VNM - EXIT2020 (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

moxxi

Re: VNM - EXIT2020 (11.12.2020) [Zapowiedź]

Post autor: moxxi »

Już wiem, że było warto zamówić preorder w ciemno. Zreszta... V zawsze ogień, wyżej niż pierwsza liga.
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

Krynew pisze: 15 lis 2020, 21:05 Mi to się podoba jako utwór bez wgłębiania się w tekst, bo po prostu lubię V w takiej formie. Natomiast jak już się w tekst wsłuchać to jedno wielkie xD i jeszcze ta wrzutka, że tym razem będzie szedł głosować
Podbijam, posłuchałem w tyle zanim przeczytałem forumek i stwierdziłem, że może i nie ma replay value, ale jest to całkiem fajne. Jak się człowiek nie wczuwa to ujdzie xd
Denar

Post autor: Denar »

ether pisze: 15 lis 2020, 22:12
Denar pisze: 28 paź 2020, 23:03
jajca pisze: 24 paź 2020, 10:02 "chuj w ulu/ciul, chuju"
:bowdown:
Najlepsze podsumowanie kariery VNMa. Wstyd mi że kiedyś byłem sajko.
Najlepsze podsumowanie, że jesteś dzbanem, ten rym jest spoko. Właściwie to na pierwszy rzut oka lepiej wygląda na papierze niż przy pierwszym odsłuchu, gdzie faktycznie wydawał się z pierwszego wrażenia taki 'meh'
Wolę być dzbanem który uważa że spoko rym to
Racja po prostu jestem nowym pyskiem
Robię tę misję w moim gronie jak Tyskie

niż jakąś typową, słabą braggą VNM-a którą można się było jarać co najwyżej w okresie buntu
Awatar użytkownika
widzeszalenstwo

Post autor: widzeszalenstwo »

Ale żeś dał dojebany przykład loooo
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Od pogoni za bitem człowiek sam zadyszki dostaje słuchając. Aż ma się ochotę powiedzieć VNM-owi żeby zwolnił, że to nie wyścig przecież.

Tekstowo o wszystkim i o niczym - lepiej by to wyszło, gdyby trzymał się jednego tematu. Beka z niegłosowania i późniejszego płaczu, że rząd chujowy, ale chociaż wnioski jakieś z tego wyciągnął.

Lepiej niż poprzedni singiel, ale dalej nic specjalnego, przez gonitwę za bitem odsłuch jest tak męczący jakbym sam tak biegl za bitem.
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

moody pisze: 15 lis 2020, 21:07 no nie jest to niby tragiczne, ale dalej za duzo tresci, nic sie ten vnm nie uczy na swoich bledach. nie moze byc tak, ze wszystkie zwrotki tworza jakas fabularna calosc, maja sens, jest do cholery 2020 - tu trzeba przykurwic jakims gucci i monclerem, poakcentowac wersy na EJ, EJ, po chwili cos o smutku, a dwie linijki dalej pierdolic jakies kocopoly na jeszcze calkiem inny temat, tak zeby kawalek byl o wszystkim i o niczym, takie cos nabija wyswietlenia na domowkach
prawda została powiedziana
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
szymon0791

Post autor: szymon0791 »

moody pisze: 15 lis 2020, 21:07 no nie jest to niby tragiczne, ale dalej za duzo tresci, nic sie ten vnm nie uczy na swoich bledach. nie moze byc tak, ze wszystkie zwrotki tworza jakas fabularna calosc, maja sens, jest do cholery 2020 - tu trzeba przykurwic jakims gucci i monclerem, poakcentowac wersy na EJ, EJ, po chwili cos o smutku, a dwie linijki dalej pierdolic jakies kocopoly na jeszcze calkiem inny temat, tak zeby kawalek byl o wszystkim i o niczym, takie cos nabija wyswietlenia na domowkach
Jak rap ma teraz na czymś takim polegać to wolę słuchać VNMa.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

wszystko by się udało, gdyby nie te niuskulowe dzieciaki i ten ich głupi kundel
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Post autor: Suseł »

Jezu, jak się cieszę, że kiedyś na domówkach wywietlenia nabijało np. Drin za drinem - no ale to BYLY INNE CZASY i nikomu nie przeszkadzało, że utwór jest spójny, wększość linijek ma jakiś sens i zawarta jest w nich prosta historia o najebce. A to, co napisał moody, pokazuje, że dzieciaki są tak przebodźcowane, że nie są w stanie skupić się na 3 minuty (i trudno je o to winić).
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Awatar użytkownika
baqlashan

po huj się skupiać na tekście numeru podczas domówki?
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Warto ćwiczyć w każdych warunkach, żeby nie być baranem, którego przerasta zrozumienie dwóch wersów, w których nie pojawią się okrzyk EJ i jakaś znana marka.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

jak przeczytałem twój post rano, to myślałem, że sb żartujesz z zamkniętych głów i podajesz drin za drinem jako przykład tego, że pierdolenie o prehistorycznych cudownych tekstach to głupota

ale teraz widzę, że ty serio podajesz drin za drinem jako przykład tekstu, który a) ma jakiś sens b) jest w nim zawarta spójna historia b) wymaga od odbiorcy skupienia c) pozwala podzielić słuchaczy na mądrych, którzy są go w stanie zrozumieć i głupich, którzy nie umieją

rozjebane :lol: :lol: :lol:
Spoiler
a ona najebana tańczyła na stole
a my napierdoleni o żesz kurwa ja pierdolę
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

Magiera super, ale Fau leci tak samo od lat, nic nie zmienił w nawijce, we flow, a że rymy obecnie pisze słabe, niezapamiętywalne, to o jakimkolwiek repeat value nie może być mowy. ale też nie jest jakoś tragicznie, żeby nie było.
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

Suseł pisze:Warto ćwiczyć w każdych warunkach, żeby nie być baranem, którego przerasta zrozumienie dwóch wersów, w których nie pojawią się okrzyk EJ i jakaś znana marka.
I tak między fajnymi laskami, które ktoś obok zaczyna już bajerować, a pijącymi alko i wydurniajacymi się kumplami siedzi sobie taki smutny koleś na imprezie i z pełną powagą na twarzy wsłuchuje się w tekst nowego kawałka VNMa, który przypadkiem wleciał na playliscie ze Spotifaya.

Bareja by się nie powstydził.
Awatar użytkownika
baqlashan

Suseł pisze: 18 lis 2020, 9:02 Warto ćwiczyć w każdych warunkach, żeby nie być baranem, którego przerasta zrozumienie dwóch wersów, w których nie pojawią się okrzyk EJ i jakaś znana marka.

oho
ocznik

Post autor: ocznik »

jeszcze w pewnym momencie ucisza wszystkich i mówi "słuchajcie, kurwa teraz jest ten moment, słuchajcie jak rozpierdolił tutaj podwójnym, jaaa pierdooole"
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

powinienem zostac doceniony za to ze od LAT mowie o gonieniu za bitem i innych mankamentach (delikatnie pwiedziane) vnma a dopiero o niedawna forumowicze tez zaczeli to zauwazac
wyprzedzilem foruming o 10 lat elo

A teraz sprawdze singiel.

EDIT: ja pierdole, poziom wyjebania w to jaki bit leci w sluchawkach vnma przy nagrywaniu osiagnelo autonomie, tfuuuu apogeum
do tego chujowy tekst, a jeszcze bardziej chujowe jest to w jaki sposob on jest napisany
ktos kto kurwa nie slucha rapu moglby tutaj rymow nie wylapac i pomyslec ze ten zacpany scarface leci bialym wierszem
Ostatnio zmieniony 20 lis 2020, 11:50 przez 2rzyn, łącznie zmieniany 2 razy.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

domówka na której ktoś puszcza vnma to się chyba stypa nazywa
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

scarz pisze: 18 lis 2020, 10:20
Suseł pisze:Warto ćwiczyć w każdych warunkach, żeby nie być baranem, którego przerasta zrozumienie dwóch wersów, w których nie pojawią się okrzyk EJ i jakaś znana marka.
I tak między fajnymi laskami, które ktoś obok zaczyna już bajerować, a pijącymi alko i wydurniajacymi się kumplami siedzi sobie taki smutny koleś na imprezie i z pełną powagą na twarzy wsłuchuje się w tekst nowego kawałka VNMa, który przypadkiem wleciał na playliscie ze Spotifaya.

Bareja by się nie powstydził.
Spoko, i tak nie wychodzę z domu. VNM też nie słucham.

Dodano po 5 minutach 24 sekundach:
aleksy pisze: 18 lis 2020, 10:04 jak przeczytałem twój post rano, to myślałem, że sb żartujesz z zamkniętych głów i podajesz drin za drinem jako przykład tego, że pierdolenie o prehistorycznych cudownych tekstach to głupota

ale teraz widzę, że ty serio podajesz drin za drinem jako przykład tekstu, który a) ma jakiś sens b) jest w nim zawarta spójna historia b) wymaga od odbiorcy skupienia c) pozwala podzielić słuchaczy na mądrych, którzy są go w stanie zrozumieć i głupich, którzy nie umieją

rozjebane :lol: :lol: :lol:
Spoiler
a ona najebana tańczyła na stole
a my napierdoleni o żesz kurwa ja pierdolę
Przecież te dwa wersy mają więcej treści niż dyskografia tych njuskulowych asuw XD. A historia zawarta w Drin za drinem (czyli idziemy chlać do hotelu) i tak jest poza zasięgiem Young Kogoś tam, który nie umie złożyć dwóch wynikających z siebie linijek, tylko rzuca przypadkowe słowa (np. Szpaku). Od odbiorców, którzy przyzwyczajeni są do zwrotek, o których pisał moody (EJ, coś o smutku, coś wesołego, marka, gęg, skruuu), ten słynny odbiór utworu, który przez kilka minut krąży wokół jednego tematu, może wymagać jakiegoś skupienia.
bsergio

Post autor: bsergio »

My słuchaliśmy zawsze fała dla beki na melanżach, nie ma nic bardziej uroczego niż wczuty fał próbujący zrobić klimat

booo padał graaad, padał padał graaad, a do tego raz po raaaz zawiał halny wiaaatr

przed koncertem smirnoff, ja bede pił go

Takich onelinerów melanżowych to on ma setki, tylko chyba nie całkiem taki odbiór planował
ODPOWIEDZ