Compton's Most Wanted - Music to Driveby (1992)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Yayo

Compton's Most Wanted - Music to Driveby (1992)

Post autor: Yayo »

Spoiler
Obrazek
1. Intro
2. Hit The Floor
3. Hood Took Me Under
4. Jack Mode
5. Compton 4 Life
6. 8 Iz Enough
7. Duck Sick II
8. Dead Men Tell No Lies
9. N 2 Deep (feat. Mr Scarface)
10. Who's Xxxxing Who
11. This Is A Gang
12. Hoodrat
13. Niggaz Strugglin
14. I Gots Ta Get Over
15. U's A Bitch
16. Another Victim
17. Def Wish II
18. Music To Driveby
Spoiler
Przepiękny album, wszystko co najlepsze w gangsta rapie :bowdown: Producenci odjebali świetną robotę, jest klimat od początku do końca, a Mc Eiht nie był jeszcze wtedy aż tak wtórny jak obecnie (co jest nieuniknione opowiadając o osiedlowych akcjach i gangsterce ponad 20 lat :evil: ). Dużo dało rozpoznawalności tej płycie obecność kultowego już singla i jednego z najlepszych tracków stąd "Hood Take Me Under" na soundtracku do GTA San Andreas (gdzie pierwszy raz usłyszałem nie tylko ten track, ale w ogóle Mc 8). Gościnnie pojawia się jedynie Scarface z Geto Boys. Jest tu też drugi diss na Quika (Def WIsh II), mój ulubiony zaraz po czwartej części. Najlepsza płyta z długiej i szerokiej dyskografii Mc Eihta, klasyka rapu z zachodniego wybrzeża :joint:
TheD

Re: Compton's Most Wanted - Music to Driveby (1992)

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 1:05 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
Yayo

Re: Comptons Most Wanted - Music To Driveby

Post autor: Yayo »

No tak zapomniałem dodać :damn: prócz tego jest jeszcze diss na Tim Doga na "Who's Xxxxing Who"
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: Compton's Most Wanted - Music to Driveby (1992)

Post autor: Jose »

Klasior fest. W ostatnim czasie kilka razy słuchałem, ale dziś wreszcie tak na spokojnie przeleciałem 2x od A do Z z Geniusem w ręku i rapersko, bitowo i rapersko świetne. Kilka lat młodsze, ale zestarzało się lepiej niż pierwsze N.W.A.

Btw, niewiele jest takich płyt, ale wśród moich RYMowych znajomych krążek ma o wiele wyższą średnią niż regularna ocena 3.69 vs 4.40
ODPOWIEDZ