Paluch - Nadciśnienie (2020)
Re: Paluch - Nadciśnienie (27.11.2020) [Zapowiedź]
Sam nie wiem Panowie co myśleć o tych numerach, które zostały jak narazie wypuszczone.Z jednej strony nowy producent, bity dosyć dobre, fajnie to brzmi, a z drugiej strony chyba już ten sam Paluch nie zmieniający się od jakiegoś czasu czyli cały czas poprawny.
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
- przedszkolanek
a nie słyszysz ile tam się dzieje wokalnie i w podbitkach?
Dodano po 5 godzinach 32 minutach 33 sekundach:
przesłanie od bortwicka, więcej info w szamce
Dodano po 5 godzinach 32 minutach 33 sekundach:
przesłanie od bortwicka, więcej info w szamce
Drodzy forumowicze. Jestem dumny, że moja forumowa droga kończy się w momencie, kiedy Łukasz wypuszcza jeden z absolutnie najlepszych albumów w swojej karierze. Album, po którym zdanie na jego temat zmienią nawet najbardziej zagorzali przeciwnicy. Album, na którym Paluch odnalazł się na nowo, wszedł na kolejny level i zaserwował nam prawdziwą muzyczną ucztę. Ta płyta i ten temat podsumowuje forumową działalność Bortwicka. To ostatni założony przez legendarnego użytkownika wątek, który raz na zawsze zmieni opinie forum o Szefie Syntetycznej Mafii. Za 30 minut premiera, po której zmieni się wasze postrzeganie rzeczywistości. Rzeczywistości tworzonej przez piątkowskiego króla.
- gonny_trebor
- Moderator
w tym samym momencie co daveyo
wciąż brak podejrzeń
ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #108 - Sampel
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
- przedszkolanek
Dodano po 1 godzinie 32 minutach 3 sekundach:
przesłuchane po łebkach i nie pamiętam kiedy się tak dobrze bawiłem przy płycie palucha, jak wychodził czerwony dywan nie przypuszczałem, że da radę jeszcze wejść na taki poziom, poza singlami czwarta kawa fajna, końcówka dość zaskakująca
dodatkowe przesłanie od bortwicka
BOR4LIFEKurde, bardzo mocny album. Nie ma jakichś bangerów pokroju Szamana, ale Cztery Kostki Lodu jeśli wypuści klip mają potencjał na multimilionowe wyświetlenia, natomiast ogólny poziom numerów jest wysoki.
Bardzo przyjemnie się słucha tego albumu jako całości i jak ktoś zarzucał Paluchowi monotonność to na pewno znajdzie tutaj odskocznię i coś nowego. Ja jestem zadowolony, najlepszy album od OKO. I nawet ten storytelling nieźle poskładany.
I w bonusowym tracku jest wsparcie dla homo
''ich nie obchodzi że kochasz inaczej''
miły akcent
No posłuchaj byku i oceń
ten bonus track Pranie Bani jest trochę populistyczny ale aż takiego przypału nie ma. A skit i storytelling nawet śmieszne. a poza tym spoko. ładnie siedzi album po kolejnych odsłuchach
Haha, skończy sie tak że ciebie beda podejrzewali o prowadzenie Daveyo i Bortwicka
BOR4LIFE
żeby tylko kurwa te swny wszystkie przesłuchały i wtedy skomentowały i inne Bolo chujomolo musicie ich tam zachęcać Belmondo to by z pałą w ręku słuchali co za czasy
Propsują typy Palucha tylko wstydza sie wychylić pojebane forum piszą mi na PW wspierają
Racja
więcej info w szamce
jak będę miał ochotę to tak
Ostatnio zmieniony 27 lis 2020, 1:40 przez przedszkolanek, łącznie zmieniany 1 raz.
@przedszkolanek co ty kurwa jakiś chłopiec na posyłki jesteś, że będziesz każdy pierd jakiegoś pajaca wstawiał, bo ci na PW wysłał?
no właśnie chyba jasne jest, że jak ktoś dostaje bana to ma wypierdalać. Jaki jest sens, żeby jego wypowiedzi umieszczać na forum?
no właśnie chyba jasne jest, że jak ktoś dostaje bana to ma wypierdalać. Jaki jest sens, żeby jego wypowiedzi umieszczać na forum?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Chyba pierwsza płyta Palucha, którą się jaram. Zajebiste bity, takie drip drip drip, Paluch mniej napięty i fajna minimalistyczna okładka
Re: Paluch - Nadciśnienie (2020)
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:15 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Po Czerwonym Dywanie nie spodziewałem się tendencji wzrostowej u Paluszka, ale jestem mile zaskoczony po paru odsłuchach. Dla mnie top3 kawałków to: Normalnie Nie, Cztery kostki lodu i Wszystko nowe. Najlepsze 3 bity i słychać zabawę intonacją i fajnie poskładane to jest
Najczęściej używane słowa na płycie to: ByczQ i Flex beka
Najczęściej używane słowa na płycie to: ByczQ i Flex beka
- Moltisanti
Jestem w połowie i jak nie kręcicie zbiorowego prowo to jest bardzo mocno skonfundowany
Sprawdziłem, typowy paluch więc kto lubi jego pierdololo to się odnajdzie, ja może wrócę czasem do numeru Wszystko Nowe, bo fajny bit tam Kubi wysmażył
Kocham, pozdrawiam
- benzoabuser
- Zbanowany
zajebisty krążek
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Parę kawałków na tak, ale generalnie dupy nie urywa.
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Young Veterans już nie istnieje, Carson robi bity tylko solo.enjoy1g pisze: ↑27 lis 2020, 9:21 Fajny początek płyty który nawet napawał mnie myślą, że może zbliży się to do poziomu do Ostatniego Krzyku Osiedla, ale późniejsze tracki skutecznie zniszczyły nadzieje. Nudy, nudy i jeszcze raz nudy zarówno producencko (Kto to jest Deemz i dlaczego ma tag który brzmi jakby nagrał go ktoś pokroju Mr Polska) jak i Paluszkowo. Niech paluch płaci grubą pengę Young Veterans i robi z nimi płyty bo na ten moment nie widzę innej opcji na nagranie ciekawej płyty.
-
pawoleh666
- Zbanowany
ten album to totalny wysryw
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
- Rozpierdalator
Spoko płytka, można posłuchać bez bólu. Nawet wrócę
Jestem na nie. Nic mnie nie zaciekawiło, nic mnie nie zniesmaczyło. Ładne bity, tekstowo nuda, jakieś banery, raczej nie będę wracał.
"Deemz ma ten sos" właśnie trafił do top1 producer tagów w Polsce 
Siemano, stolica WWA, a nie Waszyngton,
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
Chyba mamy kandydata na najsłabsza płytę Palucha w jego dotychczasowej dyskografii, totalnie nudna płyta zrobiona na siłę, cały album wejdzie jednym uchem a wyjdzie drugim. Kompletnie żadnego wersu nie pamiętam oraz nie mogę wskazać najmocniejszego momentu tego albumu. Jeśli chodzi o single to znośny jest ten o nazwie Potrzeby (stopa bas) z niesinglowych rzeczy to track Czwarta Kawa od biedy może być.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop