Ekipa - SEZON 3 (2021)
Re: Ekipa Friza - SEZON 3 (czerwiec 2021) [Zapowiedź]
CO TAM ROBI LUBELSKI STYL GALERIA JA PRZEPRASZAM BARSZO XD
cztery żubry i dwie kurwy
dziesiec lat temu bym toczyl forumowa bitwe o wiekszosc tych albumów z lewej strony ale dobrze że z tego sie wyrasta i człowiek docenia twórczość takich artystów jak marcysia
-
ksiazenieporzadek
Kolejny truskulowiec co się splakal 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jak tak definiujesz spłakanie to wielkie 5 dla ciebie i
Spoiler
w sumie to taka sentymentalna podróż wstecz gdy czyta się posty że jakiś typ co rapuje robi pop i że jebać komerche, łezka sie w oku zakręciła aż, dziękuję denar
- Moltisanti
Najzabawniejsze w tym wszystkim jest to że to tylko i wyłącznie raperów wina że Friz może stać się dla nich konkurencją. Gdyby rap nie poszedł w tę stronę w jaką poszedł, to taka piosenki Friza nikt by dzisiaj nie traktował poważnie bo nie kojarzyłaby mu się w ogóle z rapem.
To nie Friz próbuje być na rapie, tylko rap próbuje być na Frizie.
To nie Friz próbuje być na rapie, tylko rap próbuje być na Frizie.
Pewie wszystkie te marniaki pokroju Zeamsone teraz przez te konkurencje wycierają łzy hajsem, na który za czasów "przed pójściem w te stronę" mogło sobie pozwolić max 5 raperów
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Ponad tydzień numer #1 na karcie na czasie, prawie już 20 mln odsłon. Jeśli kiedyś będzie mowa o jakims robieniu liczb na teledyskach, to chyba pojawił się nowy punkt odniesienia
Niezłe fikoły robicie e-koledzy, props.
Nie da się tego inaczej skomentować niż:
Aż sobie Gimpsona puszczę by łezka się w oku zakręciła.
Nie da się tego inaczej skomentować niż:
Spoiler
Bezbłędna uwaga
Dla mnie dużym minusem tego, że rap poszedł w takim kierunku w jakim poszedł jest nawet nie sam kształt muzyki, bo do pewnych elementów nowej stylistyki nawet ja się przekonałem, ale fakt, że zrobiło się na scenie jedno wielkie koło wzajemnej adoracji. Nie tęsknie np za jakimiś plemiennymi wojnami, ale jakoś wcześniejszy podział sceny był zdrowszy, raperzy działali bardziej indywidualnie. Większe znaczenie miały miasta jako "rapowe ośrodki"
A teraz dominuje kalkulacja i wzajemne wchodzenie w tyłek.
Przecież komentarz uż. Moltisanti według mnie bardzo trafny i chętnie poczytam jakbyś się do tego odniósł.
Friz jest absolutnie najmniejszym problemem w tym wszystkim, jego jedyną "winą" jest fakt, że ma zajawkę na jednorazowe stworzenie albumu muzycznego z użyciem rapu, który z tego co mi wiadomo nie jest jakąś szaolińską techniką ukrywaną dla wybranych. I tak jak zauważono już wyżej - dziesięć lat temu ten sam Friz zostałby przegoniony ze sceny, Dixoni zapowiadaliby na zakaz koncertów w Warszawie, a Bilon tłumaczył na glamrapie, że to nie hip-hop.
Tymczasem w 2021 taka niepodważalna legenda jak Peja ma na koncie feat z Young Multim którego osobiście bronił, czołówka sceny nagrywa chwytliwy afro-trap z jachtami, palemkami i lokowaniem produktu alkoholowego, a bodaj najbardziej związany ze stołecznym środowiskiem przestępczym raper robi ruchy z komediowymi youtuberami.
Rap skręcił w tę stronę sam z siebie i to już dawno, single Blachy 2115 mogą szokować co najwyżej osoby wybudzone z pięcioletniej śpiączki, a Laikike1 zdążył już pogardzić chyba każdym swoim kumplem, skoro ci grają w filmach Vegi i latają w radiach.
Friz obudził się pewnego dnia z zachcianką stworzenia albumu, jako że sam słucha rapu padło na rap, a niektórzy przeżywają to jakby został ogłoszony młodym wilkiem, nowym 2paciem i headlinerem hip hop kempu.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
@SWN pięknie wyjaśnione, props
-
CipasongWielki
Ekipatowciąga 
- rozklad_gaussa
przeciez friz juz dawno trzaskal bity dla balagana wiec ma wiecej wspolnego z rapem niz wszyscy placzacy w tym temacie razem wzieci
Spoiler
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
-
ksiazenieporzadek
To inny friz
Chyba, ze prowo to nieśmieszne
Chyba, ze prowo to nieśmieszne