Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Post autor: con shonery »

Nie wiem co naobiecywali przed premierą, bo unikałem materiałów marketingowych, z mojej perspektywy to jest festiwal, ale taki z wesołym miasteczkiem, watą cukrową, konkursem na najlepszą nalewkę i babkę ziemniaczaną i dobrze znanymi ale nie obciachowymi zespołami. Swojsko ^_^ Bardzo im się udał ten zlepek pomysłów (bo rewolucją raczej cyberpunk nie jest, ale chyba nikt tego nie oczekiwał). Mamy wiedźminkowe znaki zapytania i zadania poboczne, które skutecznie odrywają od wątku głównego, mamy eksploracje i wielki świat pełen tekstów nakreślających tło świata, mamy wreszcie opcje walki z ukrycia, która zamienia pomieszczenia do FPSowej młócki w plansze do gry logicznej, mamy opcję wybierania kutasa lub cipki. Nołlajfić, nie umierać, a czuje też, że dopiero liznąłem czubek i właściwa zabawa dopiero przede mną.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Tak z brzegu to otwarty, tętniący życiem świat to całkiem duża zapowiedź, którą bez sensu klepali jeszcze recenzenci, a wyszedł kutos. No jak podkręcisz w ustawieniach na pc to masz tłumy, ale tłumy stojących bez celu/chodzących w kółko klonów ze skryptami zamiast AI. Strzel w mieście, to albo nikt nie zareaguje, albo wszyscy padną na kolana i utkną w tej samej (jednej jedynej) animacji... no ewentualnie 50/50 i wśród przerażonych klęczących npców będzie stało kilku, którzy bez mrugnięcia okiem dopalą szluga. A co ja tam będę się rozpisywał, wystarczy odpalić dowolny gameplay, trailer, czy Night City Wire i porównać ze swoim doświadczeniem :razz:
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Dobra bluzgi, wkurwy wyzywanie gry i nawzajem ale nikt nie odpowiedział na najważniejsze pytanie, ile cm to maks w knadze w kreatorze i czy można zmieniać obwód bydlaka
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

no to już ci mówię, cm maks w knadze to nie wiem, z 15 w zwisie
obwodu bydlaka nie da się zmieniać

to chuj z taką customizacją panowie
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

Blazfm pisze: 11 gru 2020, 9:45 No jak się gra na konsolach dla ludzi bez potrzeb to nic dziwnego ze średnio chodzi
Stąpasz po cienkim lodzie Błażej
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

Fakty...
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
esdoen

Post autor: esdoen »

Awatar użytkownika
Pteh

Post autor: Pteh »

PS4 pro here, pograłem wczoraj 2h i tak na gorąco z minusów, to np. kreator postaci hajpowali na niewiadomo jakie rewolucyjne gówno w którym siedzisz 3 tygodnie, a tak naprawdę nawet nie możesz zmienić postury ciała xD Zacząłem se jako korpo i już przy drugiej scence, jak mój boss mi daje hajs, to ten hajs przeleciał przez pół pokoju, przeniknął przez jego rękę i dopiero pojawił się na biurku. NPCki przechodzą przez kraty normalnie i elo. Grafika jest... no... kurwa średnia. Ostatnie moje gamingowe doświadczenie to był Ghost of Tsushima no i, kurwa, nawet nie ma porównania. Model jazdy jest turbospierdolony, o strzelaniu się nie wypowiem, bo chyba jestem po prostu cienki, ale mam jak pan Floo, czyli często muszę wyjebać cały magazynek, żeby trafić. Hakowanie za to wygląda całkiem spoko i jak się trochę go bardziej nauczę, to widzę tu potencjał na rozpierdalanie. Patrząc na Jackiego widzę JP2 i nie mogę się pozbyć tego wrażenia xD

Klimat tej gry sprawia za to, że mimo tych wszystkich niedoróbek, których jestem świadom w pełni, chcesz w tę grę grać i np. dzisiaj tylko czekam aż skończę dzień pracy i siadam dalej eksplorować i rozwijać postać. A chyba w sumie o to najbardziej chodziło i pod tym względem się REDom udało. W każdym razie jak ktoś się spodziewał jakiejś rewolucji czy coś, no to sorry, ale nie tym razem. Ot, solidna gierka, w którą mam nadzieję, wciągnąć się jeszcze bardziej.

Aha, ogólnie to moja pierwsza styczność ze światem Cyberpunka ever, więc może działa u mnie ten jakiś efekt "WOW" i po prostu poznawania niezbadanego.
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Jak nie ma obwodu to robię zwrot, jebac. @wrubel
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
krul

Post autor: krul »

Ktorego radia sluchacie? Liczylem, ze pojezdze sobie przy czyms w stylu Kavinsky Nightcall z Drive a same guwno leci
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

Gram na ps4 facie, i poza chujową grafiką nie miałem większych problemów z grą. Czy jest sens poczekania na patche czy na tym sprzęcie niewiele one zmienią i nic lepszego sie nie stanie?
#freefromage

GVMBLER
Johnny

Post autor: Johnny »

Cieszę się że i tak nie mam czasu i na razie nie kupiłem, bo bym się pewnie wkurzał tak jak wy - chociaż wiadomo ze nie warto, za 1-2 kolejne patche pewnie będzie już lepiej odczuwalnie wszystko śmigać
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Po 12 godzinach pojawiło mi się na ekranie w końcu logo Cyberpunka, a największa gwiazda produkcji chyba zacznie mi towarzyszyć. Niezłej długości intro :joint:
Awatar użytkownika
jkravo

Post autor: jkravo »

JVCORE pisze: 11 gru 2020, 11:48 Gram na ps4 facie, i poza chujową grafiką nie miałem większych problemów z grą. Czy jest sens poczekania na patche czy na tym sprzęcie niewiele one zmienią i nic lepszego sie nie stanie?
a jak framerate?
vel Krzykacz

www.last.fm/user/jkravo
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

No z tym bugami to też miałem wrażenie, że przesadzone. Aż doszedłem do:
Spoiler
misji głównej z kradzieżą relicu. Jackie aka JPII znika, gdy oddalę się od niego na więcej niż jakieś 5 metrów. Po prostu znika i chuj. Np. zniknął przed wyjęciem walizki z sejfu pod podłogą i nie miał kto jej podnieść, więc nie było jak pchnąć dalej fabuły. Muszę kombinować w tej misji, np. w tym przypadku, żeby nie zniknął zamiast skanować pokój i znaleźć włącznik sejfu to musiałem wiedzieć gdzie jest i od kopa do niego biec, zanim Jackie przejdzie przez pokój :rotfl: Jestem pewnie w jakichś 3/4 tej misji, bo przerwałem grę w jej trakcie i mam nadzieję, że jak ją dzisiaj jakimś cudem skończę, to ten błąd zniknie, bo chyba bym się obraził na grę xD
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

@oldschool
Spoiler
w tej samej misji u mnie za to pod koniec trzeba było wyjebać jakiegoś oficera w windzie, problem taki, że jak zbliżałem się do windy to ten kutas magicznie teleportował się poza windę i po kilku reloadach uznałem, że będę napierdalał pięściami w windzie i jakoś udało mi się go trafić xDDDD
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Sienki pisze: 11 gru 2020, 9:35
wrubel pisze: 11 gru 2020, 9:22 gra się wypierdala co kilka minut
Raz miałem jedną taką sytuację na kilka godzin, no ale wiadomo u każdego może być inaczej.
Żeby nie brnąć w licytowanie się czyjemu bratu chodzi, a czyj kumpel miał problemy rzucę kilka suchych statów ze steama, bo wbiłem z ciekawości:

W chwili pisania tego posta Cyberpunk ma tam 61 tys. recenzji (tj. opinii samych graczy) pozytywnych oraz 20 tys. negatywnych, czyli powiedzmy że zachodzi proporcja 3:1. Jednocześnie dla GTA V jest to 796 tys. pozytywnych do 185 tys. negatywnych, a dla Wiedźmina 3 - 441 tys. pozytywnych do...8 tys. (gra sprzed pięciu lat!) negatywnych, co jest jakimś chorym wynikiem.

Oczywiście mowa jedynie o PCtowcach (z tego co kojarzę na konsolach jest jeszcze gorzej) i posiadaczach mających na koncie minimum godzinę spędzoną w grze, bez jakichś randomów mogących napisać cokolwiek. I nawet ten przytaczany parę razy Wiedźmin 3, który w momencie premiery też borykał się z dużymi problemami i czekał na serię hotfixów nie był zalany negatywnymi opiniami w choćby porównywalnym stopniu, tutaj wykres dla pierwszych x miesięcy po premierze:
Spoiler
Obrazek
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

I made a google doc summarizing the most popular in-game setting changes to optimize your experience
https://docs.google.com/document/d/e/2P ... agDsEe/pub

U mnie na pc w high trochę obniżonym śmiga fajnie, ale kupiłem sobie teraz te GeForce Now, bo chcę zobaczyć czy to faktycznie będzie działać tak fajnie w uhd z ray tracingiem. Jak tak to zajebiście.
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

jak wam idzie fabuła?
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Na Series X po 2h jest zajebiozka. Jakieś drobne błędy (w tutorialu po ukończeniu postać mi się sama obracała, ale ruch analogiem i wszystko sikalafą, jakieś minimalne problemy z oświetleniem). Gram w trybie 60fps więc grafa dupy nie urywa ale póki co w pizdeczkę się gra i tu tego. Oglądam skoki i wracam
ODPOWIEDZ