Playboi Carti - Whole Lotta Red (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
sebring

Re: Playboi Carti - Whole Lotta Red (2020)

Post autor: sebring »

lubię gościa, fajny zajawkowicz, tak jak przedmówca napisał jak an totalnego amatora DOSKONALE się go słucha, świetny głos, dykcja, zero zająknięć czy przerywania, dobra argumentacja i rzetelność, i nie wygląda to jak content dla małych dzieciaczków.
maciek pisze: 11 sty 2021, 23:39 Dawać go na ślizgawke
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

mam nadzieję, że carti na deluxie wrzuci acapelle bez tych chujowych bitów i gości, ale bym :bowdown: :bowdown: ował

btw bardzo dużo basicu w tej recce, nie wiem czy to komukolwiek potrzebne, raczej wszyscy zainteresowani są w temacie, do tego kilka błędów merytorycznych

Dodano po 1 minucie 41 sekundach:
btw2 gość brzmi trochę jak daveyo na hot16, ale byłby plottwist :lol:

Dodano po 5 minutach 57 sekundach:
przedszkolanek pisze: 12 sty 2021, 20:28 btw bardzo dużo basicu w tej recce, nie wiem czy to komukolwiek potrzebne, raczej wszyscy zainteresowani są w temacie, do tego kilka błędów merytorycznych
ej ziomek, ale za jebanie tego art dealera to ci wybaczam braki
appa

Post autor: appa »

TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 26 lut 2023, 1:30 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

jak ktos dorosl do sluchania cartiego to raczej nie jest takim imbecylem zeby sie przejmowac jakims melonem
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

ART pisze: 13 sty 2021, 11:35 jak ktos dorosl do sluchania cartiego to raczej nie jest takim imbecylem zeby sie przejmowac jakims melonem
Nie wiem czy słuchałeś jego recenzję, ale gość mówi całkiem sensownie. Powiedział, że highlighty na tym albumie są tak dobre, że rozumie czemu część ludzi tak WLR propsuje i nie zdziwi się jeśli będzie z tą płytą podobnie jak z 808&H. Najlepsze kawałki według niego to te które były w większości hejtowane na początku jak album wyszedł, czyli to nowe "eksperymentalne" brzmienie. Generalnie recenzja nie brzmi jak 5/10, myślę, że powinien dać wyżej. Summa summarum nie przyhcjtował albumu tak jak niektórzy się spodziewali, ale powiedział że nie może wystawić wyższej oceny, bo pomimo super kawałków ma też WLR wady.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Codziennie od premiery słucham WLR po 2/3 razy na dzień. Jestem zauroczony, to jest kurwa wielki album. Nie tego oczekiwałem i przez to dostałem to co chcę, z leaków se zrobie OG WLR i jaki problem. 9,7/10 i drugi najlepszy album w tym roku po Bad Kid From The 4. Na WLR dostałem niesamowite wgryzające się z każdym odsłuchem w głowę coraz bardziej parafrazy tradycyjnego wokalu w trapie, die lit przy tym brzmi jak travis szkot. Dostałem bardzo dziwnie rozmieszczone traki kolidujące ze sobą mocno stylistycznie ale w końcu jest ich do chuja 24. Moje emocje są rozrzucane od kompletnego wariactwa jak On The Time, New Tank, Rockstar Made przez wykręcone akty balladokwasowo podobne jak Metamorphosis, Meh czy końcówka Go2DaMoon. Dopełniają to wszystko utwory na których niedzielni fani cartiego baunsują najbardziej czyli te na których uzi mógłby być na ficie lajtowo ale nie zbaczają aż tak bardzo z tego nieprzyjemnego brzmieniowo kierunku wlr. Dokładając parę momentów w których 25 grudnia zachodziłem w głowę czy carti wie co robi i czy ze mnie sobie nie żartuje wychodzi nam właśnie WHOLE LOTTA RED. Czaje dlaczego komuś się może niepodobać, to nie jest Culture by Migos w końcu. Mi to siedzi jak skurwysyn i chyba nawet mi trochę szkoda że kolejne LP (za 2 lata xD) będzie czymś całkowicie innym widząc ścieżkę rozwoju Jordana Cartera. Chujztym niebotyczną radość mi sprawia wypluwanie wraz z Cartim kolejnych odrealnionotrapowych linijek przy każdym z traków i to się liczy, w tym roku tylko BKFT4 oraz Meet The Woo 2 zaraz po premierze dały mi tyle radości.
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

vampmoney pisze: 13 sty 2021, 18:22 Nie tego oczekiwałem i przez to dostałem to co chcę, z leaków se zrobie OG WLR i jaki problem.
to
delikatnie bardziej cenie sobie die lit, co nie zmienia faktu ze tez dosyc mocno katuje wlr, wyjebalbym kilka fillerow i by bylo ideolo, jak na moje to album jest overhated
co do leakow to troche szkoda ze brak na albumie tego pissy pamper/kid cudi, a na ten moment sprawa deluxe'a ucichla jesli sie nie myle
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

ART pisze: 13 sty 2021, 11:35 jak ktos dorosl do sluchania cartiego to raczej nie jest takim imbecylem zeby sie przejmowac jakims melonem
Haha, dorósł do słuchania Cartiego, co ty pierdolisz gościu
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
Chojny

Post autor: Chojny »

no ale trzeba przyznać, że w obrębie słuchaczy cartiego podzielonych przez jego ostatni album istnieje JAKAŚ kultura wymiany opinii, w porównaniu z tym co się działo jak np kanye wydał "ye", to przecież niebo a ziemia
Awatar użytkownika
baluckilu

Post autor: baluckilu »

Ma ktoś jakąś solidną listę najlepszych leaków, z których można by złożyć unofficial wlr? Bo ja miałem kilka podejść i co ściągałem jakieś składanki leaków to albo były 30 sekund jakieś zwrotki albo w złej jakości nagrane z głośnika w studiu
Awatar użytkownika
gawi

Podpinam się pod pytanie :joint:
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

vampmoney pisze: 13 sty 2021, 18:22 Na WLR dostałem niesamowite wgryzające się z każdym odsłuchem w głowę coraz bardziej parafrazy tradycyjnego wokalu w trapie
tak, piszałem już że wokale bardzo dobre, dlatego powinien wrzucić oficjalne acapelle i jebać te chujowe bity, których się słuchać nie da

Dodano po 4 minutach 19 sekundach:
przedszkolanek pisze: 18 lip 2019, 19:21 jakby to kogoś (i ktoś się nie cierpliwił) to ze snipetów i leaków można już od jakiegoś czasu skonstruować prawdopodobnie cały docelowy album
https://mymixtapez.com/album/206185 (jakość oczywiście różna jbc)
jakość różna, ale nie na poziomie ripu z głośnika jbc
stan na lipiec 2019, później jeszcze sporo rzeczy wyciekło

Dodano po 7 minutach 59 sekundach:
tu jeszcze macie wersję obszerniejszą, ale generalnie ze znacznie słabszą jakością - https://mymixtapez.com/album/240240
Awatar użytkownika
luk0as
Moderator

Post autor: luk0as »

luk0as pisze: 09 sty 2021, 18:48 w środę występ u Jimmy'ego Fallona
okazalo sie ze dzisiaj bylo nagrywane, premiera bedzie 20 stycznia
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
DwaRazy

Post autor: DwaRazy »

vampmoney pisze: 13 sty 2021, 18:22 Codziennie od premiery słucham WLR po 2/3 razy na dzień. Jestem zauroczony, to jest kurwa wielki album. Nie tego oczekiwałem i przez to dostałem to co chcę, z leaków se zrobie OG WLR i jaki problem. 9,7/10 i drugi najlepszy album w tym roku po Bad Kid From The 4. Na WLR dostałem niesamowite wgryzające się z każdym odsłuchem w głowę coraz bardziej parafrazy tradycyjnego wokalu w trapie, die lit przy tym brzmi jak travis szkot. Dostałem bardzo dziwnie rozmieszczone traki kolidujące ze sobą mocno stylistycznie ale w końcu jest ich do chuja 24. Moje emocje są rozrzucane od kompletnego wariactwa jak On The Time, New Tank, Rockstar Made przez wykręcone akty balladokwasowo podobne jak Metamorphosis, Meh czy końcówka Go2DaMoon. Dopełniają to wszystko utwory na których niedzielni fani cartiego baunsują najbardziej czyli te na których uzi mógłby być na ficie lajtowo ale nie zbaczają aż tak bardzo z tego nieprzyjemnego brzmieniowo kierunku wlr. Dokładając parę momentów w których 25 grudnia zachodziłem w głowę czy carti wie co robi i czy ze mnie sobie nie żartuje wychodzi nam właśnie WHOLE LOTTA RED. Czaje dlaczego komuś się może niepodobać, to nie jest Culture by Migos w końcu. Mi to siedzi jak skurwysyn i chyba nawet mi trochę szkoda że kolejne LP (za 2 lata xD) będzie czymś całkowicie innym widząc ścieżkę rozwoju Jordana Cartera. Chujztym niebotyczną radość mi sprawia wypluwanie wraz z Cartim kolejnych odrealnionotrapowych linijek przy każdym z traków i to się liczy, w tym roku tylko BKFT4 oraz Meet The Woo 2 zaraz po premierze dały mi tyle radości.
word
kto nie wie ze to wielki album to sie jeszcze dowie
befree pisze: Piszesz skrótami, bez polskich znaków czy argumentów, Twoja opinia jest dla mnie warta mniej więcej tyle co papierek po batonie znajdujący się na podjeździe mojego sąsiada. A CB to takie radio, używane raczej przez starszych słuchaczy.
Awatar użytkownika
gawi

luk0as pisze: 14 sty 2021, 0:48
luk0as pisze: 09 sty 2021, 18:48 w środę występ u Jimmy'ego Fallona
okazalo sie ze dzisiaj bylo nagrywane, premiera bedzie 20 stycznia
Muszą tłumaczenie hieroglifów zrobić, dlatego tak :lol:

Dodano po 10 godzinach 44 minutach 34 sekundach:
Nie oglądam zwykle reakcji na albumy, ale jeśli mi się to zdarza to oglądam tego ziomeczka, polecam jego first reaction review :).

Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

Kojarzę go, miał filmiki z takim łysym i chyba wybili sie na konwencji że "METALOWIEC SŁUCHA RAPU!!" ale przecież on z rok temu prosił o podsyłanie do sprawdzenia albumów typu hip hop bo sam znał wtedy ze 3 więc nie wstawiałbym jego opinii jako jakiegoś autorytetu :lol:
Awatar użytkownika
gawi

Nie uznaję jego opinii jako autorytetu, po prostu spoko się ogląda reakcję takiego właśnie nie bardzo obeznanego, ale już wkręconego w rap od jakiegoś czasu typka. Gość ma zajawkę na różną muzykę i się lubi tym podzielić, bez wczutki jaki to ja obeznany nie jestem :cool:

Dodano po 52 minutach 49 sekundach:
Jeszcze tylko pozwolę sobie tu wrzucić:

Nie przepadałem mocno za tym albumem Bon Iver, ale za sprawą sampla na Feel Like Dyin sobie wróciłem, nadal nie jest to masterpiece, ale spoko album. A Carti niczym Kanye sampluje cały kawałek Bon Iver i robi z tego super piosenkę, równie dobrą jak oryginał :bowdown:

Kalom

Post autor: Kalom »

ale stop breathing siadlo jezuuu :bowdown:
ODPOWIEDZ