poza zasiegiem dziś
ODPOWIEDZ