Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
oyama

Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]

Post autor: oyama »

zakonczylem gre na tworzeniu postaci. W Simsach jest lepsza grafika przy ustawianiu zarostu na twarzy XD w ogole model postaci wyglada jak w grze z 2011 roku
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
MoTyW
Pierwszy Mod

Post autor: MoTyW »

Zrobiłem na razie prolog i tutorial, bo trzeba pinionszki zarabiać (ale od poniedziałku wolne :D ).
Bugi, których doświadczyłem osobiście były raczej drobne - ot przenikanie się tekstur, czy tam wiszący NPC. Liczę, że gra będzie patchowana na bieżąco i wkrótce niedoskonałości staną się przeszłością, ale rozumiem też zawód tych, którzy liczyli na kompletny produkt (i słusznie).
niuhniuh pisze: 10 gru 2020, 12:02 W ogóle NA CHUJ oni promowali te 3 ścieżki bohatera, street kid, nomad i korpo jak ta cała sekwencja trwa w każdym przypadku 20 minut i jest liniowa A oni oparli o to sporą część promocji. myślisz, że doświadczysz to jak wyrywasz się z tego korpo, pustyni czy tam gangu, a tu jeb minutowa scenka, skok w czasie i nagle jesteś kimś w Night City.
I tak i nie typq - tu nie chodzi tyle o samą sekwencję, ale też to, że wybrana ścieżka życia otwiera nowe opcje w dalszej części gry... Choć fakt, po samym prologu spodziewałem się troszkę więcej.

Na GTX 1060 na medium normalnie fajnie płynnie i imo wygląda ok.
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Mam niecałe 3 godziny, jestem po
Spoiler
rozmowie ze Stout i sekwencji BD (niestety bez SM) u Judy
No i jest bardzo przyjemnie, jeśli chodzi o strzelanie to jest dość trudno, bo rozrzut jak skurwysyn, trzeba trafić naprawdę wiele razy, żeby ubić oponenta, więc chyba sobie zrobię prolog i gdy dostanę do dyspozycji cały świat zacznę kminić XD Braindance wydaje się ciekawszy niż zmysły z Wiedźmina, jeśli dobrze kojarzę to bardziej przypomina to tryb detektywistyczny z serii Arkham (ale mogłem coś pomylić, bo grałem w to 10 minut).

Gram na 1060 6GB i 10400f, w 1080p i wysokich detalach, nie wiem ile klatek ale jest to wartość w miarę stała, żadnych dropów nie mam, czy to przy szybkiej jeździe przez miasto, czy to w sekwencjach walki, więc jeśli gra to utrzyma, to tak już zostawię. Crowd density mam na ustawioną wysoko i o ile z ludźmi na chodnikach nie ma problemu - choć zawód upychacza w metrze raczej tam nie istnieje - o tyle raz podczas jazdy samochodem (fakt że przez jakiś slums, może miało to znaczenie) odniosłem wrażenie, że coś pusta ta droga - no ale wybrałem ścieżkę korposzczura więc chuj wi, może moja prywatna.

Jeśli chodzi o błędy to Jackie wszedł do windy przez zamknięte drzwi, na korytarzu przy wejściu do mieszkania leżał przedmiot, którego nie mogłem podnieść, raz też przypadkowo wszedłem pod jadący samochód i otarłem się o jego bok, V upadł na tyłek i w tym czasie drzwi w samochodzie zrobiły się przezroczyste i na dosłownie sekundę mogłem zajrzeć do wnętrza, ale może to po prostu kamera wpadła do środka.
Awatar użytkownika
MoTyW
Pierwszy Mod

Post autor: MoTyW »

Procek robiłby tu aż taką różnicę? Kartę mam tą samą, procek I7 7700k i na wysokich od samego początku prologu było średnio płynnie (chociaż 30fps nie uznaję za płynność, to fakt), więc przerzuciłem się dla większego komfortu na medium, choć pewnie byłaby to też kwestia pogrzebania w opcjach, bo np. jakieś rozmycia zabierają klatki przy ruchach, a są w sumie umiarkowanie wartościowe.

Da się jakoś włączyć jakiś licznik fpsów?
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

No ja myślę że koło 30 pewnie się to kręci u mnie ale nie przeszkadza mi to na tyle bym obniżał detale. W grze licznika chyba nie ma, ja użyłem tego z nakładki Geforce Experience.

nie bug
Spoiler
gościu od flatheada nie przyjechał na wrotkach i nie został wystrzelony w kosmos więc git XD
Awatar użytkownika
runiek

Post autor: runiek »

a jaa mam to w dupie

czułem, że wyjdzie gówno 7/10, mówię gówno, bo taka ocena przy tym całym zasranym marketingu tej gry i hajpie to ocena strasznie krzywdząca i zawód roku

na forum pclab co drugi komentarz negatywny i same refundy i dobrze, jebać cdpr
FPN pisze:Teraz w bangerku będzie można follow upować 2cztery7, gdzie nawijali, że Pjus głuchy. My będziemy mogli nawinąć, że Runiek ślepy, a postuje ciągle
https://www.instagram.com/runiekslg/
Johnny

Post autor: Johnny »

Pewnie większość pisze ze refund, a tak na prawdę czeka z ręką w majtach na patche :lol:
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

7/10 gówno nie gra faktycznie xd
Podobnie jak z Wieśkiem niestety trzeba poczekać aż polatają ale bd git wierzę
Zresztą nie wiem czy tylko ja nie oczekuje na pierwszym miejscu ULTRAGRAFIKI ale fajnego gameplayu, płynności i wciągającej fabuły
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Na razie jedyny element, gdzie mogę powiedzieć, że no kurwa, nie gra mi to, to jazda samochodem. Trochę jakbym prowadził taczkę na lodzie. No, ale większość czasu na szczęście i tak spędzam na razie na pieszo.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

runiek pisze: 10 gru 2020, 13:46 a jaa mam to w dupie

czułem, że wyjdzie gówno 7/10, mówię gówno, bo taka ocena przy tym całym zasranym marketingu tej gry i hajpie to ocena strasznie krzywdząca i zawód roku

na forum pclab co drugi komentarz negatywny i same refundy i dobrze, jebać cdpr
Nie grałeś, ale wiesz, że gówno xD

A nawet jeśli to czemu cię to cieszy?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
runiek

Rupert pisze: 10 gru 2020, 13:54 7/10 gówno nie gra faktycznie xd
Podobnie jak z Wieśkiem niestety trzeba poczekać aż polatają ale bd git wierzę
Zresztą nie wiem czy tylko ja nie oczekuje na pierwszym miejscu ULTRAGRAFIKI ale fajnego gameplayu, płynności i wciągającej fabuły
no ta gra celowała co najmniej na 9/10 i się cieszę, ze się wyjebała na głupi ryj

kupić pewnie kupię, ale jestem negatywnie nastawiony i... ta optymalizacja xD bym na 3600 z 5700xt się bał o ultra-high na 1440p xD

nie muszę grać, wystarczą opinie setki internautów i jakichś tam znajomych, a czemu cieszy? wkurwiający marketing, hypetrain na grę dekady, njusy o chujowym traktowaniu pracowników w firmie i ogólnie bylo czuć, że nieciekawie tam mają

no i wypuszczenie takiego totalnego crapa, tak zabugowanego i niegrywalnego na konsoli xD splucie w ryj graczom

e:
beką jest ten paradoks, ze kazdy się bal o remake mafii, bo hangar 13, bo to, tamto... a gra wyszła zajebista i ponad oczekiwania, będąca full grywalna w dniu premiery, bo sam tak grałem a cp2077 z takim marketingiem i przewózką jest zesranym gównem na pc, a co dopiero na konsoli xD
FPN pisze:Teraz w bangerku będzie można follow upować 2cztery7, gdzie nawijali, że Pjus głuchy. My będziemy mogli nawinąć, że Runiek ślepy, a postuje ciągle
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

runiek pisze: 10 gru 2020, 14:00 kupić pewnie kupię, ale jestem negatywnie nastawiony i... ta optymalizacja xD bym na 3600 z 5700xt się bał o ultra-high na 1440p xD
I7 7700k i 1080 here, pykam se w full hd na ultra i zero zgrzytów, wszystko płynniutko :dunno:

No i na metacritic i opencritic średnie oceny powyżej 90/100, także to 7/10 to nie wiem skąd.
Awatar użytkownika
crbn

Post autor: crbn »

Wbiłem z ciekawości na opencritic i niektóre oceny i szybkie podsumowania to beka.

Ocena 10/10:
Cyberpunk 2077 isn’t perfect, but it is ambitious.
Czyli daje maksymalną ocenę, ale sam podkreśla, że nie jest idealna. XD

Wbiłem też na strony pełnych recenzji, w niektórych zero słów o bugach.

Choć trzeba też przyznać, że jest wiele ocen przedpremierowych, które są ustawione jako "unscored" - rozumiem, że recenzenci woleli ugryźć się w język niż dać słabą ocenę, żeby sobie relacji z CDR nie popsuć, a tak to mogą napisać "no gra jest niedokończona, to nie będę oceniał". xD
Obrazek
Awatar użytkownika
enjoy1g

Post autor: enjoy1g »

////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:20 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Rev

Post autor: Rev »

@crbn ale to że dadzą gierce 100/100 nie jest jednoznaczne z tym, że jest to gra PERFEKCYJNA, bo takich gier po prostu nie ma, ewentualnie znalazłyby się może jedna czy tam dwie w historii.

Chujowo że tyle bugów, przez co pierwsze wrażenie przyćmione tymi niedociągnięciami, mogli w kwietniu powiedzieć sory ale przesuwamy na 2021 i essa. Połatają gierkę i będzie w pyte, oby tylko nie trwało to za długo.
Awatar użytkownika
crbn

Post autor: crbn »

Rozumiem, ale jak można dać 100/100 grze, która jest wyraźnie niedopracowana, niezoptymalizowana (i to nie tylko na PC, ale jak widać na konsole mocno też) oraz nieco przekłamana w porównaniu z tym, co było przedstawiane?
Rev pisze: 10 gru 2020, 14:29 Połatają gierkę i będzie w pyte, oby tylko nie trwało to za długo.
Połatają, bo kilka milionów ludzi kupiło grę za spory hajs i zostało jej beta-testerami. To nie jest w porządku. To tak jakby wypuścić samochód z jakimś niesprawnym elementem masowo, ale producent zapewni, że "spoko, spoko, za miesiąc wszystkim Wam to połatamy za darmo". Zresztą było tak nawet w przeszłości, że kilkadziesiąt samochodów na ileś tysięcy/milionów miało jakąś usterkę wymienianą na darmową i były afery.
Obrazek
FÜRDIEGANG

Post autor: FÜRDIEGANG »

Instalacja z pierwszej płyty mi się zatrzymała na 8,02 gb, predkosc pobierania 3-5 mb/s.

no ja pierdole xD
ex-AlmostDivine

Twój chłopak kaloryfer kurwa, a ja se noszę bojler
No bo jem co chcę, a ten głupek liczy kalorie tak jak drobne
By cię wziąć na randkę i zamówić sałatkę
No naprawdę trochę scam, nie?
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

No pewnie, że nie zasługuje na 10. I wcale mnie to nie cieszy, bo bym sobie ponapierdalał. Nie ma co bronić CDP, odjebali pod presją czasu. Mam nadzieję, że za pół roku sobie ogram bezproblemowo.
Awatar użytkownika
runiek

enjoy1g pisze: 10 gru 2020, 14:24 Ja pierdole Runiek wyjdź z tej swojej nostalgicznej bańki i przestań porównywać remake klasycznej gry do całkiem nowego towaru. Równie dobrze to tam wystarczyło dać nową grafikę i tam już każdy byłby zadowolony. Czemu nie pórwnasz tego do M3 która była również niesamowicie hajpowana bla bla a zajebała takiego fikołka, że dzisiaj nikt o tej grze nie pamięta. Oczywiście, sztacheta w łeb za to, że nie dali wersji konsolowych do recenzji itp

PS. No ale ocenianie gry jak się jej nawet nie włączyło to jednak słaba akcja.
Ejejejej, ale nie zczaiłeś za nic mojego porównania, lol'd

Mafia 3 od hangar 13 była totalnym crapem, masa gliczy i totalnie skopana optymalizacja, że na moim 2500k na 4.4ghz, który wtedy jeszcze dawał spokojnie radę z większością gier na ultra na fhd, w mafii 3 nawet na low miałem tyle samo fps co na ultra, czyli po 30-40.

Wiedząc, ze remake robi to samo studio, nikt się nie nastawiał na nic kozackiego, w sensie wiadomy fakt był, że fabularnie ta gra będzie stała, ale nikt się nie spodziewał solidnej gry pod względem silnika, wykonania i...

Podobno gra była pod koniec robiona na totalnym pośpiechu, aby wyrobić się z terminem i... już w dniu premiery była całkowicie grywalna, miałem może z dwa glicze przez całą grę, optymalizacja dawała radę i wszystko było kurwa k00zak

a tu? tu to spójrz po prostu jak ta gra wygląda na konsoli xDDDDD i to, że podobno nie jest jakąś rewelacją graficzną a nie ma grafy, która uciągnie ją w 4k na ultra z rt
kshaq pisze: 10 gru 2020, 14:08
runiek pisze: 10 gru 2020, 14:00 kupić pewnie kupię, ale jestem negatywnie nastawiony i... ta optymalizacja xD bym na 3600 z 5700xt się bał o ultra-high na 1440p xD
I7 7700k i 1080 here, pykam se w full hd na ultra i zero zgrzytów, wszystko płynniutko :dunno:

No i na metacritic i opencritic średnie oceny powyżej 90/100, także to 7/10 to nie wiem skąd.
na tym setupie to Ty powinieneś 90% gier móc odpalić na ultra w FHD, fhd to relikt + gtx 1080 wciąż jest wydajny
EDIT:
https://store.steampowered.com/app/1091 ... punk_2077/
Dużo tych negatywnych i to powtarzające się, trzeba też czekać na metacritic(gracze) i czytać rzetelne źródła typu reddit czy pół serio traktować posty z forum pclaba
e2;
szybki risercz reddita i też masa ludzi tam narzeka na totalnie spierdoloną optymalizacje i masę bugów, że niedokończona gra w opór
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Na ps4 nie da się grać, wyskakują mi cały czas błędy i wyłącza grę
ODPOWIEDZ