Kabe - Mowgli (2020)
- przedszkolanek
Re: Kabe - Mowgli (2020)
Przeciętny album nie bede wracał. Lirycznie dno
mocno się zawiodłem niestety
Pezet i kaz spoko gościnki, hemp gru dramat
Jak odpowiednio przestawicie litery z tytułu albumu i dodacie/usuniecie kilka wyjdzie wam Kabe - Gówno co jest idealnym podsumowaniem tego wydawnictwa
boze Kizo jak zanizyl loty plyty 
Mi tam siedzi ten album, lirycznie nic szczególnego, ale fajne melodyjne refreny, są bangery, krótkie numery więc całość szybko zlatuje i nie nudzi.
-
encrenoire
Ostatnio zmieniony 19 mar 2021, 16:15 przez encrenoire, łącznie zmieniany 1 raz.
kabe to sitek 2.0, za dwa lata już nikt o nim nie będzie pamiętał
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
no nie bardzo bo kabe jedzie z tematem kiedy jest na niego hype, a sitek przespał ten okres
dobra płyta na dobrych kurwa bitach. nowoczesnej ulicy w takim wydaniu zdecydowanie przyklaskuję.
za sprawą tej płyty przekonałem się do Kabe już w 100%. bije z niej super energia, unikalna wręcz patrząc na nasze podwórko. idealny balans między bengerami, a spokojniejszymi i bardziej refleksyjnymi wałkami, ciekawi goście (oprócz Kizo) i przede wszystkim przekozacka produkcja Opiata. na dobrym sprzęcie brzmi to naprawdę konkretnie, obojętne czy mówimy o tych trapowych czy bardziej drillowych wygrzewkach. jest przestrzeń i głębia w bitach, bardzo porządny mix i master za co duży props, bo ostatnio różnie z tym bywa na tych nowoczesnych projektach. co do samego Kabe, to w zasadzie ma prawie wszystko; jest melodyjny, charyzmatyczny, kombinuje z flow i akcentowaniem, płynnie i z lekkością siada na każdym bicie, ma delivery i dobrą emisję głosu, a do tego naturalnie brzmiące francuskie wstawki, które dla mnie są jednak atutem i lubię ten sznycik. brakuje niestety dobrego pióra, ale ja też szczerze mówiąc po płycie w takiej stylistyce i w takim duchu nie oczekuję jakichś wielkich treści. wystarczą mi fajne, ciekawe zbitki, proste, ale celne linijki, pewność w głosie i flow i bujające, jakościowe biciwa, a to właśnie otrzymałem na tym krążku i z przyjemnością przesłuchuję sobie Mowgliego już z dziesiąty raz co najmniej.
najlepiej wchodzą Sukces (potężne otwarcie płyty, jedno z lepszych w tym roku), Wczoraj (świetny refren!), Block, Nad Ranem i FEFE.
do wyjebania tylko kawałek Euro.
za sprawą tej płyty przekonałem się do Kabe już w 100%. bije z niej super energia, unikalna wręcz patrząc na nasze podwórko. idealny balans między bengerami, a spokojniejszymi i bardziej refleksyjnymi wałkami, ciekawi goście (oprócz Kizo) i przede wszystkim przekozacka produkcja Opiata. na dobrym sprzęcie brzmi to naprawdę konkretnie, obojętne czy mówimy o tych trapowych czy bardziej drillowych wygrzewkach. jest przestrzeń i głębia w bitach, bardzo porządny mix i master za co duży props, bo ostatnio różnie z tym bywa na tych nowoczesnych projektach. co do samego Kabe, to w zasadzie ma prawie wszystko; jest melodyjny, charyzmatyczny, kombinuje z flow i akcentowaniem, płynnie i z lekkością siada na każdym bicie, ma delivery i dobrą emisję głosu, a do tego naturalnie brzmiące francuskie wstawki, które dla mnie są jednak atutem i lubię ten sznycik. brakuje niestety dobrego pióra, ale ja też szczerze mówiąc po płycie w takiej stylistyce i w takim duchu nie oczekuję jakichś wielkich treści. wystarczą mi fajne, ciekawe zbitki, proste, ale celne linijki, pewność w głosie i flow i bujające, jakościowe biciwa, a to właśnie otrzymałem na tym krążku i z przyjemnością przesłuchuję sobie Mowgliego już z dziesiąty raz co najmniej.
najlepiej wchodzą Sukces (potężne otwarcie płyty, jedno z lepszych w tym roku), Wczoraj (świetny refren!), Block, Nad Ranem i FEFE.
do wyjebania tylko kawałek Euro.
euro wlasnie bandzer z tym biciorem
ale generalnei z tego mozna byloby ulepic epke i bylby znosny albumik
ale generalnei z tego mozna byloby ulepic epke i bylby znosny albumik
Klipon
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
ale auto diss w klipie 
Ładny beat, ale sam kawałek to poziom ostatnich solówek Onara.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
ja jestem mega zdziwiony, że kabe kozak żadna niespodzianka, ale onar fajnie, pezet super i nawet nir nawija jakby pytał czy już dosyć wersów na tę reklamę, bo ani jednego więcej nie ma siły
chłopaki się spięli na gościnkę u topowego gracza i fajnie
chłopaki się spięli na gościnkę u topowego gracza i fajnie
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
- mlody jelcz
- zielony skurwiel
odsłuchałem całą tę płytkę, nic wybitnego, ale buja głowę wiec chyba efekt zamierzony
na ciebie mówią samosieja a na mnie zielony skurwiel