Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
- genocidegeneral
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
ja pewnie kupię w połowie generacji gdy będzie tańsza, pozbawiona wad wieku dziecięcego i będzie w co na niej grać
jebać tą kurwę
tą o

tą o

- Cz4rny1337
- Moderator
ja chyba sie wstrzymam jeszcze, dla mnie minus to brak kompatybilnosci w grach online z ps4, znaczy nie wiem jak inne, ale np fifka nie pozwoli na gre z ludzmi ktorzy maja ps4, a wieksozsc ziomow raczej nie wymieni teraz nagle sprzetu, a nie widzi mi sie dwoch konsol trzymac
plus obawiam sie jakis wad startowych, a i gry mnie na kolana nie rzucily, takze ogram sobie jeszcze na ps4 i kolo stycznia, albo lutego sie zastanowie
plus obawiam sie jakis wad startowych, a i gry mnie na kolana nie rzucily, takze ogram sobie jeszcze na ps4 i kolo stycznia, albo lutego sie zastanowie

-
ksiazenieporzadek
genocidegeneral pisze: ↑09 lis 2020, 10:21 ja pewnie kupię w połowie generacji gdy będzie tańsza, pozbawiona wad wieku dziecięcego i będzie w co na niej grać
- checollada
ja poczekam na wersje slim albo na inny kolor, nie podoba mi sie ta biala wersja
w sumie kupilbym xboxa, bo podoba mi sie polityka microsoftu w ostatnich latach, ale zorientowalem sie ze w tym roku gralem na ps4 praktycznie tylko w tytuly na wylacznosc. nie jestem na tyle gamerskim freakiem zeby posiadac dwie konsole
w sumie kupilbym xboxa, bo podoba mi sie polityka microsoftu w ostatnich latach, ale zorientowalem sie ze w tym roku gralem na ps4 praktycznie tylko w tytuly na wylacznosc. nie jestem na tyle gamerskim freakiem zeby posiadac dwie konsole
To te zdjęcia na ig to dla atencji czy co?ksiazenieporzadek pisze: ↑09 lis 2020, 10:25genocidegeneral pisze: ↑09 lis 2020, 10:21 ja pewnie kupię w połowie generacji gdy będzie tańsza, pozbawiona wad wieku dziecięcego i będzie w co na niej grać
Ja kupię jak wyjdzie slim
IT’S COMING HOME

W listopadzie kupiłem ps plus, więc kupno ps5 uzależniam od tego co tam na piątkę rzucą (długo nic pewnie), więc nie popełnię błędu szybkiego kupna jak ostatnio i pewnie na odnowienie abonamentu w okolicach przyszłorocznych świąt, zakupię ps5 akurat na god of wara i battlefielda
-
ksiazenieporzadek
to filtr był, żeby zbaitować ludzi pokroju ciebie a co byczku
Nic, myślałem po prostu ze kupiłeś a to wychodzi na to ze to śmieszny bait i oszukałeś wszystkich mnie
IT’S COMING HOME

ksiazenieporzadek pisze: ↑09 lis 2020, 10:25genocidegeneral pisze: ↑09 lis 2020, 10:21 ja pewnie kupię w połowie generacji gdy będzie tańsza, pozbawiona wad wieku dziecięcego i będzie w co na niej grać
kupię jak wypuszcza slima, bo wstyd by mi było postawić taką abominacje w salonie
- Cz4rny1337
- Moderator
Ty no wlasnie ostatnio rozkminialem z ziomkiem, ze czesto pada, ze "hurr durr gamepass super dla niedzielnego gracza", ale przeciez niedzielny gracz nie ma czasu zeby ogrywac 368 gier w tym 150 z poprzednich generacji, tylko lepiej zeby se zagral w kozak gierczyne bo ma tylko czas na gierke od czasu do czasu + fifke i kal of djuti 19, to po co mu w sumie ten gejmpassw sumie kupilbym xboxa, bo podoba mi sie polityka microsoftu w ostatnich latach, ale zorientowalem sie ze w tym roku gralem na ps4 praktycznie tylko w tytuly na wylacznosc
tak samo rozkminialismy, ze obecnie 55 zl miesiecznie, to jest 660 zl rocznie i pytanie czy tyle w ogole wydaje na gierki niedzielny gracz co kupi 3 tytuly rocznie kilka tygli po premierze
no ale jak ktos gierkuje full to wtedy moze to byc kuszace

Ale ty nie wiesz co mówisz. Oczywiście, że będziesz mógł w FIFĘ 21 grać na PS5 z ludźmi z PS4, tylko musisz odpalić ją we wstecznej kompatybilności. Nie będzie crossplayu miedzy wersją PS5, a PS4, ale każda gra (czy tam te 99,9%) z PS4 jest możliwa do odpalenia na PS5 i będziesz normalnie mógł grać online z ludźmi z 4.Cz4rny1337 pisze: ↑09 lis 2020, 10:24 ja chyba sie wstrzymam jeszcze, dla mnie minus to brak kompatybilnosci w grach online z ps4, znaczy nie wiem jak inne, ale np fifka nie pozwoli na gre z ludzmi ktorzy maja ps4, a wieksozsc ziomow raczej nie wymieni teraz nagle sprzetu, a nie widzi mi sie dwoch konsol trzymac
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
-
ksiazenieporzadek
ale czarnemu chodzi o crossplay, którego nie będzie
Ale przecież posiadając PS5 może grać w każdą gierkę na nim w wersji PS4, gdzie może grać z ziomkami co mają PS4.
O to mu chodziło, cytuję:
O to mu chodziło, cytuję:
Jak będzie miał FIFĘ 21 na PS5 to może odpalić tę FIFE 21 w wersji na PS4 i grać z ziomkami co mają PS4 i FIFKĘ na nim. Brak kupna PS5 bo nie będe mógł grać z ziomkami z PS4 i potrzebuję do tego dodatkowo starszego sprzętu to po prostu nieprawda.fifka nie pozwoli na gre z ludzmi ktorzy maja ps4, a wieksozsc ziomow raczej nie wymieni teraz nagle sprzetu, a nie widzi mi sie dwoch konsol trzymac
- Cz4rny1337
- Moderator
no ja jak dotad spotkalem sie z info, ze nie bedzie zadnej opcji na crossplay

Tłumaczę jeszcze raz
Czarny - posiada PS5 i wyjebał PS4 przez okno, rozjebało się i leży niedziałające
Kolega 1 - posiada PS4
Kolega 2 - posiada PS4
Kolega 1 i 2 mówi Czarny zagrajmy w FIFĘ. To co musisz zrobić? Odpalić FIFĘ 21 na PS5 we wstecznej kompatybilności (wersja z PS4) i możesz grać z ziomkami. Twoja FIFA będzie wyglądać jak na PS4 (a ten upgrade do PS5 to i tak gówno będzie, pewnie jakieś oświetlenie lepsze i tyle). Jeśli odpalisz FIFĘ 21 w wersji PS5 to z nimi nie zagrasz, ale po to jest wsteczna kompatybilność, żebyś mógł włączyć grę, która jest dostępna na PS4 i grać z ludźmi z PS4.
Dodano po 5 minutach 8 sekundach:
Dowód. Ziomek gra na PS5 w FIFĘ 21 w Utlimate Team online (gra w wersję PS4, bo wersja next-genowa FIFY 21, czyli ten update wychodzi gdzieś w grudniu dopiero). Gra przeciwko ludziom na PS4.
Czarny - posiada PS5 i wyjebał PS4 przez okno, rozjebało się i leży niedziałające
Kolega 1 - posiada PS4
Kolega 2 - posiada PS4
Kolega 1 i 2 mówi Czarny zagrajmy w FIFĘ. To co musisz zrobić? Odpalić FIFĘ 21 na PS5 we wstecznej kompatybilności (wersja z PS4) i możesz grać z ziomkami. Twoja FIFA będzie wyglądać jak na PS4 (a ten upgrade do PS5 to i tak gówno będzie, pewnie jakieś oświetlenie lepsze i tyle). Jeśli odpalisz FIFĘ 21 w wersji PS5 to z nimi nie zagrasz, ale po to jest wsteczna kompatybilność, żebyś mógł włączyć grę, która jest dostępna na PS4 i grać z ludźmi z PS4.
Dodano po 5 minutach 8 sekundach:
Spoiler
kurwa jakie problemy, a przecież konsole to że włączasz i działa a nie pierdolenie się z pc
nom:)
nom:)
Tyle że akurat do fify to na pc masz pewnie mniej graczy niż od razu będzie po premierze ps5 na ps5
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
dobra jakieś tam fify rafy to mnie nie intere tylko problem multiplayera i jakiejś kompatybilności który w 2020 jest kurwa groteskowy no dobra pośmiałem się z konsolarzy a teraz trzeba targać peceta do pokoju z TV
Ale tu nie ma żadnego większego problemu. Jest PS5, które ma funkcjonalność PS5 i dodatkowo PS4 "w środku". Odpalasz gierkę we wstecznej i grasz z ludźmi z PS4.
Czy na PC jak wychodzi remaster gry XXX to można grać online z ludźmi ze zwykłej wersji tej gry? No raczej nie. Do tego bym to porównał.
Czy na PC jak wychodzi remaster gry XXX to można grać online z ludźmi ze zwykłej wersji tej gry? No raczej nie. Do tego bym to porównał.