Fifa

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

MalinowyJogurt

Re: Fifa

Post autor: MalinowyJogurt »

Czy w tej edycji szybkość jest bardzo ważna, czy w końcu można pograć zawodnikami bez 92+ tempa? Pytam, bo za miesiąc wleci Fifa na PS5 i pograłbym jakimś starterem z ligi włoskiej np czymś takim. Na papierze bardzo fajne statystyki i pewnie jakby to był skład z angielskiej to byłby 3x droższy. Tylko właśnie nie wiem czy warto grać takim czy jak wszyscy rzucić się na szybkich murzynów z PL. Docelowo wleciałby jeszcze Dybala, tylko nie wiem czy Dybala w 4-4-2 nie marnowałby się na ŚP? Czy może jakaś inna taktyka w tej edycji jest lepsza? W poprzednich najbardziej lubiłem wąskie 4-1-2-1-2
Spoiler
Obrazek
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

kapec pisze: 03 lis 2020, 7:24 To zamień miejscami Sissoko z Depajem, wtedy on i Semedo mają po 8 zgrania, i na LW nie będziesz musiał się męczyć z holenderską ikoną.
Spoiler
Obrazek
W 451 tylko depay byłby na 8 zgrani, na lw można rashforda
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

@MalinowyJogurt Szybkość jest ważna, ale te wartości są raczej wystarczające. Chociaż tego Eriksena to bym wymienił osobiście, nwm może na Milinkovicia-Savica z jakimś stylem do tempa?
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Jarekk

Post autor: Jarekk »

zalezy na jakiej pozycji, ja np wole grać kims z dobra zwinnoscia, rownowaga, dryblingiem i kontrola piłki niż kims z 90+ tempa i np. 75 dryblingu
DLA ŻANDARMÓW 100% ZNIŻKI, ZAPRASZAM

viewtopic.php?f=31&t=8016
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Pace w tej FIfie ważniejszy niż w 20 czy 19.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
MalinowyJogurt

Może będę w mniejszości, ale zajebista jest ta edycja, jak w poprzednich dwóch odsłonach nie potrafiłem seryjnie wygrywać i miałem ujemny bilans siedząc w 6-7 lidze tak tutaj gra mi się bardzo przyjemnie, trzeba przestać grać ciągle prostopadle piłki trójkątem i trochę pomyśleć, można poklepać, można wypuścić szybkiego murzyna a można równie dobrze wrzucić piłkę na wysokiego napastnika, fajnie wyważona jest te edycja w porównaniu do poprzedniczek. Dobrze, że karty z wysokim overallem, ale bez dużego pace są wreszcie grywalne i taki Immobile strzela u mnie jak na zawołanie i na samym futbinie ma też bodajże 1,40 goli na mecz. A dla Pana Pawła Dybali to osobny bowdown taki jest to piękny zawodnik :bowdown:
W ogóle nie wiem z czego to wynika, ale taki Dybala jak dostanie piłkę jest szybszy niż większość murzynów z 95 pace.
Rzecz która mnie ciekawi - czemu większość graczy gra na wytycznych od YouTuberów? Ktoś tam na początku powiedział, że w tej edycji to tylko granie skrzydłami ma sens i potem widzi się składy z Martialem i Adamą, które kosztują po 300k a ich ocena ogólna wynosi 82, podczas gdy za połowę tej ceny stworzysz porządny skład z innej ligi :lol: Chociaż tutaj po części rozumiem tych co grają nałogowo bo w Anglii więcej kart będzie pod koniec gry, ale jak ktoś gra jak ja 2-3 mecze co dwa dni to jak najbardziej polecam inne ligi, ja sobie pykam 4-3-1-2 i jest super
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Gra ktoś w karierę i jest mi w stanie powiedzieć czy jest tak samo spierdolona jak w 20 czy jest dobrze?
Awatar użytkownika
ELOYELO

Post autor: ELOYELO »

Sporo nowych funkcji dodanych, ale jest kilka bugów po ostatnich łatkach. Transfery zamiast trenerów negocjują łysi goście w tęczowych strojach, juniorzy czasem mają przezroczysty korpus i biegają z czerwoną kartką w łapie, a menago w trakcie meczu stoi przy ławce w pełnym stroju swojej drużyny. Jeśli chodzi o gameplay to jest łatwiej niż rok temu, wyniki innych drużyn są realistyczne (nic na zasadzie drużyn wygrywających ligę bez porażki), ciekawie zmieniono treningi i dodano trochę więcej opcji przy transferach.
Czy masz dwubiegunowość? Nie, mi się wydaje, że nie mam dwubiegunościo... Dobra, ty też wypierdalasz.
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

A dzięki bardzo za odpowiedź, właśnie te drużyny wygrywające każdy mecz w lidze oprócz może 2 remisów i żadnej porażki to była żenada. No i pamiętam że też był problem z drużynami które domyślnie miały ustawione intensywny pressing (City, Liverpool, Lipsk, Atalanta, Ajax itp.) i mimo zmiany tego i tak stamina spierdalala, w 60 minucie cały zespół był już spompowany :lol:
Awatar użytkownika
ELOYELO

W 21 ze staminą wręcz odwrotnie. Na tych nowych treningach tylko czasem więcej tracą, a w meczach dość sporo tylko po szybkiej symulacji (tu kolejny absurd, bo kiedy damy quick sim pod koniec a nasi zawodnicy mają ~80 kondycji to nagle magicznie są wyjebani jak po maratonie :lol: ).
Czy masz dwubiegunowość? Nie, mi się wydaje, że nie mam dwubiegunościo... Dobra, ty też wypierdalasz.
MalinowyJogurt

Za to granie na czas od 80 minuty w jebanym division rivals powinno się ich pieścić prądem no ja pierdole człowiek po pracy odpale fife na 2-3 meczyki i zamiast pograć na luzie to trafia na jakichś maniaków
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 12 lut 2023, 18:36 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

jak kupie teraz edycje ultimate to dostane na start kilka paczek?

nvm coinsy bardziej oplacalne xd
DeDoK

Post autor: DeDoK »

pudelkowa wersja fify normalnie do origin sie przypisuje? bo za 140 ziko jest
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Tak. W środku jest kod do origin.
Swoją drogą, szybko tanieje.
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

Joao Cancelo to najlepszy obrońca w tej grze

zamykam
MalinowyJogurt

A Koulibaly - Manolas to piękna para obrońców, kocham mocno :oops: i dziękuję, że nie są z PL, bo by kosztowali 5x tyle
Awatar użytkownika
Kalom

Post autor: Kalom »

a z kim ich łączysz?
Yoyon

Post autor: Yoyon »

Kto na prawe skrzydło? Obecnie śmigam Bellarabim z sbc, ale już zaczyna mnie wkurwiać ta prawa strona z Bundesligi
Awatar użytkownika
ELOYELO

Lucas Moura, Portu, Lozano. Bale też niezły się wydaje, ale bardziej jako napastnik chyba.
ODPOWIEDZ