Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać
- zemsta1kadluba
Re: Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać
czytam ten zrzut Buraka i masakra jakaś, dobrze że tutaj jest normalna administracja (poza woźnym który wyjebał mój temat z małpami)
mołpy są kozackie
- FruitOffTheWall
czy sobota kiedyś zmieni flow?
ma ktos słynna zapowiedz koncertu sulina ktora bonson obsmiał w disie?
ma ktos słynna zapowiedz koncertu sulina ktora bonson obsmiał w disie?
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- JoeyJoeJoe
Jaka jest roznica miedzy albumem a mikstejpem i jaka jest wg was definicja mikstejpu?
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
imo mikstejp to po prostu luźniejszy projekt bez dopinania wszystkiego na ostatni guzik jak w pełnoprawnym albumie. Choć każdy mikstejp można by nazwać albumem, a każdy album mikstejpem, bo ostatecznie klasyfikacja należy do autora i jego widzimisię.
jak raper mówi, że mixtape, to ja mu wierzę
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
No a takie rzeczy jak np. Ground Zero Mixtape? Normalnie legalnie wydany album, tylko że zachciało się chłopakom nazwać to mixtapem. To tak samo jak z EP i LP, Kanye wydaje sobie albumy co mają 7 kawałków i nie są klasyfikowane jako epki, a niektórzy dają 10 trakowe płyty z dopiskiem EP, bo tak sobie wymyślili 
Według mnie na mikstejpie powinien być host, czyli osoba prowadząca, która zapowiada numery lub coś tam gada pomiędzy kawałkami, a sam album mieć bardziej spójny charakter, jeden kawałek powinien płynnie przechodzić w drugi (w sumie mikstejpy nawet nie muszą być pocięte na pojedyncze numery). Oczywiście autor może sobie też nazwać album mikstejpem, bo ma taką fanaberię
Natomiast co do EP i LP, to wydaje mi się, że epka powinna być krótsza niż 30 min, jak płyta jest dłuższa to już longplej.
Natomiast co do EP i LP, to wydaje mi się, że epka powinna być krótsza niż 30 min, jak płyta jest dłuższa to już longplej.
-
MalinowyJogurt
Można chłopaków nie lubić, ale Mixtape 3 Spółdzielnia to idealny przykład mikstejpu, tak jak wyżej @chmur3k napisał, jest host czyli DJ Feel-X', który rzuca luźną gadkę między kawałkami lub pod koniec numerów, a kawałki płynnie przechodzą jeden po drugim, oczywiście wszystko nagrywane w piwni na kradzionych bitach od murzynów zza oceanu essa.
Album - legal
Album - legal
- przedszkolanek
obecnie co jest albumem, a co mixtapem jest definiowane każdorazowo przez autora i/lub wydawcę w określeniu do każdego materiału osobnoJoeyJoeJoe pisze: ↑07 lis 2020, 21:37 Jaka jest roznica miedzy albumem a mikstejpem i jaka jest wg was definicja mikstejpu?
czyli obecnie się niczym nie różnią tak naprawdę
- JoeyJoeJoe
dzięki, ślizgawkerzy
Dodano po 2 godzinach 50 minutach 23 sekundach:
obczajcie gościa w 2:37
myślicie że od niego Żabson zajebał ten patent? ten tune brzmi totalnie jak żabson z jakichś starszych nut
Dodano po 2 godzinach 50 minutach 23 sekundach:
obczajcie gościa w 2:37
myślicie że od niego Żabson zajebał ten patent? ten tune brzmi totalnie jak żabson z jakichś starszych nut
Słuchaj, zaraz Cię tutaj pouczy Paweł z Graila, że musisz mi nalać tego soku i będziesz pouczony
przeciez zabson to byla zawsze uposledzona polska wersja travisa scotta, a nie jakiegos zwyklego autotunowca
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
- JoeyJoeJoe
bladee to raczej nie jest zwykły autotunowiec z tego co kojarze
nie slucham i pewnie wyszla moja ignorancja, to nie zmienia faktu, ze zawsze tak odbieralem zabe, moze ktos zdementuje i mi pocisnie
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
no ja się zgodzę że żabson mógł się mocno inspirować bladee, thaiboy digitalem, yung leanem i całym tym movementem
- Bryx Fenrir
Co na start od Sentino? Ale prosze nie całą płytę na razie a pojedyncze najlepsze kawałki (NIE WKLEJAĆ TRACKLIST Z PŁYT XD) . Poproszę 
legenda
pistolet acoustic version
fame
pistolet acoustic version
fame
na ślizgawce cisnę beczkę
ŚWIATTOMÓJPLACZABAW, fajnie quebo leci