Najgorszy raper
- Moltisanti
Re: Najgorszy raper
Chodziło mi o to że ktokolwiek (niepotrzebnie użyłem zwrotu niuskul) chce mówić że jakiś typ raperów nie powinien być brany pod uwagę w jakichś tam rankingach. Oczywiście że jest to ta sama postawa jaka charakteryzowała legendarne ''zamknięte głowy'' parę lat temu
Co do drugiego to nie odnoszę się bo ja nigdzie nie powiedziałem że eripe jest dobrym tekściarzem, tutaj SWN dyskutuje sam ze sobą
Co do drugiego to nie odnoszę się bo ja nigdzie nie powiedziałem że eripe jest dobrym tekściarzem, tutaj SWN dyskutuje sam ze sobą
- KillerCroc
Przecież dobry panczlajner =/= dobry tekściarz
Eripe zbudował swoja karierę na tych wszystkich strzałach w niebo i ciągłym wkurwieniu na cały otaczający go świat. Jasne że nie jest dobrym tekściarzem bo ma monotematyczne kawałki, najczęściej działa to w formie <TYTUŁ_UTWORU> i jak najwięcej nawiązań do tego tytułu - czy to seriale, komiksy, filmy, mitologia, whatever.
Z tym że no serio, najgorszy raper?
Sam uważam że po projekcie z Quebo RIP nie wydał nic wartego uwagi (zdaję sobie dobrze sprawę że niektórzy uważają że w ogóle nie wydał nic wartego uwagi) ale umieszczanie go jako jednego z najgorszych raperów jest chyba nietrafione.
Taki typ raperów jak Eripe, Penx czy Oxon którzy budują swoją osobą jako szerokopojętego punchlinera rzucającego w każdym możliwym teamcie jakieś gry słowne i punche ma bardzo krótką żywotność no bo ile można tego słuchać i jak długo można opierać na tym swoją karierę? Jest monotematyczny i tyle, jedni lubią posłuchać takiego rodzaju rapu, inni nie widzą w tym sensu ale nie można mu zarzucić braku pewnych umiejętności które jako tako deklasyfikują go jako jednego z najgorszych raperów.
Mam wrażenie że niektórzy mylą ten temat z kontrowersyjnymi opiniami.
Eripe zbudował swoja karierę na tych wszystkich strzałach w niebo i ciągłym wkurwieniu na cały otaczający go świat. Jasne że nie jest dobrym tekściarzem bo ma monotematyczne kawałki, najczęściej działa to w formie <TYTUŁ_UTWORU> i jak najwięcej nawiązań do tego tytułu - czy to seriale, komiksy, filmy, mitologia, whatever.
Z tym że no serio, najgorszy raper?
Sam uważam że po projekcie z Quebo RIP nie wydał nic wartego uwagi (zdaję sobie dobrze sprawę że niektórzy uważają że w ogóle nie wydał nic wartego uwagi) ale umieszczanie go jako jednego z najgorszych raperów jest chyba nietrafione.
Taki typ raperów jak Eripe, Penx czy Oxon którzy budują swoją osobą jako szerokopojętego punchlinera rzucającego w każdym możliwym teamcie jakieś gry słowne i punche ma bardzo krótką żywotność no bo ile można tego słuchać i jak długo można opierać na tym swoją karierę? Jest monotematyczny i tyle, jedni lubią posłuchać takiego rodzaju rapu, inni nie widzą w tym sensu ale nie można mu zarzucić braku pewnych umiejętności które jako tako deklasyfikują go jako jednego z najgorszych raperów.
Mam wrażenie że niektórzy mylą ten temat z kontrowersyjnymi opiniami.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Po huj tam CNE jak i tak nikt na niego nie głosuje, zmieńcie na eripe
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Super, że wiesz jaką szkołę skończyłem i ile książek przeczytałem, ale argumenty ad personam sobie daruj. Jak np. taka zwrotka na "Kuli" u Ensona jest prostacka i bez gierek słownych to w sumie nie mamy o czym dyskutować.mbunt pisze: ↑01 lip 2019, 17:50 Teksty Eripe dla mnie sa proste i do tego co gorsza prostackie, ani w tym ciekawych przemyslen ani ciekawych gierek slownych
Ale jakbym w zyciu przeczytal tylko podrecznik w gimnazjum to by mi to imponowalo
Do tego tzw. przekaz to nic ciekawego, z tekstow wychodzi sfrustrowany napinacz ktory sam sabotuje kazdy swoj plan, nie potrafi robic ciekawych i roznorodnych numerow, 95% to taka sama tresc i forma
I tak mimo to nie zasluguje na tytul najgorszego
Spoiler

Słucham i szanuję zarówno Taco jak i Wankeja, ale nie twierdzę, że Rip jest wack mc jak niektórzy piszą. Zgoda, że ostatnio spadek formy i najlepsze co wydał ma już raczej za sobą, ale lubię wracać do Chamskich, Odium czy Podium, imo bardzo dobre płyty. Zgadzam się, że część numerów są to pancze dla panczy, ale ma mnóstwo kawałków nie tylko z pustymi łamanymi wersami i wielokrotnymi rymami, a o tym już nikt nie pisze, bo "ostatnio spadek formy więc jebać go". Jakoś na slg 90% propsowało a tutaj obrót o 180° i wszyscy hejtują xDbaqlashan pisze: ↑01 lip 2019, 17:53Przecież wielokrotne takiego Tako Hemingeja są o wiele lepsze jakościowo od tych wielokrotnych Eripa, to się po prostu czuje, man, u Tako nie brzmią one jak wymuszone. Podobnie mam z Wankejem, zawsze czapki z głów jak słucham klasycznych Dinali i jaram się jak Wankej zajebiście potrafił się bawić formą wielokrotnych, to jest moim zdaniem to co łączy go z Tako, a czego większość "technicznych" raperów pokroju eripe nie kuma. Tu chodzi o wyczucie smaku i wykorzystywanie wielokrotnych jako narzędzia w odrębie warsztatu, a nie celu samego w sobie. Taka moja opinia, yo
No i wszystko sie zgadza, cztery lata temu bylem niepelnoletni i eripe mi imponowal, tak samo jak w wieku 12 lat jaralem sie wrestlingiem, a teksty eripe sa wlasnie jak te wszystkie docinki johna ceny czy innych rejów misterio, co dokladnie widac w ww. Kuli i jakies walenie konia w wersach pod wyobraznie o mordowaniu XD no szanujmy sie
i zadne ad personam,nie chce mi sie szukac twoich postow na slizgu czy nawet tutaj, po prostu imo sluchanie ripa po pewnym wieku i ogarnieciu w rapie to jak uznawanie harrego pottera za najlepszą książke w historii. I zeby bylo jasne, nie mowie ze rip jest najgorszy w historii, nie jest nawet w top10 czy 20, ale tak samo nie jest w tej top10, w top20 moze by sie zmiescil, bo to jednak polski rap, ale nie ma co sie jarac karpiem przepelnionym mulem, tylko dlatego, ze nie ma nic innego, skoro mozemy przezyc bez tego z innymi raperami czy w innych gatunkach
i zadne ad personam,nie chce mi sie szukac twoich postow na slizgu czy nawet tutaj, po prostu imo sluchanie ripa po pewnym wieku i ogarnieciu w rapie to jak uznawanie harrego pottera za najlepszą książke w historii. I zeby bylo jasne, nie mowie ze rip jest najgorszy w historii, nie jest nawet w top10 czy 20, ale tak samo nie jest w tej top10, w top20 moze by sie zmiescil, bo to jednak polski rap, ale nie ma co sie jarac karpiem przepelnionym mulem, tylko dlatego, ze nie ma nic innego, skoro mozemy przezyc bez tego z innymi raperami czy w innych gatunkach
Ostatnio zmieniony 02 lip 2019, 2:13 przez Jasek, łącznie zmieniany 1 raz.
cztery żubry i dwie kurwy
90 ślizga propsowało la koka nostrę, to raczej świadczy o ówczesnej kondycji przeciętnego ślizgera, mnie w 2012 na slg nie było na ten przykład
Ogólnie uważam, że stan mentalny polskiego słuchacza wzrasta. W 08-12 ogólnopolski trend był taki że życiówki, smutny bit, hujowe skrecze na pitch upie i kolorowe snapbaki na łbach są najlepsze. Później jakoś w 12-16 był trend na panczlajny, [s]wypierdalanie się na bicie[/s] przyspieszenia i w ogóle braggadacio w wersji festyn historyczny kobylnica edition, a teraz jest tak, że na topie są letniaki i każdy ma na osiedlu 3 blachy 2115 i trzynastu bedoesów. I git, według mnie jest znaczny progres, bo przynajmniej idzie to w stronę muzyki (nikt mi nie powie, że jakiś cieć krakowski ma lepsze flow od bediego) Tera Schafter robi w wieku 16tu lat to co quebo robił jak miał 43. Cieszę się, że okres panczlajningu został już bezpowrotnie zażegnany w polskim rapie, z pewnością był to potrzebny okres, ale już dajmy se spokój.
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
chyba jeszcze kękiego bym dorzucił do tego grona od jakichs 2 lat
kękę to plama na honorze dobrej kondycji masowego słuchacza 2019
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
Wolałem Kękę gdy pił, wolałem Taua gdy ćpał
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
z jakiegos powodu zle kliknalem i ankieta sie zresetowala, przepraszam wszystkich hejterów śledzących wynik faworyta
no ale jest Eripe za CNE
no ale jest Eripe za CNE
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
zwycięzca i tak może być tylko jeden #team_żurom
in żurą we trust
Ino Żurom panowie ale brakuje Gandziora i DihoRaz
NOWY FORUM ŚLI**
TYLKO NIE RAPOWY

TYLKO NIE RAPOWY
Spoiler

zamieńcie kaz bałagane z eripe
e. albo w sumie to obydwaj tu pasują
e. albo w sumie to obydwaj tu pasują
Nie mógłbym dac innej odpowiedzi niż filipek, już nawet nie chodzi o to ze jestem sajko alc ale ten chłop jest najbardziej irytującą osobą na każdej płaszczyźnie życie XD w rapie przede wszystkim dlatego mój głos leci prościutko na niego
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
Bosski Roman przekaz prosty
Najlepszy nawet wsrod najgorszych
Najlepszy nawet wsrod najgorszych
zapraszam do sprawdzenia