VNM - EXIT2020 (2021)
Re: VNM - EXIT2020 (11.12.2020) [Zapowiedź]
Już wiem, że było warto zamówić preorder w ciemno. Zreszta... V zawsze ogień, wyżej niż pierwsza liga.
-
MalinowyJogurt
Podbijam, posłuchałem w tyle zanim przeczytałem forumek i stwierdziłem, że może i nie ma replay value, ale jest to całkiem fajne. Jak się człowiek nie wczuwa to ujdzie xd
Wolę być dzbanem który uważa że spoko rym to
Racja po prostu jestem nowym pyskiem
Robię tę misję w moim gronie jak Tyskie
niż jakąś typową, słabą braggą VNM-a którą można się było jarać co najwyżej w okresie buntu
- widzeszalenstwo
Ale żeś dał dojebany przykład loooo
Od pogoni za bitem człowiek sam zadyszki dostaje słuchając. Aż ma się ochotę powiedzieć VNM-owi żeby zwolnił, że to nie wyścig przecież.
Tekstowo o wszystkim i o niczym - lepiej by to wyszło, gdyby trzymał się jednego tematu. Beka z niegłosowania i późniejszego płaczu, że rząd chujowy, ale chociaż wnioski jakieś z tego wyciągnął.
Lepiej niż poprzedni singiel, ale dalej nic specjalnego, przez gonitwę za bitem odsłuch jest tak męczący jakbym sam tak biegl za bitem.
Tekstowo o wszystkim i o niczym - lepiej by to wyszło, gdyby trzymał się jednego tematu. Beka z niegłosowania i późniejszego płaczu, że rząd chujowy, ale chociaż wnioski jakieś z tego wyciągnął.
Lepiej niż poprzedni singiel, ale dalej nic specjalnego, przez gonitwę za bitem odsłuch jest tak męczący jakbym sam tak biegl za bitem.
prawda została powiedzianamoody pisze: ↑15 lis 2020, 21:07 no nie jest to niby tragiczne, ale dalej za duzo tresci, nic sie ten vnm nie uczy na swoich bledach. nie moze byc tak, ze wszystkie zwrotki tworza jakas fabularna calosc, maja sens, jest do cholery 2020 - tu trzeba przykurwic jakims gucci i monclerem, poakcentowac wersy na EJ, EJ, po chwili cos o smutku, a dwie linijki dalej pierdolic jakies kocopoly na jeszcze calkiem inny temat, tak zeby kawalek byl o wszystkim i o niczym, takie cos nabija wyswietlenia na domowkach
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
-
szymon0791
Jak rap ma teraz na czymś takim polegać to wolę słuchać VNMa.moody pisze: ↑15 lis 2020, 21:07 no nie jest to niby tragiczne, ale dalej za duzo tresci, nic sie ten vnm nie uczy na swoich bledach. nie moze byc tak, ze wszystkie zwrotki tworza jakas fabularna calosc, maja sens, jest do cholery 2020 - tu trzeba przykurwic jakims gucci i monclerem, poakcentowac wersy na EJ, EJ, po chwili cos o smutku, a dwie linijki dalej pierdolic jakies kocopoly na jeszcze calkiem inny temat, tak zeby kawalek byl o wszystkim i o niczym, takie cos nabija wyswietlenia na domowkach
wszystko by się udało, gdyby nie te niuskulowe dzieciaki i ten ich głupi kundel
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Jezu, jak się cieszę, że kiedyś na domówkach wywietlenia nabijało np. Drin za drinem - no ale to BYLY INNE CZASY i nikomu nie przeszkadzało, że utwór jest spójny, wększość linijek ma jakiś sens i zawarta jest w nich prosta historia o najebce. A to, co napisał moody, pokazuje, że dzieciaki są tak przebodźcowane, że nie są w stanie skupić się na 3 minuty (i trudno je o to winić).moody pisze: ↑15 lis 2020, 21:07 no nie jest to niby tragiczne, ale dalej za duzo tresci, nic sie ten vnm nie uczy na swoich bledach. nie moze byc tak, ze wszystkie zwrotki tworza jakas fabularna calosc, maja sens, jest do cholery 2020 - tu trzeba przykurwic jakims gucci i monclerem, poakcentowac wersy na EJ, EJ, po chwili cos o smutku, a dwie linijki dalej pierdolic jakies kocopoly na jeszcze calkiem inny temat, tak zeby kawalek byl o wszystkim i o niczym, takie cos nabija wyswietlenia na domowkach
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
po huj się skupiać na tekście numeru podczas domówki?
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
Warto ćwiczyć w każdych warunkach, żeby nie być baranem, którego przerasta zrozumienie dwóch wersów, w których nie pojawią się okrzyk EJ i jakaś znana marka.
jak przeczytałem twój post rano, to myślałem, że sb żartujesz z zamkniętych głów i podajesz drin za drinem jako przykład tego, że pierdolenie o prehistorycznych cudownych tekstach to głupota
ale teraz widzę, że ty serio podajesz drin za drinem jako przykład tekstu, który a) ma jakiś sens b) jest w nim zawarta spójna historia b) wymaga od odbiorcy skupienia c) pozwala podzielić słuchaczy na mądrych, którzy są go w stanie zrozumieć i głupich, którzy nie umieją
rozjebane

ale teraz widzę, że ty serio podajesz drin za drinem jako przykład tekstu, który a) ma jakiś sens b) jest w nim zawarta spójna historia b) wymaga od odbiorcy skupienia c) pozwala podzielić słuchaczy na mądrych, którzy są go w stanie zrozumieć i głupich, którzy nie umieją
rozjebane
Spoiler
a ona najebana tańczyła na stole
a my napierdoleni o żesz kurwa ja pierdolę
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
Magiera super, ale Fau leci tak samo od lat, nic nie zmienił w nawijce, we flow, a że rymy obecnie pisze słabe, niezapamiętywalne, to o jakimkolwiek repeat value nie może być mowy. ale też nie jest jakoś tragicznie, żeby nie było.
I tak między fajnymi laskami, które ktoś obok zaczyna już bajerować, a pijącymi alko i wydurniajacymi się kumplami siedzi sobie taki smutny koleś na imprezie i z pełną powagą na twarzy wsłuchuje się w tekst nowego kawałka VNMa, który przypadkiem wleciał na playliscie ze Spotifaya.Suseł pisze:Warto ćwiczyć w każdych warunkach, żeby nie być baranem, którego przerasta zrozumienie dwóch wersów, w których nie pojawią się okrzyk EJ i jakaś znana marka.
Bareja by się nie powstydził.
oho
jeszcze w pewnym momencie ucisza wszystkich i mówi "słuchajcie, kurwa teraz jest ten moment, słuchajcie jak rozpierdolił tutaj podwójnym, jaaa pierdooole"
powinienem zostac doceniony za to ze od LAT mowie o gonieniu za bitem i innych mankamentach (delikatnie pwiedziane) vnma a dopiero o niedawna forumowicze tez zaczeli to zauwazac
wyprzedzilem foruming o 10 lat elo
A teraz sprawdze singiel.
EDIT: ja pierdole, poziom wyjebania w to jaki bit leci w sluchawkach vnma przy nagrywaniu osiagnelo autonomie, tfuuuu apogeum
do tego chujowy tekst, a jeszcze bardziej chujowe jest to w jaki sposob on jest napisany
ktos kto kurwa nie slucha rapu moglby tutaj rymow nie wylapac i pomyslec ze ten zacpany scarface leci bialym wierszem
wyprzedzilem foruming o 10 lat elo
A teraz sprawdze singiel.
EDIT: ja pierdole, poziom wyjebania w to jaki bit leci w sluchawkach vnma przy nagrywaniu osiagnelo autonomie, tfuuuu apogeum
do tego chujowy tekst, a jeszcze bardziej chujowe jest to w jaki sposob on jest napisany
ktos kto kurwa nie slucha rapu moglby tutaj rymow nie wylapac i pomyslec ze ten zacpany scarface leci bialym wierszem
Ostatnio zmieniony 20 lis 2020, 11:50 przez 2rzyn, łącznie zmieniany 2 razy.
- przedszkolanek
domówka na której ktoś puszcza vnma to się chyba stypa nazywa
Spoko, i tak nie wychodzę z domu. VNM też nie słucham.scarz pisze: ↑18 lis 2020, 10:20I tak między fajnymi laskami, które ktoś obok zaczyna już bajerować, a pijącymi alko i wydurniajacymi się kumplami siedzi sobie taki smutny koleś na imprezie i z pełną powagą na twarzy wsłuchuje się w tekst nowego kawałka VNMa, który przypadkiem wleciał na playliscie ze Spotifaya.Suseł pisze:Warto ćwiczyć w każdych warunkach, żeby nie być baranem, którego przerasta zrozumienie dwóch wersów, w których nie pojawią się okrzyk EJ i jakaś znana marka.
Bareja by się nie powstydził.
Dodano po 5 minutach 24 sekundach:
Przecież te dwa wersy mają więcej treści niż dyskografia tych njuskulowych asuw XD. A historia zawarta w Drin za drinem (czyli idziemy chlać do hotelu) i tak jest poza zasięgiem Young Kogoś tam, który nie umie złożyć dwóch wynikających z siebie linijek, tylko rzuca przypadkowe słowa (np. Szpaku). Od odbiorców, którzy przyzwyczajeni są do zwrotek, o których pisał moody (EJ, coś o smutku, coś wesołego, marka, gęg, skruuu), ten słynny odbiór utworu, który przez kilka minut krąży wokół jednego tematu, może wymagać jakiegoś skupienia.aleksy pisze: ↑18 lis 2020, 10:04 jak przeczytałem twój post rano, to myślałem, że sb żartujesz z zamkniętych głów i podajesz drin za drinem jako przykład tego, że pierdolenie o prehistorycznych cudownych tekstach to głupota
rozjebane![]()
![]()
Spoiler
a ona najebana tańczyła na stole
My słuchaliśmy zawsze fała dla beki na melanżach, nie ma nic bardziej uroczego niż wczuty fał próbujący zrobić klimat
booo padał graaad, padał padał graaad, a do tego raz po raaaz zawiał halny wiaaatr
przed koncertem smirnoff, ja bede pił go
Takich onelinerów melanżowych to on ma setki, tylko chyba nie całkiem taki odbiór planował
booo padał graaad, padał padał graaad, a do tego raz po raaaz zawiał halny wiaaatr
przed koncertem smirnoff, ja bede pił go
Takich onelinerów melanżowych to on ma setki, tylko chyba nie całkiem taki odbiór planował