Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
2rzyn

Re: Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)

Post autor: 2rzyn »

mario995 pisze: 24 sty 2021, 14:54
kapper1 pisze: 24 sty 2021, 13:42 Porównywanie Wankeja, Smarkiego czy innego Jimsona do uwaga, BEDOESA :bag: :lol:
co tu się odpierdala, czy wy macie godność człowieka
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
PSZ

Post autor: PSZ »

inoks pisze: 24 sty 2021, 15:18Kolejny denciak
usuń konto
Awatar użytkownika
inoks

Post autor: inoks »

Mam propozycję, jeśli z tych wszystkich postów wywnioskowaliście, że doszło tu do porównywania Bedoesa do Wankeja/Smarkiego etc. to proponowałbym wam powrót do szkoły podstawowej na jakieś zajęcia wyrównawcze z czytania ze zrozumieniem. Przeczytajcie cały wątek począwszy od mojego wpisu jeszcze raz, może to coś pomoże. To, że akurat na tym wątku został poruszony konkretnie temat w.w raperów nie jest moją zasługą, tylko pana, który prosił o analizę rapu Wankeja pod kątem monotonności i hipokryzji

Dodano po 1 minucie 24 sekundach:
PSZ pisze: 24 sty 2021, 15:23
inoks pisze: 24 sty 2021, 15:18Kolejny denciak
usuń konto
Kolejny nic nie wnoszący wpis. Czego ty oczekujesz, że ja cię zacznę teraz wyzywać? Po prostu tak nie pisz, będzie zdrowiej dla całej dyskusji.
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Dobra, kolego, już nie bądź taki rozkminiacz zwycięzca, już mniejsza o to co chciałeś wyrazić, nagadałeś głupot i tyle :D
A płyta Bediego asłuchalna i nic na to nie poradzimy. Bardziej ogarnięty słuchacz z wyrobionym gustem ominie to szerokim łukiem, recenzenci zresztą dość dokładnie ją wypunktowali i sympatie czy antypatie nie mają tu nic do rzeczy
Awatar użytkownika
inoks

To wskaż mi te głupoty, które "nagadałem"
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

inoks pisze: 23 sty 2021, 18:27 Pokażcie mi swoich ulubionych raperów to każdemu z nich można zarzucić monotonność i hipokryzję, elo
Jednak nie każdemu zdarza się to kilkukrotnie w jednym numerze, elo.
Poza tym propsowanie tego gówna lepiej pokazuje iloraz inteligencji niż test jakiejś Mensy.
Awatar użytkownika
inoks

mario995 pisze: 24 sty 2021, 15:31 recenzenci zresztą dość dokładnie ją wypunktowali i sympatie czy antypatie nie mają tu nic do rzeczy
No, czytałem recenzję Flinta dla CGM-u. Żenująco mało rzeczowa. Brak przytoczonych przykładów, o których była mowa w tekście, osobiste zarzuty mijające się z muzyką
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

ale ten temat to pierdolnik teraz :bowdown:
to ja jeszcze dodam, że
mario995 pisze: 24 sty 2021, 14:54
kapper1 pisze: 24 sty 2021, 13:42 Porównywanie Wankeja, Smarkiego czy innego Jimsona do uwaga, BEDOESA :bag: :lol:
co tu się odpierdala, czy wy macie godność człowieka
faktycznie nie ma co porównywać polskiego podziemia sprzed 10 lat do obecnego światowego mainstreamu
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

przedszkolanek pisze: 24 sty 2021, 15:36 do obecnego polskiego* mainstreamu
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
inoks

kapper1 pisze: 24 sty 2021, 15:35
inoks pisze: 23 sty 2021, 18:27 Pokażcie mi swoich ulubionych raperów to każdemu z nich można zarzucić monotonność i hipokryzję, elo
Jednak nie każdemu zdarza się to kilkukrotnie w jednym numerze, elo.
Poza tym propsowanie tego gówna lepiej pokazuje iloraz inteligencji niż test jakiejś Mensy.
W którym numerze zdarzyło się to Bedoesowi? kurwa ludzie... Jak coś komuś zarzucacie to podajcie chociaż przykład. Ja nie mówię, że tak nie jest, ale ciężko mi się do tego w jakikolwiek sposób odnieść
Awatar użytkownika
przedszkolanek

oldschool pisze: 24 sty 2021, 15:37
przedszkolanek pisze: 24 sty 2021, 15:36 do obecnego polskiego* mainstreamu
top5 na chartach :dunno:
ofc wiem z czego to wynika, but still

Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
btw to chyba pora się już przyzwyczaić, że polski rap na tyle urósł, że będzie się pałętał w dolnych rejonach światowego mainstreamu przy popularnych premierach
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

No ale jaki to jest światowy mainstream, skoro słuchają go w 99% Polacy? Dla mnie światowy sukces odnosi ktoś, kogo słuchają na całym świecie. Jest np. jakiś serial jest popularny tylko w danym kraju, ale nigdzie indziej go nie oglądają, to odnosi on światowy sukces?
Awatar użytkownika
przedszkolanek

normalny światowy mainstream, choć prawda, że z najsłabszego tygodnia najsłabszego od lat stycznia, o światowym sukcesie nie pisałem
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

No cóż, rozumiemy to zupełnie inaczej, ale nie będę się kłócił, bo nie dojdziemy tutaj do żadnych wniosków.
Denar

Post autor: Denar »

inoks pisze: 24 sty 2021, 15:27 To, że akurat na tym wątku został poruszony konkretnie temat w.w raperów nie jest moją zasługą, tylko pana, który prosił o analizę rapu Wankeja pod kątem monotonności i hipo
Pierdol się. Zostałeś kilkukrotnie wypunktowany a gdy każdy ci wytknął że jesteś idiotą to zrzucasz winę na mnie. Sam się w to gówno wpakowałeś a teraz płaczesz tak samo jak Bedoes po spierdoleniu w bagażniku przed Dixonami lub po krzyczeniu na scenie że jebać wszystkich oprócz SB - by potem tłumaczyć że nie o to mu chodziło itd.
Masz dokładnie ten sam sposób myślenia i odwalania szajsu jak twój idol, z tym że on przynajmniej kosi z tego niezły $ a ty tylko toczysz swoją gówno wartą krucjatę na forum muzycznym :lol:
No wiadomix że światowy sukces bo jego EPka po angielsku nie schodzi z Hot 100 Billboardu, posrało was już doszczętnie.
Awatar użytkownika
inoks

Na każdą argumentację strony przeciwnej odpowiedziałem także wypunktowaniem i przykładami, a to, że panuje tu kółko zbiorowego lizania po fiucie raperów, o których była mowa, to wielu z was się z tą argumentacją nie zgodziło. I nie zrzucam winy na ciebie (dziwne, że to tak odebrałeś), podtrzymuję swoje zdanie i czekam na odpowiedź SWN apropos hipokryzji Wankza. Druga sprawa, Bedoes pod żadnym względem nie jest moim idolem. Problemem tego forum jest to, że nie potraficie zrozumieć, że ktoś może być po środku, zamiast obierać skrajne strony jakiejś sprawy. A jeśli chodzi o ogłoszenie bycia Top 5 debiutujących albumów na Spotify to nie odnajduję tego jako ogromny sukces, natomiast Bedi ma pewnie powody do zadowolenia/dumy, ale nieeee kurwa trzeba mu na każdym kroku udowadniać, że jest chujowy XD. Na osobiste wycieczki nie mam zamiaru odpowiadać bo są żenujące, z racji tego, że nie znamy się osobiście
Denar

Post autor: Denar »

Chłopie ale ty jesteś ciężki na umyśle :damn:
Marne prowo na poziomie Daewoo, a SWN powinien cię olać bo już cię wyjaśnił tylko nie potrafisz tego zauważyć i dalej gadasz jak potłuczony o hipokryzji Wankza.
Lecisz na czarną i spierdalaj na IG Bedoesa lizać mu buty bo tam jest twoje miejsce. Pozdro 2115
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

mario995 pisze: 24 sty 2021, 15:31 A płyta Bediego asłuchalna i nic na to nie poradzimy. Bardziej ogarnięty słuchacz z wyrobionym gustem ominie to szerokim łukiem, recenzenci zresztą dość dokładnie ją wypunktowali i sympatie czy antypatie nie mają tu nic do rzeczy
Słuchacz z wyrobionym gustem ? Że niby Ty jesteś taki muzyczny even how ?Każdy słuchający człowiek ma wyrobiony własny gust, jak już Tobie nie podchodzi to wszyscy wokół Ciebie też tak samo mają pitolić i jak mają coś innego do napisania to jest to głupota? Rozumiem, iż niektórzy są podatni na opinie innych i jakiś recenzentów, ale kolego każdy ma własne zdanie i niektórzy leją na takie recenzje i tego typu teksty. Nie wiem kto to jest "bardziej ogarnięty słuchacz" zajeżdża mi to narcyzmem na kilometr.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

bardziej ogarniety to chyba taki ktory rzyga jak slyszy nie dosc ze przeokrutnie niedopierolone uposledzone teksty to jescze darcie mordy, albo jakies nieudane szepty na chujowych (czasem) bitach
ogarnietego sluchacza ktory jest bardziej wczuty w muzyke nie rusza taki bedoes
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

SiNi pisze: 24 sty 2021, 19:15 Słuchacz z wyrobionym gustem ? Że niby Ty jesteś taki muzyczny even how ?Każdy słuchający człowiek ma wyrobiony własny gust, jak już Tobie nie podchodzi to wszyscy wokół Ciebie też tak samo mają pitolić i jak mają coś innego do napisania to jest to głupota? Rozumiem, iż niektórzy są podatni na opinie innych i jakiś recenzentów, ale kolego każdy ma własne zdanie i niektórzy leją na takie recenzje i tego typu teksty. Nie wiem kto to jest "bardziej ogarnięty słuchacz" zajeżdża mi to narcyzmem na kilometr.
Kolego drogi, żaden to narcyzm. Mam raczej na myśli stan szeroko pojętego buntu, który przeżywa młody człowiek i wtedy chłonie takie "emocjonalne" rzeczy i staje za idolem murem, choćby ten pierdział do mikrofonu :D
Mój gust nie ma tu nic do rzeczy i nie mam zamiaru nikomu go narzucać. Myślę tylko, że jak już się dorośnie, trochę okrzepnie emocjonalnie, to takie rzeczy jakie teraz robi Bedoes będą strasznie żenować obecnego słuchacza Pana Borysa :D
Zresztą tłumaczyłem to już Daveyo w temacie o Szpaku xD
ODPOWIEDZ