Pezet - Muzyka Współczesna (2019)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

bsergio

Re: Pezet - Muzyka Współczesna (2019)

Post autor: bsergio »

Nie pomyślałbym parę lat temu, że w 2021 Pezet będzie moim ulubionym polskim raperem, a nowego levelu nie dam rady przesłuchać do końca
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Czuje ze nastepna plyta pezeta moze byc zajebista. Ta traktujejako trening po zardzewieniu. Zeby tylko przrstal robic te nudne tracki w stylu magnety. Na jakichs zjebanych disco bitach.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
mlody jelcz
zielony skurwiel

Post autor: mlody jelcz »

Artazz pisze: 08 sty 2021, 12:05 Bit był współprodukowany, no ale dalej niewiele to zmienia, Szamz powinien być wpisany obok Auera
Na Spotify jest już dopisany Szamz
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
Full Level

Post autor: Full Level »

Jestem psychofanem Pezeta z czasów współpracy z Noonem, czy tracków jakie pozostawił po sobie na producenckiej płycie Praktika, czyli też mniej więcej z tego samego okresu twórczości. Do nowszych rzeczy nie mogę się przekonać, bo są dla mnie zwyczajnie nudnawe i miałkie, troszkę takie masło maślane. Jednak sprawdzając ostatnią płytę spodobały mi się dotąd dwa tracki, mianowicie „Amber Gold” i w szczególności „Broniewski”, który jest dla mnie mocny jeśli chodzi o emocje biorąc pod uwagę tekst jak i produkcję Louisa. To jest dla mnie nawet sztos, podkreślić należy też, że Pezet składa tam nieprzeciętnie, flow forteca ;)
Awatar użytkownika
mlody jelcz
zielony skurwiel

Post autor: mlody jelcz »

ciekawostka, spodobały Ci się akurat jedyne dwa premierowe bonus tracki na wersji extended albumu sprzed dwóch lat
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel
Full Level

Heh, dobre :) To już dwa lata zleciało od premiery? Grubo, ale zleciało. W każdym jak dla mnie te traczki mocne, mocne.
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

]To Ty miałeś fotę z lygrysem 10 lat temu? Jeśli tak, to wielkie 5 dla Ciebie

Wielkie 5 dla Was

Wysłane z obojętnie jakiej przeglądarki

Full Level

To ja, masakra, że jeszcze ktoś to pamięta. Szalone, piękne czasy z czasów kiedy na śp. Slizg.eu działy się rzeczy niezwykłe, klasyka gatunku😉 Również wielkie 5 dla Ciebie ziomeczku! Bez off topku, elo👊
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Ogarnąłem sobie numer z Emasem i Avi'm i to jest istny rozpierdol, nie dość że Pezet położył kozacką zwrotkę to obaj panowie idealnie się wpasowali w ten klimat, a i bit zajebisty. Propsy
Awatar użytkownika
2rzyn

w ogole jakie flow ma pezet przez pierwsze 4 wersy
oryginalnie to brzmi na pewno
nie kojarze podobnie nawinietych wersow w tym kraju
az zapetlalem jak pojebany to wejscie w bit
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

Nw dla mnie cała kilkuletnia otoczka tej płyty łącznie z reedycją to jest szybki skok na uciekający hajs Pezecika, jak dla mnie coś się od Radia spierdoliło w Pawełku i zrobił się pieniężny pasożyt , patrząl ile wyjebał promo produktów przez te lata . Słychać że to już nie ta zajawka niby numery dobre aczkolwiek sprawiają wrażenie nagranych w miesiąc aka zdąrzyć przed panem bogiem
This page is no longer available.
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Podbijam, szanuje Pezia w opór, jeden z moich ulubionych raperów, ale po ostatnich poczynaniach straciłem przekonanie, że wszystko co robi zawsze trzyma max wysoki poziom. Zajawka chyba przegrywa z dołem, a wszystko pisane tak jakoś na szybko. Na tyle, że nawet częstochowskie rymy się pojawiają i to nawarstwiane trochę jak u Małpy, a nigdy w życiu bym nie powiedział że coś takiego u Pezeta się wydarzy
Awatar użytkownika
2rzyn

W punkt. Wlasnie te czestochowskie rymy od jakiegos czasu sa dla mnie niepojete u Pezeta. Troche na odpierdol.
Awatar użytkownika
benqacz
#freesentino

Post autor: benqacz »

Broniewski wow, dawno sie tak nie jarałem Pezetem, aż mi się klimat klasycznej przypomniał. :bowdown: czekam
#free2rzyn
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Einstein kiedyś powiedział, że nie wie jak będzie wyglądać 3 wojna światowa, ale czwarta będzie na kamienie i dzidy. Po czym dodał, że tak samo nie wie co będzie modne w USA i UK w 2025 roku, ale jest pewne, że w 2026 Pezet zrobi płytę w tym stylu.

Bo co do samego Pezeta, to on zawsze był łasym na hajs, podatnym na mody, dobrym, uniwersalnym raperem, ale trochę mu brakuje własnego pomysłu na siebie, imo. Wychodzą mu owszem te smuty, on zawsze był zresztą smutnym raperem, niezależnie w jakim trendzie się akurat odnajdywał. Smutnym z uogólnionym egzystencjalnym bólem dupy, ale samymi smutami i aktualnymi trendami jak dla mnie jakiejś wyższej poprzeczki nie przeskoczy.

Toteż ta jego płyta jest też taka - są momenty aspsirujące do utworów roku, ale nurzają się one w jakimś takim miałkim sosie nudnej reszty.

Ratuje go legenda i fanbase - dużo truskulowych pogrobowców, którzy jarają się skillami, ale też dużo kobiet, bo przecież tematyka damsko-męska, podszyta egzystencjalnym bólem dupy, to perła w koronie jego repertuaru. On nawet jak nagrywał te swoje nocno-eskapadowe bragga-półbaunsy na Muzyce Współczesnej, to też przezierał z tego mimo wszystko jakiś żal, smutek, negatywne emocje.

Tak w gruncie rzeczy, to nawet śmieszne, jak on jak arlekin żongluje tymi sprzecznościami, nagrywa kawałki o tym, jak zawiedziony jest życiem, pierdoli o jakichś chmurach a potem bierze za nie kilkaset tysięcy złotych od jakiegoś sponsora. Dobrze się ustawił, a że tak pięknie ten jego powrót zażarł, że aż sam się nie spodziewał, to wiadomka, że extendedy będą, chuje muje re-edycje i subtelnie logowane ubrania dla 30-letnich singielek po przejściach.
encrenoire

Post autor: encrenoire »

:cool: :cool: :cool: :cool:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:04 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Johnny

Post autor: Johnny »

Jechanie po Pezecie jest teraz bardzo edgy. Wiadomo że inni raperzy wmyślają z każdą płytą gatunek na nowo, tylko Pezet się inspiruje innymi.

Fakt - Pezet czasem robi na odpierdol - trochę tak było z tym albumem: nagrał parę tracków, dozbierał kilka nie wydanych wcześniej na nośniku, a po półtora roku dorobił jeszcze edycję specjalną z kolejną garstką nowych utworów. Tylko ma chłop jedną cechę oprócz tego - cały czas, od ponad 20 lat, mniej lub bardziej regularnie, rzuca dobrej jakości muzyczny kątęt - przetykając go gorszymi kawałkami, wiadomo, ale zaryzykuję stwierdzenie że nigdy poniżej pewnego poziomu - co w dobie żenaduwy jaką potrafią klepnąć jego rówieśnicy, wydaje mi się sporym osiągnięciem.
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Johnny pisze:ale zaryzykuję stwierdzenie że nigdy poniżej pewnego poziomu - co w dobie żenaduwy jaką potrafią klepnąć jego rówieśnicy, wydaje mi się sporym osiągnięciem.
Dwa słowa - Muzyka Emocjonalna.
Johnny

Post autor: Johnny »

Nie jest to płyta dla każdego, ale nie uważam żeby była jakoś bardzo słaba. Ja nie lubię Muzyki Rozrywkowej, ale też nie pisze że jest słaba - trzeba umieć rozróżnić te dwie rzeczy
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

ostatni dobry track pezeta powstał 8 lat temu (ostatni track), ja wiem, że sajko jarają się tymi mdłymi gównami z reklam, ale ja jestem tu po to, żeby mówić prawdę

jeżeli chodzi o starych dziadów, pezet jest dla mnie goatem, ale im dłużej nagrywa, tym na większego pajaca przez to wychodzę
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
ODPOWIEDZ