Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
No ale to lewy obrońca przecież
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
O! O Regulionie zapomniałem totalnie. Musi się znaleźć, LE z Sevillą i teraz też kozak. Na LO rzecz jasna więc za Trippiera wiadomo, że nie. No ale wyżej niż Guerreiro chyba nawet być powinie, a może i ktoś jeszcze (choć specjalnie nie numeruje tego i kolejność przypadkowa jak coś).
Co do Curtoisa to imo za Szczesnym aka najlepszym bramkarzem Serie A bezwzględnie, Navas niedoceniany a ważny punkt finalisty LM.
Generalnie to do 6 chyba rozszerzę chyba bo mam poczucie, że taki Curtois, Valverde czy Kane mocno pokrzywdzeni i tak naprawdę tylko na DM i RB będę miał łatanie.
Co do Curtoisa to imo za Szczesnym aka najlepszym bramkarzem Serie A bezwzględnie, Navas niedoceniany a ważny punkt finalisty LM.
Generalnie to do 6 chyba rozszerzę chyba bo mam poczucie, że taki Curtois, Valverde czy Kane mocno pokrzywdzeni i tak naprawdę tylko na DM i RB będę miał łatanie.
Ekoledzy co sądzicie o tym trendzie, że to były piłkarz musi być trenerem tego klubu? Czy trochę ten sezon tego nie weryfikuje? Wiadomo, że każdy chce mieć swojego Guardiolę, ale teraz już takie na siłę i potem mamy takie kwiatki jak Artety, Lampardy, Pirlo itd.
Czy każdy przykład rozpatrujecie indywidualnie czy jednak generalnie kluby już przesadzają z tym trendem?
Czy każdy przykład rozpatrujecie indywidualnie czy jednak generalnie kluby już przesadzają z tym trendem?
chlopie, ale zdajesz sobie sprawe, ze trend pt. byly pilkarz zostaje trenerem ekipy w ktorej gral, obowiazuje w profesjonalnym futbolu od kilkudziesieciu lat i nie jest niczym nowatorskim?
po prostu pokolenie pilkarzy na jakich sie wychowalismy pokonczylo w ostatnim czasie swoje kariery i podejrzewam, ze stad takie wrazenie.
no i sprawa nie jest chyba jednoznaczna, bo masz po jednej stronie artete, van bommela, henrego, lamparda czy pirlo (swoja droga czemu sluzy ocenianie trenera po pierwszym zawodowym sezonie, nie wiem), a z drugiej van bronkhorsta w feye, rijkaarda w fcb, cocu w psv, bosza w vitesse i innnych kozakow, ktorzy zatrybili od razu.
w sumie to blizej mi do pogladu, ze taki manewr czesciej sie oplaca, niz odbija czkawka.
po prostu pokolenie pilkarzy na jakich sie wychowalismy pokonczylo w ostatnim czasie swoje kariery i podejrzewam, ze stad takie wrazenie.
no i sprawa nie jest chyba jednoznaczna, bo masz po jednej stronie artete, van bommela, henrego, lamparda czy pirlo (swoja droga czemu sluzy ocenianie trenera po pierwszym zawodowym sezonie, nie wiem), a z drugiej van bronkhorsta w feye, rijkaarda w fcb, cocu w psv, bosza w vitesse i innnych kozakow, ktorzy zatrybili od razu.
w sumie to blizej mi do pogladu, ze taki manewr czesciej sie oplaca, niz odbija czkawka.
Wiem, że od lat, ale w ostatnich latach się nasilił. Nie do końca to może sprecyzowałem, po prostu stawia się takich byłych ludzi nad trenerów z nazwiskiem. No nie mówcie, że Juve by nie znalazło kogoś dobrego na rynku, ale wzięli Pirlo tylko dlatego, że jest ich byłym graczem, bo nie jakimś wielkim trenerem [gdyby tam nie grał to by nie dostał tej roboty, podobnie Lampard w Chelsea po jednym sezonie czy Arteta itd]. Już nie mówiąc o tym, że Allegri robił tam mega robotę, a i ten Sarri pewnie by tak nie zepsuł.
Teraz Barca by bardzo chciała Xaviego, jeden przyszły prezes przynajmniej, a gość trenuje tylko w Katarze i to nie jest tam jakimś magiem itp. przykłady.
Nawet w Polsce Lech i Legia zatrudniały Djurdjevica czy Vuko bez większego doświadczenia jako pierwszy trener i dziś już Legia ma jednak trenera z innego wyboru.
Teraz Barca by bardzo chciała Xaviego, jeden przyszły prezes przynajmniej, a gość trenuje tylko w Katarze i to nie jest tam jakimś magiem itp. przykłady.
Nawet w Polsce Lech i Legia zatrudniały Djurdjevica czy Vuko bez większego doświadczenia jako pierwszy trener i dziś już Legia ma jednak trenera z innego wyboru.
Dobra. Zestawienie piłkarzy najlepszych na swoich pozycjach ogarnięte:
https://www.facebook.com/77347436303875 ... 17809/?d=n
https://www.facebook.com/77347436303875 ... 17809/?d=n
trójkąt bermudzki wola mokotów
gdybyscie mieli wskazac aktywnego wciaz pilkarza, poza cr i m10, ktory prawdopodobnie wykuwa sobie miejsce numer jeden wsrod pilkarzy na tej pozycji w historii futbolu, to?
ramos wydaje sie oczywistym wyborem na stoperze, no i chodzi mi po glowie casillas (przestanmy traktowac jakiegos lwa jaszyna powaznie) ale ten pijarowo chyba ciut slabiej stoi od neuera.
ramos wydaje sie oczywistym wyborem na stoperze, no i chodzi mi po glowie casillas (przestanmy traktowac jakiegos lwa jaszyna powaznie) ale ten pijarowo chyba ciut slabiej stoi od neuera.
-
ksiazenieporzadek
ale casillas nie jest już aktywnym zawodnikiem
Ramosa ratuje zajebista gra głową, bo gdyby nie strzelał tylu bramek, to nikt by go nie brał do żadnych all-time'ów
eh, hierro w grobie sie przewraca na te herezje
>przestańmy traktować jakiegoś lwa jaszyna poważnie
>casillas lepszy
no no, w Porto ten pierdolony paralityk odbierał mi smak życia
>casillas lepszy
no no, w Porto ten pierdolony paralityk odbierał mi smak życia
Kurwa, czardi nawet tutaj, 2021 chłop się nie poddaje

yer a wizard, Harry
kurcze, traktujemy pilarskie emerytury jako miarodajne epizdoy w karierach? na tej zasadzie mozna podwazac legitymacje pirlo, xaviego i dziesiatek innych gwiazd, ktore pojechaly czlapac rekreacyjnie w bananowych kierunkach grubo po 30tce.
zebysmy byli uczciwi - pamietam klubowe babole ikera, pamietam po czyim babolu ramos ratowal mecz w lizbonie glowka, ale nie da sie odmowic ikerowi iskry bozej i nieziemskiego refleksu. ponadto iker z okresu reprezentacyjnego 08-12 byl przechujem i malo kto o tym chce pamietac, ale bez jego parad zlote pokolenie hiszpanow pozostaloby pusta wydmuszka.
Neuer jako ten, który zrewolucjonizował grę na pozycji GK. Myślę, że po latach będzie wystawiany na piedestał.
Dani Alves już teraz ponad Cafu imo.
Busquets na pozycji DM też spora rewolucja więc być może.
No i jeśli Van Dijk wróci po kontuzji i zagra 4-5 sezonów na poziomie zbliżonym do 18/19 to szansa jest ale to na ten moment gdybanie.
Dani Alves już teraz ponad Cafu imo.
Busquets na pozycji DM też spora rewolucja więc być może.
No i jeśli Van Dijk wróci po kontuzji i zagra 4-5 sezonów na poziomie zbliżonym do 18/19 to szansa jest ale to na ten moment gdybanie.
Busquetsa kocham jak brata i to mój top3 ulubionych zawodników w historii, ale przez ograniczoną mobilność i bycie bezsprzecznie top1 na swojej pozycji za krótko, w all-time bym go nie umieścił. Funkcjonował idealnie w systemie z Xavim i Iniestą, ale od kiedy w Barcelonie zaczęły biegać wynalazki, począwszy od Vidali, przez Turany, skończywszy na kurwa Arturach i Pjanicach, to niestety nie załata się wszystkiego.
Co do Alvesa to pełna zgoda, bezsprzecznie.
Co do Alvesa to pełna zgoda, bezsprzecznie.
dani alvis lebska kandydatura, choc nie taka latwa do obrony w zestawieniu z cafu/maldinim.
a z barcelonskiej trojki to serduszko najmocniej podpowiada mi inieste, ale siedza mu na plecach cruyffy, garrinche i zidane'y wiec raczej tego nie doczekamy
a z barcelonskiej trojki to serduszko najmocniej podpowiada mi inieste, ale siedza mu na plecach cruyffy, garrinche i zidane'y wiec raczej tego nie doczekamy