Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
FLoo

Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Post autor: FLoo »

Spoiler
Obrazek
moxxi

Post autor: moxxi »

średni liniowy shooter
potężny soundtrack
świetny klimat
fabuła co najwyżej dobra
chujowy sandbox
chujowy rpg
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
MoTyW
Pierwszy Mod

Post autor: MoTyW »

moxxi pisze: 13 gru 2020, 16:18chujowy rpg
Dawaj swoim zdaniem dobre, ciekaw jestem.
Awatar użytkownika
Wtn

Post autor: Wtn »

Dla mnie fabuła póki co kozak
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Nom, nie wierzę komuś, że mu gra normalnie działa i się dobrze bawi, zamiast się tasować na forum jak to chujowo jest;)))
MoTyW pisze: 13 gru 2020, 15:57 Nie mówię, że nie miałem ani jednego błędu, ale nygusie prośba, serio kurwa problem nie do przejścia, postać przeniknęła przez teksturę (czego swoją drogą nie widziałem, ale mniejsza) xD
No czyli opcja w stylu "Ja się zajebiście bawię. No dobra może jednak błędy były, ALE MI AKURAT takie błędy nie przeszkadzają."

Baw się człowieku nawet najlepiej, ale gra jest spierdolona na wielu frontach i pewnych rzeczy nie da się moim zdaniem obronić na siłę. Gracze mają pełne prawo ich hetjować za niektóre elementy bo są one poniżej akceptowalnego poziomu. Takie zachowanie w NPC w otwartym świecie w takiej grze to dla mnie żart i dla mnie mocno negatywnie wpływa na zabawę. Ale ok, pewnie. Smutni ludzie dostali zajebistą grę i krytykują ją na siłę.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
moxxi

MoTyW pisze: 13 gru 2020, 16:19
moxxi pisze: 13 gru 2020, 16:18chujowy rpg
Dawaj swoim zdaniem dobre, ciekaw jestem.
Wiedźmin 1,3
Disco Elysium (!)
Outer Worlds
Skyrim
Fallout NV
Kingdom Come: Deliverance

z tych co ostatnio grałem

(takich rzeczy jak planescape torment fallout 1,2, baldurs gate, nie wymieniam bo stare i raczej by mi sie nie chciało w to grać obecnie ;) )
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
esdoen

Post autor: esdoen »

moxxi pisze: 13 gru 2020, 16:28Outer Worlds
hola hola, Outer Worldsy były w kurwę niedopracowanym RPG-iem niestety, równie z wysokim potencjałem, ale chyba tylko pierwsza planeta była jakkolwiek ciekawa, reszta to nudki i powtarzalność
moxxi

napewno lepszy rpg niż cp 77
Awatar użytkownika
MoTyW
Pierwszy Mod

oldschool pisze: 13 gru 2020, 16:20 Baw się człowieku nawet najlepiej, ale gra jest spierdolona na wielu frontach i pewnych rzeczy nie da się moim zdaniem obronić na siłę. Gracze mają pełne prawo ich hetjować za niektóre elementy bo są one poniżej akceptowalnego poziomu. Takie zachowanie w NPC w otwartym świecie w takiej grze to dla mnie żart i dla mnie mocno negatywnie wpływa na zabawę. Ale ok, pewnie. Smutni ludzie dostali zajebistą grę i krytykują ją na siłę.
Uważam, że dostali zajebistą grę, która wyszła trochę za wcześnie, tylko tyle i aż tyle. O błędach jakie spotykałem, pisałem na bieżąco, ale było ich po prostu niewiele i mało widoczne, więc się tym nie podniecam, bo tak jak mówię, tragedii o której wszyscy krzyczą nie ma (chyba że na konsolach - to jest osobna sprawa).
moxxi pisze: 13 gru 2020, 16:28 Wiedźmin 1,3
Disco Elysium (!)
Outer Worlds
Skyrim
Fallout NV
Kingdom Come: Deliverance
Gituwa, przy czym zwróć uwagę, że co najmniej dwie z nich (Skyrim i Kingdom Come) na starcie też miały swoje problemy. Oczywiście nie jest to żadne wytłumaczenie, bo produkt ZAWSZE powinien wychodzić gotowy (tak, CP77 też), no ale branża gierek jest jaka jest. Mogę też stwierdzić, że Twój profil oczekiwań od gierki "RPG" (bo to termin szeroki i głęboki jak dupa Lary Frost po QAP) jest inny niż mój i tyle.
moxxi

Nie no akurat nie chodzi mi o żadne bugi i błędy, byłbym pierdolonym hipokrytom nazywając Skyrima dobrym RPG a przypierdalać się do bugów do jakiejkolwiek innej gry :lol: Tylko tak jak napisałeś moje oczekiwania co do RPG, mogą nie do końca zostać zrealizowane, ale pożyjemy zobaczymy :cool:
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

@moxxi ale od premiery Skyrima do premiery Cyberpunka minęło tyle, ile od premiery Gothica II do premiery Skyrima. To jest 9 długich lat, standard w pewnych rzeczach się zmienił. To co można było 9 lat temu wybaczyć Skyrimowi niekoniecznie moim zdaniem można wybaczyć w 2020.
moxxi

oldschool pisze: 13 gru 2020, 16:57 ile od premiery Gothica II do premiery Skyrima
kurwa aż musiałem to sprawdzić :bowdown: mój główny zarzut w stronę CP77 jest po prostu to że nie jest to RPG i zupełnie inna gra niż ją reklamowali w wyniku czego mamy Deus Exa na sterydach (a nie na to byłem nastawiony :( ), a to chyba nie dokońca tak miało być, a i no w sumie to prawda że po takim czasie można było oczekiwać oszlifowanego diamentu, póki co jest mem w internetach :roll:
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Żeby nie było. Jakbym miał 2 opcje do wyboru a) fajna gra, b) chujowa gra to mówię a). Ale jest to produkt, gdzie pewne elementy są nieakceptowalne, jak np. sztuczna inteligencja NPC, wrogów. Mówię, nigdy nie grałem w grę, gdzie z jednej strony są motywy z topu gier w ogóle, a z drugiej elementy jak z gier za 10 zł.

Nie spodziewałem się, że w Cyberpunku, aby uzyskać satysfakcjonujące doświadczenie z gry będę musiał na pewne rzeczy starać się nie zwracać uwagi, albo czegoś nie robić w dany sposób bo zobaczę idiotyzmy, które zabiją mi immersję.
Awatar użytkownika
Rhubarb

Post autor: Rhubarb »

Denar pisze: 13 gru 2020, 15:48 Może lekki offtop ale nawet taki RDR2 który jest uważany za jedną z najlepszych gier w ostatnich latach, ma problem z prawidłowo skonstruowaną piaskownicą.
Wydaje mi się że przy produkcji Cyberpunka popełnili podobny błąd tzn. chcieli zrobić otwarty świat z elementami RPG, a wyszła typowa gra akcji w której musisz podążać torami ustalonymi przez twórców. Do tego doszła masa bugów i ogromny hype.
Polecam ten film bo krytyka w nim zawarta może być spokojnie użyta wobec Cyberpunka:
Spoiler
no tak, ale nawet w samym filmie jest mowa o tym, ze piaskownica tak naprawdę skonstruowana jest bardzo dobrze w dużej mierze, tylko że problem pojawia się gdy okazuje się, że granie w fabułę i granie w piaskownicę to tak naprawdę dwa, niekompatybilne ze sobą tryby gry, które próbują się łączyć, ale przez to tylko żaden z nich nie jest w pełni satysfakcjonujący, w CP sprawa wygląda zupełnie inaczej, bo tu mamy tylko fabułę, która może być nawet dla kogoś wybitna, ale oprócz tego mamy wielką, kilometrową piaskownicę w której jest jedno dziurawe wiaderko i psie gówno. Rockstar stworzył świetną fabułę i świetny sandbox, ale nie potrafił sprawnie go połączyć, a Redzi połączyli spoko fabułę i totalnie spierdolony sandbox w totalnie spierdolony sposób

e: dobra im dalej ogladam to też przypominam sobie wady rdrowego sandboxa, nie mniej no nieporównywalna różnica jest między tymi dwoma grami, nie wynikająca też z twórczości Rockstara, ale po prostu robienia sandboxa w sandboxie
Ostatnio zmieniony 13 gru 2020, 17:17 przez Rhubarb, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
MoTyW
Pierwszy Mod

oldschool pisze: 13 gru 2020, 17:05 jak np. sztuczna inteligencja NPC, wrogów
Nwm mrdk, ja tam gram na hardzie i mie normalnie flankują, haxy wpierdalają, chowają się za osłonami, szukają jak znajdą innego trupa itp.
Krw dzie te piniendze od CDR :/
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

@MoTyW no właśnie, a co sądzisz o tym? Też spoko? Czy TOBIE TO AKURAT NIE PRZESZKADZA i nie rozumiesz czemu ludzie oczekiwali zadbania o takie rzeczy?
Spoiler
tak dalej dobijając AI w tej grze: jest jeszcze gorzej niż wam się wydaje. Tym razem AI przeciwników generycznych:

gangusy reagują tylko na gracza. i to jeśli jest w ich stożku widzenia. koniec AI.

Możesz przejść przed gangusem przez jego stożek widzenia i póki znacznik zainteresowania się nie zapełni w 100% gangus nie zareaguje - nie odwróci swoje wzroku (i stożka widzenia) w naszą stronę, nie odwróci głowy, nie przestanie isc/wykonywać czynnośći - nic, mimo iż potencjalny przeciwnik przechodzi koło niego - nie zapełniłeś mojego wskaźnika i wuj.

Gangusy nie reagują na innych gangusów - zrobiłem eksperyment i podprowadziłem rywalizujące gangi do siebie - gangusy ignorowały istnienie innych gangusów, skupiali się tylko na mnie.

Teraz najlepsze: - miałem misję odbić więźnia z meliny gangusów. Prześlizgnąłem się po cichu, oswbodziłem więźnia, ten podąża za mną. Idzie sobie ślamazarnie przy gangusach (ja szybko czmychnąłem) a ci nic! Nie reagują na to, że własnie ucieka im ich więzień! Wiecie dlaczego? Bo w grze nie ma żadnego AI przeciwnika - jedyne co potrafią to zareagować gdy będziemy przebywać odpowiednio długo w ich stożku widzenia - nic innego ich nie obchodzi.

Możesz się strzelać przy policjantach z gangusami, ale jesli to nie jest oskryptowana scenka to policjanci nie zareagują bo nie potrafią.

Przecież to żywcem zerżniętę z wiedźmina 3 - nie zaimplementowano żadnego AI dla NPC, która chociaż w minimalnym stopniu potrafiła by zareagować na dziejące się wokół zdarzenia!
Awatar użytkownika
crbn

Post autor: crbn »

Spoiler
XDDDDDDDDDDDDD :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Obrazek
Johnny

Post autor: Johnny »

:lol:
moxxi

Denar

Post autor: Denar »

@Rhubarb No masz sporo racji jednak nie zgodzę się z:
Rhubarb pisze: 13 gru 2020, 17:10 Redzi połączyli spoko fabułę
Bo jak na moje oko to Bioware w Mass Effect (2007) potrafił stworzyć grę która jednak w dialogach dawała ci jakąkolwiek możliwość wyboru tego czy powiesz "Tak, nie, spierdalaj, lubię cię". Tutaj ta "spoko" fabuła została zrobiona na modłę CODa a nie gry RPG, która podobno ten tytuł miał być.
Z tego powodu nawet kwestia fabuły została dla mnie pięknie spierdolona.
Spoiler
Obrazek
ODPOWIEDZ