Bisz/Kosa - Blady Król (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Bisz/??? - TBA (2021) [Zapowiedź]

Post autor: przedszkolanek »

hahaha, ten inteligentny polski rap, a pan bisz wypija z szali goryczy xDDD
serio nikt tego nie usłyszał?
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Tak nawinal? Ja pierdole...
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
edenmar

Post autor: edenmar »

przedszkolanek pisze: 12 sty 2021, 20:44 hahaha, ten inteligentny polski rap, a pan bisz wypija z szali goryczy xDDD
serio nikt tego nie usłyszał?
Ty go chyba nigdy nie słuchałeś :P Przecież on takie zabiegi już stosował, brał sobie frazeologizm, a później miksował z jakimś innym/podmieniał słowo. Niezbyt to błyskotliwe i zaskakujące u niego, ale na pewno nie pomyłka, która została przeoczona.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

całej płyty chyba faktycznie nie, natomiast ten zabieg (tak, wiem, że on tak robi specjalnie jbc) niezmiennie nie przestaje mnie rozśmieszać
ponadto oczywiście każda okazja do bicia w bisza jest dobra, więc wykonuję swoje obowiązki
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

@przedszkolanek , może się łapię na chujowe prowo, ale no cóż. Jak to jest, w jednym temacie przypierdalasz się do Bisza o jakąś głupotę, a w innym topicu propsujesz gościa, który ma ogromne problemy z dykcją, a co dopiero z rapowaniem :lol: Ciekawi mnie tu mocno ciąg logiczny. :dunno:
Awatar użytkownika
przedszkolanek

kapper1 pisze: 12 sty 2021, 22:18 topicu propsujesz gościa, który ma ogromne problemy z dykcją, a co dopiero z rapowaniem
a o kogo chodzi?, bo jak o kukona, to on ma lepszą dykcję niż bisz :lol:

a do bisza dopierdalam się, bo to kieszonkowy bożek forum, do tego chujowy i robiący tzw. "inteligentny rap" (którego przyzwoity człowiek nigdy nie spropsuje - ale to chyba oczywistość)

btw bedoes też ma lepszą dykcję niż bisz jbc, no i obaj rapują lepiej od bisza, o robieniu muzyki w ogóle nie wspominając
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

przedszkolanek pisze: 12 sty 2021, 22:24 a o kogo chodzi
o bartocuta mi chodziło akurat, chyba nie pomyliłem nicków i byłeś jednym z najbardziej aktywnych propsujących w tamtym temacie.
Kukon osobiście ani nie grzeje, ani nie ziębi
Przecież Bisz bożkiem forum był tylko w okolicach 2012, gdzie zawzięcie walczyły ze sobą Wilk i Milczmen, a od dołu pukał Zeus - Nie żyje.
No okej, po prostu nie lubisz takiego rapu, luz, to chciałem przeczytać. Z innymi rzeczami nie mogę się zgodzić, ale to chyba oczywistość.
Awatar użytkownika
2rzyn

Z calym szacunkiem pszedszkolanku no ale kurwa ja jebie bicz plis
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Przedszkolanek jak zwykle próbuje być edgy. Mysli że jak spropsuje jakiegoś połgłowka a pocisnie osobę obiektywnie mądra to będzie kontrowersyjnie i wzbudzi reakcje na forum w internecie, które spowodują u niego skok dopaminy. Smutne ale coraz częstsze zjawisko w internecie
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
frontkick

Post autor: frontkick »

Uzytkownik przedszkolanek zionie taką nienawiścią do bydgoskiego poety że nawet z konta daveyo nie napisze mu słowa otuchy, radze przemyslec swoje zachowanie jesli podobal wam sie singiel bo cos nam sie popierdolilo w glowach zeby sie jarac tak pretensjonalną i nadętą muzyczką
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Moltisanti pisze: 12 sty 2021, 22:46 Przedszkolanek jak zwykle próbuje być edgy. Mysli że jak spropsuje jakiegoś połgłowka a pocisnie osobę obiektywnie mądra to będzie kontrowersyjnie i wzbudzi reakcje na forum w internecie, które spowodują u niego skok dopaminy. Smutne ale coraz częstsze zjawisko w internecie
tej, ale ciebie akurat nigdy nie propsowałem :dunno:
coś ci się pomyliło, nie pierwszy raz zresztą
frontkick pisze: 12 sty 2021, 22:49 Uzytkownik przedszkolanek zionie taką nienawiścią do bydgoskiego poety że nawet z konta daveyo nie napisze mu słowa otuchy, radze przemyslec swoje zachowanie jesli podobal wam sie singiel bo cos nam sie popierdolilo w glowach zeby sie jarac tak pretensjonalną i nadętą muzyczką
oj tam od razu nienawiść ;)
ale ładna riposta, nie powiem
kapper1 pisze: 12 sty 2021, 22:34 Przecież Bisz bożkiem forum był tylko w okolicach 2012,
dlatego kieszonkowy, widać zresztą w tym temacie mnóstwo emocjonalnego sentymentu ;)
kapper1 pisze: 12 sty 2021, 22:34 o bartocuta mi chodziło akurat, chyba nie pomyliłem nicków i byłeś jednym z najbardziej aktywnych propsujących w tamtym temacie.
barto ma wadę wymowy, co można uznać za minus, ale cięzko mieć o to do niego pretensje, zwłaszcza że potrafi to dobrze wykorzystać, nie zmienia to jednak faktu, że ogólnie rapowanie wychodzi mu lepiej niż biszowi, a o różnicy muzycznej nie wspomnę
druga sprawa, że propsy w temacie płyty bartocuta, to także, a w zasadzie przedewszystkim propsy dla produkcji, które sobie wysmażył i w czym jest jednym z najlepszych w naszym kurwidołku rapowym
a ogólnie no okej, po prostu nie lubisz takiego rapu, luz, to chciałem przeczytać ;)
kubelekklasik

Post autor: kubelekklasik »

przedszkolanek pisze: 13 sty 2021, 1:02 barto ma wadę wymowy, co można uznać za minus, ale cięzko mieć o to do niego pretensje

jak sie przypierdalasz do bisza o dykcje to jak najbardziej można mieć pretensje do barto o wadę wymowy. każdą wadę wymowy można naprawić, nawet w dorosłym wieku, tylko trzeba chcieć i ogarnąć porządnego logopedę. najlepszy przykład to jaok z pyty
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

Moltisanti pisze: 12 sty 2021, 22:46 Przedszkolanek jak zwykle próbuje być edgy. Mysli że jak spropsuje jakiegoś połgłowka a pocisnie osobę obiektywnie mądra to będzie kontrowersyjnie i wzbudzi reakcje na forum w internecie, które spowodują u niego skok dopaminy. Smutne ale coraz częstsze zjawisko w internecie
no troszkę tak jest niestety.

ogólnie nie słucham Bisza (sprawdzam tylko czasem), nie rozumiem fenomenu Wilka Chodnikowego (tytuł płyty dekady to absurd niebywały), większość jego utworów mam za pseudopoetycki wysryw (gorszy nawet niż ten Eldoki w jego najgorszej formie; kije pamięci itd.), no ale jednak jakiekolwiek przypierdalanie się do warsztatu, w tym dykcji, a na dodatek porównywanie w tym aspekcie Bisza z takim Bedoesem na korzyść tego drugiego, to już jednak odpał za mocny i imo po prostu zwykła nieuczciwość.
Awatar użytkownika
2rzyn

dla mnie tez ta plyta dekady to jakies nieporozumienie
wiadomo ze najlepsza plyta bisza to Burza i napór

jakiego chujostwa by nie nagral to techniccznie , lirycznie i pod wzgledem flow w czasach swojego peaku byl spokojnie w topce kraju, wiec hejtowanie jego kariry to jakies kuriozum
single takie obie, nie mam ochoty poki co tego sprawdzac w calosci
Awatar użytkownika
Spenser

Post autor: Spenser »

Podoba mi się to co przedszkolanek o sentymencie napisał, bardzo to dobrze opisuje mój stosunek do rapu Bisza i dużej części jego dyskografii. Ale no tak se kminie ze żywioły z Kosą to się bronią i bez sentymentu chyba.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

kubelekklasik pisze: 13 sty 2021, 8:31 jak sie przypierdalasz do bisza o dykcje to jak najbardziej można mieć pretensje do barto o wadę wymowy.
clockers pisze: 13 sty 2021, 10:57 przypierdalanie się do warsztatu, w tym dykcji
xDDDD
ja nie o dykcję się dopierdoliłem do bisza
to co tam jest później, to jest co innego, to w kontekście tego co kapper pisał (a nie wiedziałem wtedy o co mu dokładnie chodzi), nigdzie zresztą nie napisałem, że bisz ma złą dykcję xDDD

a btw
najwybitniejszy polski raper w historii pisze: znasz moje życie tylko z posta
więc darujcie sobie pierdolenie o dopaminie itd :lol:
nie umiecie w ogóle psychologizować ;)
Awatar użytkownika
Ezio_Wroclaw

Post autor: Ezio_Wroclaw »

Wpis controlla.
Obrazek

Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Moltisanti pisze: 12 sty 2021, 22:46 Przedszkolanek jak zwykle próbuje być edgy.
Nie ma nic edgy w nie-propsowaniu Bisza, który to w rzeczywistej topce był może pół roku po wydaniu Wilka, a potem na własne życzenie zniknął z radarów i głosy o zdewaluowaniu się tamtego hajpu są coraz regularniejsze. Ja sam doskonale pamiętam, że w słynnym 2012 kręciłem głową zarówno przy płycie Bisza (paskudny IMO styl rapowania tymi ciągłymi przyspieszeniami na rozlanych instrumentalnych bitach, wspomniane już poetyzowanie) jak i Zeusa (nie wiem, po prostu nigdy go nie lubiłem), a dziś chroniony otoczką czasu mogę powtórzyć to samo dwa razy głośniej i nie czuję się z tym ani trochę edgy.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

przedszkolanek pisze: 13 sty 2021, 15:34nigdzie zresztą nie napisałem, że bisz ma złą dykcję xDDD
no ale napisałeś, że Bedi ma lepszą i lepiej rapuje, co i tak jest wystarczającym nieporozumieniem. no, ale masz prawo. nie będę się tutaj kładł rejtanem w tej sprawie, bo mało mnie interere pan chodnikowy wilk.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

clockers pisze: 13 sty 2021, 16:06 no ale napisałeś, że Bedi ma lepszą, co i tak jest wystarczającym nieporozumieniem.
no tak, ma obecnie ciut lepszą - oczywiście mówimy o całości dykcja + mixmaster, ja tam nie dociekam czy bediemu wszystko wyciąga dj johnny/lanek, a biszowi wszystko pierdolą w postprodukcji
ODPOWIEDZ