Tede - Trzyha: Hajs Hajs Hajs (2003)
Re: Tede - Trzyha: Hajs Hajs Hajs (2003)
- przedszkolanek
Odpowiem ci tylko raz, bo ktoś taki jak ty nie zasługuje na moją większą uwagę, po twoich słowach musiałem iść się zrzygać więc w końcu mogę odpisać na ten bełkot.
Smutny fakt, niewątpliwie @daveyo nie zmieściłbyś mi się na biurko
Smutny fakt, niewątpliwie @daveyo nie zmieściłbyś mi się na biurko
Biere ten winyl. Calej plyty nie lubie. Wole wersje demo dostepna w internetach. Ale kilka zajebistych numerow tam jest no i pieknie wygladaja te woski.
- filipthekiddo
niech świniak lepiej ogarnie ten album na spotify
jakby tam poszła selekcja do 1cd to byłby mój top5 w polskim rapie, z drugiej strony być może uciekłby ten melanżowo-fristajlowy charakter
dawno nie słuchałem ze względu na
i ostatnio jak wróciłem to niektóre tracki to jest kurwa magia
<3
dawno nie słuchałem ze względu na
Spoiler

i ostatnio jak wróciłem to niektóre tracki to jest kurwa magia
<3
- mazerunner
Apropos dema to jedyny materiał Tedego jaki jestem w stanie bez skipu puścić, żeby leciał w kółko. Fakt, słaba jakość, ale dla mnie to dodaje takiego surowszego klimatu, Tedzik bardziej z jajem nawija no i o wiele spójniejszy materiał (no przy 2cd się tak nie dało). Do tego niektóre kawałki na innych instrumentalach np. Zamykam to i Komercyjny rap
. Szkoda, że Tany nie wyszły w całości
Wiadomo skąd i kiedy ta wersja demo wyciekła? Zawsze mnie to ciekawiło.
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
- sugarhill_notausgang
W trakcie nagrywania pewnie już zmieniła się koncepcja, nowe pomysły na stylistykę utworów i nagrał na nowo nie tylko te co stracił, ale od razu machnął większość. A to co udało się odzyskać lub zostało w starych wersjach Tede sam puścił do netu jeszcze w 2003Straciłem całą płytę kurwa, straszne/
nagram ją jeszcze raz morda zawsze (...)/
Tede - mój HDD zrobił "skasuj"/
trzeba dziesięć kawałków dograć.../
Dobra, zrobię to! Dam radę, morda!
chyba powinę, top3 w dyskografii Tedeusza. najlepsze bengery w tamtych latach. ta jego nonszalancja i bezczelność, ta piękna przewózka w amerykańskim stylu, a do tego warsztat, poczucie humoru i lekkość w składaniu. złote czasy Pana Jacka.
- sugarhill_notausgang
No to jest być może najlepsza płyta Tede jaką nagrał w życiu. Tam jest 30 numerów, z czego mi osobiście 4 nie siadają, a reszta na pamięć. Tzn. głównie uważałbym ją za najlepsza włąśnie dlatego, że jest taka długa a przez 2 CD gdzie na każdym masz 15 numerów trzymać tak kozacki poziom to jest osiągnięcie. A pamiętajmy, że w tym samym roku puścił jeszcze nielegal BUHHA - sam o tym nielegalu mówił, że to "trzecie brakujące H" w układzie HHH = 3 CD.
Szczyt formy.
Chciałem tu wrzucić jak Tede z ekipą Gib Gibonów, m.in. Borixonem jedzie numer "F.I.O.D.O.R." na jakimś amerykańskim instrumentalu na festiwalu w Opolu (a może to nie było Opole tylko inne miasto, scena na bank stała gdzieś w centrum miasta) i tam zamiast trzeciej zwrotki zaczyna jechać freestyle, ale to było kozackie, nonszalancja, styl, flow, ech były czasy. Na bank to widziałem w necie zripowane chyba z VIVA Polska ale nie mogę znaleźć już tego.
Szczyt formy.
Chciałem tu wrzucić jak Tede z ekipą Gib Gibonów, m.in. Borixonem jedzie numer "F.I.O.D.O.R." na jakimś amerykańskim instrumentalu na festiwalu w Opolu (a może to nie było Opole tylko inne miasto, scena na bank stała gdzieś w centrum miasta) i tam zamiast trzeciej zwrotki zaczyna jechać freestyle, ale to było kozackie, nonszalancja, styl, flow, ech były czasy. Na bank to widziałem w necie zripowane chyba z VIVA Polska ale nie mogę znaleźć już tego.
Bo to był freestyle-reakcja na środkowy palec od jakiegoś typka pod sceną
- sugarhill_notausgang
Pokazałeś zupełnie co innego, ale luz, ja znalazłem to o co mi chodziło, "Morda" i "F.I.O.D.O.R." live, Morda na żywych instrumentach, Fiodor na beacie z albumu
https://vimeo.com/25622561
21:40 się zaczyna
nie ma Borixona ale jest Kiełbasa
freestylu też nie ma, tylko ta zwrotka brzmi jak na wolno, BTW jestem przekonany, że na HHH jest kilka zwrotek jechanych w studiu na wolno a na płycie brzmią jak pisanki
https://vimeo.com/25622561
21:40 się zaczyna
nie ma Borixona ale jest Kiełbasa
-
MalinowyJogurt
Piękna płyta, baunsuj ze mną baunsuj z nami schlani jako gib gibon znaniiiii
Trzecie CD w reedycji to wersja demo albumu:
Mam nadzieje że i demo zostało dobrze potraktowane podczas reedycji, a nie że tylko wytłoczyli MP3 z neta.
Spoiler
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
coś mi świta, że w książeczce czy tam trackliście "Sportu" było wyszczególnione, które zwrotki były na free (na pewno "odcinam się", zwrotka z "drina" o tanczeniu na stole i cośtam jeszcze), wiec na hhh pewnie tez takie sąsugarhill_notausgang pisze: ↑21 paź 2020, 13:09 BTW jestem przekonany, że na HHH jest kilka zwrotek jechanych w studiu na wolno a na płycie brzmią jak pisanki
- sugarhill_notausgang
Warszafski Walczyk też zaczyna się od free. Tak jak mówisz, we wkładce jak w numerze był tekst to było napisane txt: tede, a jak freestyle to wtedy spontan: tede
@zuperhero przezabawny ten mem z pieskiem
Czytam was dalej i "nonszalancja" jakie ładne słowo.
Czytam was dalej i "nonszalancja" jakie ładne słowo.
-
dziejaszek
Jeszcze "Zawieszka" cała na wolno ("a co ty myślałaś, że co to jest, tekst?")jajca pisze: ↑24 lis 2020, 9:46coś mi świta, że w książeczce czy tam trackliście "Sportu" było wyszczególnione, które zwrotki były na free (na pewno "odcinam się", zwrotka z "drina" o tanczeniu na stole i cośtam jeszcze), wiec na hhh pewnie tez takie sąsugarhill_notausgang pisze: ↑21 paź 2020, 13:09 BTW jestem przekonany, że na HHH jest kilka zwrotek jechanych w studiu na wolno a na płycie brzmią jak pisanki