Rasmentalism
Re: Rasmentalism
wydaje mi sie ze to szarpidrut- slowo oznaczajace slabego muzyka
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
nie mam nic do tego numeru, ale z perspektywy czasu zwrotka vnma jest bardzo śmieszna/smutna
nie ma kurwa że to nie wypali
albo jak kto woli 
nie ma kurwa że to nie wypali
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
ewentualnie osoba, która szarpie struny/druty harfy (np. tej, przy której Pezet napierdala pancze)
jakos latwiej byloby mi zyc ze swiadomoscia, ze vnm tez uwaza te zwrotke za bekową, ale obawiam się, że niekoniecznie
jakos latwiej byloby mi zyc ze swiadomoscia, ze vnm tez uwaza te zwrotke za bekową, ale obawiam się, że niekoniecznie
tam jest 'harpii drut', postać z mitologii, czyli tradycyjny element bragga panczo rapu + drut czyli penis, wers należy rozumieć 'żaden z moich ziomków nie był psią końcówą'
Jose propsik za ten materiał.
Wspomniałeś, że ta płyta nic nic nie zapoczątkowała no i racja, ale dla mnie właśnie w drugą stronę - ta płyta zakończyła pewną epokę polskiego rapu. W 2014 już mieliśmy dużo więcej kombinowania i nowych rzeczy, więc ZMNH uważam za taki mur, który oddziela te dwa etapu. Zajebisty mur trzeba dodać
No i ogolnie propsik, spoko sie słuchało jak zwykle jak mnie temat interesuje
No i ogolnie propsik, spoko sie słuchało jak zwykle jak mnie temat interesuje
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Podbijam, bardzo fajny materiał 
Zespół Rasmentalism w tym roku kończy 15 lat i przy okazji planujemy zagrać kilka koncertów, którymi zakończymy tę wspaniałą przygodę. Zapraszam na wszystkie, bo gramy w składzie wybornym i szerokim.
szkoda w chuj. z drugiej strony bardzo ładna dyskografia na czele z ultra klasykiem i jedną z najlepszych płyt jaka wydarzyła się w polskim rapie czyli ZMNH. więc może dobra decyzja i dobry moment.
wielkie pozdro dla was chłopaki, wiem, że czytacie.
wielkie pozdro dla was chłopaki, wiem, że czytacie.
rok temu Ras ogłosił, że kończy z rapem, teraz koniec Rasmentalizmu, co będzie kolejne? Ras ogłosi, że kończy z gościnnymi zwrotkami?
Z jednej strony szkoda, bo trochę fajnej muzyki im zawdzięczamy, z drugiej dwie ostatnie płyty były kompletnym nieporozumieniem i wyraźnym sygnałem, że formuła zespołu się wyczerpała.
Zresztą daje im maks 2 lata i wrócą/Ras wróci z solo.
Zresztą daje im maks 2 lata i wrócą/Ras wróci z solo.
Czym w ogóle zajmuje się teraz Mentos? Ras wiadomo, że trochę popisze, trochę podziennikarzy, ale Menta straciłem z radaru gdzieś po drugim Flirtini i wiem jedynie, że dużo fotografuje.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Mentos siedzi se na Teneryfie, łazi po górach, drzemie na hamakach i robi foteczki. wszystko na IG u niego. no a muzycznie to nie wiadomo, może coś tam sobie klepie, bo jakieś sprzęty chyba zabrał.
Kontrowersyjna opinia alert
Według mnie wydali jedna dobra płytę i epke, po zmnh obniżyli loty ale też może ja się zmieniłem nie wiem
Według mnie wydali jedna dobra płytę i epke, po zmnh obniżyli loty ale też może ja się zmieniłem nie wiem
To ja w życiu słyszalem tylko dwie płyty Rasmentalismu i - jak się potem dowiedziałem z licznych opinii w internecie - te najlepsze.
aka anthony hotbeats / skwer represent
- ebismolarek
Według mnie zaczeli i skończyli sie na zmnh, nie bijcie
A mnie ZMNH nie ruszyło. Może dlatego, że znałem poprzednie albumy. Wymęczył mnie Hotel i trochę Rzeczy i jakoś obojętnie do niej podchodziłem. I to kilka razy dawałem jej szansę. 
dobra muzyka ładne życie to fajny album też, ale to że po ZMNH każda następna płyta była co raz chujowsza to nie jest kontrowersyja opinia. chyba tylko cuckers nie zauważał zjazdu tego duetu
btw. ras w tym radio i na zdjęciach zawsze taki smutny, kiedy będzie wesoły
zjazd był oczywiście, ale gdy wydawali Tango, na Geniuszu znowu wjazd w formę. bardzo ładny materiał, a więcej napisałem o nim w stosownym temacie. po czasie jeszcze bardziej doceniam ten album niż w pierwszych dniach po premierze.