Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
demon

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: demon »

Panie a gdzie Goretzka?

Upamecano nie wiem czy nie za wysoko. Niby zagrał świetnie z Atletico w ćwierćfinale, ale w lidze bardzo nierówny i taki Hummels był lepszy od niego.

Mbappe tak średnio w top 5. Niby doszedł do finału, ale 0 goli w fazie pucharowej, do tego zmarnowana okazja i słaba gra w finale. W fazie grupowej teraz też kiepsko bo jedynie 2 bramki z Basaksehir w meczu o pietruszkę. W lidze 19 meczów - 18 goli/8 asyst w tym roku, ale to jednak tylko liga francuska. Ja bym rozważył Kane'a w jego miejsce, bo chłop gra fantastycznie w ostatnich tygodniach i na przestrzeni roku ma podobne liczby do Mbappe - 22 mecze, 16 goli, 10 asyst w dużo lepszej lidze. Ale tak jak pisałeś, to rozkmina w ramach ciekawostki, bo i tak Lewandowski nr 1.
Bakan

Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania

Post autor: Bakan »

Goretzka może by za Barellę wskoczył ale to w sumie kluczowy zawodnik mocnego w tamtym sezonie Interu. Niemniej Niemiec chyba faktycznie bardziej zasłużył.

Z Mbappe to dałem się trochę złapać, Lique1 w ogóle nie śledzę, zresztą to żaden wyznacznik. Kane chyba faktycznie lepszy wybór. Ewentualnie Lukaku/Lautaro.
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

Raptowny pisze: 18 gru 2020, 7:59
Kali pisze: 17 gru 2020, 20:35
genocidegeneral pisze: 17 gru 2020, 20:11 Ktoś mi wytłumaczy dlaczego najlepszy bramkarz nie załapał się do tej jedenastki?
kto inny wybiera
Czyli w FIFIE jest tak, że trenerzy też mają głos? Jeśli tak to powinien decydować Nawałka. Nie rozumiem.. Szczerze mówiąc to kicz.. :eek:
Lewandowski komicznie boi ci się wrócić do bramki. Jego atutem są jedynie szybkość, zwinność i refleks.. Podobnie jak pomocnika.. :razz:
Neuer wygrał w kategorii w której głosują trenerzy i kapitanowe reprezentacji, dziennikarze oraz kibice a jedenastka sezonu jest wybierana przez FIFPro czyli organizacje która zrzesza piłkarzy na całym świecie. Takie rzeczy się zdarzają, Salah w 2k18 był top3 świata a w jedenastce sezonu go nie było.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Bakan pisze: 18 gru 2020, 15:18 Kminię sobie nad 11 roku
A se wytypuje, co mi tam:
Neuer - Navas, Marquinhos, Ramos, Davies/Robertson - Kimmich, De Bruyne, Bruno - Ronaldo, Lewy, Neymar

Ten Rodri wg mnie to słabiak, dałbym Kante bo na 6 jest znów fenomenalny, ale no i tak nie na tyle by wygrać, więc szczegół.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Jeszcze garść statystyk z głosowania
Pierwsze dwa miejsca gali i przyznane punkty:

Trenerzy:

554 pkt dla Lewandowskiego
186 pkt dla Ronaldo

Kapitanowie:

631 pkt dla Lewandowskiego
259 pkt dla Ronaldo

Media:

807 pkt dla Lewandowskiego
153 pkt dla Ronaldo
Garść ciekawostek
Jurgen Klopp uzyskał identyczną liczbę punktów co Hans-Dieter Flick. W zaistniałej sytuacji regulamin plebiscytu FIFA nakazuje wręczyć nagrodę temu trenerowi, który cieszył się większym uznaniem wśród selekcjonerów, a tutaj więcej głosów zebrał opiekun „The Reds”.
Megan Rapinoe wyraziła swoje uznanie za umieszczenie jej w najlepszej kobiecej drużynie mijającego roku na gali FIFA The Best 2020 i jednocześnie przyznała, że jest mocno zaskoczona tym faktem, ponieważ ostatnie spotkanie rozegrała w marcu.
I żarcik na koniec
Spoiler
Obrazek
Bakan

potter pisze: 18 gru 2020, 22:39
Bakan pisze: 18 gru 2020, 15:18 Kminię sobie nad 11 roku
A se wytypuje, co mi tam:
Neuer - Navas, Marquinhos, Ramos, Davies/Robertson - Kimmich, De Bruyne, Bruno - Ronaldo, Lewy, Neymar

Ten Rodri wg mnie to słabiak, dałbym Kante bo na 6 jest znów fenomenalny, ale no i tak nie na tyle by wygrać, więc szczegół.
8 z nich znajdzie się na pewno. Kminię Neymara na AM ale jeszcze Bruno lub Muller i tu jest spora zagwozdka.

Na RB też waham się między TAA a Navasem bo ten pierwszy spektakularny w 19/20 ale drugi równiejszych. Obaj ze znaczącym trofeum.

Messi chyba za ten kosmos w La Liga 19/20 chyba powinien się jednak znaleźć.

No ale na razie...GŁOŚNO MYŚLĘ.
Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

Bakan lepsze zestawienie niż FIFA, choć myślę że spokojnie mógłbyś wrzucić Courtois za Keylora

przypomnę, że wśród nominowanych do drużyny roku zabrakło np. Immobile, ale znalazło się miejsce dla Daniego Alvesa, Marcelo, Busquetsa czy Delle Allego
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
pardon

Post autor: pardon »

benzema > lewandowski

zapraszam do dyskusji
Awatar użytkownika
RW0

Post autor: RW0 »

w

znaki
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

oczywiście, że to prawda, pozdrawiam
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

pardon pisze: 20 gru 2020, 21:16 benzema > lewandowski
Awatar użytkownika
kapec

pardon pisze:benzema > lewandowski

zapraszam do dyskusji
Tu nie ma o czym dyskutować.

W sobotę miał urodziny, szkoda że to już 33 :(
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

ocb z tym prowem z benzemą?
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

Lepszy piłkarz, gorszy człowiek
Krynew pisze: 20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

baqlashan pisze: 21 gru 2020, 7:07 ocb z tym prowem z benzemą?
Wygląda na jakąś zorganizowaną akcję dzieci hala madrid
Bakan

Macie jakiegoś linka gdzie można znaleźć listę z asystentami ROKU 2020? Z golami ma problemu, a jeśli chodzi o asysty to tylko sezonowe klasyfikacje znajduję.
Awatar użytkownika
kapec

Nie widziałem, aczkolwiek też nie szukałem. Za to wrzucę zestawienie najczęściej grających piłkarzy z pola w 2020
Spoiler
Obrazek
Ostatni uwzględniony to Griezmann z 3618 minutami. Lewy/CR poniżej, jedyny polak to Kędziora na, o ile dobrze policzyłem, 68 miejscu.

Kto by nie chciał takiej obrony nie do zajechania jak Maguire/Lindelof? 1 i 8 miejsce, żelazne płuca Manchesteru których kule się nie imają.

Dodano po 7 godzinach 55 sekundach:
maciek pisze: 21 gru 2020, 9:55
baqlashan pisze: 21 gru 2020, 7:07 ocb z tym prowem z benzemą?
Wygląda na jakąś zorganizowaną akcję dzieci hala madrid
Dobra dobra

handluj z tym
Spoiler
Obrazek
Rzetelne dziennikarstwo zawsze w cenie, a hejterzy niech pierdolo
Bakan

Dobra, przysiadłem do zestawienia na dłużej i wyszło mi takie coś:
Spoiler
Bramkarze:
Neuer (Niemcy, Bayern)
Navas (Kostaryka, PSG)
Oblak (Słowenia, Atletico)
Szczęsny (Polska, Juventus)
Alisson (Brazylia, Liverpool)

Lewi Obrońcy:
Davies (Kanada, Bayern)
Robertson (Szkocja, Liverpool)
Gaya (Hiszpania, Valencia)
Gosens (Niemcy, Atalanta)
Guerreiro (Portugalia, Borussia)

Środkowi Obrońcy:
Ramos (Hiszpania, Real)
Van Dijk (Holandia, Liverpool)
Diego Carlos (Brazylia, Sevilla)
Marquinhos (Brazylia, PSG)
Acerbi (Włochy, Lazio)

Prawi Obrońcy:
Alexander-Arnold (Anglia, Liverpool)
Carvajal (Hiszpania, Real)
Pavard (Francja, Bayern)
Jesus Navas (Hiszpania, Sevilla)
Trippier (Anglia, Atletico)

Defensywni Pomocnicy:
Kimmich (Niemcy, Bayern)
Fabinho (Brazylia, Liverpool)
Fernando (Brazylia, Sevilla)
Casemiro (Brazylia, Real)
Kante (Francja, Chelsea)

Środkowi Pomocnicy:
Goretzka (Niemcy, Bayern)
Thiago (Hiszpania, Bayern/Liverpool)
Kroos (Niemcy, Real)
Henderson (Anglia, Liverpool)
Barella (Włochy, Inter)

Ofensywni Pomocnicy:
De Bruyne (Belgia, Manchester City)
Neymar (Brazylia, PSG)
Muller (Niemcy, Bayern)
Bruno Fernandes (Portugalia, Manchester Utd.
Gomez (Argentyna, Atalanta)

Lewi Skrzydłowi:
Cristiano Ronaldo (Portugalia, Juventus)
Mane (Senegal, Liverpool)
Sterling (Anglia, Manchester City)
Son (Korea Płd., Tottenham)
Werner (Niemcy, Lipsk/Chelsea)

Środkowi Napastnicy:
Lewandowski (Polska, Bayern)
Haaland (Norwegia, Borussia)
Immobile (Włochy, Lazio)
Lukaku (Belgia, Inter)
Benzema (Francja, Real)

Prawi Skrzydłowi:
Messi (Argentyna, Barcelona)
Sancho (Anglia, Borussia)
Salah (Egipt, Liverpool)
Gnabry (Niemcy, Bayern)
Ocampos (Argentyna, Sevilla)

Blisko zestwienia: Curtois, Upamecano, Valverde, Coman, Mbappe, Kane
Jakieś większe zastrzeżenia? Będzie do tego jeszcze wstęp, w którym będę tłumaczył pewne rzeczy (np. że wiem, że Kante to raczej CM ale że tak mi wygodniej :D) ale póki co suche nazwiska.
Awatar użytkownika
nihil Novi

Post autor: nihil Novi »

Jak można dać Szczesnego i Navasa nad Courtuis?
Sensei życia
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

Na PO zamiast Trippiera Reguilon. Imo lepsza wersja anglika.
ODPOWIEDZ