Najlepszy Posse cut
Najlepszy Posse cut
nie wiem czy był kiedykolwiek taki temat lub podobny, ale ostatnio u ziomka przypadkowo włączyło się A Pamiętasz Jak z teledyskiem i potem jakoś odruchowo i trochę z sentymenu włączyliśmy Bez Granic. są to chyba nadal jedne z najmocniejszych polskich posse cut'ów, z liczącymi się i dobrymi graczami (z malutkimi wyjątkami), a przynajmniej mnie jakoś zapadły w pamięć. były jeszcze choćby remixy Puszera (całkiem niezłe). z nowszych remixy Gorzkiej Wody i Jeeebać Łaków Tedego, no a z bardziej undergroundowych Jaszczur od Undy (kocham).
ogólnie jest to u nas dość rzadko praktykowana forma, a jeśli już, to zazwyczaj mamy do czynienia ze zbieraniną nołnejmów i noskilli. jest to też zapewne podyktowane animozjami w branży (ten nie chce być na tracku z tym itd.), jak i męczącym procesem ogarniania zwrotek od tylu mord, nie mówiąc już o tym, gdy chciałoby się jeszcze skręcić do tego klip.
czy są jakieś posse cuty w polskim rapie, które szczerze lubicie i do których wracacie?
piszcie też, jak mógłby na ten moment wyglądać dla was posse cut marzeń, kto miałby się w nim znaleźć i w jakim klimacie track.
puszczajcie wodze fantazji byczki.
ogólnie jest to u nas dość rzadko praktykowana forma, a jeśli już, to zazwyczaj mamy do czynienia ze zbieraniną nołnejmów i noskilli. jest to też zapewne podyktowane animozjami w branży (ten nie chce być na tracku z tym itd.), jak i męczącym procesem ogarniania zwrotek od tylu mord, nie mówiąc już o tym, gdy chciałoby się jeszcze skręcić do tego klip.
czy są jakieś posse cuty w polskim rapie, które szczerze lubicie i do których wracacie?
piszcie też, jak mógłby na ten moment wyglądać dla was posse cut marzeń, kto miałby się w nim znaleźć i w jakim klimacie track.
puszczajcie wodze fantazji byczki.
Re: Najlepszy Posse cut
dla mnie największy klasyk to reprezentuje siebie, gdzie niemal wszyscy ówcześnie raperzy uliczni się przewinęli
dobre było też
pierwszy posse cut prosto też był dobry
a posse cut marzeń? już taki powstał i jest nim serengeti h&m, gdzie przewijają wszyscy raperzy oby kolektywów, plus kaz bałagan, chyba nie wypuścili drugiego takiego numer
dobre było też
pierwszy posse cut prosto też był dobry
a posse cut marzeń? już taki powstał i jest nim serengeti h&m, gdzie przewijają wszyscy raperzy oby kolektywów, plus kaz bałagan, chyba nie wypuścili drugiego takiego numer
Reprezentuje Siebie, proste. zapomniałem w sumie. fajny numer i klasyk, chociaż mocno nierówny poziom. jest tam kilka bardzo słabiutkich wjazdów. Wigor choćby, czy Juras albo Fu, o tych nołnejmach nie mówiąc.
@sebring nie wiem w sumie hehe, może być. w zasadzie dopiero teraz sobie uświadomiłem, że tam jeszcze jest Zaza (przynajmniej tak jest w opisie) i nie wiem, kto to jest i w którym momencie się udziela
ogólnie nie wiem jaka jest sztywna definicja posse cutu, ale chyba dobrze jakby było jednak 5+ mord jakoś.
@sebring nie wiem w sumie hehe, może być. w zasadzie dopiero teraz sobie uświadomiłem, że tam jeszcze jest Zaza (przynajmniej tak jest w opisie) i nie wiem, kto to jest i w którym momencie się udziela
ogólnie nie wiem jaka jest sztywna definicja posse cutu, ale chyba dobrze jakby było jednak 5+ mord jakoś.
dopóki nie wjeżdża ten marniak
Spoiler
Sprawdź mój czas, co dzień to masz,
Bo chleb, co mam, to tlen.
Bo w nas, co sen, to strach.
I lęk ot tak, bo gdzieś ten szlak,
I treść przez rap, i pech czy fart,
I grzech zna świat, i plebs.
Nieważne, ile w nas światła,
Każdy przysięgał nieraz nam,
Że walka to farsa, nie start nasz.
Czy brać tak ten track?
Ja nie odczuwam granic.
Wierzę w fach nasz, nie hajs, brat.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
"A pamiętasz jak" i "Bez granic" najlepsze chyba
Warte wspomnienia:
Wzgórze Ya-Pa 3 & Trzyha - Mam tak samo jak ty
https://www.dailymotion.com/video/x7se0nw
Warte wspomnienia:
Wzgórze Ya-Pa 3 & Trzyha - Mam tak samo jak ty
https://www.dailymotion.com/video/x7se0nw
Żeby było normalnie też spoko jest
to jest super, jak Wankej zjada jedną zwrotką po latach grę nadal to kozak
Skorup też pięknie tu dał
Warto wspomnieć o dwóch posse cutach od Stopro, chociaż wiadomo, że poziom zwrotek mocno różny. No i z utworów promujących trasy koncertowe, to klasykiem są już dwie części U ciebie w mieście, chociaż nie wiem, czy jedynka spełnia wymogi posse cuta
Tak samo nie wiem, czy pasuje Ładuj od Szybkoszmalowej ekipy, ale lubię ten kawałek.
Stoprocent Tour - Peja, Gural, Kaczor, Pih, Borixon, Kajman, Sobota, Miodu (prod. Dj Story)
Sobota - Stoprocent 2 gośc. Kool Savas,Gural, Wall-e, Rytmus, Bigz (prod. Matheo)
WWO & Vienio i Pele - U Ciebie w mieście
Vienio Pelson JWP Pezet OSTR Lil' Dap - U Ciebie w mieście 2
EmazetProcent - Ładuj feat. Szybki Szmal, Onar, DJ Grubaz (prod. Erio)
Stoprocent Tour - Peja, Gural, Kaczor, Pih, Borixon, Kajman, Sobota, Miodu (prod. Dj Story)
Sobota - Stoprocent 2 gośc. Kool Savas,Gural, Wall-e, Rytmus, Bigz (prod. Matheo)
WWO & Vienio i Pele - U Ciebie w mieście
Vienio Pelson JWP Pezet OSTR Lil' Dap - U Ciebie w mieście 2
EmazetProcent - Ładuj feat. Szybki Szmal, Onar, DJ Grubaz (prod. Erio)

o kurna, trochę tego było jednak. dobre wrzuty, chętnie se poprzypominam.
chciałbym zobaczyć/posłuchać posse cut w składzie WCK (bez Józka) + Undadasea z Mielonem i Atezetem + JWP.
albo jakiś bardziej mroczny, storytellingowy w składzie np.: Oskar, Sokół, Włodi, Pezet, Kaz Bałagane, Bonson.
chciałbym zobaczyć/posłuchać posse cut w składzie WCK (bez Józka) + Undadasea z Mielonem i Atezetem + JWP.
albo jakiś bardziej mroczny, storytellingowy w składzie np.: Oskar, Sokół, Włodi, Pezet, Kaz Bałagane, Bonson.
reprezentuje siebie i zycie warszawy najwieksze klasyki
JWP/Hewra/Rogal DDL/Belmondo ( w formie )
To by rozjebało
Co do ulubionych to chyba Reprezentuje siebie i Bez Granic ( poza OSTRym
)
To by rozjebało
Co do ulubionych to chyba Reprezentuje siebie i Bez Granic ( poza OSTRym
to jest przehuj, no poza typem który zaczyna zwrote od PROSZE PANI MOGE SIKU, ten akurat hujoze odwalil
Ostatnio zmieniony 19 sty 2021, 13:25 przez Jasek, łącznie zmieniany 1 raz.
cztery żubry i dwie kurwy
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
Widzę że nikt nie dodał
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
Nie mogło zabraknąć
ja zawsze lubiłem ten track z drugiego Junoumi:
niech błogosławiona będzie moja tratwa (ś m r e)
Jedyny possecut z młodych wilków który trzyma równy poziom po za jednym zawodnikiem
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: ↑05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.