Da Vosk Docta - Opal Black (2021)
Re: Da Vosk Docta - Opal Black (2021) [Zapowiedź]
po chuju ta tracklista, liczylem na jakies lepsze ksywki a nie jakichs zjebow be visa albo silesa. poslucham dla bitów aby, bo to akurat pewne ze dvd zrobi je eleganckie
Bit jest no świetny, ale wydaje mi się, że ciężko się pod niego nawijało Kukonowi i wyszło to średnio. Jakby go przytłaczał i musiał bardzo sztucznie modulować nawijkę, żeby się wpasować. Brak tego luzu, który u Kukona bardzo lubię
- przedszkolanek
coś mi tu nie gra, kto to miksował, patrzę, no tak, enzu mixował, jak ja nie lubię jego maniery
kurwa no znowu obry bit i znowu raper odstaje. z tymi instrumentalami daloby sie zrobic kozackie bengery jakby na nie wrzucic kogos ciekawego
-
encrenoire
https://newonce.net/artykul/da-vosk-doc ... ego-spinu?
@oldschool Ale natychmiastowe z uzyskaniem relatywnej prominencji w USA, chyba? Jak o drillu slychac bylo tylko na wyspach, to chyba nikt tego nie chcial na szybko wydawac w PL. A teraz?
Przeraża mnie natychmiastowe kopiowanie trendów, np. drill. I nie byłoby w tym nic złego, gdyby ktoś potrafił nadać temu autorski spin.
Nie jestem najlepszy, ale na pewno polska scena potrzebuje takiego producenta jak ja, bo jestem oryginalny
@oldschool Ale natychmiastowe z uzyskaniem relatywnej prominencji w USA, chyba? Jak o drillu slychac bylo tylko na wyspach, to chyba nikt tego nie chcial na szybko wydawac w PL. A teraz?
Ostatnio zmieniony 20 lut 2021, 17:03 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
natychmiastowe
xDDDDD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- przedszkolanek
nie no, z pół roku po śmierci pop smoka co drugi raper wrzucał drillowy numer
jak uwzględnić, że najpierw musielie sprawdzić ocb, i że nagranie i wykończenie numeru trochę trwa + klip, to faktycznie niemal natychmiastowe
no i z tą oryginalnością też bym jakoś nie przesadzał, nie dvd wymyślił łączenie tego typu elektroniki z hiphopem
Dodano po 5 dniach 7 godzinach 42 minutach 40 sekundach:
ale chujowa okładka
Płytę kupiłem głownie dla produkcji DVD,po trackliscie nie mialem żadnych oczekiwań względem raperów bo wszyscy na których czekałem byli w kawałkach singlowych niemniej jednak po kilku odsłuchach jestem poztywnie zaskoczony płyta ma bardzo spójny klimat jeśli chodzi o produkcje ten bass Docciego to poezja z wyjątkiem ostatniego kawałka "Cash" raperzy jakoś specjalnie mi nie przeszkadzają na + Baron,Profeat bardzo fajny klimatyczny kawałek w stylu Palewave ,Floral Bugs i Kobik też na + wprowadzają na płycie troche wiecej agresywniejszego klimatu na duży + też Siles kompletnie nie znałem typa a bardzo przemyślany i klimatyczny kawałek stworzył wraz z podkładem no i wszsytkie single bardzo spoko,wiec płyta na +
Fajne produkcje zepsute w większości przez plejadę kasztanów na płycie. Czekam na album z poważniejszymi raperami.
Kocham, pozdrawiam
- johnsonpokrywa
czekam na album bez raperów
I live on borrowed time, my expiration date I passed it, so lock me up forever, but this shit is everlastin'
- johnsonpokrywa
Smutne to i prawdziwe jednocześnie, pójdźmy więc wszyscy na kompromis i czekajmy na epkę z Młodym Dzbanem
I live on borrowed time, my expiration date I passed it, so lock me up forever, but this shit is everlastin'
- yungXpaproch
Re: Da Vosk Docta - Opal Black (2021)
wlasnie czemu dzban nie ma tracka solowego na tej plycie
przesłuchałem, tragiczne ficzuringi zepsuły płytę (chociaż po dwóch przesłuchach bity jakoś specjalnie też mnie nie porwały) niestety ale nie że narzekam na nową szkołą tylko serio dramatyczne zwrotki położyli, jedyne co mi się podoba to znane już przed premierą Jetlagz i Osa&Dzban + fajnie zarapował, wcześniej przeze mnie nie znany Floral Bugs, naprawdę świetnie się trzyma bitu i dobry głos
ciezko napisac cos innego. po przesluchaniu calej plyty nasila sie wrazenie po odsluchaniu singli - dobre bity, spojne brzmienie albumu, ktory zostal w duzej czesci zmarnowany przez generyczne zwrotki. niech DVD pusci instrumentale, to pojawia sie mam nadzieje fanowskie blendy z jakimis porzadnymi rapami na tych bitach
no właśnie bez raperów materiał poszedłby worldwide, a z tymi marnymi grajkami nikt tego nie kupi
- przedszkolanek
worldwide jako tako to on był 4 lata temu, a teraz ma zasięgi nie za nachalne
zresztą nie bez powodu robi płytę z raperami
zresztą nie bez powodu robi płytę z raperami