Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
-
ksiazenieporzadek
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
jeżeli chodzi o fabułę to u mnie keanu reeves się pojawił, mam nabite 6h niecałe
U mnie Keanu chyba coś po około 14 się pojawił, ale mnóstwo miałem pobocznych natrzaskanych i samej eksploracji. Teraz znowu mi wyjebało milion zadań w dzienniku, także nie wróżę fabule głównej rychłej kontynuacji. Na razie kupiłem se nowe auto i się wożę po mieście.
-
genocidegeneral
co masz za furkę @kshaq? bo ja taką kolubrynę Thrax Jefferson, najlepiej wyglądająca z tych początkowych, ale dynamiczne to to nie jest
da się sprzedać kupiony samochód w ogóle?
Dodano po 3 minutach 51 sekundach:
a co do postępów to póki co próbuję odwieść od próby samobójczej
a co do postępów to póki co próbuję odwieść od próby samobójczej
Spoiler
autonomiczną taksówkę, która ma już dość życia w świecie zdominowanym przez ludzi ;//
U mnie pierwszy error który nie pozwala przejść misji. Mam się spotkac z kimś przy aucie, jestem przy znaczniku, mówią wsiadaj a nikogo nie ma xD zaczynałem misję 4x i dalej to samo
^ kogo to chuj obchodzi?
Jiigsi pisze: ↑11 gru 2020, 15:38https://docs.google.com/document/d/e/2P ... agDsEe/pubI made a google doc summarizing the most popular in-game setting changes to optimize your experience
U mnie na pc w high trochę obniżonym śmiga fajnie, ale kupiłem sobie teraz te GeForce Now, bo chcę zobaczyć czy to faktycznie będzie działać tak fajnie w uhd z ray tracingiem. Jak tak to zajebiście.
Godzinę temu byłem 10 minut w kolejce, teraz podobno zostało mi 6 minut.
Dobra od tamtej pory juz raz mnie wyjebalo i w momencie mocnej strzelaniny albo jazdy w centrum miasta spadają fpsy. Stąd moje pytanie czy jest sens czekać na patcha czy opierdolić ew przemęczyć sie i jakos to przejść.
Cała ta sytuacja jest mocno na minus, bo są tacy co zamówili grę gdzie nie było podanej nawet premiery daty ps5, zostali z półproduktem XD
Ostatnio zmieniony 11 gru 2020, 19:02 przez JVCORE, łącznie zmieniany 1 raz.
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
Chuj wie, z tego co się orientuję, to nikt nie podał oficjalnej zawartości tego patcha, więc może tam być cokolwiek od łatania Jackiego przechodzącego przez drzwi po zmiany w AI ludności miasta.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Ja poszedłem w Quartzagenocidegeneral pisze: ↑11 gru 2020, 17:16 co masz za furkę @kshaq? bo ja taką kolubrynę Thrax Jefferson, najlepiej wyglądająca z tych początkowych, ale dynamiczne to to nie jestda się sprzedać kupiony samochód w ogóle?
a co do postępów to póki co próbuję odwieść od próby samobójczejSpoiler
autonomiczną taksówkę, która ma już dość życia w świecie zdominowanym przez ludzi ;//
Spoiler

Ja to się zastanawiam czy kupić ps pro i czy odczuje satysfakcjonujaca różnice w porównaniu do ps4 slim
No jeśli wersja na PS4 jest tak chujowa jak ją opisujecie graficznie, to wersja na PS4 Pro jest sporo lepsza. Gram na PS5, więc mogę mieć jedynie więcej klatek w tym momencie niż na PS4 Pro, ale takich narzekań na grafikę nie rozumiem, bo jest co najmniej dobra, a miejscami zajebista.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
IMO za późno już na tę zmianę, PS4 nie będzie miało już exclusive'ów, więc nie ma co inwestować w tę platformę, jak już masz wersję podstawową. Tym bardziej dla samego Cyberpunka.
Jeśli ktoś z was (albo ktoś kogo znacie) kupił wersję fizyczną na PC i płyty z soundtrackiem są mu niepotrzebne to chętnie odkupię. Wtedy proszę o info na PW.
-
genocidegeneral
macie już jakieś implanty? bo ja tylko te z prologu XD
ej, ale przecież w huj ludzi oczekiwałocon shonery pisze: ↑11 gru 2020, 9:57 rewolucją raczej cyberpunk nie jest, ale chyba nikt tego nie oczekiwał
i ja też oczekiwałem
nie wiem czy to było naiwne z mojej strony, powiedziałbym że w 2018 jeszcze na pewno nie było, wtedy znaki na niebie i ziemi jeszcze nie wskazywały że ta gra będzie takim solidnym 8/10, tylko naprawdę po tym hype trainie oczekiwało się rewolucji
tu wywiady z pondsmithem, tu jakieś zjawiskowe wypowiedzi twórców gry, tu jakiś trailerek, tu jakieś podkręcanie piłki że to przecież redzi i na pewno nie zawiodą, eh człowiek łudził się na max a
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Ale tak szczerze to co innowacyjnego zrobili Redzi poza questami w Wiedźminie 3? I questami akurat Cyberpunk nie zawodzi.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
no ale skoro po 12 godzinach gry pojawia sie dopiero logo cyberpunka, a łączny czas fabuły jest oceniany na około 20 godzin to chyba coś jest nie tak
wiadomo, nie wiem jakim tempem przechodziłeś grę, no ale jeśli nawet poświęciłeś z tych 12 godzin z 8 godzin na fabułę to i tak jest coś nie tego, z mojej perspektywy to wygląda tak jakby były jakieś problemy z dociągnięciem wątków w scenariuszu, ew taki zabieg żeby recenzenci gadali że bardzo długie intro przez co można sprawić że sama fabuła jest niewiadomo jak długa, a skoro takie intro do pełnego wprowadzenia do świata to jest np 40% fabuły no to halo
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
cdprojekt was wyjebal na muke na gierce a wy sie wczuwacie
aha i pytanie do tych sie zanurzyli w świecie - czy to co mówili redzi odnośnie wertykalności i głębi miasta to chociaż w połowie prawda?
mówione było że to pierwszy taki przykład gry gdzie świat można zwiedzać nie tylko wzdłuż i wszerz, ale też pionowo w górę - że te wszystkie wieżowce tętnią życiem, będzie można eksplorować górne, podniebne części miasta - jak to jest?
i do ilu % budynków (tak na oko) da się wejść, a ile to po prostu suche bloki tekstur i zwykłe elementy dekoracji?
Dodano po 31 sekundach:
Dodano po 2 minutach 21 sekundach:
no ale zdałem się na opinię tysięcy polskich graczy (i nie tylko polskich) dla których cdprojekt był wyznacznikiem tak zajebistej jakości, że był stawiany jako przykład dla zachodnich wydawców jak powinno się w dzisiejszych czasach robić gierki
o ile w wiedzminy i inne fantasy wczutki zawsze miałem wyjebane, o tyle pierwszy naprawde otwarty swiat w cyberpunkowym settingu zainteresował mnie bardzo swego czasu, nie bede ukrywał
mówione było że to pierwszy taki przykład gry gdzie świat można zwiedzać nie tylko wzdłuż i wszerz, ale też pionowo w górę - że te wszystkie wieżowce tętnią życiem, będzie można eksplorować górne, podniebne części miasta - jak to jest?
i do ilu % budynków (tak na oko) da się wejść, a ile to po prostu suche bloki tekstur i zwykłe elementy dekoracji?
Dodano po 31 sekundach:
Dodano po 2 minutach 21 sekundach:
właśnie nie mam pojęcia bo do teraz mój jedyny kontakt z wieśkiem to jak najebany grałem u kolegi przez 10 minut, nie lubię świata fantasy
no ale zdałem się na opinię tysięcy polskich graczy (i nie tylko polskich) dla których cdprojekt był wyznacznikiem tak zajebistej jakości, że był stawiany jako przykład dla zachodnich wydawców jak powinno się w dzisiejszych czasach robić gierki
o ile w wiedzminy i inne fantasy wczutki zawsze miałem wyjebane, o tyle pierwszy naprawde otwarty swiat w cyberpunkowym settingu zainteresował mnie bardzo swego czasu, nie bede ukrywał
No jak ktoś sobie nakręcał hypetrain opierając się na opinii POLSKICH GRACZY, którzy mają nieco wyolbrzymiony obraz potęgi redów (po W3, wiadomo), to może mieć pretensje tylko do siebie. Recenzenci od dawna tonowali nastroje mówiąc wprost, że wiele osób może się zawieść, bo spodziewa się po Cyberze jakiegoś gamechangera branży gier.