Kukon - Ogrody Mixtape 2 (2020)
Re: Kukon - Ogrody Mixtape 2 (2020) [Zapowiedź]
ech liczyłem że Wiśniewski coś nawinie 
ludziom brakuje rapu na tru-skulowych bitach a on to robi ze swoim własnym klimatycznym stylem nawet jeśli nie jest najlepszy pod względem tekstowym
1# fan francuza mordo
Kukon fajnie, jedynie to lizanie cipki w refrenie będzie mnie lekko irytować po czasie. Ale monotematyczny to on jest jak cholera. Jeśli ktoś hejtuje Kizo za to, że nawija jedno i to samo, to Kizo chociaż stara się nawinąć to samo, ale innymi słowami, a u Kukona non stop młode dziwki, czarne samochody, narkotyki itd.
Natomiast Quebo no kurwa. Nawinięte gorzej niż Kukon, zero ciekawych linijek (nie zgadzasz się, wymień jedną). Przy tej zwrotce to jego ostatni kawałek jest kilka poziomów wyżej.
A na koniec napiszę jeszcze, że najbardziej obawiam się długości płyty. Siłą Ogrodów jedynki była idealna długość i klimat. Całość była dobrze wyważona i nie było przesytu. A tu nagle 20 kawałków
Natomiast Quebo no kurwa. Nawinięte gorzej niż Kukon, zero ciekawych linijek (nie zgadzasz się, wymień jedną). Przy tej zwrotce to jego ostatni kawałek jest kilka poziomów wyżej.
A na koniec napiszę jeszcze, że najbardziej obawiam się długości płyty. Siłą Ogrodów jedynki była idealna długość i klimat. Całość była dobrze wyważona i nie było przesytu. A tu nagle 20 kawałków
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
z tą płytą będzie jak z Art Brutem 2, oczekiwania duże przez jedynkę i zawód
Quebo fajnie w tym numerze. od Romantic Psycho jest ewidentnie na wznoszącej. a fenomenu Kukona nadal nie czaję. jest ok, poprawny, ale jeszcze ani jeden mocnej, zapamiętywalnej linijki nie usłyszałem od niego. czy jakiegoś fajnie przekminionego rymu. 
-
littlenigganudy
No niestety chujowe
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
-
pawoleh666
- Zbanowany
Ja oceniam album po trzech pełnych przesłuchaniach na 7/10.
Maira super tam sobie poradziła. Lex Clockwork też zrobił niezłą robotę.
W zwrotce Quebo mi się nie podoba master i mix tego za bardzo.
Chciałbym, żeby Kukon kiedyś odbił choć na jednym projekcie od wpierdalania w każdy utwór słów jak ,,cipka" i sformułowań ,,lizać cipę" czy jak na poprzednim projekcie ,,pobawić się cipką", bo trochę to psuje vibe.
Ja tbh do długości tego albumu podchodzę tak, że te numery z Lexem lepiej by było wydać jako EPkę dodawanej do limitki w preorderze, to by było spoko.
Wydaje mi się, że najsłabszym punktem jest tu wokal Reny na tracku 16.
Jak zamawiałem preorder to liczyłem się z tym, że rozczaruje się kompletnie - a tak się nie stało
Fajne, ale dla mnie najlepszą płytką Kukona jest Kraków, Marzec 2020 i pierwsze Ogrody.
Repeat value wydaje się być mocną stroną tej płyty.
Fajnie jakby powstał remix płyty bez lizania cipy.
Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
Sory, najsłabszym punktem płyty jest to coś ,,GoldBikini Club ft. Mokra", serio, ta typiara wokalnie brzmi jak Kula. Okropieństwo
Maira super tam sobie poradziła. Lex Clockwork też zrobił niezłą robotę.
W zwrotce Quebo mi się nie podoba master i mix tego za bardzo.
Chciałbym, żeby Kukon kiedyś odbił choć na jednym projekcie od wpierdalania w każdy utwór słów jak ,,cipka" i sformułowań ,,lizać cipę" czy jak na poprzednim projekcie ,,pobawić się cipką", bo trochę to psuje vibe.
Ja tbh do długości tego albumu podchodzę tak, że te numery z Lexem lepiej by było wydać jako EPkę dodawanej do limitki w preorderze, to by było spoko.
Wydaje mi się, że najsłabszym punktem jest tu wokal Reny na tracku 16.
Jak zamawiałem preorder to liczyłem się z tym, że rozczaruje się kompletnie - a tak się nie stało
Fajne, ale dla mnie najlepszą płytką Kukona jest Kraków, Marzec 2020 i pierwsze Ogrody.
Repeat value wydaje się być mocną stroną tej płyty.
Fajnie jakby powstał remix płyty bez lizania cipy.
Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
Sory, najsłabszym punktem płyty jest to coś ,,GoldBikini Club ft. Mokra", serio, ta typiara wokalnie brzmi jak Kula. Okropieństwo
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
ale on jest nudny ja jebie
ciekawe ile jeszcze czasu musi minąć zanim zaczniecie mówić o tym typie to co ja już piszę od jakiegoś czasu
ciekawe ile jeszcze czasu musi minąć zanim zaczniecie mówić o tym typie to co ja już piszę od jakiegoś czasu
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
- FruitOffTheWall
spoko to nawet takie kukonowe ale boje sie wypalenia jego ogółem, przeczuwam ze płytka z Kamilem to jest życiówka
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
-
pawoleh666
- Zbanowany
no nie wiem, sequele płyt zazwyczaj kończą się flopem (poza the ceilings), dla mnie monotematyczność tego krążka to nic zaskakującego, większym rozczarowaniem była dla mnie Afera. Ale po niej był mój top2 album roku (bo top1 to zawsze Quebo
), nie każdy artysta jest jak Eazy-E że każda jego płyta to mistrzostwo.
jakie gowno ten caly kukon to cpun zasrany i niech zdycha, tylko po co quebo z nim nagrywa? 
WARN
WARN
-
pawoleh666
- Zbanowany
Kukon imo najlepiej budował klimat właśnie na płycie z ka-mealem, moze powinien pójść w krótkie płyty jeśli nie umie pisać o czymś innym (co nie jest czymś złym, lepiej być real i nawijać o tym co dotyka niż być Tym Typem Zjebem)
Dodano po 39 sekundach:
@Queen Przeczytaj moj podpis, to o tobie
Dodano po 39 sekundach:
@Queen Przeczytaj moj podpis, to o tobie
- FruitOffTheWall
słabe prowo jakby miał 12 lat to może bym łyknał
ale jak na serio tak kminisz to chuj ci w dupe nygusie cytując klasyka
rip zioloziolo
-
pawoleh666
- Zbanowany
gosciu nazywa kukona cpunem pewnie samemu popijajac kawe czy inną yerbe xD
albo browar
jazda z kurwami
albo browar
jazda z kurwami
tobie noz do dupy i wyliz mu spoconego rowa.FruitOffTheWall pisze: ↑23 gru 2020, 17:43słabe prowo jakby miał 12 lat to może bym łyknał
ale jak na serio tak kminisz to chuj ci w dupe nygusie cytując klasyka
Pozdrawiam.
- Moltisanti
Koleś staje się więźniem swojego wizerunku i to na wlasne życzenie, skończy jak eripe
Dobra płyta, dostałem to czego oczekiwałem. Ogrody > Kraków, Marzec > Ogrody 2. Przesłuchałem dopiero raz w furce, a nie za dobre nagłośnienie mam (jebać Bose). Na słuchawki zaraz wjedzie.
Zarzuty o monotematyczność i bycie więźniem własnego wizerunku jak najbardziej uczciwe, ale ja to kupuję i dobrze się tego słucha. Bity praktycznie wszystkie są zajebiste i brakuje w Polsce ludzi, którzy na takich nawijają.
Zarzuty o monotematyczność i bycie więźniem własnego wizerunku jak najbardziej uczciwe, ale ja to kupuję i dobrze się tego słucha. Bity praktycznie wszystkie są zajebiste i brakuje w Polsce ludzi, którzy na takich nawijają.
wiem o co ci chodzi i popieram ale porównanie to wziąłeś z pizdy grubepawoleh666 pisze: ↑23 gru 2020, 17:47 gosciu nazywa kukona cpunem pewnie samemu popijajac kawe czy inną yerbe xD
Zamiast życia mam życio-podobny twór
A zamiast mózgu instynkt przetrwania
I strach jak ten szczur
A zamiast mózgu instynkt przetrwania
I strach jak ten szczur
o co chodzi typom którzy marudzą że typ ciągle nawija o tym samym? Poczulibyście się lepiej jakby nagrał numer o polityce albo sytuacji gospodarczej?
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO