Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Wczoraj pisał ze CP na PS4 wyglada przepięknie
-
ksiazenieporzadek
jakbyś kupił akcje po 4 stówy też byś próbował tak się usprawiedliwiać
Co za kretyn 
Różne - jako że gram trochę hybrydą, mi nowe opcje otwierały już Refleks, Inteligencja, Opanowanie, i nawet Body xD
Nom, nie wierzę komuś, że mu gra normalnie działa i się dobrze bawi, zamiast się tasować na forum jak to chujowo jest;)))
A jak widziałem ziomka w t-pose to mi powiedział, że nic złego mu się nie dzieje i mogę iść dalej, więc it's not a bug, it's a feature i narkotyki w Night City motzne xD
Ja nie widziałem ani jednego tpose
glitche graficzne się zdarzają, czasem trochę wybijają z immersji, ale to nic, czego nie da się naprawić.
Najbardziej mnie zastanawia, czy cokolwiek ruszą AI mieszkańców miasta i jego niewielką interaktywność. Jak na razie po prostu skupiam się na zadaniach i znacznikach na mapie, ale nie obraziłbym się za więcej pierdół na mieście.
Najbardziej mnie zastanawia, czy cokolwiek ruszą AI mieszkańców miasta i jego niewielką interaktywność. Jak na razie po prostu skupiam się na zadaniach i znacznikach na mapie, ale nie obraziłbym się za więcej pierdół na mieście.
ja mam 10h i nie miałem żadnych game-crashing bugów, jakieś wizualne glitche raczej
nie wiem czy da się tę grę poprawić, jeżeli chodzi o jakieś takie kluczowe rzeczy dla jej specyfiki, w sensie z tego co widzę to CD Projekt Red po prostu olał dużo rzeczy, które w grach tego typu budują jakość - już była nagonka, że "EEE PORÓWNYWAĆ BEDA DO GTA A TO RPG" i ja to rozumiem, ale jak się robi RPG dziejący się w jednym mieście i miasto niejako jest nie tylko tłem, ale też bohaterem wydarzeń to w grze musi być ono żywe, interaktywne i dające poczucie faktycznej rozrywki, a tutaj to ciężko o coś takiego - bo wizualnie może i to dobrze wygląda, ale dla samych widoków to ja mogę obejrzeć film. I nie chcę tu brzmieć jak Stanowski, gry bardziej skupione na fabule i singlu są potrzebne w dobie głupawych napierdalanek, ale wciąż - gra AAA z rekordem na Steamie i 8 milionami sprzedanych kopii, z promocją pokazującą rewolucyjną grę, z żywym światem i mogącą konkurować z największymi graczami na rynku po prostu musi mieć coś więcej. nie liczyłem na rdr2 w tej kwestii, ale żeby jakieś kurwa podstawowe mechanizmy typu AI przechodniów, system wymijania, poruszanie aut, system kolizcji, interaktywność z otoczeniem, ciekawe duperele w mieście, dostęp do zakamarków budynków, reakcje ludzi na postać, czy idąc dalej nawet kurwa walka wręcz itp itd były tak plytkie i skopane to to jest wstyd po prostu
CDP w jakiś sposób się ustosunkowali do wersji konsolowych i ogółem odnośnie błędów etc.?
MoTyW pisze: ↑13 gru 2020, 11:52 Nom, nie wierzę komuś, że mu gra normalnie działa i się dobrze bawi, zamiast się tasować na forum jak to chujowo jest;)))
A jak widziałem ziomka w t-pose to mi powiedział, że nic złego mu się nie dzieje i mogę iść dalej, więc it's not a bug, it's a feature i narkotyki w Night City motzne xD
Spoiler

MoTyW pisze: ↑13 gru 2020, 11:52 Nom, nie wierzę komuś, że mu gra normalnie działa i się dobrze bawi, zamiast się tasować na forum jak to chujowo jest;)))
nwm jk mgls nie wdzc tch wszstk prblm z gr
-
ksiazenieporzadek
Na dodatek ten patch chuja zmienił. No może rzadziej wypierdala, bo przez 4h grania na 1.04 blue screena miałem raz
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
CDP wie, że jest chujowo, bo już się wycofali z uwarunkowania premii dla pracowników od wyniku na metacriticu:
https://www.cdaction.pl/news-62658/cybe ... m-gry.html
Oprócz tego podobno Sony zaczęło akceptować refundy po upływie 2h + będą domagać się wyjaśnień od CDP-u:
https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/ ... he_2_hour/
Przy czym Sony jest tak samo winne jak CDP za stan rzeczy, nie bez powodu mają swoje procesy certyfikacji, i ewidentnie zostały nagięte żeby wypuścić grę przed świętami, napędzając sprzedaż platformy. Widać się przeliczyli.
https://www.cdaction.pl/news-62658/cybe ... m-gry.html
Oprócz tego podobno Sony zaczęło akceptować refundy po upływie 2h + będą domagać się wyjaśnień od CDP-u:
https://www.reddit.com/r/cyberpunkgame/ ... he_2_hour/
Przy czym Sony jest tak samo winne jak CDP za stan rzeczy, nie bez powodu mają swoje procesy certyfikacji, i ewidentnie zostały nagięte żeby wypuścić grę przed świętami, napędzając sprzedaż platformy. Widać się przeliczyli.
-
FÜRDIEGANG
Właśnie skończyłem wątek Panan

ex-AlmostDivine
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
No nie wierzę i jestem przekonany, że mam rację. Albo udajesz, że pewnych rzeczy nie widzisz, albo jesteś ślepyMoTyW pisze: ↑13 gru 2020, 11:52 oldschool pisze: ↑wczoraj, 17:21
Nie wiem, czy się ze mną zgodzicie, ale jestem w tym przypadku jak wykopek i NIE WIERZĘ ludziom co mówią, że grali 8-10h i nie zauważyli żadnego buga xD
Nom, nie wierzę komuś, że mu gra normalnie działa i się dobrze bawi, zamiast się tasować na forum jak to chujowo jest;)))
Nie gramy w 2 różne produkty, ja nie hejtuję tej gry dla przyjemności, wiele rzeczy mi się w niej podoba, ale uważam za niemożliwe, żeby jeden (ja) w ciągu 10h gry miał ze 20 błędów nie do przeoczenia, a drugi (ty) NIE MIAŁ ANI JEDNEGO.
Oglądałem sobie np. wczoraj pogadankę Nr.Geeka na temat Cyberpunka. Mówi on, że w jednej misji U KAŻDEGO:
Spoiler
Jackie przechodzi przez drzwi windy nie otwierając ich
Tutaj fajnie opisany aktualny stan gry przez wykopka:
Mam wrażenie, że praktycznie wszyscy recenzenci (nawet ci dobrzy) grają w gry dokładnie w ten sposób w jaki zaplanowali to twórcy. Grzecznie patrzą się tam gdzie trzeba, strzelają tylko wtedy gdy trzeba, jeżdżą nie powodując żadnych kolizji prosto z punktu A do B. Po prostu przechodzą sobie fabułę od początku do końca i fajrant. Dlatego nawet ci dobrzy recenzenci (np. Arhneu) po tych 30-40 godzinach fabuły nie zwracają uwagi na takie AI, zachowania NPC, ruchu ulicznego czy aspekty piaskownicowe, są bardzo grzecznymi widzami prowadzącymi przez twórców gry za rękę.
Tymczasem gracze praktycznie od razu po ukończeniu prologu zaczynają robić sobie przerwy od wykonywania misji i po prostu się bawią wymyślając cokolwiek. Rzucają granatami w korek na ulicy, blokują ruch, śledzą NPC, chcą się bawić z policją. Wtedy właśnie wychodzi jak cały ten szkielet żywego miasta Night City jest jedynie kolorową wydmuszką, że cała społeczność metropolii to w banalny sposób zaprogramowane roboty bez celu i sensu, które wszystkie w jednym czasie wykonują tę samą, jedyną słuszną czynność. AI i aspekty sandboxowe nie istnieją w tej grze, dlatego ten otwarty świat nie jest dobry, żeby się nie zawieść trzeba po prostu jeździć z misji do misji i chłonąć samą fabułę.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
o tym samym w sumie myślałem - że ta gra w sumie jest ok, jeżeli robisz dokładnie to co trzeba, ale jak się robi tego typu otwarty świat, to trzeba się z tym liczyć, że takie rozjezdzanie ludzi na ulicy to wazna sprawa, było zrobić bardziej zamknieta gierke jak wiedzmin 2, nie pierdolic non stop jakie to zywe i zajebiste miasto i nikt by sie nie czepial az tak, ale w 2020 roku to w wiekszosci randomowych gier z otwartym swiatem wszystko jest lepsze
wystarczy se obejrzec klocucha, ktory w otwartym swiecie jest raptem 10 minut i wszystko co sie da sie rozpierdala xD
wystarczy se obejrzec klocucha, ktory w otwartym swiecie jest raptem 10 minut i wszystko co sie da sie rozpierdala xD
Może lekki offtop ale nawet taki RDR2 który jest uważany za jedną z najlepszych gier w ostatnich latach, ma problem z prawidłowo skonstruowaną piaskownicą.
Wydaje mi się że przy produkcji Cyberpunka popełnili podobny błąd tzn. chcieli zrobić otwarty świat z elementami RPG, a wyszła typowa gra akcji w której musisz podążać torami ustalonymi przez twórców. Do tego doszła masa bugów i ogromny hype.
Polecam ten film bo krytyka w nim zawarta może być spokojnie użyta wobec Cyberpunka:
Wydaje mi się że przy produkcji Cyberpunka popełnili podobny błąd tzn. chcieli zrobić otwarty świat z elementami RPG, a wyszła typowa gra akcji w której musisz podążać torami ustalonymi przez twórców. Do tego doszła masa bugów i ogromny hype.
Polecam ten film bo krytyka w nim zawarta może być spokojnie użyta wobec Cyberpunka:
Spoiler
U mnie bugów co nie miara.
V regularnie spada z drabin będąc na samej górze, pomaga spamowanie spacji
Misja z wszczepem od jakiejś typiary mi się zbugowała na dobre. Odebrałem go, ale zadania nie zaliczyło. Gram z tym dalej, ale najwyżej zacznę od nowa.
Wczoraj jak pykałem bugowały się masowo bronie. Najpierw zrobiły się V jakieś miekkie, ragdollowe ręce i jak celowałem to przykładała kolbę do oka i strzelała w bok. Zmiana broni w końcu pomogła. Potem od czasu do czasu miałem autofire bo się coś zacinało. Innym razem bronie zniknęły i V miała puste ręce. A na koniec sesji przestała mi działać snajperka. Nie strzela kiedy naciskam spust - wszystkie inne bronie działają.
Osobna sprawa, że AI też świetne, jak pobiegłem za róg jakiegoś magazynu w zleceniu to nikt mnie nie gonił (poziom - normal) i to wystraczyło by pokonać bardzo overleveled przeciwników. W ogóle, jak stoją przy jakimś budynku to seria w plecy, obieganie, seria w plecy, obieganie to nadtaktyka.
V regularnie spada z drabin będąc na samej górze, pomaga spamowanie spacji
Misja z wszczepem od jakiejś typiary mi się zbugowała na dobre. Odebrałem go, ale zadania nie zaliczyło. Gram z tym dalej, ale najwyżej zacznę od nowa.
Wczoraj jak pykałem bugowały się masowo bronie. Najpierw zrobiły się V jakieś miekkie, ragdollowe ręce i jak celowałem to przykładała kolbę do oka i strzelała w bok. Zmiana broni w końcu pomogła. Potem od czasu do czasu miałem autofire bo się coś zacinało. Innym razem bronie zniknęły i V miała puste ręce. A na koniec sesji przestała mi działać snajperka. Nie strzela kiedy naciskam spust - wszystkie inne bronie działają.
Osobna sprawa, że AI też świetne, jak pobiegłem za róg jakiegoś magazynu w zleceniu to nikt mnie nie gonił (poziom - normal) i to wystraczyło by pokonać bardzo overleveled przeciwników. W ogóle, jak stoją przy jakimś budynku to seria w plecy, obieganie, seria w plecy, obieganie to nadtaktyka.
moxxi pisze: ↑13 gru 2020, 13:33MoTyW pisze: ↑13 gru 2020, 11:52 Nom, nie wierzę komuś, że mu gra normalnie działa i się dobrze bawi, zamiast się tasować na forum jak to chujowo jest;)))
A jak widziałem ziomka w t-pose to mi powiedział, że nic złego mu się nie dzieje i mogę iść dalej, więc it's not a bug, it's a feature i narkotyki w Night City motzne xDSpoiler
Spoiler

Nic co by miało jakikolwiek wpływ na rozgrywkę, a pierdołami w stylu t-pose, czy zapętlenie skryptu jakiegoś NPCa w tłumie nie warto se zawracać głowy. Korzystam właściwie ze wszystkich opcji gry - hackowania, strzelania, walki wręcz, skradania się, zwiedzam miasto, robię sb aktywności poboczne i fabułę i jest gituwa. Serio krw smutna sprawa jak mnie musisz przekonywać co widziałem na podstawie filmiku jakiegoś jutubera co muwi, że tak wszyscy mieli, to mieli xD Nie mówię, że nie miałem ani jednego błędu, ale nygusie prośba, serio kurwa problem nie do przejścia, postać przeniknęła przez teksturę (czego swoją drogą nie widziałem, ale mniejsza) xD
Oczywiście, że problemy są, choćby takie jak brak AI dla samochodów na mieście, kiepskie skrypty randomowych NPC, ale imo to efekt tego, że CP77 to Deus Ex na sterydach właśnie, a nie jakieś jebane GTA. Domyślam się, że mogło to mieć też związek z tym, że świat jest ogromny i ogromnie szczegółowy, więc trzeba było ciąć co się dało bo kasa i terminy - imo grę w takiej skali można byłoby rzeźbić bez końca i zawsze coś byłoby nie tak (znając m.in. historie o kilku różnych teamach programistów niezbyt współpracujących ze sobą).
Branża zna już historie niedopracowanych perełek, na które gracze kurwowali max po premierze, a które do dziś mają status kultowych (pzdr. VTMB), więc kto ma płakać niech płacze, kto ma fajnie ten ma fajnie i gituwa. Bk jest jak ktoś musi przekonywać kogoś innego, że ten wcale się nie bawi tak dobrze - strasznie smutni jesteście.
Nie ma lepszego podsumowania tej dyskusji dla mn i generalnie lol kurwa xd