Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
pytanie dot. misji fabularnej
byłem w klubie z "lalkami" w trakcie poszukiwania Evelyn Parker, gdzie finalnie doszło do starcia z niejakim Woodmanem. było tam od zajebania przeciwników, a ja nie miałem żadnej broni (została zdeponowana na wejściu) i nawet pokonując jednego z oponentów, nie mogłem wziąć jego giwery. to bug czy każdy tak miał? summa summarum przebiegłem sprintem przez cały klub niczym Neo w Matrixie, a Woodmana zajebałem z pięści
tak miało być? misja chciała wymusić skradanie?
-
ksiazenieporzadek
@cloud
Spoiler
też tak miałem, więc chyba taki był zamysł.
Ja zrobiłem inaczej
Spoiler
W tym lokalu dużo noży było, zakosowalem gościa, ale po drodze do niego nie zabiłem chyba nikogo,tylko ciche podejście i hakowanie. Chociaż nie było mi to na rękę bo build pod pistolety, a na hardzie boss miał całkiem sporo hp wiec trochę go ciąłem.
w ogóle kwestia broni w tej grze wydaje mi się dość dziwna. karabiny mimo dobrych statystyk według mojej opinii są turbo słabe i najlepiej mi się gra w setupie rewolwer (który przy hsie potrafi dać z 800-900 dmg) + broń biała, a wy jak gracie?
Ja mam karabin + pistolet + strzelba. Strzelba najszybciej zabijam, tylko te przeładowania trochę trwają. Natomiast wbiłem sobie jakaś ‚moc’ i przeładowuje szybciej.
Co do misji
Co do misji
Spoiler
to ja zabiłem pięściami i normalnie typ miał broń, wiec podniosłem.
@cloud
Spoiler
U mnie wyswietlilo sie w misji zeby zdobyc karte VIP- wtedy straznicy nie atakuja. Wystarczy poczekac chwile i zaatakowac kolesia w kiblu. Wszystko idzie po sznurku i jest opisane znacznikami misji, nie ma zadnego kombinowania jak w hitmanie. Dodatkowo, na poziomie gdzies ukryta jest katana z dobrymi statsami ktora spokojnie moglem wziac, a samego Woodmana mozna przegadac na wiele roznych sposobow (mi wyswietlilo opcje dialogowa z inteligencja na 9)- wtedy nie ma w ogole walki. Potem Woodman pojawia sie w dalszych questach jesli go nie zabijecie.
Dla mnie walka w ogole jest jakas dziwna w tej grze, nawet najtrudniejszego przeciwnika mozna wyczyscic spamujac quickhacki z dystansu.
Dla mnie walka w ogole jest jakas dziwna w tej grze, nawet najtrudniejszego przeciwnika mozna wyczyscic spamujac quickhacki z dystansu.
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
A jak jesteście w sklepie z bronią to tez zawsze musicie dwa razy zagadać ?
-
ksiazenieporzadek
Ja mam pistolet + karabin wyborowy i maczeta
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
@cloud
Spoiler
Też nie miałem broni żadnej to normalka,potem jak już zostałem skierowany do pokoju woodmana tam wszedłem se do jakiegoś korytarza i podniosłem jakąś katane co była w szafce schowana,potem jak sie z nim nakurwiałem on wyjął giwere ja katane i mu łeb odciąłem łatwiutko
Co do broni
Spoiler
znalazlem questa co się okazał gadającym pistoletem smart- z tym samonaprowadzaniem co sam hedy wali i jak mam full w broń krótką to aż za łatwo jest. Na hardzie mobki spływają jak gowno w kiblu.
nie pierwszy raz wybitny dziennikarz sportowy sprzedaje ten followup
Nie chcę tu bronić Stanowskiego w żaden sposób ani też podnosić larum o to, że kogo obchodzi zdanie eksperta nie od gier a świata sportu, ALE. To wbrew pozorom też jest jakoś tam istotny głos jeżeli chcemy patrzeć na świat gamingu całościowo. Nie każdy poświęca sporo czasu na granie, a odbiorcami tytułów AAA są coraz częściej gracze casualowi (w dodatku często sporo starsi od corowego pokolenia graczy), którzy np. konsolę odpalą raz na ruski rok, żeby sobie pograć kanapowo w FIFĘ, a po jakiś tytuł AAA sięgną sporadycznie, bo "akurat usłyszeli". Sam mam takich znajomych i pytając ich o Cyberpunka nie słyszałem raczej hejtu na gliczę, a często właśnie niedostrzeganie masy bugów i stwierdzenie, że "gra się spoko".
Nie ma to może znaczenia dla obiorcy, który trochę w grach siedzi i rozumie całe obecne - a przy tym dość smutne - zamieszanie, ale jeżeli chcemy rozmawiać o obecnej kondycji gier Triple-A, to IMO głosy takich odbiorców też powinno się uwzględniać dla zrozumienia dlaczego niektórzy developerzy mają takie a nie inne podejście.
Nie ma to może znaczenia dla obiorcy, który trochę w grach siedzi i rozumie całe obecne - a przy tym dość smutne - zamieszanie, ale jeżeli chcemy rozmawiać o obecnej kondycji gier Triple-A, to IMO głosy takich odbiorców też powinno się uwzględniać dla zrozumienia dlaczego niektórzy developerzy mają takie a nie inne podejście.
Odkąd zrobiłem progres fabularny w pewnym momencie(lokacji) ciągłe crashe gry, jak grałem sobie na czilku robiąc prawie wszystko co miałem po drodze(dużo pobocznych rzeczy) było zajebiście, aż dotarłem do momentu kiedy całe otoczenie tego miejsca, w którym znajduje się misja crashuje grę. Kompletnie nie da się grać, chyba że ktoś lubi wciskać co chwilę F5(szybki zapis). Próbowałem zwrócić, ale logika steamu z 2 godzinami gry jest za silna.
Spoiler
mam spotkać się z tą laską od braindensu obok elektrowni,
Spoiler
co do broni, to ja normalnie podniosłem i założyłem w ekwipunku
O, właśnie to @MicBar. Mam kumpla co gra w FIFE i w UFC głównie i jest Cyberpunkiem zachwycony. Mam drugiego kumpla, który jest pctowym weteranem rpgów i uważa, że CP jest co najwyżej średni.
Comparison is the killer of joy, jak ktoś doświadczył wciągającego, żyjącego świata, to będzie sobie porównywał np. zachowanie NPCów z takiego Watch Dogsa 2 czy RDR2 do tego z Cyberpunka i po prostu nie będzie mógł nie widzieć tej przepaści. Mowie po sobie
Comparison is the killer of joy, jak ktoś doświadczył wciągającego, żyjącego świata, to będzie sobie porównywał np. zachowanie NPCów z takiego Watch Dogsa 2 czy RDR2 do tego z Cyberpunka i po prostu nie będzie mógł nie widzieć tej przepaści. Mowie po sobie
Zgadzam się, sam gdy średnio rozgarnięci w grach znajomi nabywali (głównie na standardowego PS4) mówiłem o różnych problemach i by się nie zdziwili. Po czym oni po dwóch dniach stwierdzali jaka to dobra gierka i patrzyli na mnie jak na wariata.
-
MalinowyJogurt
Bardzo bardzo podbijam @MicBar dla mnie opinia Stanowskiego jest bardziej pomocna niż tych profesjonalnych graczy/dziennikarzy z branży gier. Jestem osobą, która jak odpala konsole to głównie żeby pograć w fife po pracy, pościgać się w Gran Turismo/F1 lub poskakać w jakiejś platformówce typu Crash/Ratchet i Clank i w ogóle nie mam zajawki na takie gry, raz na ruski rok coś takiego odpale jak jest w plusie, z ciekawości. Wyjątkiem jest GTA, które kupuje zawsze i teraz na fali hajpu dostanę od panny na święta cyberpunka i taki filmik Stanowskiego jest dla mnie mega spoko.
zapraszam na story @runiek nowy naczelny hejter cyberpunka, nawet wiekszy niz @ksiazenieporzadek
Dostałem w prezencie. Tak na mnie naskoczyliście bym kupił i wtedy ocenił, to się odzywam. Grałem kilka dni temu u ziomka na ps4 i tragedia, wypierdoliłbym za okno po godzinie, teraz na moim pc pograłem chwilę i jak może fabularnie to będzie się bronić, tak mechanika gry kiepska, kasowanie miasta z tych jakichś bandziorów to totalny ziew i tak zbugowany, że na moim instagramie na relacji macie dowód jak DWA RAZY z rzędu się typ się zgliczował w identyczny sposób.
Optymalizacja to też śmiech, że trzeba robić fixy, aby na ryzenie można było wykorzystać moc procesora. No i optymalizacja i tak ssie, na 1440p większość mam na ultra, w sumie jakieś zalecane ustawienia z neta i na ogół trzymam te średnio 45-50fps, ale potrafi spaść odczuwalnie, a graficznie to żaden fenomen poza świetnymi teksturami.
ryzen 3600 boostujący do około 4,075 + 5700xt sapphire nitro+
2x8gb 3600mhz cl15
Ot, skupiając się na questach ta gra może jest na poziomie 7,5 i to tylko tyle, poza wieje totalną nudą.
Osobiście bym nie kupił na ten moment.
Ustawienia - https://imgur.com/a/FguWMxs
e; dedok wyprzedził XD
e2; nie wspominając, że co rusz trafiasz na itemy, których nie da się podnieść, przeciwnicy robią co chwile dziwne salta, Jackie przejeżdża randomowe osoby, które ot tak się wpierdalają pod koła i nagle Cię wywala z auta na sekundę, w sensie poza teksturę, zresztą w innych miejscach też, a Jackie już mi dwa razy zdążył przejść przez ścianę w windzie... w sumie na dwie możliwe sytuacje XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD i to wszystko na tym słynnym 1.04
Optymalizacja to też śmiech, że trzeba robić fixy, aby na ryzenie można było wykorzystać moc procesora. No i optymalizacja i tak ssie, na 1440p większość mam na ultra, w sumie jakieś zalecane ustawienia z neta i na ogół trzymam te średnio 45-50fps, ale potrafi spaść odczuwalnie, a graficznie to żaden fenomen poza świetnymi teksturami.
ryzen 3600 boostujący do około 4,075 + 5700xt sapphire nitro+
2x8gb 3600mhz cl15
Ot, skupiając się na questach ta gra może jest na poziomie 7,5 i to tylko tyle, poza wieje totalną nudą.
Osobiście bym nie kupił na ten moment.
Ustawienia - https://imgur.com/a/FguWMxs
e; dedok wyprzedził XD
e2; nie wspominając, że co rusz trafiasz na itemy, których nie da się podnieść, przeciwnicy robią co chwile dziwne salta, Jackie przejeżdża randomowe osoby, które ot tak się wpierdalają pod koła i nagle Cię wywala z auta na sekundę, w sensie poza teksturę, zresztą w innych miejscach też, a Jackie już mi dwa razy zdążył przejść przez ścianę w windzie... w sumie na dwie możliwe sytuacje XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD i to wszystko na tym słynnym 1.04
https://www.instagram.com/runiekslg/FPN pisze:Teraz w bangerku będzie można follow upować 2cztery7, gdzie nawijali, że Pjus głuchy. My będziemy mogli nawinąć, że Runiek ślepy, a postuje ciągle