Problemy w działaniu forum
Moderator: Moderatorzy
Re: Problemy w działaniu forum
Nie wiem czy mówimy o tym samym, ale w directadminie hostingu mam dostęp do włączania/wyłączania zestawów zabezpieczeń WAF, mam podgląd historii poszczególnych blokad, więc w razie czego mogę też dodawać konkretne zapytania do white-listy. Aktualnie i tak wystarcza ta najlżejsza siatka, bo tak jak mówiłem, na początku roku były kilkudniowe dymy i po odpaleniu tej cięższej wersji system łapał wszystko łącznie z linkami bez https, niestety o ile mogę white-listować już wyłapane 'zagrożenia', tak całej zdefiniowanej listy faktycznie nie widzę (slash nie umiem znaleźć).
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
tam w panelu jest nakładka na plugin do apache co się nazywa modsecurity i jest takim właśnie WAFem, chodziło mi o to, że nie ma co się wczuwać w tuning tych reguł WAFa, jeszcze nie trafiłem na taki, którego by się nie dało ominąć (nawet mocne cloudflare wersja premium), dlatego jakby ktoś chciał coś rozjebać to pewnie i tak by sobie poradził więc wystarczy włączyć tych reguł tyle by ewentualnie wycinało jakieś boty, no czyli to co masz zrobione
Jak napisałem post w jakimś temacie i się okazuje że ja w chuju mam ten temat w sumie to jest jakaś możliwość bez usuwania w/w żeby nie pokazywał się w 'twoje posty'?
^ kogo to chuj obchodzi?
Nie ma.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- sugarhill_notausgang
- cloud
- chmura
można włączyć opcje mention w PW? ile razy klnąłem pod nosem, jak musiałem edytować przez to wysyłaną wiadomość 
No ale jak miałby ten mention w pw działać?
Przeglądam sobie offtopic, ty wymieniasz z kimś pw w których mnie obgadujecie i nagle dostaje powiadomienie "zostałeś wspomniany w prywatnej wiadomości przez cloud", czy co
Przeglądam sobie offtopic, ty wymieniasz z kimś pw w których mnie obgadujecie i nagle dostaje powiadomienie "zostałeś wspomniany w prywatnej wiadomości przez cloud", czy co
- cloud
- chmura
źle sformułowałem pytanie. co jeśli wyłączyć mention w bbcode w kwestii PW? aby nie oznaczało nikogo, ale aby można było normalnie wysłać wiadomość, cytując chociażby post w którym taka funkcja została użyta.
Ach, to nie. Mentiony na forum działają jako zwykły znacznik BBCode'u który dodałem ręcznie, bez użycia zewnętrznych instalowanych rozszerzeń jak np. embedowanie. Z tego powodu o ile te drugie mogę mniej lub bardziej konfigurować (i choćby wyłączyć w sygnaturach czy pw), tak mention "zawiera się" w dostępnym BBCode i nie widzi różnicy między oknem pisania posta, a oknem pisania prywatnej wiadomości, więc żeby wyłączyć jego działaniem musiałbyś zaznaczyć opcję "wyłącz BBCode", co oczywiście jednocześnie wyłączy też pozostałe i zostawi suchy tekst.
tylko mi forum od wczoraj działa mega powoli?
mi też muli od dwóch dni
Muli jak skurwysyn ogólnie
hasztagi nie dzialaja
-
ksiazenieporzadek
mi też zaczęło mulić od dzisiaj
@SWN fix it
@SWN fix it