Laikike1

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Spenser

Re: Laikike1

Post autor: Spenser »

>brak luzu
Pewnie to to że nie chleje

Fajne to jest, czuć że dojrzał.
frontkick

Post autor: frontkick »

Szops rozjebane że o kurwa chuj :bowdown:

Laik nie okiełznał tego bitu zupełnie, trochę karykaturalnie wypadł wręcz bo niby pewność siebie i charyzma a w praktyce przez cały numer miałem wrazenie że on skupia się wyłącznie na tym żeby jakoś cudem wytrzymać do końca numeru i się nie wyjebać nigdzie + z takim ciśnieniem cedzi te wersy że no nie ma w tym ani trochę wielkiego pana rapera który od niechcenia rozstawia pionków na scenie na koniec roku

Ale no posłucham sobie jeszcze bo naprawdę fajny ten bit, mogli go sb w sumie odłożyć jakoś na później a teraz dać coś na czym Laik mógłby elegancko popłynąć jak w części pierwszej
dziejaszek

Post autor: dziejaszek »

"Nie ma znaczenia jak nowa płyta Vienia" :rotfl:
Awatar użytkownika
patryk

Post autor: patryk »

do jedynki bez podjazdu no ale i tak całkiem spoko siedzi, może trochę za krótkie, mógłby dać jeszcze jedną zwrotkę, ale props za to, że podtrzymuje tradycje z jointami na koniec roku, pozdro mar
encrenoire

Post autor: encrenoire »

:cool: :cool: :cool: :cool:
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:07 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Szops :bowdown: laik też dobrze w kilku momentach trochę cringowo nawinięte ale i tak bardzo fajne
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

po dekadzie ponad czuję się jak tetryk z majkiem
nie czuję syntezatora czuję kurwa cięty sampel.

takie se no, flow w 1 czwórce tryhard jak skurwysyn i średnio brzmi, za to napisane bardzo ładnie. nie siedzi mi laik po odstawieniu alko, stracił trochę tego skurwysyństwa i brudu i teraz musi się na to silić, nie brzmi tak naturalnie.
chodzi mi tylko i wyłącznie o flow bo teksty klasa nadal.
muszę się chyba przyzwyczaić jeszcze
edenmar

Post autor: edenmar »

Ja też wpadłem spropsować za dobrze napisany tekst, z tej słynnej laikowej grafomanii to już tu nic chyba nie zostało, a nadal ma swój styl i czuć, że to Laik. Rapowo są zgrzyty, nie da się ukryć, że nie jest to idealnie nawinięte. Szops jak zwykle bezbłędny.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

historia się powtarza jak Kizo co numer :D niby nic, ale tego mi brakowało. Zajebista forma obu Panów

Dodano po 3 minutach 51 sekundach:
ale czuć serio, że cały kawałek walczy żeby się nie wyjebać
goebbels

Post autor: goebbels »

"Nie odróżnia jak chmielu w granulkach
Raperów co leżą obok pieluch na półkach"
Ciekawe czy ma świadomość, że pojechał Bonsona.
Awatar użytkownika

Post autor: #23 »

Im dalej w las tym lepsze flow, linijki nadal klasa sama w sobie.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: 05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
frontkick

Jak już użytkownik goebbels przywołał temat to moze mi ktos wyjasnic co prawilnym raperom przeszkadza w sprzedawaniu plyt w marketach, imo to zajebista sprawa ze ktos sb moze pojsc po bulki rano do biedronki i zgarnac przy okazji plyte do koszyka

https://pl.wikipedia.org/wiki/Cicada_3301
Mar zobacz sb i uloz podobne zadania dla sluchaczy zeby tylko ci prawdziwi mogli sie dostac na strone z preorderem i nie musieli sie mieszac z plebsem kupujacym muzyke w niewlasciwych sklepach i miejscach
edenmar

Post autor: edenmar »

@frontkick Jak sądzę, nie tyle chodzi o to, że muzykę trzeba sprzedawać w tylko prawilnych, przeznaczonych do tego sklepach, co o fakt, że jak ktoś dorzuca sobie płytkę przy okazji do bułek i pieluch, to raczej nie dlatego, że właśnie dokonuje zakupu albumu artysty, którego twórczość zna i ceni, tylko bardziej prawdopodobne, że spodobało mu się pudełko które kurwa świeci w ciemności, albo widział gębę z okładki w reklamie pasty do zębów. No nie wiem, mnie takie przykładanie typowo konsumpcyjnego modelu do działalności jakkolwiek kreatywnej nie przekonuje. Tak samo nie lubię tych wielkich śmietników z książkami w marketach, w których można znaleźć mydło i powidło.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Mimo, że chyba lekko się ześlizgnął z bitu w niektórych momentach to całościowo siada to bardzo spoko, poskładane poprawnie, bit bardzo dobry.
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

Przesłuchałem z 50 razy od wyjścia i normalnie u mnie LVL7 > LVL2 > IKN2 > reszta
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
Awatar użytkownika
Drax

Post autor: Drax »

:) Powiem wam, że wracam na slizg / slizgawke tylko w te dni. Dla mnie klasycznie :bowdown: :bowdown: :bowdown: ciesze się ,że historia nadal trwa.
goebbels

Post autor: goebbels »

Tak jak jestem fanem wszystkich levelów i pierwszego ikon'a i ide za tym wszystkim w ogień. Tak uważam, że no słaby jest ten ikon. Nie podchodzi mi to totalnie. Gdzie jest nawijka o dzieciaku i swojej michalinie? (kurwa czekałem na to w opór np. bo sam zostałem ojcem i to najlepsze uczucie ever - KURWA NO PRZECIEZ TO JE PODSUMOWANIE ROKU DO CHUJA) no kurwa to jest takie nielaikowe i na siłe pisane, aczkolwiek trafne w niektórych momentach... ale jakoś nie takie jakie miało być.
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ja to czekałem na zapowiadane wystąpienie Michaliny na NieMaMowy - spojrzenie na alkoholika oczami partnerki ma niesamowity potencjał - no ale pewnie się już nie doczekam...
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
frontkick

Podbijam, tez czekam a to juz chyba rok spokojnie minal od odcinka w ktorym Mar to zapowiedzial
Awatar użytkownika
oKulTywowany

Post autor: oKulTywowany »

2021 a laik dalej mysli że jest dobrym raperem
This page is no longer available.
ODPOWIEDZ