Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
POBIERA SIĘ, JAZDA
u mnie disk usage w huj na steamie ale sie nie sciaga nic ehh
ruszylo, u mnie pobiera 10GB prawie, pewnie dlatego ze pobralem gre juz w poniedzialek 
Na PS5 działa bez problemu od północy. Grałem godzinę i mi się podoba, nawet bardziej niż myślałem. Kręcę bata i wracam do grania 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
-
ksiazenieporzadek
https://www.speedtest.net/global-index#fixedredman23 pisze: ↑10 gru 2020, 1:04mógłbyś dać jakieś zródło?ksiazenieporzadek pisze: ↑09 gru 2020, 23:19 gdybyś troszkę zasięgnął tematu to wiedziałbyś, że internet w krajach rozwiniętych obecnie jest na znacznie niższym poziomie, aniżeli w krajach rozwijających się.
Przykładowe Niemcy maja dopiero 29 miejsce na świecie jeżeli chodzi o szybkość internetu, a w samym top 10 masz kraje jak Rumunia, Tajlandia czy Węgry.
Druga sprawa jest tez taka, że takie wyniki nabijane są w większości w dużych miastach głównie przez potrzeby dla firm. W mniejszych miastach gdzie infrastruktura położona była np 15 lat temu nie ma ciśnienia na wymianę bo w teorii taki internet uważany jest za wystarczający dla gospodarstw domowych. To samo można zaobserwować tez w Polsce, ja mam w swojej lokalizacji internet 50mb od dobrych 10 lat i nie ma w planach budowy światłowodu, natomiast znajomi z wiosek gdzie ich internet to były radiowki / z sieci komórkowych teraz maja montowane światłowody.
U mnie hula, ale i tak spierdalam spać xd
Ale kozacko wyglądają te momenty, gdzie po całych długich sesjach ciszy i skradania się nagle zauważa nas ochrona/gaśnie światło/wazon rozbija się o ziemię, wchodzi elektroniczna muzyka i w sekundę zaczynamy spierdolkę przez te wszystkie drabinki, wentylacje i zadymione uliczki
Oglądam strimek z korporasa jbc
Dodano po 2 minutach 55 sekundach:
Oglądam strimek z korporasa jbc
Dodano po 2 minutach 55 sekundach:
teraz wyjebało jej całą grę w środku akcji bez sejwa, ale anty-reklama te dzisiejsze streamy xD
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
W bebechach 1080, ustawienia na ultra i pierwsza lokacja PŁYNNIUTKO, oby się utrzymało
Podobno pozdrawia firma codex, ale to zaraz zweryfikuje jak wrócę do domu.
No juz jest w dobrych sklepach
wszedłęm na to co podałeś, https://www.speedtest.net/global-index#fixed, wziąłem top 25 z Fixed Broadband i wyszło mi:ksiazenieporzadek pisze: ↑10 gru 2020, 1:20https://www.speedtest.net/global-index#fixedredman23 pisze: ↑10 gru 2020, 1:04mógłbyś dać jakieś zródło?ksiazenieporzadek pisze: ↑09 gru 2020, 23:19 gdybyś troszkę zasięgnął tematu to wiedziałbyś, że internet w krajach rozwiniętych obecnie jest na znacznie niższym poziomie, aniżeli w krajach rozwijających się.
Przykładowe Niemcy maja dopiero 29 miejsce na świecie jeżeli chodzi o szybkość internetu, a w samym top 10 masz kraje jak Rumunia, Tajlandia czy Węgry.
Druga sprawa jest tez taka, że takie wyniki nabijane są w większości w dużych miastach głównie przez potrzeby dla firm. W mniejszych miastach gdzie infrastruktura położona była np 15 lat temu nie ma ciśnienia na wymianę bo w teorii taki internet uważany jest za wystarczający dla gospodarstw domowych. To samo można zaobserwować tez w Polsce, ja mam w swojej lokalizacji internet 50mb od dobrych 10 lat i nie ma w planach budowy światłowodu, natomiast znajomi z wiosek gdzie ich internet to były radiowki / z sieci komórkowych teraz maja montowane światłowody.

rozwinięte/rozwijające się kraje brałem stąd:
rozwinięte: https://en.wikipedia.org/wiki/Developed_country
rozwijające się: https://en.wikipedia.org/wiki/Developing_country
masz może jakieś inne źródło?
- Ezio_Wroclaw
Odpaliłem na 2080Super na detalach jakie mi dała gra - szybkie ustawienia Ray Tracing: Ultra, wszystko ultra/high, dlss automatyczny - zero zacięć, płynne 60k w 1440p. Najbardziej bolą Bugi - Jackie u mnie też się wjebal do windy przez zamknięte drzwi, czasem coś mrugnie, oczywiście doczytuje tekstury w trakcie jazdy w chuj. Graficznie? No kurwa nie powala, pomijając już przenikanie tekstur ubrań, to poziom DE: ME? Jestem dopiero po misji w wieżowcu z ratowaniem vipa, przed właściwie drugą misją gry, I generalnie, póki co nie ma możliwości budowania postaci zbytnio, najczęściej masz jedną odpowiedź na daną kwestię I opcję dopytania o szczegóły. Wiadomo, to wciąż prolog, jednak na razie nie czuję się, jakbym grał w wyjątkową grę.
Nulla è reale, tutto è lecito.
https://musicxperienceblog.blogspot.com/ - maja pisaninka.
RateYourMusic
Imo gra wygląda świetnie
Ilość dialogów i ich branching rzeczywiście nie powala, ale dopiero skończyłem pierwsza misję z Jackie'm i mam nadzieję, że się to zmieni.
Ilość dialogów i ich branching rzeczywiście nie powala, ale dopiero skończyłem pierwsza misję z Jackie'm i mam nadzieję, że się to zmieni.
No chuj, to nie pogram sobie. Wywala mnie z gry zaraz po zobaczeniu longo CD Project Red. No trudno refunduje.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
- Cz4rny1337
- Moderator
bo z tym internetem w panstwach rumunia vs stara unia albo nwm USA to nie chodzi o predkosci tylko o pokrycie terenu swiatlowodem np. w tym chyba przoduja obecnie wlasnie kraje typu rumunia, polska i jakies arabskie oligarchie co sraja hajsem, a reszta ma wybudowana calkiem znosna infrastrukture lata temu - u nas takiej nie bylo wiec oplaca sie inwestowac na grubo i robi najnowczesniejsze technologie i tera masz wioski 10 domow gdzie kanalizacji nie ma, sklepu nie ma, ale jest FTTH 1GB i chuj

Polecam wszystkim jednak grać w to jak w normalną grę a nie jak w świetego graala gamingu, mniej się rozczarujecie a i więcej przyjemności będzieEzio_Wroclaw pisze: ↑10 gru 2020, 3:35 prolog, jednak na razie nie czuję się, jakbym grał w wyjątkową grę.
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
- con shonery
- Moderator
Wsiąkłem. Miałem parę niegroźnych bugów typu lewitujący przedmiot czy postać na rolkach, ale po chwili znikały i tylko uśmiechnąłem się z wyrozumiałością, ale jeden mnie denerwował - przez pierwsze 30-40 minut gry, mimo wyłączenia wskazówek miałem w rogu tabelkę z tekstem [Aby wysiąść z samochodu wciśnij O], ramka była nawet w dialogach i filmikach, nie pomogło wczytanie zapisu gry, reset gry a nawet kompa (to ostatnie nie wiem na co mogło pomóc, no ale spróbowałem). Znikło w samouczku walki, kiedy w jego miejsce wleciały następne wskazówki i normalnie znikły. Nie było to nic co czyniło grę niegrywalnym, niczego mi nie zasłaniało za bardzo, no ale lubię jak hud jest ograniczony do minimum i to irytowało. No ale wsiąkłem, kołuję właśnie wolne i mam nadzieje zaraz wracam do Night City.
Zarząd CD PROJEKT S.A. z siedzibą w Warszawie _"Spółka"_ informuje, iż w oparciu o raporty cyfrowych platform dystrybucyjnych oraz dane zebrane od dystrybutorów fizycznych szacuje, że na moment ogólnoświatowej premiery gry Cyberpunk 2077, tj. ujmując zamówienia złożone do dnia 9 grudnia 2020 roku włącznie, gracze złożyli na nią ponad 8 milionów zamówień przedpremierowych _tzw. pre-orders_
- Cz4rny1337
- Moderator
kurwa internet [no dobra glownie wykop] zasrany wypowiedziami ze hurr durr co Wy kurwa myslelsicie ze na 7 LETNIM, POWTARZAM 7 LETNIM PS4 czy XBOXIE ta gra będzie DZIAŁAĆ????????????????? Kurwa konsole gówno hurr durr to najnowczoesniejsza gra w historii gier w historii we to se niby odpal na 7 letnim komputerze!!!1111 to wina zjebanych konsol bo to nextnextgen
dramat
gra robiona 7 lat, 2 lata temu pokazywana na konsolach starej generacji, gra ktora nie posiada łatek ulepszających jej jakość do obecnej generacji [i poczekać trzeba bedzie na nie chyba rok], a tu dalej pierdolenie, ze nie no 17 fps normalnie bo przeciez konsole stare gówno
ja rozumiem, ze wiele osób długo czekało na te grę ale tłumaczenie odjebania takiej maniany to dramat, gdzieś kilka miesięcy temu czytałem shitpost ze gra absolutnie chujowo dziala na konsolach i jest sraka w CD Red ale udaja ze wszystko fajnie no i voila
taki RDR2 trzymał te 30 i jak w Saint spadało do 26~ to było tu odczuwalne, a tu chuj 17 podczas strzelaniny z 3 przeciwnikami
dramat
gra robiona 7 lat, 2 lata temu pokazywana na konsolach starej generacji, gra ktora nie posiada łatek ulepszających jej jakość do obecnej generacji [i poczekać trzeba bedzie na nie chyba rok], a tu dalej pierdolenie, ze nie no 17 fps normalnie bo przeciez konsole stare gówno
ja rozumiem, ze wiele osób długo czekało na te grę ale tłumaczenie odjebania takiej maniany to dramat, gdzieś kilka miesięcy temu czytałem shitpost ze gra absolutnie chujowo dziala na konsolach i jest sraka w CD Red ale udaja ze wszystko fajnie no i voila
taki RDR2 trzymał te 30 i jak w Saint spadało do 26~ to było tu odczuwalne, a tu chuj 17 podczas strzelaniny z 3 przeciwnikami