Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)
- filipthekiddo
Re: Bedoes x Lanek - Rewolucja Romantyczna (2021)
muj kolega z gimnazjum ma podsuch
Mnie bawi, że do takich zjebanych, monotematycznych pato-tekstów niegrzeszącego inteligencją chłopaka z małej mieścinki robiącego za wielkiego gangusa z bronią wymyślają tytuły których nie powstydziłby się jakiś nie wiem, Grzędowicz, "Wędrowiec nad morzem mgły".
No ale fakt, więcej tu jest żenady, w ogóle wychodzi z tego taka generyczna sieczka - NBP równie dobrze mogłoby być na ostatnich tako hemingłejach i by nikt nie zauważył.
No ale fakt, więcej tu jest żenady, w ogóle wychodzi z tego taka generyczna sieczka - NBP równie dobrze mogłoby być na ostatnich tako hemingłejach i by nikt nie zauważył.
Lanek to jest król na tej płycie, fakt, nie opinia
Kocham, pozdrawiam
Takie pytanko do osób które odsłuchały to dzieło. Czujecie ten romantyzm o którym mowa w tytule? W sensie wiecie, tytuł płyty jest jednak ważnym i świadomym wyborem artysty i stąd takie nazwy jak "Kilka numerów o czymś", "Marmur", "Za młodzi na Heroda" a nawet "Aby śmierć miała znaczenie".
Bo patrząc na excela to tak średnio z tym romantyzmem a bardziej pasującym tytułem powinno być "Kilka numerów o chuj wie czymś", "Rewolucja populistyczna" lub "Mój gang cię pobije, a ja pocałuję"
Bo patrząc na excela to tak średnio z tym romantyzmem a bardziej pasującym tytułem powinno być "Kilka numerów o chuj wie czymś", "Rewolucja populistyczna" lub "Mój gang cię pobije, a ja pocałuję"
Ostatnio zmieniony 15 sty 2021, 15:39 przez Denar, łącznie zmieniany 1 raz.
skusiłem się przesłuchać tytułowy kawałek XD to już adam ostrowski lepsze wersy klei
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

- JoeyJoeJoe
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
Goszcząc wczoraj na instagramowym livie Lil Konona Bedoes wyjaśnił, dlaczego na jego nowej płycie nie usłyszymy Taco Hemingwaya. Autor „Polskiego tanga” dostał zaproszenie i nawet nagrał swoją zwrotkę, ale Borys zdecydował się ją odrzucić. Dlaczego?
– Z Taco zawsze mieliśmy tak, że robiliśmy sobie przysługi – on mi zwrotkę, ja jemu zwrotkę. Od tych „8 kobiet” tak się wymienialiśmy, robiliśmy sobie przysługi. No i mówię: „weź mi się dograj na płytę”, on mówi: „dobra, dogram ci się, tylko jestem teraz w Londynie”. Mówię: „dobra, nie mam takiego parcia, jak będziesz miał czas, to nagraj”. Zostały z trzy tygodnie do deadline’u, więc mówię: „dograsz mi”? On mi nie odpisywał. Wku***iłem się już i napisałem: „k***a, dograsz mi czy nie? Umówmy się – jak nie chcesz się dograć, jak coś się stało i nagle nie chcesz się dogrywać, masz na mnie wy***ne czy coś ci nie odpowiada, to po prostu weź mi napisz i będzie git. Nawet jeżeli coś się stało i teraz źle o mnie myślisz czy cokolwiek, to powiedz mi”. I on powiedział: „nie, nie, stary, to jest po prostu tak, że jestem w tej chwili w Londynie, nie mogę tutaj ogarniać studia”. Mówię: „no nie wierzę, że nie ma studia w Londynie”. Już tak wprost mu mówiłem. „Stary, nie chcesz dograć, to mi powiedz”. On mówi: „naprawdę”. No i dograł zwrotkę do „NBP”. Finalnie wysłał mi zwrotkę, tylko pierwsze wersy były w klimacie „NBP”, a cała reszta tej zwrotki odnosiła się do aktualnej sytuacji politycznej w Polsce – mówi Bedoes.
Raper przyznaje, że powiedział Taco Hemingwayowi, że nie może wziąć jego zwrotki, ponieważ Taco „nawija o sytuacji politycznej w numerze, który jest bangerem”. Borys zasugerował koledze, że albo ten nagra nową zwrotkę, która będzie pasowała do bangerowego numeru, albo tym razem odpuszcza współpracę. W odpowiedzi Taco miał powiedzieć Borysowi, że jest tak przytłoczony obecną sytuacją w Polsce, że nie da rady nagrać innej zwrotki.
e: Odsłuch YT
- benzoabuser
- Zbanowany
oyama pisze: ↑15 sty 2021, 5:31 w ogole dziwi mnie fakt, ze Bedoes woli znowu przybierac poze gangusa zamiast dalej zgrywac wertera i robic numery w stylu hot16 albo tego „na zawsze, na zaaaaawsze”. przeciez to najlepiej sie sprzedaje i moglby zrobic platyne na samym wstepie. ale z drugiej strony moze chcial zaruchac Roxxxy2115 i dlatego zaczal zgrywac bezpruderyjnego alvaro. nimfomance sie znudzi grubas i znowu bedzie „kuuuuuuurwa, czemu mnie zostawilas”
czyli madzia, którą tak kochał, kochał poszła out?
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
Propsuję Taco, przypomina mi to jak się VNM flexował znajomością ze Smarkiem, Eisem itd. a jak przyszło co do czego to go osrali.
A co do tytułu płyty, to właśnie mam takie samo wrażenie, żadnego "romantyzmu" tam nie widzę.
A co do tytułu płyty, to właśnie mam takie samo wrażenie, żadnego "romantyzmu" tam nie widzę.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji

Ostatnio zmieniony 15 sty 2021, 16:22 przez wujot, łącznie zmieniany 1 raz.
- benzoabuser
- Zbanowany
kto i ile osób z mitycznego gengu to takie kozakiem, którzy mają zabić, rozczłonkować i włożyć do walizki każdego wroga?
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
!EXTRA ANNOTATION!
- oKulTywowany
Bedi pijany który juz nie pije ojojoj ktoś tu ściemnia
Czy on w city boy nawinął coś o roxi od que czy mi sie przesłyszało, bo jak tak to ilidzie dalej to współczuje takiego przeskoku w iq bojfrenda
Czy on w city boy nawinął coś o roxi od que czy mi sie przesłyszało, bo jak tak to ilidzie dalej to współczuje takiego przeskoku w iq bojfrenda
This page is no longer available.
O kurwa ta rozmowa Taco z Bedoesem o zwrotce xdd Ten się obraził, bo tamten mu nie odpisywał. Tamten wysłał polityczna zwrotkę na "banger"
A co do płyty, to jest kurwa dramat
A co do płyty, to jest kurwa dramat
Gangster Borek chyba ma dalej traume związaną z marszem 
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
- FruitOffTheWall
bedoes zdecyduj kim ty kurwa w koncu jesteś bo ja sie pogubiłem już
polski rap nie przestanie mnie kurwa bawić nigdy przysięgam
polski rap nie przestanie mnie kurwa bawić nigdy przysięgam
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- MalkoNTENT
Chciałem sprawdzić z czystą głową bez uprzedzeń, No i niestety gowno straszne.
Początek nienawiść Bydgoszcz to taco hemingway, nawet bit
Początek nienawiść Bydgoszcz to taco hemingway, nawet bit
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
No i to jest śmieszne xDDDDDkapec pisze: ↑15 sty 2021, 15:44Goszcząc wczoraj na instagramowym livie Lil Konona Bedoes wyjaśnił, dlaczego na jego nowej płycie nie usłyszymy Taco Hemingwaya. Autor „Polskiego tanga” dostał zaproszenie i nawet nagrał swoją zwrotkę, ale Borys zdecydował się ją odrzucić. Dlaczego?
– Z Taco zawsze mieliśmy tak, że robiliśmy sobie przysługi – on mi zwrotkę, ja jemu zwrotkę. Od tych „8 kobiet” tak się wymienialiśmy, robiliśmy sobie przysługi. No i mówię: „weź mi się dograj na płytę”, on mówi: „dobra, dogram ci się, tylko jestem teraz w Londynie”. Mówię: „dobra, nie mam takiego parcia, jak będziesz miał czas, to nagraj”. Zostały z trzy tygodnie do deadline’u, więc mówię: „dograsz mi”? On mi nie odpisywał. Wku***iłem się już i napisałem: „k***a, dograsz mi czy nie? Umówmy się – jak nie chcesz się dograć, jak coś się stało i nagle nie chcesz się dogrywać, masz na mnie wy***ne czy coś ci nie odpowiada, to po prostu weź mi napisz i będzie git. Nawet jeżeli coś się stało i teraz źle o mnie myślisz czy cokolwiek, to powiedz mi”. I on powiedział: „nie, nie, stary, to jest po prostu tak, że jestem w tej chwili w Londynie, nie mogę tutaj ogarniać studia”. Mówię: „no nie wierzę, że nie ma studia w Londynie”. Już tak wprost mu mówiłem. „Stary, nie chcesz dograć, to mi powiedz”. On mówi: „naprawdę”. No i dograł zwrotkę do „NBP”. Finalnie wysłał mi zwrotkę, tylko pierwsze wersy były w klimacie „NBP”, a cała reszta tej zwrotki odnosiła się do aktualnej sytuacji politycznej w Polsce – mówi Bedoes.
Raper przyznaje, że powiedział Taco Hemingwayowi, że nie może wziąć jego zwrotki, ponieważ Taco „nawija o sytuacji politycznej w numerze, który jest bangerem”. Borys zasugerował koledze, że albo ten nagra nową zwrotkę, która będzie pasowała do bangerowego numeru, albo tym razem odpuszcza współpracę. W odpowiedzi Taco miał powiedzieć Borysowi, że jest tak przytłoczony obecną sytuacją w Polsce, że nie da rady nagrać innej zwrotki.
A co z Bartodziejami
- krakowski łotr
Myślałem ze White 2115 jest przypałowo słuchać tak żeby ktoś z boku to słyszał ale to co zrobił Bedoes to jest kurwa dramat, to jest dramat panowie.
Chyba jeszcze w polskim rapie nikt tak nie zmarnował bitów i to na taką skalę.
Chyba jeszcze w polskim rapie nikt tak nie zmarnował bitów i to na taką skalę.
Czy Taco skończy z plasstrrrem na nosie proszę o ankietę.