Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
niuhniuh

Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Post autor: niuhniuh »

oldschool pisze: 12 gru 2020, 17:21 NIE WIERZĘ ludziom co mówią, że grali 8-10h i nie zauważyli żadnego buga
100% racji

No to jest niemożliwe nie zobaczyć jak np. po wystrzale wszyscy w promieniu 100 metrów padają na kolana jak jeden mąż, niemożliwe jest nie zauważyć jak zachowuje się AI kierowców, niemożliwe jest nietrafienie na t-pose :rotfl:
Awatar użytkownika
esdoen

Post autor: esdoen »

mbunt pisze: 12 gru 2020, 17:29 moim zdaniem CD Projekt przyjal taki cios na gieldzie ze wypierdola sie na dalszy support tej gry
patchowanie tego wymagaloby lat pracy a na to ich nie stac, lepiej w tym czasie pyknac wiedzmina 4
ciężko powiedzieć, nie wiem, czy Witchera 4 uda się tak ładnie w preorderach opierdolić po tym falstarcie, aczkolwiek typowy gracz daje się jebać rok w rok EA

za to jeśli jednak redzi przyjmą do wiadomości, że dali dupy, i pójdą ścieżką No Man's Sky, to mogą odbudować zaufanie

inna kwestia, że faktycznie komu by sie chciało wspierać lastgenowe konsole, w których pewnie najprostsze optymalizacje już zostały odbębnione, i teraz to grzebanie w gównie
Awatar użytkownika
banger

Post autor: banger »

Też mnie dziwi to, że nikt nie zwraca uwagi na to, że chociażby NPC zachowywali się bardziej inteligentnie i realistycznie w takim GTA: San Andreas niż w Cyberpunku xD
Sama gra fajna, po 8 godzinach jest dobrze, ale nie ma wielkiej miłości, bo jednak nigdy nie fascynowały mnie takie klimaty.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

banger pisze: 12 gru 2020, 17:39 chociażby NPC zachowywali się bardziej inteligentnie i realistycznie w takim GTA: San Andreas niż w Cyberpunku xD
W GTA III się bardziej realistycznie zachowywali.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
mbunt

Post autor: mbunt »

esdoen pisze: 12 gru 2020, 17:38 to mogą odbudować zaufanie
Ale jakim kosztem i po co? nikt im juz nie da pieniedzy
Ewidentnie skoro przez 8 lat nie potrafili z wielkim budżetem dowieźć tej gry to nie widzę dlaczego teraz mieliby to zrobić
Dadza podstawowe latki i tyle, ale watpie zeby wlozyli drugie tyle co do tej pory (bo tyle potrzeba zeby te gre dokonczyc na poziomie ktory byl zapowiadany) tylko po to zeby odbudowac zaufanie. Odbuduja zaufanie mocnym wiedzminem 4 i publika bedzie ich znowu kochala a na koncie bedzie nowy pitos ze sprzedazy przygod Geralta.
zapraszam do sprawdzenia
https://youtu.be/5s5QPZM7Pec
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Z tym GTA III nie robię sobie beki, NPC serio maja tam lepsze AI:
Klopsztanga 10 min. temu+7
@niochland wrzucił filmik z GTA V o tym, jak NPCe omijają przeszkodę :) Nie warto porównywać do GTA 5, to tak jakby porównać rozbitego malucha do BMW 7 z 2020r. Całkiem dwa światy.

Ja chciałbym porównać do GTA 3 które było wydane na:
- na PS 2 - w 2001 roku- 19 lat temu!
- Na windows - 2002r - 18 lat temu!
- komórki - iOS / Android - wydane w 2011 roku!

Deweloperzy musieli upchnąć grę w 32mb ram! Bo tyle posiadała konsola PS2. Ja grałem na Windowsie który miał 64mb ram i działała dobrze również :) Karta graficzna? Obecne e-fajki pewnie mają lepszą

No ale wróćmy do AI. Nagrałem filmik co robią NPCe gdy zablokuje im się drogę. Trąbią, przeklinają i po paru sekundach si wkurwiają tak, jak teraz gracze cyberpunka :)
No i NPCe na siebie uważają - niż tylko na playera. Jest pewna komunikacja między nimi.

Już w tamtych czasach nawet lepiej wyglądały zniszczenia samochodu

I NIE MOŻNA BYŁO LICZYĆ NA PATCHE! Bo nikt internetów nie miał na osiedlu, w szczególności konsole ;) Więc gra była dopracowana od wydania - nie było mowy o wydaniu bubla. I nad tym pracowało tylko 23 developerów.
Filmik na: https://www.wykop.pl/wpis/54203281/nioc ... k-npce-om/
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

CDP nie przyjęło jeszcze żadnego ciosu na giełdzie
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

No już któryś raz czytam o tym, ze AI sprowadza się do tego ze samochody maja trasę na sznurku i jak coś się stanie to gra wariuje i chyba to jest błąd tak głęboko w strukturze gry i założeniach ze żaden patch tego nie załata, ale obym się mylił
Obrazek
moxxi

Post autor: moxxi »

Spuszczał się już ktoś nad OST? Jak nie, to robię to pierwszy :bowdown:
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

Muzyka to jeden z niewielu plusów tej gry

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Johnny

Post autor: Johnny »

Na slgwk typowa gruba przesada. Ale fakt, npców to muszą poprawić w pierwszej kolejności, bo rzuca się w oczy ich zachowanie
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

No nie wiem byczq czy poprawienie napisanie całego AI od nowa to jest rzecz do zrobienia w updacie jak nie udało się przez tyle lat produkcji.
Awatar użytkownika
Jarekk

Post autor: Jarekk »

z czym gruba przesada niby? przeciez ta gra to nic wiecej jak kompromitacja redów
DLA ŻANDARMÓW 100% ZNIŻKI, ZAPRASZAM

viewtopic.php?f=31&t=8016
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

No tak jest. Ja sam należałem do sceptyków odkąd powstał temat, ale w życiu nie obstawiałem, że CP wywróci się na pysk w tak wczesnej fazie. Przewidywałem, że to będzie zwyczajna gierka do przejścia na raz, puszczająca oko przede wszystkim fenomenalną grafiką, ot potwierdzenie, że poprzeczka W3 została zawieszona zbyt wysoko, ale w najgorszych wizjach nie brałem pod uwagę memów o glitchach przypominających tytuły sprzed dekady, jakichś autach widmo i problemach natury "kurwa, nie działa mi". Byłem naszykowany na dyskusję pomiędzy bardzo dobra, a wybitna, tymczasem cały blask reflektorów na największych portalach zebrały dowcipkowate porównania do GTA III i każdego pierdoli słynna fabuła, niezły bajzel. Przecież to wygląda, jakby zupełnie obcy zespół A najpierw wyprodukował kozackie tekstury, splashe, zarysy misji i w ogóle, a potem zostawił to wszystko na dysku dla zespołu B i rzucił tylko "połączcie se to jakoś, my idziemy na chatę", a tamci będąc dwa poziomy niżej zastosowali jakieś tibijskie rozwiązania.

Nie mam pojęcia jakie nastroje panują właśnie w siedzibie Redów ani jak długo utrzyma się ta internetowa fiesta dowcipów, ale w niewiarygodny sposób przejebali potężną presję i dużo dałbym za wypłynięcie listu jakiegoś anonimowego chłopa, który opowiedziałby co tam właściwie się stało, jak konkretnie wyglądały terminy i w ile powstało to coś, co znalazło się na płytach (coś jak materiał o zgrzytach przy powstawaniu pierwszych Wiedźminów).
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

dzisiaj zobaczyłem pierwszego oponenta w pozycji T, a wezwany samochód zaczął napierdalać kółka na środku skrzyżowania i zaliczył tyle czołówek, że wyglądał jak twarz Royce'a XD

aż się boję co będzie jutro.
Awatar użytkownika
jkravo

Post autor: jkravo »

Ale jakie wyjebanie na pysk? Rekord preorderów, rekord graczy na Steamie, a to środowisko ma krótką pamięć (w3 też miał może mniej memiczne ale uniemożliwiające kontynuowanie gry bugi wraz z performancem rzędu 10-15 fps w niektórych miejscach na wtedy dalej stosunkowo nowych i mocnych konsolach przy launchu a dziś nikt o tym nie pamięta), jak spatchują tą grę w ciągu najbliższych tygodni/miesięcy i jeszcze wpierdolą do menu głównego jakieś przeprosiny za zaistniałą sytuację i dorzucą darmowy skin tapicerki do fury w prezencie to jeszcze dostaną za to propsy. To może mieć wpływ na ich przyszłe gry i ogólne zaufanie ale pod względem twardych liczb Cyberpunk radzi sobie bardzo dobrze i pewnie tak zostanie.

Oczywiście mogę się mylić, ale tylko dlatego, że wtedy to dalej było jakby nie było drugoligowe studio któremu ludzie mogli wybaczyć potknięcia jeśli przekraczali oczekiwania w innych obszarach podczas gdy tutaj sami zupełnie bezpodstawnie nadmuchali się na bezpośrednią konkurencję Rockstara więc ludzie oczekują od nich tej samej jakości, nie zmienia to faktu, że co jak co ale PR to ta firma ma zajebisty a tak jak pisałem ich poprzednie produkcje na premierę często nie były w o wiele lepszym stanie niż to a po paru miesiącach gdy wszystko było już poprawione wszyscy mieli to w dupie bo u podstaw to były co najmniej bardzo dobre produkcje i podobnie może być tutaj.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2020, 20:24 przez jkravo, łącznie zmieniany 1 raz.
vel Krzykacz

www.last.fm/user/jkravo
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

Ej, czasami w opcjach dialogowych widzę opcje, które nie są dostępne ze względu na umiejętność postaci. Które drzewko za to odpowiada? Bo ja albo jestem kurwa ślepy, albo nie wiem o co tutaj chodzi.
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

jkravo pisze: 12 gru 2020, 20:15 Ale jakie wyjebanie na pysk? Rekord preorderów, rekord graczy na Steamie
Rekord nabity oczekiwaniami, przepiękną oprawą i marketingiem, a nie pokazem faktycznej zawartości. Ta sprzedaż idzie wyłącznie na konto rozmglonej obecnie wizji post-wiedźminowego CD Projektu, a trzeba dodatkowo wziąć pod uwagę, że sukces sprzedażowy to krótkowzroczna, jednorazowa odmiana sukcesu w porównaniu do ogromnej straty zaufania i fali rozczarowań (podrzucałem już suche cyferki z opinii nabywców) jaka przyszła razem z zielonymi pieniążkami od ryb złowionych w siatkę. Chciałbym zobaczyć te rekordy preorderów, gdyby gracze dysponowali wiedzą o realnej formie gry, a konsolowcy mogli zobaczyć gameplay swoich kopii nieco wcześniej niż przed ujrzeniem komunikatu AN ERROR HAS OCCURRED, bo łaskawy deweloper był tak zajebiście dumny ze swojego produktu, że aż nie pozwolił go pokazywać na dwóch najpopularniejszych genach na świecie.

Włodarze CPPR mają teraz kieszenie napchane pieniędzmi, super, ale mają też status mema w internecie pod swoim flagowym produktem, a chyba nie do końca o to chodziło.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

jkravo pisze: 12 gru 2020, 20:15 Ale jakie wyjebanie na pysk? Rekord preorderów,
Nie wiem czy można mówić o jakimś obiektywnym sukcesie w tym wypadku. Hajsu natrzepali, tak, ale w dłuższym terminie obiecali produkt, którego nie dostarczyli.

To jest nieprawdopodobne wyjebanie na pysk przy tak ogromny kredycie zaufania.
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

@cloud no główne atrybuty, przy opcji masz odpowiednią ikonkę (jakieś yin yang dla cool, klucz przy technical), tu masz widoczne te ikonki
Spoiler
Obrazek
ODPOWIEDZ