Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
genocidegeneral

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: genocidegeneral »

ja pewnie kupię w połowie generacji gdy będzie tańsza, pozbawiona wad wieku dziecięcego i będzie w co na niej grać
jebać tą kurwę
tą o
Obrazek
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

ja chyba sie wstrzymam jeszcze, dla mnie minus to brak kompatybilnosci w grach online z ps4, znaczy nie wiem jak inne, ale np fifka nie pozwoli na gre z ludzmi ktorzy maja ps4, a wieksozsc ziomow raczej nie wymieni teraz nagle sprzetu, a nie widzi mi sie dwoch konsol trzymac

plus obawiam sie jakis wad startowych, a i gry mnie na kolana nie rzucily, takze ogram sobie jeszcze na ps4 i kolo stycznia, albo lutego sie zastanowie
Obrazek
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

genocidegeneral pisze: 09 lis 2020, 10:21 ja pewnie kupię w połowie generacji gdy będzie tańsza, pozbawiona wad wieku dziecięcego i będzie w co na niej grać
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

ja poczekam na wersje slim albo na inny kolor, nie podoba mi sie ta biala wersja
w sumie kupilbym xboxa, bo podoba mi sie polityka microsoftu w ostatnich latach, ale zorientowalem sie ze w tym roku gralem na ps4 praktycznie tylko w tytuly na wylacznosc. nie jestem na tyle gamerskim freakiem zeby posiadac dwie konsole
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

ksiazenieporzadek pisze: 09 lis 2020, 10:25
genocidegeneral pisze: 09 lis 2020, 10:21 ja pewnie kupię w połowie generacji gdy będzie tańsza, pozbawiona wad wieku dziecięcego i będzie w co na niej grać
To te zdjęcia na ig to dla atencji czy co?

Ja kupię jak wyjdzie slim
IT’S COMING HOME 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

W listopadzie kupiłem ps plus, więc kupno ps5 uzależniam od tego co tam na piątkę rzucą (długo nic pewnie), więc nie popełnię błędu szybkiego kupna jak ostatnio i pewnie na odnowienie abonamentu w okolicach przyszłorocznych świąt, zakupię ps5 akurat na god of wara i battlefielda
ksiazenieporzadek

to filtr był, żeby zbaitować ludzi pokroju ciebie a co byczku
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Nic, myślałem po prostu ze kupiłeś a to wychodzi na to ze to śmieszny bait i oszukałeś wszystkich mnie
IT’S COMING HOME 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

ksiazenieporzadek pisze: 09 lis 2020, 10:25
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

kupię jak wypuszcza slima, bo wstyd by mi było postawić taką abominacje w salonie
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

w sumie kupilbym xboxa, bo podoba mi sie polityka microsoftu w ostatnich latach, ale zorientowalem sie ze w tym roku gralem na ps4 praktycznie tylko w tytuly na wylacznosc
Ty no wlasnie ostatnio rozkminialem z ziomkiem, ze czesto pada, ze "hurr durr gamepass super dla niedzielnego gracza", ale przeciez niedzielny gracz nie ma czasu zeby ogrywac 368 gier w tym 150 z poprzednich generacji, tylko lepiej zeby se zagral w kozak gierczyne bo ma tylko czas na gierke od czasu do czasu + fifke i kal of djuti 19, to po co mu w sumie ten gejmpass
tak samo rozkminialismy, ze obecnie 55 zl miesiecznie, to jest 660 zl rocznie i pytanie czy tyle w ogole wydaje na gierki niedzielny gracz co kupi 3 tytuly rocznie kilka tygli po premierze

no ale jak ktos gierkuje full to wtedy moze to byc kuszace
Obrazek
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Cz4rny1337 pisze: 09 lis 2020, 10:24 ja chyba sie wstrzymam jeszcze, dla mnie minus to brak kompatybilnosci w grach online z ps4, znaczy nie wiem jak inne, ale np fifka nie pozwoli na gre z ludzmi ktorzy maja ps4, a wieksozsc ziomow raczej nie wymieni teraz nagle sprzetu, a nie widzi mi sie dwoch konsol trzymac
Ale ty nie wiesz co mówisz. Oczywiście, że będziesz mógł w FIFĘ 21 grać na PS5 z ludźmi z PS4, tylko musisz odpalić ją we wstecznej kompatybilności. Nie będzie crossplayu miedzy wersją PS5, a PS4, ale każda gra (czy tam te 99,9%) z PS4 jest możliwa do odpalenia na PS5 i będziesz normalnie mógł grać online z ludźmi z 4.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ksiazenieporzadek

ale czarnemu chodzi o crossplay, którego nie będzie
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Ale przecież posiadając PS5 może grać w każdą gierkę na nim w wersji PS4, gdzie może grać z ziomkami co mają PS4.
O to mu chodziło, cytuję:
fifka nie pozwoli na gre z ludzmi ktorzy maja ps4, a wieksozsc ziomow raczej nie wymieni teraz nagle sprzetu, a nie widzi mi sie dwoch konsol trzymac
Jak będzie miał FIFĘ 21 na PS5 to może odpalić tę FIFE 21 w wersji na PS4 i grać z ziomkami co mają PS4 i FIFKĘ na nim. Brak kupna PS5 bo nie będe mógł grać z ziomkami z PS4 i potrzebuję do tego dodatkowo starszego sprzętu to po prostu nieprawda.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

no ja jak dotad spotkalem sie z info, ze nie bedzie zadnej opcji na crossplay

Obrazek
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Tłumaczę jeszcze raz

Czarny - posiada PS5 i wyjebał PS4 przez okno, rozjebało się i leży niedziałające
Kolega 1 - posiada PS4
Kolega 2 - posiada PS4

Kolega 1 i 2 mówi Czarny zagrajmy w FIFĘ. To co musisz zrobić? Odpalić FIFĘ 21 na PS5 we wstecznej kompatybilności (wersja z PS4) i możesz grać z ziomkami. Twoja FIFA będzie wyglądać jak na PS4 (a ten upgrade do PS5 to i tak gówno będzie, pewnie jakieś oświetlenie lepsze i tyle). Jeśli odpalisz FIFĘ 21 w wersji PS5 to z nimi nie zagrasz, ale po to jest wsteczna kompatybilność, żebyś mógł włączyć grę, która jest dostępna na PS4 i grać z ludźmi z PS4.

Dodano po 5 minutach 8 sekundach:
Spoiler
Dowód. Ziomek gra na PS5 w FIFĘ 21 w Utlimate Team online (gra w wersję PS4, bo wersja next-genowa FIFY 21, czyli ten update wychodzi gdzieś w grudniu dopiero). Gra przeciwko ludziom na PS4.
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

kurwa jakie problemy, a przecież konsole to że włączasz i działa a nie pierdolenie się z pc

nom:)
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Tyle że akurat do fify to na pc masz pewnie mniej graczy niż od razu będzie po premierze ps5 na ps5
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

dobra jakieś tam fify rafy to mnie nie intere tylko problem multiplayera i jakiejś kompatybilności który w 2020 jest kurwa groteskowy no dobra pośmiałem się z konsolarzy a teraz trzeba targać peceta do pokoju z TV
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Ale tu nie ma żadnego większego problemu. Jest PS5, które ma funkcjonalność PS5 i dodatkowo PS4 "w środku". Odpalasz gierkę we wstecznej i grasz z ludźmi z PS4.

Czy na PC jak wychodzi remaster gry XXX to można grać online z ludźmi ze zwykłej wersji tej gry? No raczej nie. Do tego bym to porównał.
ODPOWIEDZ