Amen - Trafisz do Nieba (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Re: Amen - Trafisz do Nieba (2021)

Post autor: Rupert »

Niewyobrażalne ze kiedyś podobała mi się muzyka grupy hewra i pochodne
Straszna słabizna A Fosterowi Mateusz zjadł ostatnie szare komórki ewidentnie
Awatar użytkownika
macias

Post autor: macias »

Wleciało na streamingi
Awatar użytkownika
Beny

Post autor: Beny »

o chuju zloty, dawno nic mnie tak nie zmęczyło :bowdown: 0/10
Phalanx091

Post autor: Phalanx091 »

Ten album jest jak filmik z liveleaka, niby nie chcesz na to patrzeć, ale się jednak nie można oderwać z samej ciekawości. Nie wiem co on tam pierdoli, ale jak włączyłem to w moment byłem na końcu, chyba props

Awatar użytkownika
erdoj

Post autor: erdoj »

Siedzę z tą płytą na odsłuchu od dobrych paru dni i nie przesadzalbym aż tak z jej krytyką. Dobór singli to tragedia. Jakby zamiast tego co dostaliśmy krążek promowaloby takie "One są, one chcą, one mają", "Patrz" czy "Rampoliny i huśtawki" (które tak wkręciło mi się w łeb po snippetach na Instagramie, że aż poprosiłem @oldschool żeby załatwił mi pełną wersję, to i odbiór by był całkowicie inny. Racja, że w niektórych miejscach brakuje Ostapa (np. w "Patrz", które w wersji Ostapowicza można było usłyszeć w furze Winiego), ale ogólnie wszystko utrzymane jest w spójnej, choć intrygującej ciekawej koncepcji. Tekstowo typowy Gicik z Hewry. Do nawijki, jeśli już nawija a nie bełkocze, nie można się przyczepić. Dużo tracków wpada w ucho, a nie ukrywajmy, że to jest główny cel produkcji tego typu. Gicik ogólnie bardzo niedoceniony z hewrowego poletka. Takie numery jak "Sos", "Blat" czy nawet "Fryderyk", to największe złoto z rzeczy realizowanych przez Ostapa.
Drwalu

Post autor: Drwalu »

Jak ten polski rap będzie cały rok wyglądał tak jak pierwsze 2,5 miesiąca, to nie wykluczam, że wrzucę Amena do Top 3 raperów, bo spodziewałem się kompromitacji bez Kuby O., a wyszła płytka do której chcę wrócić i nawet to bardzo zniechęcające jako singiel "Pierdalaj" broni się jako element całości. Rampoliny i huśtawki chyba najlepsze
Awatar użytkownika
Paul
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: Paul »

Zgodzę się, że jest to lepsze niż się zapowiadało patrząc na całokształt, ale nadal w sporej części jebie amatorką. W kilku miejscach czułem się jakbym słuchał wokaliz Pawła Paczula z quizu Weszło. Moim zdaniem największą zaletą Gicika była zawsze instrumentalizacja wokalu, przy jego złej realizacji z hewrajskiego proroka z innej planety, Amen zamienia się w zwykłego, pospolitego debila i niestety taki jest mój odbiór Trafisz do Nieba. Czuć bardziej niedosyt jak mogło by to brzmieć gdyby tych numerów dotknął Kuba O. One są, one chcą, one mają i Patrz bardzo spoko, reszta nie bardzo.
jankes

Post autor: jankes »

Ostatni raz tak dobrze bawiłem się chyba przy ANtY. Przy zerowych oczekiwaniach i dużej pauzie od nowości od hewerki wchodzi jak złoto.
Kibic

Post autor: Kibic »

Paul pisze: 14 mar 2021, 10:42 Zgodzę się, że jest to lepsze niż się zapowiadało patrząc na całokształt, ale nadal w sporej części jebie amatorką. W kilku miejscach czułem się jakbym słuchał wokaliz Pawła Paczula z quizu Weszło. Moim zdaniem największą zaletą Gicika była zawsze instrumentalizacja wokalu, przy jego złej realizacji z hewrajskiego proroka z innej planety, Amen zamienia się w zwykłego, pospolitego debila i niestety taki jest mój odbiór Trafisz do Nieba. Czuć bardziej niedosyt jak mogło by to brzmieć gdyby tych numerów dotknął Kuba O. One są, one chcą, one mają i Patrz bardzo spoko, reszta nie bardzo.
o kurwa, tak bardzo to. Gówno niesamowite, nie wiem, może bym musiał się nawpierdalać jakiś psychodelików żeby to siadło, ale nie zrobię tego, pozdrawiam
Awatar użytkownika
Raph

Post autor: Raph »

Zastanawiam się czy to jest takie chujowe czy tak dobre w tym swoim totalnym olaniu formy?

Obstawiam póki co przy opcji "takie chujowe", ale to może się zmienić.
Serio, jak sobie przypominam, co odpierdalali z Dronnem i okto przy Bazarku albo Wazie, to aż mi się tego przykro słucha.
aka anthony hotbeats / skwer represent
oyche

Post autor: oyche »

daleko tym produkcjom do hewry, przećpany bełkot fostera jest dość męczący (fragmenty których nie idzie zrozumieć zwłaszcza) ale no powiedzmy że jestem sobie w stanie wyobrazić okoliczności w których puszczam tę płytę w tle i mi nie przeszkadza
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

ale kurwa nudna jest ta plyta, doslownie sie zmeczylem sluchajac jej :sleep:
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

te dwa numery dla mnie są bardzo fajne czuć klimat hewrowy a w rampolinach lekkiego cemazeta,nie jest to takie tragiczne jakiego się spodziewałem nawet git , co ty na to w miarę znośne. Do puszczenia w furce całkiem spoko ale gdyby kuba o był na produkcji to by był rozpierdol u gicika główna role gra aranż tutaj ten aranż jest w miare dobry ale kubuś mógłby wprowadzić fostera na jeszcze wyższy poziom co nie zmieni faktu ze jeżeli np chodzi i o bity to są bardzo dobre i całościowo wszystko wypada w miarę okej
daje takie 6/10 może wrócę do wspomnianych numerów nie kminie przypierdolki do amena ze to nie jego styl, cos czuje ze jak wypuści coś droni to albo się zesracie i powiecie ze płyta roku albo co za gówno japierdole mp3

rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti

owoc dziwko może wszystko
Awatar użytkownika
Spenser

Post autor: Spenser »

Odpaliłem na próbę po tym poście użytnika @jankes który zestawił to z ANtY i w sumie coś w tym porównaniu jest. Dosluchalem do końca ku swojemu zaskoczeniu. "Nie rozumie" najbardziej mi siadło, najwięcej razy powtarzalem jak dotąd, podoba mi się ten stan jakiegoś takiego zagubienia wylewający się z tego tracku. Plus nie jest aż taki rozkozaczony.

Jak tak sobie to leciało to jakoś bardziej mi się podobały te tracki co miały wizualizacje. I właśnie nie wiem czy to to że to są lepsze tracki? Czy fakt tego jak mój mózg działa i lepiej jak coś ma wizualizacje i one są bardzo przyjemne też? U Rogala te klipy niesamowite są i bardzo dużo roboty mi robiły. Czy może to że te bez obrazków to ostatnie tracki na płycie i już mi uwaga siadała?
Awatar użytkownika
toolcity

Post autor: toolcity »

zajebista jest ta plytka ale smutek bo z ostapem bylaby jeszcze 3x lepsza, praktycznie kazdy walek spoko i wydaje mi sie ze te single z yt maja teraz lepszy mixmaster na serwisach streamingowych albo po prostu przyzwyczailem sie do tego brzmienia
Awatar użytkownika
Artazz

Post autor: Artazz »

One są, one chcą, one mają fajny wałek
Czesire

Post autor: Czesire »

Lekki odkop: Jak wyglądało fizyczne wydanie (jeśli było)? Zastanawiałem się nad zakupem, ale wrzucenie remixów hewrowych rzeczy, na szczęście mnie odrzuciło.
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

CD w takim cienkim tekturowym opakowaniu, trochę większym od digipacka, zdjęcie z neta:
Spoiler
Obrazek
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Bardzo niedoceniona płyta, najlepiej słuchać jej w ciężkim stanie, np. po psychodelikach / dysocjantach kiedy nie wiesz co jest rzeczywistością a co nie, wtedy tracki jak "Nie Rozumie" rozumiesz jeszcze bardziej duchowo niż kiedy słuchasz na trzeźwo mając bekę hehe ale chujowe. Naprawdę Amen zajebisty narkotyczno-szamański klimat w tej płycie stworzył i przez całą jej długość potrafił go utrzymać. Bangerowe numery to "One Są, One Chcą, One Mają" lub "Fryderyk Chop'n", które akurat są produkcji innych producentów niż FUTURESOUNDOFWARSAW aka Amen aka Foster, przez co odstają od projektu bo nie są takie narkowykręconę i po głębszym zapoznaniu się z albumem przestałem być ich fanem, chociaż doceniam i rozumiem po co są.

Zdaję sobie sprawę że tłumaczenie eee przesłuchaj jak się naćpiesz to zrozumiesz to gówniane tłumaczenie, ale akurat w tym przypadku mocno pasuje. Nie mówię też że to jest jakiś ukryty diament, jest to brzmieniowo przeciętny album, ale jest to płyta nagrana przez specyficznego autora dla specyficznego słuchacza i do mnie akat trafia, i to bardzo.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

dojebany album, sorry za krótką recenzję
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
ODPOWIEDZ